Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Így van! Esetleg helyette jó az Irfd 014 vagy irfd110
Sziasztok! Elnézést én fejeztem rosszul ki magam. Az IGBT Gate kisütő körében van az IRF630. Mikor neki álltam akkor 2db rajz is volt fent itt a fórumon. Az egyikben az IBGT-k G-jére 0R5 ellenállások voltak kötve, a másikon mindegyik g-re 4R7 van kötve. Ezen kívül az egyiknél IRFD120 volt a kisütő a másikban IRF630. És ennek volt a 2k a g-jén. Ezt tudnám 2k2-el kiváltani, mert sajna más most nincs a közelben. Tudnák rendelni, de sajna min. 100db mennyiségben lehet.
Üdv.: Zoli
Az IRF melegedni fog mivel magas a küszöbfeszültsége így lehet az igbt gate sem süti k addig még az igbt teljesen le nem zár ami tönkremenetelét is okozhatja. Logic level fet is jo oda. Én IRLD024 használok 220 ohm gate ellenállással meg a Gate source között 9.1V zener mármint a FETen mert ennek ugs max. 10V.
Sziasztok!
Tudom volt már téma hogy a zománc huzalról milyen módszerrel a legegyszerűbb eltávolítani a lakkot de most tartok ennél a lépésnél és nem tudom hogy is csináljam és nem találom a fórumban. Valaki segítene?
Azért lehet jó lesz az IRF630 2,2 kohm ellenállással, most megnéztem a küszöb feszültsége 5Volt az IRFD120-nak, 6Volt az IRF630-nak a HGTG IGBT-nek pedig 8Volt. A rajzon azért van 2kohm mert orosz rajz alapján készült és ott az alkatrészek értékei nem az a sorozat szerint vannak szabványosítva mint a világ többi részén.
Pedig itt is, meg a "Kapcs.ü.táp 230V-ról" témában is sokat foglalkoztak vele (nem tudom merre van). Vastagabb (>0.2) felett leégetés, csiszolás (macerás); Kalmopyrines ónozás (büdös), stb. Igazán jó megoldás a forrasztható lakkos huzal (nincs mindig kéznél ).
Össze fogsz 8-10 szálat,és egyszerre kapirgálod.10-20 perc alatt meg van az egész.Mindig a könnyebb út,de nem a legjobb.Fél óra alatt neked is kész lenne.
Mint az orosz kolléga csinálta,az összefogott sodratot fúrógépbe fogott drótkoronggal tisztította.
Idézet: „Azért lehet jó lesz az IRF630 2,2 kohm ellenállással” Biztos,hogy jó lesz,azóta is megy az a gép.A 2k ellenállás is könnyen megoldható,ha kell 2 db. 1k- ból.
Neki álltam ennek a gépnek a meg építéséhez.Úgy mond lemásoltam a nyák tervet,de jó lenne ha többen átnéznék,mivel a saját hibámat a legnehezebb észre venni.A lágy indítás rész le maradt,mivel a nyákom 270cm.Az egy másik panelen lesz a táp egyenirányítással.A nagy fesz gyújtás,gáz szabályzás megint külön panelen lesz,azt is rajzolom majd.Nézzétek át.
Én úgy csinálom, hogy gázlángon szenesre égetem a legyezőszerűen szétterített sodratot, majd gyorsan amíg ki nem hűl belemártom egy kupaknyi sósavba, ezt ha szükséges 1-2 szer megismétlem. Egyszerű és hatásos módszer, de a sósavval vigyázz!
A sósav nem jó, mert további korróziót okoz!
Denszeszbe mártsd, az is lerobbantja a pörkölt szigetelést, de legfeljebb arra kell vigyázni, hogy ne égesd le a hajad
Nálam még nem volt gond vele, de a forrasztóvíz néven kapható lötty is nagyon jó.
A hajamat már nem kell féltenem
Nem igazán jó, mert a forrasztóvíz úgy készül, hogy sósavban annyi horganyt oldanak fel, amennyit felold. Tehát ebben is sósav van és nem biztos, hogy nem marad valamennyi a szálak között. Esetleg le lehet utánna mosni, panelekbe így forrasztom be az anyákat. Persze, azt künnyű lemosni.
A legolcsóbb és legjobb pedig a RO-55 (rozsdaoldó, foszforsav). Sósavat szerintem nem szabad a réz forrasztásához használni, tapasztalatom szerint több kárt csinál mint hasznot. Egyébként ujjnyi vastag (mondjuk hegesztő munkakábel), kellőképpen oxidos réz sodratot nekem még mással nem is sikerült megforrasztani, csak a rozsdaoldóval. Horganyzott lemezek forrasztása esetén is ég és föld a különbség a sósavhoz képest.
Köszönöm Neked is és Gpetinek is a segítséget. Akkor marad az IRF630. Rendeltem 2k-s ellenállást (100db - 300huf). Marad pár db tartalékban Miközben próbáltam paneldarabra készíteni IRFD120, hogy betudjam tenni az IRF630 helyére még 1 hibát is találtam Még egy kérdés. Kell hűtés az IRF630-ra? Köszönöm a segítséget.
Üdv.: Zoli. Idézet: „Kell hűtés az IRF630-ra?” Nem,nem melegedhet.
Na ezt majd kipróbálom. Remélem még kapható, mert az utóbbi időkben egy rakás vegyszert letiltott az eu.
Gate trafónak megfelel egy légmagos X formájú fazékmag? Nem találtam itthon semmi mást ami szóba jöhetne, gyűrűvel szerettem volna csinálni, de csak különféle sárga porvasaim vannak, meg T106-2. Van 4 centis M2TN-C gyűrűm is, de gondolom az durva túlzás lenne ide. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Ha már itt vagyunk,nem néznétek a rajzomra?Rajta van a nagyfesz és a gáz szabályzás az 1.es panelen.
Szia!
Nem tudom megnyitni a lay6, file-t! Mivel nyílik?
Szia!
Az RO-55-el mi a menete a dolognak!
Akarod írni 'légréses'; finom papíron kicsiszolod a légrést, ha megvan kb. 50mm2 a keresztmetszete. Milyen minőség? A T106-2 milyen? A 4cm-es tényleg sok.
Gondoltam, de hogyan lehet hozzá jutni?
Az 5-ös verzió van nekem, de a 6-os-t nem tudtam még leszedni, pedig próbáltam.
Lemented valahova, átnevezed a ex_-t exe-re és hozzárendeled a lay kiterjesztéshez.
Egészségedre. Melléklet: Sprint-Layout60_Viewer_HU A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Szia!
Köszi szépen! Segítenél abban, hogy , hogyan tudom átnevezni W7-en.
Igen, légrésest akartam írni
A T106-2 Tali bétés gyűrűmag, alacsony Al értékű. D-oszt. végfokhoz van, nem hinném hogy jó ide. A Lomex vagy a TME kínálatából tud valaki ajánlani gate-trafónak való magot? Esetleg kisebb pc-tápos mag jó lehet?
E 20 mind a kettőnél.
Lomex kínálatából:
FERRIT GYÜRÜ D=19.8x 9.5x15.5mm TN19/11/15-3E25 (PCH) ł [50-01-37] Régebben itt ajánlották, kipróbáltam, tökéletes. Az ára is (kb. egy százas). A Colt és a Cseh hegesztőnél is ezt használtam.
Köszi! Most készülök rendelni ezt-azt...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |