Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Nagyon köszönöm, a gyors válaszokat ,akkor mielőbb szerelő kell neki!
További szép napot kívánok! Üdv
Lehet elég ha csak utána húzol a tömítésnek...
Hali megint én vagyok !
Azt szeretném megkérdezni,hogy mi van akkor ha közben kiderült a hőszabályzó kapcsoló is rossz a szerelő meg csak szerdán tudja vállalni! Úgy csináltam mindent ahogy kell, csak az órát kapcsolgattam fürdés előtt és utána !! Az este lekapcsoltam! Ma reggel be sem kapcsolt a bojler, sőt még az órájánál a kis zöld led sem villog vagy világít! Ilyenkor mi van?? Üdv
Hali ,megint én!
Lenne 1 kérdésem megcsináltam magamnak a vízkőtelenítést, de a túlnyomás csapnak sziszegni és lassan folyni kell? Vagy amikor leengedtem a bojlerből a vizet, valami trutyi belekerült ,és azért nem zár rendesen?
Valószínű, hogy koszos. Csak akkor folyhat, ha túl nagy a bojlerben a nyomás (>2-3bar). Szétkapni, ecetet neki.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2014
Hali!
Közben megoldottam!!Belenyúltam óvatosan egy csavarhúzóval és láss csodát elhallgatott!! Már nem is csepeg és nem is sziszeg!! Valószínű,hogy az is vízköves! De azért amit javasoltál, ha ráérek megcsinálom! Köszi! Minden jót!
Kf-125-höz tudja valaki hol lehet gázrózsát szerezni, vagy hogy melyik tűzhelyé jó hozzá?
Egy ilyet találtam. Nem ismerem a készüléket, de ránézésre olyasmi mint a Karancs tűzhely.
Köszi, nekem tulajdonképp az égő fedél kéne, három helyező furatos és a nyílások is ezen vannak. Aki szerelte az biztos tudja mi jó hozzá.
Sziasztok!
Van egy Ariston 10 literes bojlerem es szeretnem kivenni a futoszalat,de tok hukye vagyok hozza. Eddig jutottam el,mint a mellekelt kep mutatja. Tovabb nem megy. Tudnatok segiteni?
SEGÍTSÉG!!*
Hajdu 120l-es bojlerem kivízkőtelenítettem, kicseréltem, az anódot, a fűtőbetétet, a szabályzót, a korlátozót és a tömítéseket is, de már 3.-jára kellett szétszednem, mert összerakva minden tökéletesen működik, nem szívárog, viszont 2-3 hét elteltével megindul a víz a tömítéseknél, először csak pár csepp, aztán 1-2 nap múlva folyamatos csurgás Olyan mintha egy idő után kinyomná a tömítést. Bróbáltam már FBS-t (sziloplaszt), és szilikonzsírt is kenni a tömítésekre, mindig így jártam. Mivel lehetne tartósan letömíteni? A segítséget előre is köszönöm. *Mod: E helyett egy sziasztok jobb lett volna! A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014
Hello!
A bojler biztonági szelepe a vízvezetékén az rendben van? (Szokott belőle fűtés közben csöpögni a víz?....mert kellene!) Nyomáscsökkentő be van kötve? Kétféle ilyen bojler is létezik: a régi és az újabb fajta tömítéssel...szilikonzsírrral csak azt éred el, hogy "mocoroghasson" a tömítés...a szilikonragasztó meg csak kb.24 óra múlva tehető ki nyomásnak... A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2014
Szia!
A bizt. szelep fűtés közben csepereg, azzal szerintem nincs baj, nyomáscsökkentőről nem tudok, de ezelőtt (több mint 30 éve van itt ez a bojler) nem nyomta ki a nyomás a tömítést, tehát nemigen kell hozzá. Ez az a fajta, amihez az a szilikongumi kell, aminek megvan a 6 csavarnyílása is. A sziloplaszttal is kivártam annakidején jó 20 órát mielőtt ráengedtem a vizet.
Nézd meg a csavarhelyeket, lehet, hogy rozsdalyuk van, ami addig jó volt, míg meg nem mozdítottad. Anno szilikonos klímatömítővel oldottuk meg (az volt kéznél).
Az is lehet, hogy ez a gond nálad is.
Érdekes a laacika képein látható sérülés, tényleg elég kellemetlen, és bár az én tartályom nyílásának pereme is elég göcsörtös, abból gondolom, hogy az enyém nincs így kilyukadva, hogy nálam akár hetekig is simán tartja a nyomást minden összeszerelés után, mint ahogy most sincs rajta egy csepp víz sem kívülről, pedig már vagy 4 órája összeraktam a szokásos módszeremmel, egy kis szilikonzsírral, és most direktben fűtöm, hogy lássam nem szvárog e.
Nálam eddig mindig 1-3 hét volt az az időszak amikor megindult. Ezt nem tudom hogy mi a franctól lehet...
Talán még nagyon kicsi a lyuk. Ha megint csepegni fog és szétszeded drótkefézd körbe és úgy nézd meg alaposan.
Titokban abban reménykedek, hogy most majd megáll, de ha mégsem, akkor úgy fogok cselekedni
Én is reménykedem, hogy nem lesz rá szükséged.
Sziasztok! Kb egy éve vásároltam regent márkájú obi_s 80 literes bojlert ami egy hónapja kezdd azt csinálni hogy kevés melegvizet készített mellette meg evett 3kw-ot. Most lett elegem belőle szetszedtem a belseje patika némi lepotyogott vízkő de semmi feltűnő most meg kap egy szabályzót de nincs más ötletem... Nektek..?
Megtapogattamcsak úgy ameddig betudtam nyúlni nem éreztem jukat rajta de ha elrohadt akkor kuka a bojler gondolom?
A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2014
Az enyémben műanyag cső volt, ami szétmállott. Szerencsére lehetett kapni.
Sziasztok!
Van egy 3 és fél hónapja használatba vett 80l-es Hajdu bojlerem.Kicsit sokallom a fogyasztását, effelől érdeklődnék. 2 fő használja tusolásra, max mosogatásra és napi 5kW-ot elfogyaszt. Kb 90%-ra van a hőmérséklete feltekerve. Reális lehet a fogyasztás? Az elmúlt három nap fogyasztása: 4,98; 4,42; 5kW. Másik kérdésem a nyomással kapcsolatos... Ha teljesen kinyitom a csapot melegvíz állásba, a nyomásnak kb ugyanakkorának kell lennie, mint amikor hideg vizet engedek? Egy észrevételem: amikor kinyitom teljesen a meleg vizet, és töltődik a bojlerbe a víz, nem emlékszem, hogy régebben hallottam volna az utántöltést, most igen. Ez nem probléma, igaz? Nagy sebességgelmegy bele a víz. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2014
Szia,
elsőre azt mondanám nagyon fel van tekerve. Nálunk 120l-es van, két felnőtt, két kisgyerek, néha mosogatás. Felénél picit lejjebb van tekerve, csak a meleg víz csapot nyitom meg zuhanyzáskor, nem keverek hozzá hideget. (Felmelegítem, majd hideg vízzel visszahűtöm? Minek?) Másrészről sok mindentől függ a fogyasztás. Például milyen messze vannak a csapok?
A zuhanyzó kb 2 méterre, a mosdókagyló a gipszkarton mögött elvezetve, kb 5 méterre lehet.
Te mindig "hideg" vizet fűtesz fel a kívánt hőfokra én meg a meleget fűtöm fel még melegebbre. (Ugye amikor a hideg visszahűti valamennyire). De ki fogom próbálni úgy is, ahogy Te mondtad, hátha kevesebb lesza fogyasztás. |
Bejelentkezés
Hirdetés |