Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolóüzemű táp autóba Hi-Fi-hez
Lapozás: OK   136 / 148
(#) schnappy20 hozzászólása Ápr 18, 2014 /

Sziasztok skacok!

Honnan lehet toroid ferriteket rendelni, mert én megfelelő ferritmagokat nem találok neten. Ti honnan rendelitek, szerzitek, mire kell odafigyelni???
Előre is köszönöm a válaszokat!
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2014
(#) trionaudio válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Szia, ezt a ferritet lehetne - e használni autóhifi tápban ? Bővebben: Link
(#) trionaudio válasza trionaudio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Bővebben: Link

Ezek közül melyiket érdemes megvenni, egy 500wattos táphoz?
(#) sny válasza trionaudio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Mekkora teljesítményre kellene?
(#) Ge Lee válasza schnappy20 hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Tali bt. Vác, M2TNC anyag. Arra kell odafigyelni, hogy ne törjék össze a postán.
(#) Ge Lee válasza trionaudio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Egyiket sem, horror árban vannak. Taliéknál annyi pénzért kétszer akkora átmérőjűt kapsz, anyagát tekintve pedig egy ilyen táphoz bőven megfelel.
(#) trionaudio válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Most van itthon egy EI33 ebből mekkora teljesítmény vehető ki kb 35khz körül fog menni a táp ?
(#) sny válasza trionaudio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Az a "vas" anyagától is függ...
(#) trionaudio válasza sny hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Az anyagát nem tudom, egy pc tápból bontottam.
(#) emmzolee válasza trionaudio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Ha PC táp volt, akkor 3-400W Nem több. Azt javaslom, ha van 2 ilyen egyforma magod, akkor tegyél a tápodba 2 darabot. Aránylag könnyen össze lehet szedni ilyen magokat.
(#) trionaudio válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Számoltam menetet neki, kb 2*5 menet a primernek, ez megfelelő lesz?
(#) emmzolee válasza trionaudio hozzászólására (») Ápr 21, 2014 /

Mondtam erre nemrég valamit: Bővebben: Link

Szerintem az 5 menet sok lesz.
Hogy jött ki neked ez? Írj róla.

Ezzel érdemes számolni. Bővebben: Link

Egyszerű, nem tér ki mindenre. Jól használható.
(#) schnappy20 válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 23, 2014 /

Köszi még1x a segítséget!
(#) trionaudio válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 26, 2014 /

Szia, találtam itthon egy toroidot, az van ráírva, hogy AE061 54038-4K ( gondolom , hogy amidon 061-es anyagból van) , nem tudom miben volt, szerinted ezt lehet használni egy ilyen autós tápegységben? A méretei : 13.1mm magas 38mm az átmérője, a belső átmérő pedig25 mm . Majdnem elfelejtettem, hogy az egész piros színű.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2014
(#) kriszti1998sub hozzászólása Ápr 30, 2014 /

Sziasztok a segítségeteket kérném,akarnék építeni autóba erősitőt az erősitő már készen van és nekem kellene egy olyan kapcsolás amelyiket már megépítették és be is vállt kb.400-500W kellene.
Már kaptam egy rajzot de abbol nem nézek ki 400-500W-ot.
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
(#) kriszti1998sub hozzászólása Jún 11, 2014 /

Hello nekem kellene egy kapcsolas amelyik biztosra mukodik egy 500W erositohoz kellene elore is koszonom!!
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2014
(#) Ge Lee válasza kriszti1998sub hozzászólására (») Jún 11, 2014 /

Tessék. A 494-es, SG-s, stb. megoldásoknál jobb, egyszerűbb. Ha egy komplementer emitterkövető párral megerősíted a meghajtást, izmos feteket használsz és a trafót is normálisan megcsinálod, akkor több mint 1kW-ot is át tudsz vinni rajta.
Az IC adatlapjában minden le van írva, ki lehet egészíteni tiltással ha elszállna a végfok, stb. stb. Nyáktervet ne kérj mert már nem tudok mutatni. Egy 200Ft-osnál alig nagyobb méretű trafóval meg 1-1db combos fettel simán kiszolgált egy 24V/400W-os állóhelyi fűtést.
Persze a trafó elkészítése a lelke az egésznek, ha az nem megfelelő akkor a 60V-os fetek is el fognak durrogni. A mikéntje le lett írva, vissza kell lapozni.
(#) luluzulu hozzászólása Jún 13, 2014 /

Sziasztok!

Szeretnék készíteni egy lehetőleg minnél egyszerűbb tápot. 2*30V(+-5V) DC kimenetel 12Vból, max 100W.

Ez megoldható:
A tervem:
(#) emmzolee válasza luluzulu hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Ez az ic félhidas tápokhoz való.
Erre a célra a TL494 való és az SG3525 való.
Van egy 8 lábú is, az sokkal kompaktabb és mindent tud amit kell az meg az UCC2808-2
(#) pjg válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

S ez hol kapható? (UCC2808-2)
Ez ugyan az?
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
(#) Ge Lee válasza pjg hozzászólására (») Jún 14, 2014 / 1

Lomex-ben kapható, de ha nem használod nagy hidegben akkor a 3808 is jó (-40 kontra 0 Co).
Hogy a képen lévő is az lehet e fogalmam sincs.
(#) luluzulu válasza emmzolee hozzászólására (») Jún 14, 2014 /

Rendeltem a TI-töl mintát ha elküldik akkor elkészítem ezzel, máshonnan nem tudom beszerezni...

Push-Pull üzemben nem megy ez az IC vagy miért gond?

Elméletileg félhídban is meg lehetne valósítani...Sőt félhídra a trafót is könnyebb el készíteni... Vagy???
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2014
(#) deny-g válasza Subwoofer hozzászólására (») Jún 19, 2014 /

Hello megvannak még a carpower-ek?
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 1, 2014 /

Helló!
ezt az áramkört szertném megépíteni, úgy hogy 300w ot produkáljon (2xtda7294-t hajt majd), akkor nem kell semmiféle módosítást csinálni?
Másik kérdés nem tudom hogyan kell a PC táp trafót bekötni, nekem csak 6 eres a GND-be vezetett huzal. Bővebben: Link
(#) pjg válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Ugyanazon az oldalon kellett volna kicsit keresgélni.

(#) Szabi1 válasza pjg hozzászólására (») Júl 1, 2014 /

Találtam egy képet egy trafóról: Bővebben: Link Akkor aza 12V ahol szimplán van kihúzva egy szekunder, nem pedig kettő?
És hogyan kellene bekötni a transzformátort?
Amit te linkeltél az 4 darab tda 7294 chipnek elegendő tápegység, 600W teljesítményű, nekem csak 300 kell, én úgy olvastam, hogy amit linkeltem azzal a FETtel használva 300W a kimenő, de 1 chiphez elég egy kisebb FET is.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2014
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 2, 2014 /

Elolvasva mégegyszer a leírást kiderült, hogy a transzformátor 5v-0-5v kivezetéseit a primer részhez kell kötni, a 12v-0-12V- os részt pedig a szekunderhez, és a közös GND tekercs kimeneteket a trafó tetejéről szét kell bontani, és különválasztani a szekunder és primer GND-t

Ezeket a SCHOTTKY diódákat lehet alkalmazni egyenirányításnak? SB1640PT,STPR2020CT,SB2040CT, ahogy a mellékelt rajzon ábrázoltam?
A szürke vontallal öszekötött rész szükséges? A tápegység kiemenetén 5A jönne ki max.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2014

Untitled.jpg

(#) Szabi1 válasza pjg hozzászólására (») Júl 19, 2014 /

Megcsináltam a régebben linkelt kapcsolást, de a trafó bekötését és a szekunder oldalt úgy terveztem, mint ahogy a következő linken van: Bővebben: Link

A kimeneten +/-27V jelent meg csak 0,3V -ot változott a trimmer állításával.

Sajnos nem figyeltem oda a schottky dióda melegedésére, az egyik elfüsölt, és rövidzáros lett.
Miután kicseréltem, megfigyeltem hogy a kapcsoló fetek nagyon hirtelen melegednek, a trafó furcsán zörög.

Mi lehet a baja? A feteket kicseréltem jókra, a meghajtó tranzisztorok nem zárlatosak.
(#) Davidd hozzászólása Júl 31, 2014 /

Sziasztok! Elkészítettem a mellékelt kapcsolási rajznak a nyáktervét, szólt Reloop kolléga, hogy kapcsoló üzemben nem kellenek az drain/source wattos ellenállások. (oda átkötések fognak kerülni) Ahogyan visszakereste/olvastam, láttam valaki már ajánlotta ezt a kapcsolási rajzot másnak, de trafónak pc-táptrafót ajánlott. Kérdésem az lenne, hogy hány Hz-en működik a kapcsolás, es hogy sime EI vasmagos trafót használhatnék-e úgy mint ahogy a szünetmentes tápokban van?
(#) kala1982a válasza Davidd hozzászólására (») Aug 1, 2014 1 /

Hasonló kapcsolást építettem egyet, működik. Ehhez a kapcsoláshoz ferrit mag kell, szünetmentes tápban lemezelt trafó van nem? Az ilyen kapcsolás 40-100 kHz-en megy.

most olvastam, vasmagos nem jó, ferritmagos kell:monitor, sz.gép táp...(légrés nélküli sorkimenő pl...)
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
Következő: »»   136 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem