Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   149 / 292
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 15, 2014 /
 
Nincs mit, igen ezeken a panelokon megszokott tortenni mivel bekapcsolaskor bekapcsol es kikapcsolaskor nemkuld vissza jelet valamelyik egyeniranyitto dioda vagy tranzisztor visszafele nem kapcsol ezert alhatott meg .
Ha valami hutos problema van nyugodtan szolj.
(#) Pisti27 hozzászólása Dec 21, 2014 /
 
Sziasztok!Lenne egy hűtőgép és az a problémája hogy a vezérlő panelen kattogni kezd a relé 2-3 nap üzemelés után,Esetleg valaki találkozott ilyen hibával?
(#) kaqkk válasza Pisti27 hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Elektronikus vezérlésű hűtőknél előfordul hogy a tápoldali kondenzátor öregedése miatt csökken a tápfeszültsége az elektronikának ezért butaságokat művel . Egy 470n -1 mikró körüli kondenzátort keress és azt cseréld ki .
(#) Pisti27 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Köszönöm megpróbálom,ha esetleg nem jó akkor még keresni foglak tanácsért
(#) hodosisz hozzászólása Dec 21, 2014 /
 
Szia!
A Siemens hűtőgépem paneljának nincs semmi baja,állítólag a hőfokszabályozója ment tönkre.
De az benne van habban,ezért javíthatatlan.Legalábbis ezt mondták nekem.Van valami ötleted a javításra?Sajnálom kidobni a gépet.Előre is köszönöm!
(#) kaqkk válasza hodosisz hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
A szondahiba legtöbb esetben javítható ,két szonda van a hátfalba habosítva . Egy vékony 4 eres szalagkábel jön hátulról az elektronikára . Ha az olvasztás szondája rossz (és legtöbbször az a bűnös) (a két két szálon kb egyforma ellenállást kell mérned ha jó ) amelyik két szálon szakadást mérsz arra tegyél egy trimmerpotit akkora ellenállásra beállítva mint a másik szonda értéke. De sokszor az is segít ha csak egyszerűen összekötöd a két szálát a hibás szondának .
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2014
(#) Mate Tarnok válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 21, 2014 /
 
Szia!
A szonda hibat neha nehez megtalalni mivel van olyan eset, hogy csak
Hutott allapotban mutat rossz erteket.
Alltalaban harom szonda van a kombinalt hutokben.
A tiedben is annyinak kell lennie.
Egy a fagyaszto hofok masik a huto harmadik pedig a szivocsore van rafogatva hatulrol a habban.
Ha jol emlekszem neked a fagyaszto felevel volt a gond akkor azt kenew kicserelned.
De elotte merd att mekkora az ellenallasa mind a haromnak nagyjabol egyeznie kell.
(#) cspeto hozzászólása Dec 22, 2014 /
 
Sziasztok,
Az alábbiakban kérném a segítségeteket. Van egy AEG S75348KG alul fagyasztós NoFrost-os hűtőm. 2-3 napja nagyon zajosan dolgozik. Folyadék áramlás hang hallatszik, aminek a zaja egy mosogatógéppel összemérhető. Korábban is voltak ilyen zajok, de akkor még nem ennyire hangos. Elviselhető.
Egyértelműen kívülről (hátul/alul) van a szörcsögés zaj forrása.
Egyébként alul a fagyasztó térben egy ventillátor viszonylag zaj nélkül üzemel. A motor hangján sem hallok változást. A hűtő helyzete sem változott. Úgy értem nem került közelebb a falhoz és friss áruval sem lett megrakva. A hőfok is megfelelő mindkén térben (a beépített hőmérők szerint)
Igazából azért aggódok, mert néhány napra elutazunk és próbálnék elővigyázatos lenni, nehogy akkor menjen teljesen tönkre és kiolvadjon minden, mikor nem vagyok otthon.
Szerelőt próbáltam, de már csak januárban tudnak küldeni.
Mit érdemes megnézni, megtenni? Köszönettel.
(#) Zsolt50 hozzászólása Dec 22, 2014 /
 
Sziasztok!
Elméleti jellegű kérdésem lenne. Miben más az egykompresszoros olcsó kombi hűtő működése a normálhoz vagy egy fagyasztóhoz képest? Más a kompresszor? Van valami plusz szelep ami a gázt irányítja a fagyasztó és a hűtő közt? Egy hőérzékelővel mihez állítja a hőfokot?
(#) Mate Tarnok válasza Zsolt50 hozzászólására (») Dec 22, 2014 /
 
Szia!
Ez minden huttonel mashogy van , vannak azok a legegyszerubbek amikor van egy kombi hutod van egy termosztatod fent a hutoreszbenn es amikor megvan a fok a hutoben akkor kikapcsol, a fagyasztoreszeben akkor mar biztosan megvan a fok mivel mindig ott kezd el kiparologni a gaz.
Aztan van az a fajta amikur van egy elektronikus panelod itt sosincs egy erzekelos minden esetben minimum 2 erzekelo szukseges a kombi hutoknel, legjobb a harom, ezeknel van hogy elvannak osztva a korok tehat egy kompresszor egy magnesszelepen keresztul iranyitja a hutest mikor hova kell hozzahutennie vagy a fagyasztoba vagy a hutobe.
Aztan johetnek a ketkompresszorosak ezekis lehetnek termosztatosak vagy panelosak mind egy igy mind ket kor kulon van itt ha valami elromluk a hutto reszevel akkor a masik meg mukodik mivel kulonalloak.
Aztan van amikor ven egy klapka a huto reszben es ventillatorok szivjak fel a levegot a fagyaszto reszbol ugy hutti le.
egy kombi huttoben minden ugyanugy mukodik mint a rendes illetve fagyasztokbann a kompresszor nagysagat es ahhoz fuggoen a gazt is valtoztatjuk.
Tartalmazhatnak R134A illetve R600 vagy meg oregebb hutokben R12 vagy R22, mostani helyetesittese R406.
Ha valami esetleg kicsit erthetetlen lenne akkor nyugodtan kerdezz!
(#) Mate Tarnok válasza cspeto hozzászólására (») Dec 22, 2014 /
 
Szia mivel en is szerelo vagyok ezert valoszinusittem hoy vagy a szuro lessz egy kicsit eldugulva es magasnyomas vegett hallhato ez a zaj vagy valamelyik cso hozzaer valamihez illetve lehetseges egy harmadik lehetoseg amely nem nagyonn valoszinu de meglehet hogy van hatul egy magnesszelep es annak a magnessenek a hangja. elkene huzni es megnezni a pontos zaj forrasat es uttanna tobbet tudnank
(#) cspeto válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Szia, köszönöm. Sajnos most műtöttek így nem bírom kihúzni. Ma délután érkezik segítségem. Addig is.. a szűrőt hol tudom megnézni/tisztítani. Az is hátul van?
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Azt nem tudod tisztittani az a gazt szuri!!!!
Az egy behegeszetett alkatresz
(#) Zsolt50 válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Akkor egy olcsó kivitelnél 1 db kompresszor, 1 db (mechanikus) hőérzékelő, semmi szelep és semmi más. Kiegyensúlyozott használatnál elképzelhető, hogy nagyjából megfelelő hőfok lesz a fagyasztóban és a hűtőben is. De ha az egyiket megpakoljuk akkor akár nagy eltérés is kialakulhat. Jól értettem?
(#) cspeto válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Szia, Közben kihúztam a hűtőt és lefényképeztem honnan jön a hang. Az az érdekes, hogy sem bent, sem kint. Valahol a hűtő falában hallom a leghangosabban, ha rátapasztom a fülem az oldalára, a jelzett ponthoz. Közben másfél napot állt a hűtő.
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Igen, de csak a fagyaszto reszeben a huttobe nem mivel ott a termosztat.Alol ha minden jo akkor van hogy -29 vagy -32 fok is lehet, ha fent a huto reszeben 4 fok van.
ezek az idealisak amint a huto resze elerte a het vagy a 8 fokot a huto bekapcsol lent ilyenkor -18-tol lehet -21 fokig.
(#) Mate Tarnok válasza cspeto hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Szia! Most neztem meg az alprajzat a hutodnek, igen ott fent a jobb sarokban talalhato a ventillator, biztosan az a hibas ezert a hangert, valoszinu a csapagyak kikoptak benne es hozzaer a falahoz vagy csak tonkrement a tekercse de szerintem valamihez surolodzik vagy kileng es csak vibrall valamihez hozzaer a ventillatorhaz.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
(#) cspeto válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Mikor bekapcsoltam a hűtőt akkor a ventillátort hallgattam, folyamatosan ment. Nem hallottam zajosnak. Aztán egyszer csak kikapcsolt. (nyitva volt a fagyasztó ajtó) Közben ezt a szörcsögést, bugyorgást (ami zavaró és hangos tud lenni) csak szakaszosan hallottam a jelzett pontokról. AKkor is amikor nem ment a venti. Le tudom valahogy szedni azt a fehér műanyag burkolatot? Amit csavart láttam, azt már kivettem. Két oldalt látok még valami lyukat. Valamit ki kell pattintani? vagy nem ennyire egyszerű?
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
igen ott szoktalenni ilyen kis kipattinthatos kallantyuk, a ventillator mindig megall ha kinyilik az ajto az normalis,
akkor valoszinu mas nem lehet csak a szivoszuro alltalabban a elparologtatokonn szokott lenni mivel no frosztos , ezert ha leveszed egy elparologtatot fogsz latni egy ezust aluminium bordakat amiben mennek a csovek ott valoszinu lessz utanna egy szivoszuro elesz dugulva azert lehet azt a hangot hallani ahogy a gaz bugyog.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
(#) cspeto hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Ez már valószínűbbnek tűnik. Mennyi idő/pénz ennek a javítása? Te vállalsz ilyet Bp XVII-be?
(#) Mate Tarnok válasza cspeto hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Ennek a javittasa eleg hosszadalmas tobb orat vesz igenybe plusz a proba, valoszinu olyan 60-70 eu ami olyan18 es 20 ezer forint kornyeke amint attszamitottam en Szlovakiabol vagyok en nemtudnam neked ezt annyi penzert megjavittani mivel az uzemanyag nagy reszt ratenne, jobban megeri neked ezt egy helybeli szerelovel megjavittatnod, amugy nagyonn szivesen megjavitottam volna.
(#) cspeto hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Sajnálom. Köszönöm a segítséget.
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Igazann nincs mit
(#) cspeto válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Bocsánat , még valami... meddig megy el így a gép? Okoz valamit, ha később javíttatom?
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 23, 2014 /
 
Nemvaloszinnu de nehalogasd sokaig nehogy magasnyomas vegett a kompresszor jarjon rosszul
(#) cspeto válasza Mate Tarnok hozzászólására (») Dec 23, 2014 /
 
Újranyitnám ezt a fejezetet. Valami nem stimmel. Mindezek után bekapcsoltam a hűtőt üresen. A fenti és lenti rész is +20 C-ot mutatott. 2 óra elteltével a fenti rész lement +14-ig, de a mélyhűtő változatlanul +20-on van. A zaj továbbra is fennáll. Most rögzítettem a telefonommal is. Nem túl jó minőség, sajnos. A mikrofont pont a jelzett részhez tettem.
Még annyi, hogy a kompresszor folyamatosan megy bekapcsolás óta, tűz forró. A fagyasztó részben a venti kb 1 perccel a bekapcsolás után megállt. A fagyasztó és a fenti hűtő rész is teljesen üres. Ez így normális lehet? Csatolom a hangot.
(#) Mate Tarnok válasza cspeto hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Igen ez a hutto gazhianyos ha szerencsed van akkor csak a nyomo fele lyukas es az uj szuro lekotes a nyomo reszerol es keszen van ha viszont a szivo fele lyukas eloszor meg kell talalni a lyukat, kijavittani aztan mehet uj szuro uj gaz es jolessz
(#) Egres Katalin hozzászólása Dec 24, 2014 /
 
Most vásároltam egy 50 literes Zanussi fagyasztót. Betartottam mindent ami az első használat előtt ajánlva volt. Tegnap bekapcsoltam, vártam kb 5 órát és néhány csomag húst tettem a hűtőbe. Mikor ma beakartam tenni a halászlevet, észrevettem hogy nagyon meleg a gép mindkét oldala. Nem tudom mi lehet az oka? Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót féltöltetre állította,m, de így is nagyon meleg.
(#) zolika60 válasza Egres Katalin hozzászólására (») Dec 24, 2014 /
 
Kell neki egy kis idő, még a belseje lehűl a megfelelő értőkre, aztán minden rendbe jön. Tedd be nyugodtan a halászlevet. Békés ünnepet!
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2014
(#) Mate Tarnok hozzászólása Dec 24, 2014 /
 
Szia alltalaban a fagyasztoknak a kulso elparologtatoja azaz ami meleg azt alltalaban az uj huttokbe a falbaszoktak beleeppiteni es azert melegszik ugy csepfolyosodik a gaz ha hideglenne akkor kene kene aggodnod mivel akkor nincs benne ga.
Következő: »»   149 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem