Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó

Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   434 / 564
(#) nyekk hozzászólása Jan 31, 2015 /

Üdv.
Nagyon jó áron találtam IXSH25N120A ,valaki ha megtenné ,hogy rátekint az adatlapjára ,Maciba megfelel -e ?
Köszönöm!
(#) zoly15 válasza zoz11 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Szia!
Hűha, ez egy király gép, 2 évig én is dolgoztam ilyennel!
Ez egy elég profi Impulzusos AWI/MMA hegesztőgép 240A-t tud.
Megérné megcsinálni, én is örülnék egy ilyennek, főleg ha AC/DC-s lenne
(#) GPeti1977 válasza nyekk hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Szerintem nem lesz jó, lassú is meg több a maradék feszültsége.
(#) zoz11 válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Sikerült feléleszteni a gépet. Pálcával már sikerült hegesztenem is vele.
Még mindig nem vagyok tisztában h mi micsoda lehet rajta.
Mit takar, hogy impulzusos? Mire is lehet azt használni?
(#) pepe2000 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Akkor most a kérdéses alkatrész N55B? vagy mégsem.
(#) kivancsi4 válasza pepe2000 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

N55? A kérdőjel helyére kerülhet A = 44 kHz, B = 100 kHz, C = 136 kHz.

Valóban működik a gépezet? Besza- behu! Nagyon ott vagy a szeren!
Az impulzusos géppel nagyon vékony anyagokat lehet hegeszteni, azt hiszem (ha jól emlékszem) tudod állítani az impulzus frekvenciáját is és egyéb paramétereket, mint pl a max és a min áram.
A gép tud olyat is hogy ha AWi-val hegesztesz felfut neked egy beállított áramra, majd gombnyomásra egy kisebb, tetszőlegesen beállított áramra lefut, majd vissza a nagyobb áramra, szóval tudsz így lépegetni a beállított áramok között, sőt, ha oölyan pisztolyod van ami szabályozós, a pisztolyon van egy trimmer amivel tudod állítani az áramot, akár hegesztés közben is!
Nagyon jó kis gép, csak eléggé öreg már, és nem szereti ha nagyon meg van terhelve egy vagy akár több fázis, valamint az aggregátoros üzemet sem szereti. De kb 20 éves gépről beszélünk!
(#) zoz11 válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Akkor már kezdem érteni, a funkcióit, hogy mit hogyan, mert lehet frekvenciát, a % jel gondolom a kitöltési tényező, meg valami időket is ms-ba. Meg elég sok módot tud.
Amúgy 2007es a gép, több IC-n is ezzel a dátummal szereplő címke van. Ez idősnek számít?

Valóban 2007-es a gép? Akkor elég fiatal, ém/mi azért elég idős gépekkel dolgoztunk, de 0 karbantartással (sajnos) is igen jól bírta/barja a zord fémipari körülményeket.
Elektróda állásban nem sok mindent tudsz állítani, de TIG-ben szinte bármit, akkor megtaláltad az áram tekerő melletti gombot a "menübe" gondolom.
(#) mpisti válasza kivancsi4 hozzászólására (») Feb 2, 2015 /

Ez így van ahogy írtad. Az az IC(mert az,)NCP1055-ös, a tokjelölése pedig N55B, mivel 100kHz-en ketyeg a segédtáp.
(#) pepe2000 hozzászólása Feb 2, 2015 /

Köszönöm szépen a segítségeteket.
(#) Baxi hozzászólása Feb 11, 2015 /

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni. Került hozzám egy Cemont Colt 1300 nevű/típusú hegesztő. A képen megjelölt két alkatrész színeződőt illetve füstölt el benne. Ahogy Én tudtam értelmezni ez látja el táppal a 12V ventit a vezérlő panelt és egy trafóba is bele megy. Na itt jön amit nem értek azaz a trafóra minek van rákötve ez a viper 50 nevezetű dolog?

A kérdésem az lenne hogy azt a viper 50 alkatrész helyet nem e lehet berakni egy egyszerű stab IC-ét aminek külön rakok bele egy 230V/12V trafót? Így megoldanám az elektronika be tápját függetlenül a invertertől. A DC venti helyet meg kapna egy 230V-osat.
De maradt a trafó kérdés.....
Vagy cseréljem ki az alkatrészt újakra, s megy ameddig megy megint? Egyébként mit csinál ez az IC? Sose láttam még ilyet.
Segítséget válaszokat előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
(#) erdgab válasza Baxi hozzászólására (») Feb 11, 2015 /

Szia!
Az a viper 50 ic a segédtápja a gépnek,nem lehet helyette egy stabkockát tenni,az átépítés sem lenne egyszerű.Sajnos vannak ilyen gondok a viper ic-vel,de kapható,cseréje nem gond.Anno Tubi reprodukálta ezt a masinát,de a tápot Ő is átépítette,neki sem nyerte el a tetszését (visszalapozva valahol megtalálható). A ventilátort azonban kicserélheted.
(#) Baxi válasza erdgab hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

Ok, kösz. Ma megvettem a bele való IC-ét. Majd kicserélem, a ventit meg kidobom belőle (csere 230V-re). Szerintem tuti hogy az terheli be a vipert.
(#) szekimilu hozzászólása Feb 12, 2015 /

Sziasztok !

Érdeklődni szeretnék, hogy volt anno aki elkészítette a Bocs névre hallgató hegesztő invertert ez egy 100A gép volt, nincs arról valakinek részletes leírása nyák és kapcsolási rajzokkal ?
Köszönöm
Milu
(#) maszek0005 válasza szekimilu hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

Ha visszalapozol itt a fórumon, találsz róla leírást, nyákrajzot, sőt még fényképeket is. Egyébként erdgab fórumtársunk a Maci és a Bocs TERVEZŐJE és SZŰLŐATYJA. Az összes többi hozzászólásból sok hasznos tapasztalatot meríthetsz. Üdv: Jani.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
(#) granpa válasza maszek0005 hozzászólására (») Feb 12, 2015 /

A téma képei közt, (az elő oldalaktól) mindent megtalálsz; egyből az adott hozzászólást is eléred.
(#) swich hozzászólása Feb 23, 2015 /

Sziasztok. Ismét kérdéssel fordulok hozzátok a maci inverterrel kapcsolatban. A főtrafót 3 pár U57-es magból készítettem el toroid formában a primer 28 menet a szekunder 8 menet. Mekkoa ellenállásra kéne cserélnem a 820 ohmost a potméternél hogy ne tudjam telitésbe vinni a magot? Mégcsak épitkezés közben vagyok, de szkopom nem lesz élesztéskor. 32KHz a vezérlőkör frekvenciája.
(#) szaka hozzászólása Feb 24, 2015 /

Sziasztok!

Kaptam egy inverteres hegesztőt.
Földzárlatot kapott.
Kivettem az IGBT-ket (RJH60F5). A Gate-Collector, Gate-Emitter között minden irányban egy szakadásmérővel 46 ohm-ot mérek, illetve a Collector és az Emitter között zárlat van.
Akkor ez ugye hibás?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv
(#) erdgab válasza szaka hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Igen!
(#) szaka válasza erdgab hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Köszönöm!!!!
(#) sirály12 hozzászólása Feb 24, 2015 /

Kicsit t9bb mint 1 év, és némi olvasgatás után én is elkezdem idén összerakni a masinát.
A macit szeretném megépíteni, remélem menni fog.

Egy kérdésem máris lenne.
Az alábbi képen az itthon fellelt magok vannak. Viszont nem tudom lehet-e ezeket keverni, a felirat alapján nincs 4 egyforma amiből a főtrafót megcsinálhatnám, ha lehet keverni, akkor viszont elég lesz.
Másik 1 vagy 2 párból lenne a fojtó.

CAM00042.jpg

(#) lonewolf válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Zavar a külömbző felirat? Rakd szépen párossával össze ahogy erdgab mester javasolja! U57-es magok...OK-s! Nalam a folytó csak 1 pár... 35uH, 2 éve szolgál az én mackóm... Sok sikert a maci epítéshez!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015

DSCF7516.jpg

(#) sirály12 válasza lonewolf hozzászólására (») Feb 24, 2015 /

Úgy gondoltam toroid formában rakok össze 4 párat, mert így kisebb helyet foglal.
Ez macinál nem gond ha a fórumon jól olvastam.
120A-t céloznám ennél több nekem nem kell, még ennyi sem, de ha lehet miért ne.
És a fórumban olvastam hogy 120-130A-nél már két mag kell a fojtónak azért is írtam így, de ha 1 is elég még jobb lenne.
És persze köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
(#) erdgab válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Összerakhatod toroidra a főtrafót,úgy is jó lesz,fojtónak elég az egy pár mag,nekem is ennyi van a gépeimben.Sok sikert!
(#) erdgab válasza lonewolf hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Szép kivitelezés!Én miért nem láthattam eddig?
(#) sirály12 válasza erdgab hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Akkor így teszek, köszönöm a segítséget!
(#) lonewolf válasza erdgab hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Pedig láttad, és a Neved viseli! Kellemes napot!
(#) erdgab válasza lonewolf hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Köszönöm!Visszanéztem az elkészült gépekről készült "gyűjteményemet",valóban kellett látnom,hisz itt vannak a képek.A nyákod is és a gép is nagyon szép kivitel!
Bocsánat,hogy megfeledtem,vénülök sajna........
(#) granpa válasza sirály12 hozzászólására (») Feb 25, 2015 /

Fojtónak adok még egy párt (vagy 3-at), és 2 gépet csinálhatsz ennyi anyagból. Még tán félvezetőket is tudok olcsón adni).
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2015
Következő: »»   434 / 564
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem