Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
Üdv.
Nagyon jó áron találtam IXSH25N120A ,valaki ha megtenné ,hogy rátekint az adatlapjára ,Maciba megfelel -e ? Köszönöm!
Szia!
Hűha, ez egy király gép, 2 évig én is dolgoztam ilyennel! Ez egy elég profi Impulzusos AWI/MMA hegesztőgép 240A-t tud. Megérné megcsinálni, én is örülnék egy ilyennek, főleg ha AC/DC-s lenne
Szerintem nem lesz jó, lassú is meg több a maradék feszültsége.
Sikerült feléleszteni a gépet. Pálcával már sikerült hegesztenem is vele.
Még mindig nem vagyok tisztában h mi micsoda lehet rajta. Mit takar, hogy impulzusos? Mire is lehet azt használni?
Akkor most a kérdéses alkatrész N55B? vagy mégsem.
N55? A kérdőjel helyére kerülhet A = 44 kHz, B = 100 kHz, C = 136 kHz.
Valóban működik a gépezet? Besza- behu! Nagyon ott vagy a szeren!
Az impulzusos géppel nagyon vékony anyagokat lehet hegeszteni, azt hiszem (ha jól emlékszem) tudod állítani az impulzus frekvenciáját is és egyéb paramétereket, mint pl a max és a min áram. A gép tud olyat is hogy ha AWi-val hegesztesz felfut neked egy beállított áramra, majd gombnyomásra egy kisebb, tetszőlegesen beállított áramra lefut, majd vissza a nagyobb áramra, szóval tudsz így lépegetni a beállított áramok között, sőt, ha oölyan pisztolyod van ami szabályozós, a pisztolyon van egy trimmer amivel tudod állítani az áramot, akár hegesztés közben is! Nagyon jó kis gép, csak eléggé öreg már, és nem szereti ha nagyon meg van terhelve egy vagy akár több fázis, valamint az aggregátoros üzemet sem szereti. De kb 20 éves gépről beszélünk!
Akkor már kezdem érteni, a funkcióit, hogy mit hogyan, mert lehet frekvenciát, a % jel gondolom a kitöltési tényező, meg valami időket is ms-ba. Meg elég sok módot tud.
Amúgy 2007es a gép, több IC-n is ezzel a dátummal szereplő címke van. Ez idősnek számít?
Valóban 2007-es a gép? Akkor elég fiatal, ém/mi azért elég idős gépekkel dolgoztunk, de 0 karbantartással (sajnos) is igen jól bírta/barja a zord fémipari körülményeket.
Elektróda állásban nem sok mindent tudsz állítani, de TIG-ben szinte bármit, akkor megtaláltad az áram tekerő melletti gombot a "menübe" gondolom.
Ez így van ahogy írtad. Az az IC(mert az,)NCP1055-ös, a tokjelölése pedig N55B, mivel 100kHz-en ketyeg a segédtáp.
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni. Került hozzám egy Cemont Colt 1300 nevű/típusú hegesztő. A képen megjelölt két alkatrész színeződőt illetve füstölt el benne. Ahogy Én tudtam értelmezni ez látja el táppal a 12V ventit a vezérlő panelt és egy trafóba is bele megy. Na itt jön amit nem értek azaz a trafóra minek van rákötve ez a viper 50 nevezetű dolog? A kérdésem az lenne hogy azt a viper 50 alkatrész helyet nem e lehet berakni egy egyszerű stab IC-ét aminek külön rakok bele egy 230V/12V trafót? Így megoldanám az elektronika be tápját függetlenül a invertertől. A DC venti helyet meg kapna egy 230V-osat. De maradt a trafó kérdés..... Vagy cseréljem ki az alkatrészt újakra, s megy ameddig megy megint? Egyébként mit csinál ez az IC? Sose láttam még ilyet. Segítséget válaszokat előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2015
Szia!
Az a viper 50 ic a segédtápja a gépnek,nem lehet helyette egy stabkockát tenni,az átépítés sem lenne egyszerű.Sajnos vannak ilyen gondok a viper ic-vel,de kapható,cseréje nem gond.Anno Tubi reprodukálta ezt a masinát,de a tápot Ő is átépítette,neki sem nyerte el a tetszését (visszalapozva valahol megtalálható). A ventilátort azonban kicserélheted.
Ok, kösz. Ma megvettem a bele való IC-ét. Majd kicserélem, a ventit meg kidobom belőle (csere 230V-re). Szerintem tuti hogy az terheli be a vipert.
Sziasztok !
Érdeklődni szeretnék, hogy volt anno aki elkészítette a Bocs névre hallgató hegesztő invertert ez egy 100A gép volt, nincs arról valakinek részletes leírása nyák és kapcsolási rajzokkal ? Köszönöm Milu
Ha visszalapozol itt a fórumon, találsz róla leírást, nyákrajzot, sőt még fényképeket is. Egyébként erdgab fórumtársunk a Maci és a Bocs TERVEZŐJE és SZŰLŐATYJA. Az összes többi hozzászólásból sok hasznos tapasztalatot meríthetsz. Üdv: Jani.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
A téma képei közt, (az elő oldalaktól) mindent megtalálsz; egyből az adott hozzászólást is eléred.
Sziasztok. Ismét kérdéssel fordulok hozzátok a maci inverterrel kapcsolatban. A főtrafót 3 pár U57-es magból készítettem el toroid formában a primer 28 menet a szekunder 8 menet. Mekkoa ellenállásra kéne cserélnem a 820 ohmost a potméternél hogy ne tudjam telitésbe vinni a magot? Mégcsak épitkezés közben vagyok, de szkopom nem lesz élesztéskor. 32KHz a vezérlőkör frekvenciája.
Sziasztok!
Kaptam egy inverteres hegesztőt. Földzárlatot kapott. Kivettem az IGBT-ket (RJH60F5). A Gate-Collector, Gate-Emitter között minden irányban egy szakadásmérővel 46 ohm-ot mérek, illetve a Collector és az Emitter között zárlat van. Akkor ez ugye hibás? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv
Kicsit t9bb mint 1 év, és némi olvasgatás után én is elkezdem idén összerakni a masinát.
A macit szeretném megépíteni, remélem menni fog. Egy kérdésem máris lenne. Az alábbi képen az itthon fellelt magok vannak. Viszont nem tudom lehet-e ezeket keverni, a felirat alapján nincs 4 egyforma amiből a főtrafót megcsinálhatnám, ha lehet keverni, akkor viszont elég lesz. Másik 1 vagy 2 párból lenne a fojtó.
Zavar a külömbző felirat? Rakd szépen párossával össze ahogy erdgab mester javasolja! U57-es magok...OK-s! Nalam a folytó csak 1 pár... 35uH, 2 éve szolgál az én mackóm... Sok sikert a maci epítéshez!
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
Úgy gondoltam toroid formában rakok össze 4 párat, mert így kisebb helyet foglal.
Ez macinál nem gond ha a fórumon jól olvastam. 120A-t céloznám ennél több nekem nem kell, még ennyi sem, de ha lehet miért ne. És a fórumban olvastam hogy 120-130A-nél már két mag kell a fojtónak azért is írtam így, de ha 1 is elég még jobb lenne. És persze köszönöm. A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
Összerakhatod toroidra a főtrafót,úgy is jó lesz,fojtónak elég az egy pár mag,nekem is ennyi van a gépeimben.Sok sikert!
Szép kivitelezés!Én miért nem láthattam eddig?
Akkor így teszek, köszönöm a segítséget!
Pedig láttad, és a Neved viseli! Kellemes napot!
Köszönöm!Visszanéztem az elkészült gépekről készült "gyűjteményemet",valóban kellett látnom,hisz itt vannak a képek.A nyákod is és a gép is nagyon szép kivitel!
Bocsánat,hogy megfeledtem,vénülök sajna........ |
Bejelentkezés
Hirdetés |