Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Akkor jó
A másik dolog, amire még nem tudtam rájönni, amit írtam is már ide. Egy CTV253B, amin hang van, kép nincs.. Katódokon megvan a 200V...
Ha a katódokon 200V van, akkor nem csoda, ha nincs kép. Jutottunk valamire annak idején?
Szia Kadarist szép estét nektek. Vettem kondit 22uf 260 voltos be forrasztottam az Orionba. Bekapcsoltam hallottam hogy húzott a képcső meg is jött a kép minden rendben vele szerencsére csak a kondi volt a ludas. Nagyon szépen halkan üzemel a tv köszönöm a segítséget! További jó és sikeres bütykölést mindenkinek. Jó éjt nektek.
Múltkor is volt már ilyen hogy nincs kép, hang van. Akkor nem volt 200V, az volt a baj. Most méregettem a feszültségeket, mindenütt jó volt, és a G R B katódokon ott a 200V... Valami nem jól képzik?
Ha a katódokon (nem a katód tápfeszültség) 200V van, akkor a cső teljesen le van zárva (földelt rácsú kapcsolás) és csak a segédrács-feszültség (Screen) drasztikus megnövelésével képes áram folyni az anód felé. Tehát ha nincsenek vezérelve a nulla volt irányába a katódok, akkor nincs kép. A screen poti tekerésére hogy reagál a képernyő?
Nem. Kimérni nem lehet, hogy az-e a hibás?
Ha kap vezérlést, de ennek ellenére nincs feszültségcsökkenés a kimeneteken, akkor rossz az IC.
Most nézem, 3 is van benne.. Mind a 3 rossz lenne? Bekapcsolt állapotban mind3 katódon 200V van.
Az RGB-bemeneteken (vezérlés) mekkora a feszültség?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2015
Helló
A segitséged kérném ujból mert a beko 14.2chassis lap kezd kiakasztani! az a helyzet megcsináltam , kicseréltem a BU508DF sortanyót nem indult utánna kicserélem a 1000uf/35v rss kondit láss csodát elindult müködött egy ideig de most ugyan az van sürün villog a készenlét és ciripel a trafó. a tápban kicseréltem majdnem az összes kondit kb: 3 kivételével amiket cseréltem: 1000uf/25v ssl helyete 2200uf/25v 1000uf/35v rss 1000uf/25v rss 100uf/200v helyete 220uf/200v 22uf/200v 2200uf/25v szerinted??? mi a bubánat csinálja ezt??mi nézzek meg benne vagy ha esetleg tudod mit cseréljek még ki az bizos hogy zálat mert ugy nézz ki mintha Kiütné a 1000uf/35v os kondit köszönöm
Nincs hozzá rajzom, nyákról meg nem egyértelmű.
Max egy ilyen doksim van. XC142 konektoron az 1-2-3as lábak. Vagy mérjem egyenesen az IC-k 3as lábán?
Megmérted már feszültségmérővel villogó LED-es állapotban a sortápfeszültséget a tranzisztoron?
Egyenesen a 3-as lábon mérj, hisz az a bemenet.
Üdv!Van egy westel régi tv az ismerősömnek ha tudnátok segíteni mi lehet a baja?Hang van kép nincs csak világos a képernyő és háromcentinként visszintesen csikozik!Köszönöm előre is ha tudtok segíteni!Üdv! Laca
Szia!
A hiba oka: katt ide.
Hali!
Tisztelt hozzáértők! Nagyon sok mindent megjavítottam már a fórumon kapott segítségekkel, most a képeken látható kis TV-vel próbálkoznék. Egyik pillanatról a másikra, elment a színe. A kép tökéletes maradt, de sajnos csak fekete-fehér. Tanácsokat várok. Köszönöm!
Akkor a kondi szállhatott el?mert te bíztosan jobban vágod ezt a részét mint én! Üdv! Szia
Na, ezt nem is néztem, 1V körüli a feszültség csak..
Sok oka lehet annak, hogy a sortrafótól nem jut el a feszültség a katódokig. Feszültségméréseket kellene végezni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Bocs, elnéztem, rossz kábelt mértem. Mégis megvan a 12V
Üdv. Egy másik Tv-ről lenne szó. A képernyő két széle össze van ugorva. Volt már ilyennel gondom, akkor a kelet-nyugat korrektorral volt a hiba. Azért egy IC volt a felelős. A TV tipusát most nem tudom pontosan, de a doksiját mellékeltem. Lent a műveleti erősítő mellett, és tőle jobbra még a tekercs előtt van egy R183. Az értéke kicsit nagyobb volt, meg meg is volt égve a forrasztása, kontakthibás volt. Kicseréltem, de a kép még ugyanolyan.. Melyik alkatrészek felelőseg még ezért a hibáért?
Amabban a TVben amit javítottam, az IC kimondottan a kelet-nyugat korrekcióra volt tervezve. De itt olyat nem találok, max csak ez a műveleti erősítő. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2015
Üdv Mindenkinek!
Egy innovation Ctv 7044 ről lenne szó , az a helyzet hogy beforasztottam a transzisztorokat mivel ugy kerül hozzám hogy nem volt benne az s2055AF és a Bu508Af et bekapcsoltam készenlét világit oké kezdtem örülni a PRG gombal inditanám de nem kapcsol fel , rá nemsokára már nincs készenlét sem . ha újra bekapcsolom utánna csak a jelegzetes búgó nagyfeszt hallani de semmi. Ugy került hozzám hogy a tranzisztorokon kivül még 3db kondi nem volt benne mégpedig a következők 150uf/400V 100uf/250V 1000uf/35v legalább is ez volt a panelra irva vaki odairta de ezeket potoltam is. Szerintetek?? mi a bubánat okozza ezt???köszönöm a segitséget előre is .
A FET-es kelet-nyugat korrektor-végfok körül keresgélj. R183, C158 és társai. A két modulátor-dióda a sortranzisztor kollektorán.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |