Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   2738 / 3997
(#) butib válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Azt írtam az elején hogy próbáltam kondival az igaz hogy csak 1.5 micro F 400 V jobb lett de kb 5 sec-ig gondolom amíg be nem ált a kondin a feszültség
(#) Bakman válasza butib hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Tulajdonképpen mit szeretnél? Azt, hogy a műszer a valós vagy a neked tetsző adatot mutassa?
(#) nedudgi válasza RoliNyh hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Ejha! Rossz napod van?
(#) butib válasza Bakman hozzászólására (») Feb 20, 2016 /

Tulajdonképpen csak annyit akarok hogy ha fél óránként már egy fél napja nézem lássam hogy változik az amper vagy már nem tölt.
Nézem 2 sec-ig megjegyzem a 10 számot összeadom osztom 10-el de ha biztos akarok lenni magamban akkor megcsinálom 10 x utánna összeadom majd osztom azt is 10-el
(#) Gabica78 hozzászólása Feb 20, 2016 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy tegnap este raktam be a frissen vágott húst a fagyasztószekrénybe, fagyaszt is de az a baj hogy még nem kapcsolt ki
Mi lehet a baj?
(#) butib válasza Gabica78 hozzászólására (») Feb 20, 2016 / 2

Szia
100kg 5 fokos hús 100 literes 100éves hűtőben kell neki kb 3 nap főleg ha a hőcserélő poros
(#) world-s hozzászólása Feb 20, 2016 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy bár olvastam,hogy nem ajánlott a ledek párhuzamos kötése, de ez egyforma ledek esetén minnyire gond.
(Tudom gyártási szórás...)
Azért kérdem mert egy jó tenyérnyi ívelt dekorgumis alakzat külső felét kéne egyenletesen kivilágítani úgy hogy az egészre egy szörme réteg is menne rá.
Sok mindennel próbalkoztam,de lehet csak egy rakat leddel működik.
Viszont az 5v miatt annyi forrasztás meg alkatrész lenne a vékony felületben, hogy szinte egy kemény tüskeböki lesz belőle. Ha legalább az ellenállások egy jó része megspórolható lenne ez valamit segítene.
Ezért kérdem. Vagy más ötlet esetleg?
Köszi.

Zoli
(#) mikrokapcsolo válasza world-s hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

LED szalag nem lehet megoldás?
(#) nedudgi válasza world-s hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Miért 5V?
Köss sorosan, akkor sokkal kevesed ellenállás kell.
(#) world-s válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Mivel egy jelmez része (fursuit),ezért örülök ha egy usb power bankkot tudok magammal vinni.
A szín az kék. Abból 2 már nem jön ki 5v-nál.
(#) h3ll hozzászólása Feb 21, 2016 /

Sziasztok! Csak annyit szeretnék kérdezni tőletek, melyek a "legjobb" márkájú és megbízható elektrolit kondenzátorok?
(#) world-s válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Általában 12v-osak,és ide sűrűn kéne a led (vagy 7-8),mert feladtam hogy valami egybe világító vagy más megoldás legyen. (Vagyis nem jövök rá. És tudom irreálisan magas ez a ledszám erre a kis területre.)
Amúgy ez egy szivacsból készült csáp vége.
A hengeres csáp részben is lesz 10 led,de azt is egyesével oldom meg,mert a szalagnak éle mentén kéne hajlania...
(#) kadarist válasza h3ll hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Én Nippon Chemi-t használok és eddig nem csalódtam a termékeikben.

A megoldás lehetne "EL wire", Bővebben: Link. Úgy hajlítod, ahogy akarod, van 2AA elemről működő verzió.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) moltam válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Hát igen ezt nagyon csúnyán benéztem, egyértelmü hogy növeli... Kösz a javítást és elnézést a félrevezetésért.
(#) lacipapi hozzászólása Feb 21, 2016 /

Sziasztok azt szeretnem kérdezni, hogy tudnátok e segíteni abban, hogy van egy ITT regi hifim és csak ugy egyszerűen el ment a hang mi lehet az oka
(#) kadarist válasza lacipapi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Szia! Írd be ide a kérdésed: Bővebben: Link.
(#) Bakman válasza butib hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

HA az akku eléri a töltési végfeszültséget, akkor tele van, az pedig nem ugrál. Ha sokáig kell tölteni és egy-két cella pezseg, akkor már hibás az akku, de így nayon nehezen vagy egyáltalán nem emelkedik meg a feszültsége. Magyarán ha a feszültségét figyeled, jó támpont.
(#) butib válasza Bakman hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Jó reggelt
Nem vagyok teljesen tisztában azzal hogy hogy működnek azok a dolgok a fórumon hogy ha valaki feltesz egy kérdést ki dönti el hogy meg van válaszolva vagy honnan tudja meg a kérdező hogy már senki nem foglalkozik vele?ui:engem még mindig az érdekel hogy azt a silány minőségű tippelős műszert hogy lehetne könnyebben megtippelhetöbbé tenni. Az akkutöltő szerintem azt csinálja ami be van álitva rajta . ha kell fix fesz vagy fix amper vagy ezeknek a variációja.
(#) elektrorudi hozzászólása Feb 21, 2016 /

Jó reggelt!
Idézet:
„ki dönti el hogy meg van válaszolva”
A kérdező dönti el, hogy kapott-e kielégítő választ a kérdésére. Ha nem elégedett a válasszal, pontosítson a kérdésén, vagy kérje a válasz pontosítását.
Idézet:
„honnan tudja meg a kérdező hogy már senki nem foglalkozik vele?”
Onnét, hogy nem lát választ a kérdésére. Pár nap múlva esetleg meg lehet ismételni a kérést, hátha a potenciális válaszadók figyelmét elkerülte a kérdés. Ha akkor sem jön válasz, akkor másik fórum után kell nézni.
(#) butib válasza butib hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Lenne egy másik kérdésem is . Már sikerült valahogy tönkretenni 1 másik ilyen műszert , füstölt , van benne egy ic amin (01NPC36) felirat van ezen nem látszik semmi hiba . A másik ami biztos hogy tönkrement az egy smd 3 lábú + háta (M5330B .alá írva. 545T) nem találok a hálón semmit róluk lehet e helyettesíteni valamivel?
(#) nedudgi válasza butib hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

A műszer minőségét ennyi adat alapján nem lehet megkérdőjelezni - a mérési elv a gond, amiről a műszer tervezője és gyártója nem tehet. A töltőáram két végpont között folyamatosan változik, a műszer próbálkozik a pillanatnyi állapot megjelenítésével. Csak a konkrét feladatra tervezett célműszerrel lehet "ugrálás" nélküli műszert készíteni erre a felhasználásra. Ezt feloldandó javasoltam a kondenzátoros simítást. 1.5 µF nudli, többszáz(ezer) mikrós kell ide.
(#) h3ll válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Hello! Megkérdezhetem honnan szoktad beszerezni?
(#) mindenes válasza h3ll hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Szia!Nippon Chemicon, Rubycon, Matsushita (Panasonic) top 3 elektrolitban, persze ha sikerül szerezni.

Köszi. Ebből a lapot láttam eddig, és amit találtam ott jójal nagyobb feszültség kellett,valamint amit levág az ember az hulladék.
De most néztem videót,és latom a leeső rész sem hulladék ennél. Valahol jó lenne látni mennyire erősen tud átvilágítani.
Amúgy hasonló nincs olyanba aminek a végére csak erős led kell? Olyat kerestem még de nem találta. (Ugye nem lehet túl vastag és merev az egész...)
Ezt a müanyag alapú végén világító fiber szálat próbáltam hogy bekarcolgatom, de nem adott kellő mennyiségű felnyt csak a szörme nélkül. Ha rajta volt a szörme akkor csak nagyon sötétben épp csak átderendett.
Köszi.
Zoli
(#) Tranzisztor mester hozzászólása Feb 21, 2016 /

Sziasztok!
Az miért lehet, hogy egy 12 voltos (400 mA) adapter multiméterrel mérve (terheletlenül) 16-17 voltot mutat? Meghajthatok ezzel egy led szalalgot (12V), vagy tönkretenné?

Ez a szál magát láttatja, de a környezetét nem nagyon világítja meg. Ha eljössz Újpestre, meg tudok mutatni egy méteres darabot.
(#) nedudgi válasza Tranzisztor mester hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

A LED szalag hosszától függ, hogy mi történik. Terhelve leesik a feszültség, de hogy mennyire, azt a gyakorlat mutatja meg. 400mA áram körül közel 12V lesz. A szalag kiviteltől és hűtéstől függően 10-15V körül működtethető.
(#) Tranzisztor mester válasza nedudgi hozzászólására (») Feb 21, 2016 /

Köszönöm a választ! A led szalag elég rövid, csak 5 "egység", azaz 15 led.

Hát nem jó hír. Mert akik akartak ilyet szörménél használni most írják hogy nagyon halvany volt, így vegül nem használták. Akkor lehet erre gondolhatnak.
Akkor lehet marad a ledhalmaz. Csak hogy lehetne hogy ne kelje7n egyesével ellenalasozni. És ugye csak 5v-os usb power bank megoldott.
Néztem hogy vannak valami feszültségemeléses áramkörök. Nem tudom ez szóba jöhet e, vagy egy power bank-ra rossz hatással lenne. Tehát jó lenne ha egy bank egy napot kibírna (ha nem is folyamatosan,mert a tűző napon ugye nem sok értelme a világítasnak).
Vagy csak próbálkozzak a parhuzamos kötéssel ha nem is ideális...
Következő: »»   2738 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem