Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hát igen, mióta XML formára áttértek (6-os verzió), sokkal könnyebb pár dolgot a programon kívül megcsinálni Igaz én elég nehezen álltam át az 5.12-ről a 7.7.0-ra... A hatos verzió annyira elvette a kedvem, hogy inkább nem próbálkoztam - ez is olyasminek tűnt, mint annak idején a CorelDraw verziói, azaz minden páratlan jó, a páros meg bugos
Ha csak ilyen "kevés kell" akkor ez is jó lehet.
Ez is tök jó, köszi szépen!
Újabb kérdés:
Ha kapok egy képet egy icről, amit helyben kell megterveznem internet nélkül (verseny), akkor honnan tudom, hogy mik a pin irányok? Addig, hogy NC megy, de pl: COMP és PWE stb.. nem. Honnan tudom hogy mi hova megy? Esetleg valami lista erről van? Vagy valami anyag az icről amivel megérthetem a dolgok mechanizmusát?
Elsősorban ismerned kell az IC-t.
Utána már nem jelenthet problémát a PIN lista alapján beazonosítani melyiket melyikhez kell használni. VCC - GND (Power) Comp - TCap - Ipk (Pass) SWC-SWE (OC) NC (NC) De ha minden lábra I/O -t állítasz jelenleg az sem baj
Ha input lábat nem kötsz be a kapcsolási rajzon, akkor reklamál érte az ERC hibaellenőrző. Ha output vagy I/O lábakat párhuzamosan kötsz, vagy tápra, akkor szintén hibaüzenet lesz... Ha a funkció ismeretlen akkor inkább "pas"-ra állítanám alaphelyzetben.
Ez igaz,
Végül is ez az egész csak az ERC -t érinti, szóval nagy energiát a lábak nevezgetésére nem kell fordítani. Ha minden pas, akkor baj nem lehet.
Csak az a baj, hogy a versenyen nézik a működőképességet, egyébként engem sem érdekelne
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
Akkor ahogy fentebb írtam.
Kell ismerned az alkatrészt, különben nem tudod melyik láb mire való.
Magyarul szerencse kérdése, hogy mit kapok? Valami globális dolog nincs az icre hogy pwr-hez való a gnd vss stb.. passhoz ez és ez, in-hez ezek satöbbi.
A kép amit csatloltam, a kapcs rajzokon úgy meg vannak jelölve a dolgok, annyi se elég ehhez?
Két képet csatoltál az egyik a pin nevek, és hogy milyen típusú / funkciójú lábak tartoznak hozzá. Másik egy IC képe ami alapján egymáshoz rendelhetők. (nyilván azt tudni kell, hogy mit jelent az IC lábainak rövidítése)
Össze is párosítottam neked a kettőt
Az oké, hogy összepárosítottad nekem, csak az itt a kérdés, hogy én ezt versenyen hogy teszem meg
"nyilván azt tudni kell, hogy mit jelent az IC lábainak rövidítése" elég ennyit megtanulnom hozzá? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2017
Maradjunk a példánál
NCP3065 GND - Vcc ezek ugye táplábak tehát a PIN Power SWC switch collector a PIN OC SWE switch emitter a PIN OC Comp comparator a PIN Pas TCap timing capacitor a PIN Pas Ipk Sense a PIN Pas Azt, hogy mit jelent a PIN név rövidítés OC, Pas..stb a táblázatban megtalálod Azt, hogy mit jelent egy IC..stb alkatrész láb rövidítése azt megtanulod. Ez lesz a hosszabb és nehezebb, mert számtalan IC létezik és azoknak láb fajtáit csoportosítva nevezték el. op.amp, regulátorok, mikrochipek...stb Szóval nem 10db láb név van
Rendben, köszi
Esetleg valami weboldalt, vagy valami olvasmányt tudsz ajánlani, hogy merre induljak el?
Adatlapokat nézegess, az talán hirtelen segít.
Kedves Alkotó!
Tervben van nálad egy hasonló részletes, és alaposan kidolgozott leírás készítése az Eagle programhoz, mint amilyet csináltál a Sprint Layouthoz ? Üdv.B
Nincs.
Az Eagle egy sokkal-sokkal összetettebb program mint a SprintLayout. A felhasználással kapcsolatos ismereteim vele kapcsolatban nagyon hiányosak, kimondottan a saját látókörömben lévő feladatokat tudom csak megoldani vele, vagy legalábbis igyekszem ezeket önállóan leküzdeni. Ha elakadok, én is segítséget szoktam kérni. Itt is külön köszönöm Niedziela elfogyhatatlan türelmét irányomban.
Ismeri valaki ezeknek a kapcsoloknak a tipusát - már biztos, hogy 20-30 évesek és mind a 3 más (az elsö kettö DPDT kapcsolo 2 ill 4 Leddel, a kék az nyomogomb. Mind jol be vannak forrasztva ( minden láb ki van használva igy elég nehéz kibogozni, hogy hogyan is kapcsolnak a két kapcsolokör össze van kombinálva a másik kapcsolo kontaktusaival. Kiforrasztani meg addig nem akarom mig nem vagyok biztos hogy a kapcsolo rossz vagy a relé amit kapcsolgatnak egy kapcsolo logikán keresztül. Aktiv alkatrész szerencsére nincs, de kimérni is bonyolult mert a rele egység nincs itt.
Esetleg ha meg van az eagle rajza már sokat segitene. A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
Idézet: „Ismeri valaki ezeknek a kapcsolóknak a típusát - már biztos, hogy 20-30 évesek” Volt 20-30 éve EAGLE???
És mint nyák tervező program?
Idézet: „The German CadSoft Computer GmbH was founded by Rudolf Hofer and Klaus-Peter Schmidinger in 1988 to develop EAGLE,[3][4][5][6] a 16-bit PCB design application for DOS.”
OK! Akkor rajzolj neki ... mert egyszerű
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
Ha eagle nem is, de volt ORCAD meg PCBcad stb - amiböl az Eagle kinött, és közben kiderült, hogy a kapcsolok még ma is léteznek MEC switch 15400 néven. Nem tudom, hogy az eagle ismeri-e öket.
Nem értem milyen összefüggést látsz a kapcsoló működésének megismerése és az Eagle szimbólum esetleges létezése között. Kifejtenéd nekem ezt?
Annak a kapcsolonak 12 ill 16 kivezetése van - amik be vannak kötve egy hálozatba igy ki sem lehet igen mérni, ezért gondoltam, hogy az eagle is segithet. De közben sikerült kinyomozni, hogy milyen kapcsolo és melyik láb micsoda.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2017
A Rádiótechnika 2005-ös évkönyvében megjelent az akkori verzió leírása. Érdeklődhetsz a kiadónál: Rádióvilág
Sziasztok! Eagle 7.5.0 -> egy kb 1 évvel ezelőtti tervemet előkaptam, mert frissíteni szerettem volna pár dolgot rajta, és azt tapasztaltam, hogy a PCB terven elég sok alkatrész "beragadt". Nem lehet kijelölni, elmozdítani stb. Nem jövök rá, hogy mi történhetett. Ráadásul a frissen felrakott alkatrész is így viselkedik. Leszedtem a legújabbat, ami az oldalon fent volt (8.x), de az is pont ugyan ezt csinálja. Ötlet?
tOrigins bOrigins réteg meg van jelenítve?
Ötlet? Ötlete lehet bárkinek bármiről.
Az esetedben nincs bekapcsolva a LOCK? Az meggátolja az alkatrészek elmozdíthatóságát, másolását. |
Bejelentkezés
Hirdetés |