Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ki lehet egészíteni egy berántós, benzinmotoros, kisgépet, hogy gombnyomásra induljon? (A lényeg, hogy ne keljen folyton berántani.) Van egy zselés aksim 12V-os + szerintem kellene hozzá egy elektromos gyújtás, amit a kisgépembe építenék. (Nem baj ha nem tölti az aksit a kisgép, mert ha lemerül, akkor külső töltővel feltöltöm.) Meg lehet ezt így oldani? A segítséget előre is köszönöm.
Csak a villanymotor, és a gőzgép az az erőgép, ami saját erejéből el tud indulni.
A belsőégésű motoroknak segéd indítóra van szükségük, ami egy villanymotor, vagy a berántás. Csak a gyújtás módjának megváltoztatásától nem fog elindulni a benzin motorod. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2020
Szia, motortípustól függő de Briggs motorokra elég sokra felépíthető önindító, sőt töltés is akár.
Én néha szoktam olyanon gondolkozni, hogy ha okosan befecskendezünk, majd jó ütemben gyújtunk, akkor nem kell megtekerni. Dehát ez van:
Idézet: „Any air/fuel reaction requires an energy source to initiate combustion. In natural gas engines, the spark plug performs this function. In lean-burn engines, the combustion process is enhanced by premixing the air and fuel upstream of the turbocharger before it is introduced into the cylinder. This creates a more homogenous mixture in the combustion chamber and reduces the occurrence of “knocking” or early detonation. To prevent either knocking or misfiring, the combustion process must be controlled within a narrow operating window. Charges in air temperatures and volume, together with air/fuel ratio, are constantly monitored by microprocessor-based engine controllers that regulate not only the fuel flow and air/gas mixture but also the ignition timing.”
OK, de ez nem hajó /tengeralattjáró motor, amit a mérete miatt sűrített levegővel indítanak.
De azokon van dekompresszor, amit ha ügyes pillanatban zárnak, elindul a motor. De akkor is csak külső energiával indulnak, a módszer mindegy, maguktól nem. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2020
Szia ! A lendkerékre kell egy fogaskoszorú . Egy indító motor , bendixel . Természetesen az indító motornak akkumulátor is . A gyújtás teljesen mindegy . Inkább vegyél önindítós gépet . Igen , elfelejtettem , hogy a berántós is tud elsőre indulni .
Köszönöm a válaszokat.
Asszem inkább veszek egy önindítóst...
Azért agyalnak rajta.
Tesómnak volt Tatran 125. Már ott feltalálták az öninditó/dinamó kombót. Ennyi év után a lágy hibrid kicsit nem akkora innováció... |
Bejelentkezés
Hirdetés |