Fórum témák
» Több friss téma |
TRIAK-nál érdemes kezdeni, megkapja a vezérlőjelet? Külső jelet adva a TRIAK-ra be lehet indítani a motort? A mikrovezérlő megkapja a tápot? A fordulatszám kapcsolót is érdemes megnézni. Az optok mi célt szolgálnak?
SW1 a gépen található egyetlen bekapcsoló gomb belső kapcsolója.
Mi az a két izé a MOTOR meg a CORD REEL felirat alatt?
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2023
Mérd meg a ZD1-en mennyi feszültség van. Vigyázz az egész lap a 230V hálozaton van.
Triak megkapja a vezérlő feszt, tovább is adj a 230V-t. Mikrovezérlő is megkapja a 230V-t. Opt alatt a fehér műanyagon ülő bumszlikat érted? Az a wireless kapcsolás vevője. PIC-eket nem tudom kimérni (eddig terjed az elektronikai tudásom).
ZD1 bemenő feszültség 3,6V. Kimenő oldalon 0,11V jelenik meg.
Szia! Az elemek rendben vannak a markolatban? Bővebben: Link ... 16. oldal.
Ha TRIAK tovább adja a 230-at, és mégse megy a porszívó akkor motor, vagy vezeték hiba lesz.
Ha a motorra közvetlenül ráadod a 230V-ot akkor elindul? Ha nem érdemes átnézni a szénkeféket, és hozzá tartozó vezetékezést. Panel számra rákeresve ad találatot a nagy mindent tudó. Itt azt írják van benne hőbiztosíték is, azt is érdemes megnézni. Ha 230V közvetlenül be megy az IC-be az biztos nem PIC, vagy zárlat van a táp részen. A bumszlik pedig infra vevők
Igen, elemek rendben vannak. Van egy bekapcsoló gomb a markolattól függetlenül, azzal sem kapcsol be.
Direktben ráadva a feszt, elindul a motor.
Használtam a guglit, de az általad is linkelt oldalon kívül nem találtam semmit. Ott a kommentek között azt írják, hogy nincs hőkioldó a panelen. A 4007 diódára hivatkoznak. Azt kiforrasztva rámértem, 0,7V-t ír a multiméter nyitófeszültségnek. Viszont a gépben nem kapja meg ezt a feszt.
Itt megtalálható a kapcsolási rajza: Panel
Van néhány hibalehetőség leírás is. Kezdetnek meg kell mérni a táp részen lévő C2 , C3, C7, R1, R2 értékét.
Köszönöm! Este folytatom.
Előfordulhat, hogy a csatlakozók nem érintkeznek, szétrázódnak. Ha nem probléma, akkor a fix-beforrasztás lehet erre megoldás, vagy beragasztása a csatlakozónak, meleg-ragasztóval, ez bontható, ha kell.
Üdv!
A fent leírtak közül a képen látható 3 alkatrészt nem bírom kimérni. A többi jó.
Szia!
Ez a két alkatrész a képen egy 470 és egy 330 nF-os kondenzátor. Elég rosszul látszanak az írások. Kapacitásmérővel kapacitásra, vagy 230 volton egy soros 5..15 wattos izzóval meg tudod vizsgálni szakadásra vagy zárlatra.
Ha nem lehet rajtuk mérni semmit akkor kiszáradtak, cserélni kell a kondenzátorokat pl ezekre:
470nF X2 330nF X2 A kicsi ha jól látom barna-fekete-barna csíkos, színkód alapján ez 100nf/10V (feszültsége ugyanaz vagy nagyobb, mint a jónak mért C3 feszültsége) Csere után tápfeszültséget a C3-on lehet majd mérni.
Tisztázzunk valamit: mit jelent az, hogy például ezt a 2 db X2-es kondit "nem bírod kimérni" ?
Jó lenne, ha vázolnád legalább, mivel és hogyan mérted, mik az eredmények mindkettő esetében.. Nehogy félrevezesd a társaságot egy hibás nyilatkozatoddal. Visszautalok az előző beírásomra. A C2-R2-R1 , D2, ZD1 hiba miatt pl. nincs tápfesze az IC-nek. Mértél itt bármit is? A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
Visszaolvasva pár beírásodat: "Triak megkapja a vezérlő feszt, tovább is adja a 230V-t."- akkor miért keresgélsz hibás alkatrészt a panelen?
Vagy ezek közül mi nem igaz? Nézd meg nagyítóval, nem repedt-e meg a 2 csatlakozó alján a forrasztás ( ami könnyen elfordulhat a feszegetéstől szétszedéskor ). Ha ezek rendben vannak, könnyen ráadhatod ott a 230-at külön kábelekkel, a motor csatlakozójára pedig egy 230-as izzót, máris ki tudsz kerülni minden külső hibaforrást. Meg tudod mérni pontról pontra, rendben van-e az a 4 érintkező felület ( tüskéktől az elmenő fóliák..).. A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
Tisztelt Urak!
A porszívó takarítás közben egyszer csak megaáll. Kb. fél óra múlva újra elindul, ha elindul, mert most nem nagyon akaródzik elindulni. Készítettem egy videót az újra indításról: Videó A videó alapján belehet azonosítani a hiba okát?
Ilyet még nem láttam.
Az a "röff-röff" nagyon érdekes... Gondolom szétszeded és teszel fel képeket (bár nagy meglepetésre nem számítok), mert hogy ezzel így takarítani nem fogtok... A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2023
Kontakthibás potenciométer tud ilyen hibát okozni. Lehet elég csak átforrasztani a lábait.
Sziasztok!
Philips FC9332 típusú porszívóhoz keresnék forgódob csúszógyűrűhöz csatlakozó réz csatlkakozót, villát. A forgódob két vezetékét ez a két rugalmas villa réz lemez csatlakozó vezeti át a motorhoz a forgódob gyűrűkről. Egy villa két ponton csatlakozik a forgódob gyűrűhöz. Sajnos az egyik villa egyik vége letört, így a csatlakozás csak egy ponton van és ez így bizonytalanná vált. Picit meghajlítottam, így érintkezik még a gyűrűvel, de nem életbiztosítás, előbb-utóbb meg fogja adni magáta villa és nem fog érintkezni. A két villa egy műanyag hordozóra van szerelve, ez egy csavarral rögzíthető a forgódob tengelyéhez. A kérdés az, hogy ez a szerelt műanyag a villákkal vagy a villák önmagukban kaphatóak-e. Felhívtam a Betrol Kft.-t, csak teljes dobot tudnak adni 34k-ért ami drágább mint az egész porszívó. Tud esetleg valaki beszerzési forrást ehez az alkatrészhez? Ha nincs akkor inkább forrasztok rá egy 2-3mm toldást sodrott vezetékből amit előtte lelapítok, hogy nagyobb felületen érintkezzen a gyűrűvel. Vicc az egész! Hack everything!
Bármit, csak forrasztást ne. Ha másként nem megy, tekerd le a kábelt a dobról és kösd be fixen, a dobot kiakasztva/kivéve.
Beszerzésre ajánlott bele nézni a boltok e-hulladék tárolóiba. OBI e-hulladéktárolóból emeltem ki egy Philips porszívót alkatrésznek a sajátomhoz.
Nem olyan mint a tied, de sokszor ugyanaz a belseje. Tegyél fel néhány fotót hátha tudok segíteni.
Köszi, ha más nem megy, akkor végső megoldásnak ez jó lesz.
Jó ötlet, nem is tudtam, hogy el lehet hozni belőle. Azt tudom, hogy le lehet adni olyan kézülékeket, amit az OBI is forgalmaz. Hol lehet ezekhez - pl. obi - hozzáférni?
A fotót buktam, mert már összeraktam. Egyetértek, a dob szinte biztos, hogy ugyanaz egy márkán belüli különböző porszívókon ha a kábelhossz és a teljesítmény azonos. Persze Murphy kuncogott egy jót, mert a törött villára gyanakodtam, de most nem az volt a hunyó. Maga a kábel volt eltörve közvetlenül a dugvilla nyakánál. Cseréltem egy szerelhető dugóra és most működik. (Egészen addig, amig Anyuci elégszer meg nem rángatja a maxra feszített zsinórt, mert átdugni az macerás! (( ) Köszi a válaszokat!
Ahány üzlet annyi helyen lehet elhelyezve valami doboz, vagy láda. Budaörsi áruháznál a bejáratnál van egy csomagoló pult, alatta van két nagy láda méretű fiók. Én abból vettem ki. Nyilván nem lehet mindent kihordani belőle, de nem szólt a biztonsági őr mikor kivettem a porszívót, meg egy UV fényes körömlakk rögzítőt, meg két LED fénycsövet.
Dugóhibába már én is belefutottam |
Bejelentkezés
Hirdetés |