Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napelemes kerti világítás
Témaindító: duplahulla, idő: Szept 27, 2007
Témakörök:
Végül ez lett a megoldás, szétbontottam egyet és kisebb a panel mint gondoltam, belefért.
A kis gombakku helyett is bekötöttem az eredeti AA méretűt. Jobban is világít mint az eredeti Kíváncsi leszek pár nap után is működik-e, vajon tölti rendesen az akkut is...
https://ajandek.shop.hu/termek/solar-faklya-m%C3%BBanyag-melegfeher.../55674 Ha Solár lámpa, akkor ez! Nekem nagyon bejött, hogy fáklya alakú. Marha jól néz ki a kertben és a fénye is elég, Nem vakít, de látsz mellette az orrodnál tovább.
Azért attól a kicsi méretű napelemetől "sok" nem várható...bizonyára egyetlen LED világíthat benne.
Hát, ha még látnád az én lobogó fényű "fáklyámat"... A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2021
Kívülállóként kérdezem, mekkora a napelem felülete, és milyen akku van benne?
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2021
Ez a 90 mm átmérőjű napelem van benne gyárilag, egyetlen 18650-es cellával.
Persze kap majd egy külső nagyobb napelemet és akkut (vezetékezve), mert ahol használni fogom, oda keveset süt a nap.. De lehet a Bjeno76 lámpája is hasonló többledes "mozgófényű"lehet... Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2021
Van egy kerti napelemes lámpám, ami 3db lámpa van összekötve, és 1db napelem hajtja.
Az lenne a kérdésem, hogy kb. Mennyi idő amíg teljesen feltöltődik az akksija első használat előtt? Olvastam, hogy kb. 48 óráig kell tölteni, de ezt hogy értik, hogy 48 óráig süsse a nap, vagy egy egész nap éjszakával együtt. Akksi: ni-mh aa 1.2v 600mah
Ha használni akarom, kiteszem a kertbe, bekapcsolom azt működik. Azt hogy telepítés után egy hétig este kapcsolgassam ki be, felejtős. ( mert kikapcsolva tölteni sem tölt szerintem) Az első rövidebb őszi napon ismét teljesen le fog merülni, kezdjem az esti ki/be kapcsolgatást újból, na ez nem életszagú...Úgy vettem észre csekély kivételtől eltekintve, ezek egynyári díszek. Vagy beázik, vagy bemattul, vagy az akku adja meg magát a következő tavaszig.
Én a hétvégén raktam ki úgy 12 db -ot.
Nem újak, minden ősszel elpakolom őket. Aksit kikapom, töltővel feltöltöm és megy a dobozba. Tavasszal ugyan ez. Feltöltöm mielőtt berakom a lámpába. Ezek nekem már 3 évesek, de sajnos így is fogyogat. Leginkább az aksi hal meg, de gyakori, hogy már őszre elhervad a kis elektronikája. Napelem be mattul és hasonlók. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2022
Attól függ, mennyire süt a nap és milyen szögben éri.
Szomszédnál pl. fa alatt és eresz alatt van a nyugati oldalon. Mégis világít neki éjjel.
Vettem egy napelemes lámpát. Az van a dobozára írva, hogy 200 watt. A fényárama kb. 2000 lumen. Lehetséges, hogy tényleg 200W-os? Akkor rosszabb lenne a fényhasznosítása, mint egy hagyományos izzónak, és 100 Ah-s akkumulátor kellene a leírt két órás üzemidőhöz. Szerintem egy 0-val többet írtak. És nagyon sok helyen látok több 100 W-os napelemes lámpákat hirdetve, aminek a fényárama épp egy tized akkora teljesítményű hálózati LED-es lámpának felelne meg.
Szent jósda Delphoiban van, szerinted (minimum) fénykép nélkül mi okasat tudnánk mondani?
Gyártótól függően, még ma is előfordul, hogy egy termék dobozán feltüntetett nnnW írásjelkombináció félrevezetőnek tűnhet. Egyszer már kifejettem, hogy a 200W közönséges típusjelzés is lehet.
Szia!
Ilyet hol vettél? Esetleg vmi név amin megtalálható? köszi.
Pl. "napelemes led fáklya" néven keresd a neten....
200W-hoz kb 1 m2-es napelem tartozna Az a típusszáma, nem a teljesítménye
Még nem találkoztál kínai autó erősítővel? Simán ráírják hogy 800W aztán megfordítva látható hogy 15A biztosíték van benne...
Szia!
Egy igen jó példa a Kínaiaknak ezen fajta hozzá állásához: Power Bank 900000 mAh Azaz 900Ah . Savas autó akku ból tegyél egymás mellé átlagos 45Ah -s ból 20darabot.... A részletes leírásban viszont ott van a kimeneti paraméter: Max. 5V 2A A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2023
No meg azt is odaírják, hogy van benne 6 db 18650-es.
12 V 450 Ah Ebből 4 db cella tudja a 4 V, 900 Ah-t. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2023
Nincs benne:
Idézet: „Battery: 6x 18650(not included)” Mondjuk így nem is hazudnak, mert képes 900Ah leadni, ha olyan aksit tesznek bele. Az hogy ilyen termék nincs a piacon arról az eladó nem tehet. Idézet: „(not included)” Erre nem is figyeltem, hogy csak egy üres tok.
Idézet: Miről beszélünk? „Az árucikk nem szállítható ki a következő helyszínre: Magyarország” A hozzászólás módosítva: Júl 25, 2023
Nem értitek a dolgot: az 900000 mikroamperóra, csak nem volt hozzá ilyen karakterük.
A 388v akkujukat se hagyjuk ki...
Üdv a csapatnak! Egy kültéri LED-es lámpát kell rendbe raknom (képek lent). A akkuja 0,5v-ot mutat 1,2v helyet. Feltölthető még vagy kuka? A napelemet és a vezérlést letudom próbálni akku nélkül? Vagy csak az akkuval együtt tudom kipróbálni? Ha sima 1,5v-os alkáli elemet teszek bele mind a tíz LED világít. A LED-ek párhuzamossan vannak bekötve.
Hello! 99% hogy kuka. Bár NiCd akksik, képesek felébredni álmukból. De azért az ritka.
Ha elemmel világít, akkor vélhetően a négylábú szamár életben van. De elemmel ugyan úgy ki tudod próbálni, legfeljebb keresel egy lemerültet és azt teszed bele próbára. Ha fény éri és arra kikapcsol, akkor működik a dolog. |
Bejelentkezés
Hirdetés |