Fórum témák
» Több friss téma |
Ha a fali kapcsolóval fel/le tudja kapcsolni, tehát működik és távirányítóval meg nem, akkor hogy lehet hibás a LED driver? A LED driver nem a LED-eket hajtja? A távirányítós rész halódhat... A távirányító max vezérli a drivert, nem?
A fali kapcsolóval a komplett elektronikát (a dobozon LED driver felirat) tudja áramtalanítani. Áram alá helyezésnél viszont nem/alig reagál a távirányítóra. Nem, nem működik jól. Ha jól működne, a fali, egyszerű izzóhoz kiépített kapcsoló nem is kellene. Állandó 230 V a lámpának, majd távirányítóval kapcsolgatni.
Idézet: „árúházban vettem kb. 3 hete,de nincs meg a számlája.” Felelőtlenség. Az ilyen nem filléres termék. Garanciális időn belül semmihez nem nyúlok hozzá, kivéve ha a tulaj köti az ebet a karóhoz. Ugyanis éppen erre való a garancia.
Sziasztok!
Ha valaki ismeri ezt az akkus lámpácskát (még alkonyérzékelős is volt, ha jól emlékszem), árulja már el nekem, hány mA-t kell adnom a LED-csoportnak... (Az akkuja odavan, azért is kaptam meg. De a LED-ek világítanak, ha a napelem fényt kap. Csak akkor meg minek ) Annyit látok, hogy párhuzamosan van a 30 db, de a belsejében (amit le is fényképeztem) nem igazodok el. Biztosan a tapasztalatlanságom az oka, de hát emmáncsak így van Csinálnék belőle az 5V-os tápegységemből és egy egyszerű áramgenerátorból hálózatba dugós lámpát. A terv az, hogy az általános 20mA-t, azaz összesen 600-at célzok meg, (a valóságban inkább kicsivel kevesebbet) de ha valaki biztosat tud, akkor örülni fogok. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2023
Ez egyszerűen az akkut kapcsolja a ledekre a képeden látható 1 Ohmos ellenálláson keresztül. Egy smd FET van még ott, az kapcsolja. Az ic gondolom valami mikrovezérlő lehet.
Tehát ne is gondoljam, hogy egyáltalan volt benne bármilyen áramkorlát is?
Vagy úgy értsem, hogy abban a felirattalan IC-ben van az átamszabályozás?
Vegyél még egyet, máris van számlád, a rosszat meg vidd vissza vele
Hát, nekiálltam egy próbának, az akku helyére bekötöttem 4,2V-ot, meg sem nyekken. Kicsit emeltem is a feszültségen (5V-ig), semmi.
Ha közvetlen a LED-csoportra adtam áramot (0,6A-ig mertem felmenni) akkor persze világít mind. Úgy érzem: szerintem az a kis áramkör halódhatott meg. Azért is merült le az akku 3V-ra, és azért van, hogy az eredetileg alkonykapcsolós és mosgásérzékelős lámpácska csak akkor világít, ha rá van kötve a napelem, akkor viszont folyamatosan (és nagyon halványan) Persze, alig néhány mocorgatással minden szálat elengedett a forrasztás, a napelemen meg az akkun is, úgyhogy morogás is volt
A nyomógombbal ki lehet kapcsolni! Nem az a baj, hogy ki van kapcsolva? Takard le a napelemet( vagy forraszd le) és úgy nyomkodd a gombot. Egy teljesen kikapcsolt állása van és egy bekapcsolt, ami időzített. Mozgásra bekapcsol és kb 20sec múlva ki. Ja és nincs áramkorlát, csak az az 1 Ohmos ellenállás!
U.i: ilyenkor télen nem töltődik fel! Csak akkor működik jól, ha napi több órát süti a nap, ha árnyékban van, nyáron sem tölti fel rendesen. Na meg az akkuja is valami kis kapacitású, az itt kapható 18650-eshez képest. Még 1000mAh-s sem lehet. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2023
Persze, próbáltam.
A napelemmel (amikor még nem jött le mindkét szála) pont az volt: addig világított a lámpa, amíg -be is volt kapcsolva -és a napelem mindkét szála érintkezett. Csak először akkuhalálra gyanakodtam (És az is nagyon odalehet, most épp 2,9V) A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2023
Pedig világosban nem is világíthatna! Akkor lehet az elektronika halott.
Na, ez az. Harom éve, amikor a sógor vette, pont arra döbbent rá: nem rossz az a mozgásérzékelő, csak sötét is kell neki
Most pedig pont ellenkezőjét csinálta már.
Kár, hogy seki nem tudja e lámpának az ársmszükségletét. De azért meg kellett próbálnom, hátha...
Én is igyekeztem volna persze utánajárni, de megcsak utalás sincs arra, hány wattosak, nemhogy a LED-ek áramára. Mindegy, 0,6A-el eleg vakítóan világít, annyit fog kapni. (Bár... inkább picivel kevesebbet)
Na, odáig jutottam, hogy az újnak a dobozát meg tudtam nézni (lásd:képek alul). Érdekes feliratok vannak rajta -és az nem is 30, csak 20LED-es.
A 2W-ból arra jutottam:2W/20LED/3,3V=0,03A. Ha a túlzást is feltételezem, akkor a 0,02A darabonként helyénvaló lehet... Gondolkodtam áramkorlaton (tranzisztoroson), de aztán meggondoltam maham. Megmertem az előkapott tápegyseget, 5,2V. Ha feltételezem, hogy 3,3V feszültség esik a LED-eken, akkor a 30 LED-hez, összesen 0,6A-hez kb 3,3Ω tartozhat. Tettem eléjük annyit, 2W-os volt a legnagyobb itthon. Végül 0,45A-mértem, ami átfolyik. És így maradt. Világít. Most már csak azt kéne kitalálnom, mit kezdek vele A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2024
Effélék nekem is vannak egy szatyorral (de "télire" a padlásomon pihennnek) ....20, 30 meg 60 LED-esek. Egy 60-as kéznél van...a LED-ek (-) csatija 2 párhuzamos 4R7 smd-n keresztül kapja a tápot (3,7V - 4,2V Li-Ion). (De ebben más az elektronika, picit "komolyabb".)
A neten is van többféle... A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2024
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a LED reflektorok közül melyik típust érdemes megvenni vagy melyik forgalmazónak vannak megbízható darabjai. Nézegettem egy-két darabot de elbizonytalanodtam a választást illetően, mert az adatok nem igazán győztek meg amiket közölnek a termékekhez. Ez egy 60W-os, ez pedig egy 320W-os. Az "emagon" is van egy jónéhány darab és ott pedig a szállítás sokszor kedvező ajánlatú.
A fontos, szolár/napelem kimaradt a leírásodból. Ez esetben a V-Tac termékeit javasoltam volna...
De ha már napelemes: Ezekből és társaikból többféle verzió (2-8 LED paneles) itt van nálam szétszedve (a többségük akkuhibás)... Az egyik helyen a LED panelenkénti 20W-ot adnak meg, a másik helyen meg azt, hogy mekkora teljesítményű izzólámpa fényerejével bírnak (némelyik csomagolásán ott áll a "tungstein power"). Na persze mindkettő sántít... kb. úgy "a fele sem igaz". Ha belenézünk szemből, úgy tűnik, hogy bazi erős a fényük...azonban, ha azt nézzük, hogy mennyire világítja be a területet, hát az már nagyon gyenge (persze koromsötétben nem esünk hasra). Az összes LED chip párhuzamosan van kötve és tizedohmos ellenállásal sorbakötve (+1 FET kapcsoló tranyó) kapja meg az akkufeszt. Ami 3,2V-os, de lemerülve akár 2,5V-os is lehet. 5-15 Ah-s LiFeO4. Majd lemérem az áramfelvételt és megírom... A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Megmértem: A 2 nagy LED panel párhuzamosan kötve egy 4,00V-os celláról 6450 mA, a kettő kisebb elektronikástól 2380 mA-t vett fel...
Köszönöm, hogy megnézted ezeket de közben úgy alakult, hogy bevásároltam ebből a fajtából. A szomszédomnál ez megy már három éve és úgy, hogy a szolár panel az háttal van a napnak és még hajnalban is kisüti a szemem ha akkor jövök haza és a kutyája felcsukja rám a fényét. Hát majd meglátom, hogy mire képes a vallatásnál.
Pontosan ilyennek, csak 2 panelesnek mértem 2A feletti áramfelvételt..a 3 paneles 50%-al többet fogyaszthat. Csakhogy a benne lévő akku nem 4,0 voltos, hanem 3,2. A 3 panel összesen úgy kb. 10W-os... Ezt a fajtát nem lehet szétszedni (én is kifűrészeltem).
Azt írja, hogy 60 LED az 60X1W-al számolva annyi. Az, hogy a többi adat amit láthatóvá vagy leközölhetővé tesz az elég szegényes információ de nem akartam a még ettől is olcsóbbakból választani. Így is azt írja, hogy a képek nem egészen azt tükrözik mint amit mutatnak róla a képek. Még ez lett volna kinézve .... de a választás a nagyság miatt esett az előbbire. Lecseréljem erre?
A papír mindent elbír... a 60 watthoz már kb. 20 amper kéne. A 3 panelesben 3x5Ah/3,2V-os cella van. Alibabán lehet infók után nézelődni...
A kiválasztott fajta LED paneljei tényleg jó erős fényt adnak... Nálam van vagy tucatnyi féle...bontva. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Átnéztem ott vagy 15 oldalt de még csak hasonlót sem találtam, mint amit idehaza forgalmaznak. Még ez a típus jöhetne szóba. Ebben ahogy számoltam 240db led van. Az előbb említettek közül melyiket tudnád elfogadhatónak mondani, mert ezek már szerelhetőek de más-más ledsorral vannak szerelve. Ja, a megrendelésemet azonnal töröltem ahogy a szerelhetőségre nem gondolva (nem láttam) Te felnyitottad a szemem.
Idézet: Melyik a jobb? Az akku problémát majd megoldom ha azzal lenne később bajom. Vagy minegy csak szerelehető legyen? „A kiválasztott fajta LED paneljei tényleg jó erős fényt adnak...”
Nálam 2-3 éve már a piacon kínált lámpák vannak...az újabbakat nem ismerem. De ugyanolyan külsőbe többféle belsőt is szerelhetnek. Néha a kisebb/kevesebb LED, erősebben világít, mint a nagyobb/több LED-es lámpa.
Pl. ez a fazon máshol csak 5W-os...és ez a valós paramétere! 1500mAh-as akkuval meddig világíthatna 200W-al ? Minél több a LED, annál több hibalehetőség - viszont nagy hűtőfelület, na meg a fényteljesítmény nagyobb felületen szóródik szét (belenézve "gyengének" látszik). Igazából fénymérővel lehetne kideríteni mi is a valóság. Tanácsot nem tudnék adni, nagy a szórás ugyanazon termékek között is... Zsír új lámpa mire ideért a sötét hajófenéken, már annyira lemerült az akkuja, hogy a benne lévő elektronika már a napelem által nem engedte feltölteni a cellákat. A cellát csak közvetlenül kiszerelve lehet feltölteni..."bikázni". Akkut meg csak drágán lehet venni 1...3 db 5-6Ah LiFeO4. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Igen, lehetséges...de ezt a fazont ennyiért is megkapod. Ebből csak egy van, a napeleme tört szét. "480W"-osnak kínálták anno.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2024
Most az eredeti, 3 db (LiFePO4 32700 5 v.6 Ah) párhuzamosan kötött 3,2 V-os akkuról mértem meg 3 lámpát:
1 LED paneles: saját elektronikáján keresztül 1,55 ampert vett fel az akkuból teljes fényerőnél. 2 LED paneles: saját elektronikáján keresztül 1,07 A-t teljes fényerőn, csökkentett fényerőnél 0,07A. 4xdupla (8) LED paneles: Közvetlenül az akkura kötve (elektronika nélkül) 3,7 ampert fogyasztott. Lehet saccolgatni, mennyi is az annyi (Watt) ... A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2024
Üdv! Ez vajon milyen típusú , és mekkora teljesítményű SMD led lehet? Sz:3mm H:5mm. U:5,34v-ról 16,3mA vesz fel.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2024
SMD 5730 5,7 mm x 3, 0 mm
A LED "körte" oldalán van a W-ról felirat...azt oszt el a LEDek számával. De mi van a másik LED prodzsekteddel? A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |