Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Forrasztópákák - melyik miért jó
Lapozás: OK   18 / 193
(#) Szebence válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Hát nem tudom, te milyen pákával próbálkoztál. Szerintem ez a kábel, ami ezen van egyátalán nem merev, meg nem tudom, hogy iért mondod, hogy nagy a páka... Te mekkora pákával forrasztol? Ennek a nyele 10cm hosszú de megfogni igazából csak 9cm hosszan lehetséges, kényelmes se kisebb se nagyobb nem kellene. A fém része is 10 cm-es. Nekem hobbi célra teljesen megfelel.
(#) Frodo94 válasza Rafael hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Üdv! Nekem is 28020-as pákám van, én meg vagyok vele elégedve. Kb fél éve vettem szintén ebben a praktikeres akcióban ~3500 Ft-ért. Szoktam vele forrasztgatni nyákokat, a hegyén semmi deformáció nincs, ha letörlöm vizes szivaccsal azonnal tiszta lesz, mintha új lenne. Szerintem kényelmes is. Ha figyeljük a hőmérséklet skála beosztásait, és elnevezzük 0-1-2-3-4-5 -nek a beosztásokat, akkor én a 2-esre állítva használom. Nem égeti a hegyet, és az ónt sem. Kíváncsiságból szétkaptam, trafó valóban nincs benne, nem hőmérsékletet szabályoz, hanem fázishasítással a teljesítményt (leegyszerűsítve mondhatjuk azt is, hogy a fűtőszálra jutó váltakozó feszültséget szabályozza).

Szerintem neked is jó választás lenne. Ennyi pénzt simán megér.

Javaslat: vegyél hozzá egy csomag hegyet (2 db), hogy ha később esetleg cserélni kell, nehogy esetleg már ne kapj. Ott vannak a hegyek fölötte
(#) joetaylor válasza Daemon09 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Max 6 bar nyomású olajmentes gáz kell neki (levegő).
Amit javasolni tudok az a WMA vagy a WMD rewok állomás ezekben van pumpa is. Illetve van a WMA-nak olyan változata amin nincs levegőkimenet az csak kifortasztóállomás. Mivel használtan az nem sokkal olcsóbb az nem érdemes megvenni. Meg szabad kérdezni mennyit kérnek a 81V ért?

IMG_2782.jpg
    
(#) c27 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Helló. A te általad készített pofás állomást egyszerűbb megépíteni mint az attila86-ét és talán olcsóbb is?
Ha igen akkor megtennéd, hogy felteszed a kapcsolási rajzot?
(#) joetaylor válasza c27 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Ez egy gyári Weller WMA-1 rework állomás, 9 éves.
Müködőképes állapotban 160-400 euró körül lehet venni. a hibás darabok ára 60-250 euró.
Alkatrészárban kábé 1600 euró (gyári Weller alkatrészbázis alapján). A páka áramköre azonos az analóg hőfogszabályzós weller állomásokkal.
Ha nincs szétütve a külseje akkor örök életű darab. Én 300 euróért adom őket, de pár nap alatt mind el szokott kelni.
WSP80/DSX80-nal használva kellemes társ a forrsztásban.
A digitális állomások a duplájáért mennek el.

(#) Daemon09 válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
És azt hol lehet venni? Akkor a WS-50-hez nem lehet használni kiforrasztó pákát? Mert nem feltétlenül akarom lecserélni, ha nem muszáj. 50k-ért adnának egy WDD80V-t.
Mi a különbség a WDD80 és a 81 között? Mert a 80 valamivel olcsóbb.
(#) dB_Thunder válasza c27 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Egyszerűbb és olcsóbb is, csak a ledmeghajtó ic-k, amit használtam nemigazán beszerezhetőek. Kapcsolási rajzzal is akad némi gond, mivel a végleges rajzot nem találtam hirtelen (lehet hogy meg sem rajzoltam, csak azok a részek vannak papíron, amit számolni kellett).
A nyákterv is csak papíron van meg, mert a winyóm amin volt, elszállt.
Ha be tudsz szerezni UAA180at vagy A277D akkor után tudod építeni teljes mértékben. Esetlegesen lehet használni más led oszlop meghajtót, de ahhoz a nyákot mindenképp módosítani kell.
Írj rám privi üzit ha jutottál valamire a ledmeghajtó ic-k beszerzésével !
(#) joetaylor válasza Daemon09 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
A WS-80-hoz jó a WSP80 páka amihez pedig ez a páka jó arra rá lehet rakni majdnem az összes Weller kiforrasztópákát. Ha a WS-50 megy a WSP80 pákával amiről fogalmam sincs akkor megy a többi is. Ha ez megvan akkor egy valamilyen olcsó eszközzel el lehet érni a kívánt szívóhatást (AOYUE 932). Csinálsz még hozzá egy lábkapcsolót (szelepet) amit ha benyomsz akkor a páka felől ha felengeded akkor meg a külső levegőt szívja be. Egy kapcsoló segítségével akár ki és be kapcsolgathatod a levegőszivattyút, bár ez nem jó a motor számára. Dolgoztál már ilyen kiforrasztó eszközzel?
(#) joetaylor válasza Daemon09 hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Az 50-ben benne van a páka is ? A DSX80? és a pákataró is?
(#) Daemon09 válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 9, 2009 /
 
Ezt én sem tudom.
Mostmár értem, szóval nem az állomás csinálja a vákumot. Még nem dolgoztam ilyennel, de sokszor jóljönne. Nem vagyok egy nagy zseni ebben a témában, tényleg csak nagyon hobbiszinten csinálom. (alaplapokon kondicsere, ilyen egyszerűbb dolgok...)
Nincs egyben, külön van a pákatartó is, meg a páka is gyorscsatis. Páka típusát nem tudom, mert nincs ráírva.
Így néz ki : Kép
(#) c27 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Nem ismerem a ledmeghajó típusokat, de akkor ezt a kettőt felírom és amint találkozok néhánnyal írok feltétlenül. Egyébként tényleg nagyon jól néz ki az állomásod. Még annyit kérdeznék, hogy mik szükségesek hozzá csak a lényegesebb dolgokra gondolok, hátha találkozok párral és akkor már külön teszem őket.
(#) c27 válasza c27 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Jelenleg itthon nincs ilyen meghajtóm szétnéztem, de van egy trabant fogyasztásjelző ill. lehet tudok szerezni még 1-2-t. Nem tudom ezzel lehet valamit kezdeni?
Most nézem az állomás mellett az a "nagy" trafó az hozzátartozik az állomáshoz?
(#) Tripod válasza Rafael hozzászólására (») Szept 10, 2009 / 1
 
Üdv!
Én pont a múlthéten vettem a Praktikerben egy Fahrenheit 28020 forrasztóállomást 3495 FT-ér, mert nekem is az a kék nyelű volt, és az tényleg folyamatosan fűtött, és szinte használhatattlan volt! A 28020-as is fűt folyamatosan, de viszont van rajta potméter + kapcsoló (ha nagyon felfűt akkor meg kikapcsolom ) Én a Fahrenheit 28020-assal tökéletesen meg vagyok eddig elégedve, igaz nem egy profi cucc,de amennyit én forrasztok arra meg tökéletes!
(#) joetaylor válasza Daemon09 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Nem úgy értettem, hanem 50 ezerért adják hozzá a pákát és a tartót és még az állomást is? Mert akkor az jó ár érte.

Ha még kezdő vagy akkor figyelj arra, hogy minden forrasztóállomás általában három fő részből áll.
1. maga az állomás
2. Páka (vagy pákák)
3. Tartó(k) a pákákhoz

Nem alapértelmezett ezeket együtt adni, ezt ki is szokták emelni a hirdetésben ha együtt van.
Minden Weller pákasorozatnak van hozzá tartozó pákatartója, néha több féle. A DSX80/DS22 kiforrasztópákához való gyári taró új ára simán van akár 30-50EUR. Használtan nagyon reménytelen venni mert nagyon kevés van. Tehát ha veszed mondjuk 50ezerért akkor még egy kilenc ezer a pákataró. Ezért sokan nem is veszik meg.

Fentebb csatoltam egy képet egy Weller rework állomásról, ami ennél kisebb rework állomás ahhoz kell külső gázellátás a forrasztáshoz. A szivó hatást egy Venturi cső kelti azokban.
Ha megnézed még egyszer látod, hogy van rajta egy csatlakozó a forrasztópákának, egy AIR és egy VAC csatlakozó. Ha rádugsz egy forrasztópákát akkor tudsz vele forrasztani. Ha ez a páka lyukas is a belűl akkor rá tudod kötni vagy a levegőre vagy a vákumra. A motor vezérlő megfelelő zárásával bekapcsol a motor és a VAC oldal felől az AIR oldal felé mozgatja a levegőt.

Arra szerettem volna kilyukadni, hogy ha van egy olyan állomásod amivel tudod fűteni a pákád akkor a levegő/vákum oldalt bármi mással megoldhatod.
(#) Rafael hozzászólása Szept 10, 2009 /
 
Köszi szépen a válaszokat! Szuper, hogy főként pozitívan vélekedtetek!
(#) pet hozzászólása Szept 10, 2009 /
 
Üdv!

Ha forrasztó állomás ami max 10-12000 huf és a páka súlya könnyű akkor mit ajánlotok?
(#) c27 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Helló. Utánnanéztem a trabi fogyasztásmérőben található ic kompatibilis az UA180-al. Egyelőre most csak 1 db van remélem be tudok szerezni még 1-et, de ha nem akkor lesz 12 ledes lesz. El tudnád küldeni nekem az alkatrészlistát és néhány kapcsolási rajzot. Nem gond ha nincs nyákterv majd kitalálok valamit vagy megtervezem magam.
Előre is kösz.
(#) dB_Thunder válasza c27 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Összeszedem magam és kreálok egy rajzot. De ehhez szét kell szednem a forrasztómat.
Ezeknél az ic-nél arra kel vigyázni hogy a bemeneteire még véletlenül se kerüljön 6 voltnál nagyobb mert megdöglik !!
(#) joetaylor válasza pet hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Vagy olcsó vagy jó a kettő együtt nem megy. A kicsi és könnyű meg jó is az meg a nagyon top kategória.
(#) pet válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Nekem most egy párezer forintos állomásom van aminek nagyon könnyű a pákája. Mondjuk át is forrósodik rendesen. De attól még hogy könnyű, nem kell feltétlenül drágának lennie. És nem is kell nagy teljesítmény, 30w is elég lenne. Ez nem nagy igény szerintem 10000-ért.
(#) c27 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Értem. Köszi a segítséget. 3v-ról is elmennek?
Elég egy kapcsolási rajz és némi magyarázat ha elakadnék, de remélem nem fogok. A tápellátáshoz hány volt kell? Mármint magához az állomáshoz úgy egybe?
(#) joetaylor válasza pet hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Én a méret alatt a következőket értem -lásd a fotókon-.
Egy pákánál nem csak a Wattban kifejezett fűtése a lényeg, ha nem a hőtehetetlenség (azt hiszem ez a jó kifejezés) nagysága is. Persze itt van a kutya elásva hiszen minél kisebb egy páka (illetve a használt pákahegy) ez az érték annál kisebb. Ha a páka kicsi akkor oda nagyon gyors és "okos" vezérlőelektronika kell, hogy a hegyet állandó hőfokon tartsa. Ezért mondtam, hogy van olcsó és kicsi páka csak éppen nem jó arra amire gyártják. Aki mobiltelefonozik az tudja, hogy milyen könnyű "odaragasztani" egy vacak pákát a panelhoz.
(#) fgabo hozzászólása Szept 11, 2009 /
 
Sziasztok!
Nekem van 1 weller vhs 40 tipusú forrasztóállomásnak a vezérlőegysége. Sajna a pákája rossz és addig nem merek hozzá venni amig nem tudom hogy a vezérlője jó. Hogy lehetne ezt kiprobálni hogy hibátlan e?
(#) joetaylor válasza fgabo hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Tudnál egy képet felrakni az előlapjáról és a sorozatszámot tartalmazó cimkéről?
(#) pet válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Nem vitatkozni akartam, csak kérdezni akartam, melyik könnyű súlyra (remeg a kezem)
(#) joetaylor válasza pet hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Az enyém is
De nem a súly számít, hanem a páka kidolgozása, és a becsatlakozó kábel minősége.
Forrasztásnál tartsd a könyököd (felkarod) amiben a páka van az asztalon megtámasztva ez fontos.

A profi kis páka (ami a képen van) az kábé 50-60 ezer forint + plusz állomás ami meghatja +pákahegyek (darabja 30EUR). Cserébe olyan helyeken elférsz vele amit más pákával lehetetlen javítani. Néha nem kell több órát tökölni egy berendezés szétszerelésével, mert ezzel "elférsz" és a kábel is egy nagyon hajlékony "lágy" vékony vezeték. Ez a most kapható legkisebb páka, nagyon elégedett vagyok vele. Sajnos csak olyan Weller állomással megy aminek M a vége.

IMG_2093r.jpg
    
(#) fgabo válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
A pákáról csak hétfőn tudok képet feltenni de ilyen:
http://www.forrasztas-technika.hu/cet/popup_image.php?pID=1026&osCs...4684f7
Miért lényeg ez?
(#) joetaylor válasza fgabo hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Köszi a linket. Azért kellet volna a kép, mert nem ugrott be, hogy milyen az a WHS állomás (mert még nem láttam). A linken ott van minden. Sajnos ilyet nem javítok nem tudok segíteni.
Bár szerintem ez is 21-24 Voltot használ a páka fűtésére. Bár ez a bolt amit belinkeltél picit szerintem lehúzós. Én Írországban (ami EU-n belül aránytalanul drága) vettem a WD2000M-et 720 euró ért itt meg 283914 Forint, a WHA900 meg volt 650EUR itt meg 254416 Forint. Hát a jó utcasarkon álló bizonyos foglalkozást űző nőt aki szülte őket. Persze az UK-ban még olcsóbbak a cuccok egy Weller WSD81 szett kábé 50000 forint és nem pedig akciósan 81304.
Elnézést csöppet kiakadtam ezeken az árakon. A postaköltség egy forrasztóállomás esetén nem több mint 3-4 ezer forint.
(#) fgabo válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Én nem vásárolok itt csak itt találtam róla képet. V mérővel probáltam mérni de nem változik az érték hiába tekergetem. Lehet hogy azért mert terheletlen? Vagy hogy lehetne kimérni?
(#) pet válasza joetaylor hozzászólására (») Szept 11, 2009 /
 
Rendben, azér nem veszem meg inkább 50-60 ezerért a kicsit. Én egyszeregy SMA050 (kinézetre) -nel forrasztottam és iszonyú rossz volt, legalábbis forrasztani vele a nehézsége miatt.

üdv.
Következő: »»   18 / 193
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem