Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
M2481 max 1,2Ampert tud. Az emlegetett chipcados kapcsolásban az induktivitás 2A-es úgyhogy nem kell cserélni , a kijövő áramot úgy tudod emelni hogy az ellenálást kisebb érétékűre cseréled lehetőleg 1%-os pontosságút kell ide használni. Javaslom probáld meg 0,1 ohm vagy 0,22 ohm értékeket. Én ezeket használom. A többi dologról meg privátban írok neked. De azért majd frissitem az oldalamat , kiteszek pár kapcsolást meg trükköt, úgy is készül a lámpám burkolata.
Helló
Ezt láttad? Ebben vannak trafó nélküliek is, szerinted ezek használhatók? Véleményeket várok róluk,... Köszi Helló
Dobtam fel egy kis frissitést az oldalra.
http://www.peti.webege.com/projekt_LED_v2.html Az elején a kapcs rajznál kell keresni.
Azt kérdezném, hogy próbáltad-e már hosszabb távon üzemeltetni a szerkezetet, LED-ekkel együtt, maximális áramon (mennyi is a max. áram, amit használni akarsz a jövőben a lámpában? 1 A pl. Cree LED-ekhez?)? Olyasmire gondolok pl., hogy 5-10 perc működési idő.
Amennyiben igen, a vezérlő IC hőmérséklete hogyan alakult mondjuk 10 percnyi működés után, maximális LED-áramnál? És az induktivitás melegedett? Ha igen, mennyire?
Igazából nem melegszik, legtöbb amit ment 2,5 óra kb. 900mA-el.
Helló!
Csak 1 trafó nélkülit találtam a 14. oldalon. Maga az elv jó (Buck, Step-Down) ki hogy ismeri, de ezzel az alkatrésszel kétlem hogy működne. Tegnap összeraktam egy áramgenerátort. Már képes 4V ból előállítani a szükséges 3,6V-ot. A panelen 2 darab DC-DC konverter van. Az egyik egy boost konverter ami akár már 1,8V ról megy és előállítja az UC3843-nak a minimális 8V tápfeszt. Valamint maga az UC3843-al felépített buck konverter ami 2,5A-t fog szolgáltatni. Mindez 2x3cm-es panelon. Egyenlőre 10-12V-ról megy 0,7A-el hajt, hatásfokot még nem mértem, de eléggé magas. P7 SSC 10W-os ledet hajt ami már ezen 0,7A-en elég jól világít. Íme egy kép:
Helló
Gratulálok az áramgenerátorhoz! És örülök hogy foglalkoztat a dolog,... Sajnos én azóta semmit sem tudtam foglalkozni a dologgal mert kevés szabadidőm van,... de a pdf ek közül kettőt néztem ki amik érdemesek lennének a megépítésre: DN06027-D, DN06040-D ! De én még mindig úgy hiszem hogy ennél is egyszerűbben meg lehetne ezt a dolgot oldani,... Majd lesz valami! Helló
üdv
szerintem ha a leg egyszerübbet keresed akkor neked erre van szükséged AW3231 ACRICHE 4W-PCB 2 625 Ft+áfa chipcadnál kapható 2 szál drótot ráforrasztasz bedugod a konektorba és már világít is.
Miért nem veszel deal-ról? 4-500Ft-ért szórják utánad őket, igaz "csak" 80% az effeciency de ennyi pénzért jobbat nem is várnék. Ráadásul még olcsón vannak led-ek is. Ha nem bízol bennük én nemsokára rendelek onnan, ha kell rendelek neked is 1-et próbának és ha tetszik kifizeted azon az áron ami ott van.
Sziasztok, egy bringa fényszórót szertnék barkácsolni amiben egy creed led világítana és 2 cerka akksi biztositaná a feszültséget. Az áramgenerátoros kapcsolásban szeretném segítségeteket kérni mivel nem kaptam ilyen alacsony feszülségre megoldást. DC-DC konverterben gondolkozok de az ic-k többsége 6 V. igényel.
Üdv.
Szia!
Én is összeraktam már a Skori-féle áramgenerátorom, 4 A-ig mertem csak tekerni, de kb. menne 4,5 - 5 A-ig is. 12 V-ról megy, ráakasztottam egy darab SSC P7-et, nagyon jól világít, ~2,5 - 2,8 A között már nem sok változást véltem felfedezni, 1 A-en is már eléggé melegszik (hűtőcsillaggal), majd ha lesz egy kis időm 3 db-ot rászerelek egy procihűtőre és kipróbálom őket együtt...
Nem mértél egy áram hullámosságot?
Nehogy véletlen túlhajtsad!
Nem, nem mértem. De ha leírod, hogy hogyan mérjem akkor megmérem, meg hatásfokot is, de azt sem tudom, hogy hogyan kell csak sejtésem van..
Van ilyen ic. MAX1646-ot nézd meg! Ez van a HQ-ban is. Ez ! 0.7V-ról is megy ! Kötsz utána valami pwm áramgenerátort, és tökélétes lesz.
Beteszel a leddel sorba egy kis ellenállást és azon megnézed szkóppal a jelalakot.
Hatásfokhoz meg mérj be/ki menő áramot/feszt
Sziasztok, a következő ic-vel szeretnék megépíteni egy powerledes kapcsolást, a kérdésem az lenne, hogy elég-e ha megépitem a pdf-ben ajánlott kapcsolást vagy ki kell egészíteni egy áramgenerátorral is.
Köszönöm
Szia!
Ez csak egy feszültségnövelő konverter. Igen, kell hozzá egy árambeállító kiegészítő kapcsolás.
Köszi a gyors választ, olvasgattam és az MP2481-es ic-t találatam alkamasnak, gondolom be is tudom szerezni...
Szia!
Szerintem az MP 2481-nek is van step-up down üzemmódja, vagyis helyből tud feszültséget növelni, és áramgenerátor is lenni! Egyébként a chipcad-nél 300Ft/db az ára. Nemrég vettem. Sőt, 2000Ft-ért kész megépített áramkört is lehet kapni! Bagi
Helló
Jelenleg melyik powerlednek a legjobb a lumen/watt értéke? Köszi helló
Helló
Köszi a gyors választ! De viszont ha az ember nagyobb fényerőt akar elérni kevesebb leddel akkor meg célszerűbb az MC-E választani nem? Vagy ki hogy van ezzel?
Hali!
Ma volt egy kis időm és megméretem a hatásfokot, 3 db P7-est kötöttem sorba, így: bemenet: 12,2 V @ 1,94 A => 23,668 W kimenet: 9,74 V @ 2,29 A => 22,304 W Hatásfok: 94,2369% Szerintem ez elég jó... Jövő héten bekötök négyet, kettőt-kettőt sorba és azokat párhuzamosan 4 A-ről. Majd mérek hullámosságot is és teszek fel képeket is.
XP-G hajtható 1.5 A -el is igy már 497lumen / led a fénye ha legjobb BIN ből sikerül venned.
Ha ebből 2-t raksz akkor ez már sokkal több mint 1db MC-E és sokkal olcsobb is.
Helló
A BIN az mit jelent? Ha jól értelmezem akkor ebből a ledből 2 vagy mondjuk 3 darabbal már el lehet érni egy 100Wattos izzó fényerejét?
http://pct.cree.com
Itt nézgesd melyik led mit tud. FLUX mellet találhato BIN sorszám XP-G ből jelenleg S2 legjobb. Ezen az oldalon még csak 1A -ig van írva, de CREE kiadott egy közleményt miszerint a XP-G ledek hajthatók 1,5A-el is és így majdnem 500 lumen fényt tudnak leadni. Tapasztalataim alapján az XP-G ledek kevésbé melegszenek mint pl. az MC-E vagy az XR-E típusok, és valóban nagyon fényesek, és sajnos icipicik....
Üdv!
Közben én is összeraktam az enyémet: Hatásfok 93% 1 leddel 10V-ról ui: áramot mivel/feszt mivel mérted? Ilyen kapcsüzeműt ha van rá mód deprezzel kell mérni mert a digit multi hajlamos hülyeséget mutatni.
Ha jól látom, a vezérlő NYÁK jobb alsó sarkában egy picike csavar van. Az mi célt szolgál, mit rögzít?
Az a 93% nem is olyan rossz, sőt! |
Bejelentkezés
Hirdetés |