Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Inverteres hegesztőtrafó
 
Témaindító: Gabi, idő: Aug 12, 2005
Lapozás: OK   278 / 563
(#) (Felhasználó 46585) válasza Freedomocska hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Hm... akkor nem értettem pontosan, hogy mit írsz.

Hát, tökéletesen működő nincs... különben nem bontottad volna le...
(#) Freedomocska válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Nono...nono ...csak nem akarod . :no: Bontani nem csak azért kell mert rossz valami . Most is van itt előttem egy rossz cucc ...de ezt már tényleg kár lenne szétbontani .
(#) Freedomocska válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Kíváncsiságból megmértem az U57 belső méretét . Ebben igazad van ... nem fér el egy sorban mert kb 28x32 mm a belső négyszög mérete . Viszont mehet egymásra is a réteg mivel a gyárin is 3 réteg van párhuzamosan kötve ( közötte két réteg szekunder és persze lemezből ) aminek aztán tényleg nem egyforma a vezeték hossza - jóval nagyobb frekvencián megy és azért nem melegszik túl .
(#) (Felhasználó 46585) válasza Freedomocska hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Sajnos attól, hogy ez egy gyári trafó, még nem biztos, hogy optimális. Sőt, a lemezből tekert szekunder sokkal rosszabb, mint a litze. Azért tekerik lemezből, mert egyszerűbb. Lemezből maximum kimeneti fojtót szabad csinálni, ahol a nagyfrekvenciás áramok sokkal kisebbek, mint a trafó szekunderén.
(#) Freedomocska válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Én értem , hogy mire gondolsz vagyis amit írsz de nekem mégis jobban tetszik az általam leírt megoldás mint amilyent "berobbantam" készített - legalábbis ami a képeken látható . Nagyon laza a tekercselése . Szerintem azért egy trafó meneteit attól "szorosabbra" kellene tekercselni még ha eső-nek is kell lenni a jelgörbéjének .
(#) granpa válasza Freedomocska hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Ööö bocs, itt az eső jelleggörbe nem igazán játszik. A laza tekercselés lehet gond, ha jól olvastam inkább szoros lenne kívánatos valóban. :lama: :hide:
(#) Freedomocska válasza granpa hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Én is arra gondoltam . A lazább menetek is nagyobb veszteséget okoznak .... már ha jól tudom , ha nem akkor javítsatok ki .
(#) berobbantam válasza Freedomocska hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Helló
Én hallgatok rátokAmúgy is 3 a magyar igazság,úgyhogy megint letekertem a primért.Készítettem egy sodratot 30 szál 0.4-es cuz-ből.Számításaim szerint 26 szál is elég lett volna,de ennyi volt belőle a maradékot meg nem akartam kidobni.Szóval a sodratot most kajakból összetekertem és a magra is jól ráspanoltam.Most úszik kicsit a lakkban.Holnap kap egy sor tekercselő papírt és mégegy sor lakkot.Még így is több hely marad benne mint az első variációnál.Jah és ezt a sodratot sem bandázsoltam,hanem még tekercselés közben is sodortam rajta egyet egyet.Köszönöm a segítő kritikát.Nem akarnám,hogy e miatt bukjon a projekt,de 300 volt sem lenne jó az elektróda fogón.
(#) granpa válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Helló! Ugyi; elég nagy az az ablak, ki kell használni (mondják a gyakorlottak). Skin-hatásban is jobb lesz! :yes:
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Lenne mégegy kérdésem a főtrafóval kapcsolatban.A primér és a szekunder kivezetését tehetem a mag egymással szembeni két oldalára?A gépben az elhelyezkedése miatt így lenne optimális nekem.A két hűtőborda egymással szemben lenne a sima felével kifelé fordítva.Az egyiken lesznek az igbt-k,erről lenne a primér kivezetése.A másikon lennének a kimeneti diódák,és erről lenne a szekunder kivezetése.Így nem kellene egyiket sem keresztbe húznom a dobozban.A főtrafó tetején lenne a kimeneti folytó.A két trafó lenne a bordák egyik végénél a másik végén a venti.Az egész fölött még elférne a vezérlő panelom.Így az egészet elég jól átfújná a ventim
(#) korozsi hozzászólása Máj 2, 2012 /
 
http://valvolodin.narod.ru/schems/NSAX-180.pdf

ez az inverteres hegesztő kivitelezhető-e?
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Idézet:
„A primér és a szekunder kivezetését tehetem a mag egymással szembeni két oldalára?”

Semmi akadálya.
(#) erdgab válasza korozsi hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Szerintem ez is megépíthető,nem látok különösebb akadályát.
(#) korozsi válasza erdgab hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Akkor azt kérdezném, hogy mekkora trafó szükséges hozzá, mert ez nekem nem tiszta? Ha megtennéd akkor írd már le nekem pontosan.
(#) erdgab válasza korozsi hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
A rajzon szereplő méret kissé érdekes,de ehhez a géphez egy EE70 mag szükséges M2TN-C minőségű anyagból.Primer 8 menet 10mm2 a szekunder 2x3,5 menet 10mm2 huzalból.
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Köszönöm a választ.Én is így gondoltam,de már inkább kérdezek.4.-ére már nem akarom megtekerni
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Idézet:
„.4.-ére már nem akarom megtekerni”

Hely,pedig milyen jó trafót tekerni sokadszorra :violent: ,Tubi mesélhetne,Ő tekert annyit mire az első 1-2 gépe összejött,hogy biciklit nem tekert annyit,(én meg kicsit utánoztam a "fogadott tesómat")
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Máj 2, 2012 /
 
Lassan én is beállok a sorba
(#) berobbantam válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Nos kész lett.A primért lelakkoztam és kapott egy sor tekercselő papírt.A zekunder sodrat 5.5-6 mili átmérőjű két sor bandázsszalagban de nem zománchuzal.Ezt lelakkozzam?A mag közepében elég passzentos a tekercs
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Egész jó lett! Ha van kedved,lakkozd le a szekundert is,ártani nem árt.
(#) berobbantam válasza erdgab hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Valószínű lefogom.Csak vártam egy kis megerősítést,hogy legalább ránézésre működőképesEvvel a trafók elvileg mind elkészültek.A végfok panelja is megvan.Már csak a vezérlést kéne összeraknom,de még egy két részlet nem forta ki magát.
(#) kissadam válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Hány menettel készítetted el ezt a trafót?
(#) dara válasza kissadam hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Én úgy nézem 20/6 menet.
(#) kissadam válasza dara hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Én is úgy látom 20/6. Korábban azt hiszem szell69 kolléga épített így trafót de ő 28/8 menettel. Kíváncsi lenék melyik menetszámokkal működik jobban. Én is ezt a trafómegoldást fogom elkészíteni.
(#) berobbantam válasza kissadam hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Helló
Az enyém 19/6.Nekem 4 pár u57-es mag van benne a kollégának pedig 3.3 pár maghoz több menet kell.A működés még kérdéses,de én inkább a 4 pár magot javasolnám a kevesebb menetszám miatt.Én ugyan jó combos sodratokat készítettem,de ezekkel a menetszámokkal éppen belefért a magba.A primér sodratból még éppen be tudtam volna erőszakolni azt a 9 menetet,de a szekunderból már tuti nem fért volna be 2 menet.A kolléga lényegesen vékonyabb sodratokat készített neki még hely is maradt a magban a nagyobb menetszám ellenére.
üdv
(#) kissadam válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 4, 2012 /
 
Egyenlőre én is 3 pár maggal fogom megoldani, aztán majd meglátom, hogy fog sikerülni belegyömöszölni a közepébe. Mindenesetre várom az eredményeket.
(#) szell69 válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Sziasztok,
A primer tekercs elkészítése úgy történt,hogy a 13 szál 0,5 huzalt egymás mellé fogtam.Az egyik végét össze sodortam és innét kezdtem a tekercselést.Ha összesodortam végig a vezetékeket akkor sokkal magasabb lett a tekercs.Így,hogy egymás mellet vannak a huzalok szinte alig foglalnak el helyet,a szekundert akár 10mm átmérőjű sodratból is meg lehetn tekercselni.

trafó.jpg
    
(#) Tubi56 válasza szell69 hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Mekkora áramerősséget akarsz ettől a magtól?
(#) berobbantam hozzászólása Máj 5, 2012 /
 
Helló Nagymesterek
Ma volt egy kis időm foglalkozni a medvével.A lenti lett az eredményA bordék felől még lehet rövidebbre vágom a textilbakelitet,de még nem tudom melyik ventit tegyem be.Ven két 80-as pc ventim.Egymás fölött a kettő ez az egyik variáció.Ennek ugye kéne egy tápot is eszkábálni.Meg van egy 220-as ventim ami mikróban volt.Szerintem ez egymaga lényegesen több levegőt nyom mint a két pc-s együtt.Lehet ez lesz a befutó,csak ez meg elég vaskos.A felépítése miatt elég sok hely kell neki.
(#) erdgab válasza berobbantam hozzászólására (») Máj 5, 2012 /
 
Idézet:
„Ma volt egy kis időm foglalkozni a medvével.”

Dögöljek meg,éreztem a törődést,rég volt ilyen el*****tt napom.
Na kérem,alakul ez.A trafó tartók tetszenek.Miből vannak?
Következő: »»   278 / 563
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem