Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Neked és simpinek is köszönöm szépen!
Sziasztok.
Hétvégén lesz a barátomnak az esküvője, és nászajándékba készítettem neki egy Mule2 Nixie órát. Nagy hálával tartozom H2opok barátomnak, a rengeteg rengeteg segítségért, nyákért, és a dobozért...Mindkettő profi munka. Még több kép itt: picasaweb A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
Nagyon profi..
Hasznos, és egyedi ajándék.
Szép munka...
Kár, hogy a panelt eltakarja a doboz Ilyenből biztos nem kap egyszerre többet, remek választás.
Igen, néztem az ottani képeket.
Az ilyen otthoni berendezésekben olyan szépen megvannak tervezve ill. kivitelezve a panelek, még sem lehet a doboztól látni őket. Persze ez így van rendjén, de én úgy szeretem nézegetni a gyönyörű munkáitokat...
Nagyon szép lett a végeredmény! Ráadásul a belseje is szép lett. Gondolom sok volt a tervezés - mert látszik az eredményen....
Ez nagyon patent lett! Emelem kalapom előtte!
Ez valóban nagyon ünnepélyes lett.
Azt meg szabad kérdezni hogyan készültek ezek a fekete panelek. Vagy esetleg le van már írva valahol? Egy link is megteszi Gratula még egyszer neked és a segítődnek is!
Nagyon szép munka Gratulálok hozzá!
Csatlakozom az előttem szólókhoz!Gratula!
Nagyon szép lett. Csodás ajándék, gratulálok.
Szia.
Mi történt a webalbumoddal? Régóta nem sikerül elérnem. Egy hibrid erősítőt építgetek, de a dobozolással mindig meggyűlik a bajom.
Ennek tuti örülni fognak! Nagyon szép lett!
" Az új időszámítás"..
Köszönöm szépen az elismerő szavakat. A doboz és a nyák is H2opok barátom keze munkáját dicséri. Ő álmodta meg a dizájnt, és ő is készítette el. Én csak összeraktam
Ez bámulatos!
Ha meghívlak az esküvőmre nekem is csinálsz? A viccet félretéve rendelésre nem csinálnátok egyet?
Üdv a guruknak .Elvesztem a topicok között így tévedtem ide. Egy keverőszelep vezérlőt szeretnék építeni egy fűtési rendszerhez, ami csak annyit csinál, hogy egy beállított hőfokon próbálja tartani az előremenő víz hőfokát, amit egy három utas keverőszelep nyitásával vagy zárásával szabályoznék. Ebben kérném a segítségeteket, hogy merre induljak, tudtok-e esetleg létező kapcsolást erre a problémára.
Csak szimplán dobozoltam. Semmi extra.
szerintem az alábbi topikban nagyobb eséllyel találsz segítséget. Aztán ha megépítetted, tedd be ide is
központi fűtés vezérlés
Szervusztok.
Ma végre pontot tettem egy 1.5 éves projekt végére.Sok kisebb nagyobb gondom akadt ez idő alatt,de mindent sikerült kiküszöbölni a segítségetekkel.Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget és praktikákat.A legfőbb gond az volt, mikor már mindent készre szereltem haza vágtam a 2N3055-öket az egyik panelon.Sajnos az lett a tapasztalatom,hogy ezek nem valók eme labortápba,így hát mind a nyolc tranyó le lett cserélve 2N3442-esekre.Ezzel már simán megy a masina.40V/5A-en járattam az egyik oldalt egy jó 15 percig, a másikat csak 24V/1.8A-en. Egy izzót és egy Ganz 233W-os műterhelést használtam végső próba gyanánt.Most már végre bírta a kiképzést. Jöjjenek a képek.
Eszméletlen professzionál a cucc, teljesen jól néz ki, gratulálok. Nekem tetszik. Olvasom amit írsz, és elsőre csodálkoztam azon, amit írtál, hogy nem jó bele a 3055-ös, aztán ahogy keresgéltem az adatlapok között, találtam 60V Uce-vel rendelkező darabot, na szép, a SOA-ról nem is beszélve, van amelyik tipusra ekkora pufferfesz mellett 60w körüli max értéket írnak. Ha kicsit számolunk, rövidzárban 87w-ot kellene elfűtenie, persze hogy meghalnak. A 3442-es jó választás, még jobb lenne a 3773-as, árba ugyanennyi, de teljesítményben több. Egyébként, nem 40-50V nagy áramnál van nagy terhelés a tranyókon, kösd rövidzárba max áram mellett és kis feszültségnél, ott elkezdenek fűteni a tranyók rendesen, persze egy jó tápnak bírnia kell. A SOA szerint a 3442-eseid beleférnek a biztonságos tartományba. Na, kisregény befejezve. Mégegyszer grati!
Gratulálok a labortáphoz, kiváló lett! Jó munkát hozzá!
Üdv.
Szép munka, gondos tervezés. Gratulálok hozzá. Leld örömed benne!
Összességében azt mondanám, hogy megérte a munkát a táp, elfogadnám szívesen, mivel az enyém is lassan készül és néha nagyon jó lenne, ha lenne...
Kérdések és észrevételek: 1.: Kimondottan tetszik a hűtés kialakítása! Egyik venti szív, míg a másik fúj. Egyik képen látszik, hogy egy alagút kialakítására törekedtél, a borda két végén látszik a két lezáró lemez. Viszont a két venti között nem látok semmit. Ott nincs semmi, vagy a kép csalóka? A szívó oldalra mondjuk légszűrős borítást tettem volna, ha esetleg olyan helyre kerül, ahol magas a portartalom, akkor egy idő után nyilván csökken a hűtés hatásfoka, és a rendszer takarítása nem tűnik egyszerűnek. 2.: Az viszont számomra már zavaró (másnak ne legyen...), hogy a feliratokba itt-ott belelóg egy kezelőszerv, vagy visszajelző. Attól eltekintek, hogy az előlapi matrica két részből áll, ami belevisz egy pici csúszást. Továbbá nem értem a "Kettes szélturbina aktív" megnevezést. Feltételezések: Van/ volt egyes is; "kettős" akart lenni esetleg, bár a hűtés szimbólum aktív, vagy ugyanez szövegesen elég lett volna. De ahogyan már írták, leld benne örömöd, mégis csak a Te munkád gyümölcse! Bárcsak itt tartanék már...
Szerintem alapból a befúvó venti megy, de ha ez kevésnek bizonyulna, felpörgeti a szívót is (kettes), hogy gyorsuljon a légcsere, és egyben jelzi a júzernek, hogy tovább már nem fokozható a hűtésteljesítmény
Milyen ismerős elrendezés.... Szép munka, gratulálok hozzá, és használd egészséggel!
Szervusztok, köszönöm szépen a gratulációkat.
zolee1209: Schnitt megadta a választ a két ventilátor működésének mikéntjére.A hűtés vezérlése egy az egyben Proli007 és Alkotó 80V/4A-es v2.3-as tápjának hűtése külön nyákon megépítve.Azon gondolkodtam sokáig, hogy valóban a két venti közti "alagutat le kéne zárni alul és felül is,de elég jól teszi így is a dolgát nem fúj mellé túlzottan ezáltal fűtve a belteret. Ma is meg volt járatva úgy egy órát előszabályzó kikapcsolt állapotában 12V/5A-en, hogy fűtsön masszívan, de csak kéz meleg lett a burkolat.Szóval meg vagyok a hűtéssel elégedve. A kezelőszervek és felirat pozicionálása elismerem sajnos nem lett hogy úgy mondjam 100-as.De ez volt az első ilyen technikával készített előlapom.Most már van némi tapasztalatom a következő már csak jobb lehet."Kettes szélturbina aktív" épp ez a gond mármint a szöveg hossza, ezért választottam a piktogramot,hogy ne legyen "kilométeres" a szöveg. Erick: A te tápod volt az etalon számomra. Neked is köszönöm a bizti panelok tervét. |
Bejelentkezés
Hirdetés |