Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy mennyibe kerül egy ilyen? CD2025CP. Ha nem péntek lenne, akkor elmennék egy boltba megkérdezni.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Helló.
Csak ennyit kéne beirni a keresödbe. CD2025CP árak Bővebben: Link]Bővebben: Link[/url] A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2013
Ja bocsi, az lemaradt. Igen, PIC-re gondoltam.
Hello!
Nagyon kezdő vagyok, az lenne a kérdésem, hogy lehet mondjuk 9V-os elemről működtetni az egészet? Mer ha egy ledes rendszert készítek és hordoznám, akkor nem áll rendelkezésre tápellátás... ![]()
Hello! Esetleg ha elárulnád mit? Lehet válaszolni is lehetne.. üdv!
Sziasztok!
Egy tápegység egyenirányítója, aminek nem tudom a problémáját. Egy tápegység és egy CPU ventilátort kellene üzemeltetnie, de azok meg sem mozdultak (nem hibásak).Serintem rossz helyre kötöttem valamit a kimenetnél, a bemenet biztos. Segítsetek mit hova tegyek. Köszi!
Ha jól látom a képen, a bemenet az alsó bevágások közül a két szélső (ide jön a váltófesz), a kimenet pedig a két felső vízszintes hosszú vezetősáv (a bal képen).
Azok közül is a felső a pozitív, a középső a negatív (ami a váltó bemenet közé is ki van hozva).
Holló.
Hasonló véleményen vagyok mint BEMcorp. Viszont azzal ki kell egészitsem h a hiba forrása lehet a gréc híd valamejik diódája halott sajna sűrűn találkozni ezzel a hibával.
Szia ! Vagy roszul irtad vagy roszul gondoltad a dolgokat. Azt irod ,hogy "Egy tápegység egyenirányítója" kene mukodtesen 2 dolgot idezem "Egy tápegység és egy CPU ventilátort kellene üzemeltetnie" de ez igy nem mukodhet vagy en nem ertem jol.
Nincs mese: egyesével ki kell mérni. Én viszont a múltkori tanács után vettem egy KBL 406-os Graetz-et.
Ezt akartam megcsinálni úgy, hogy ledek legyenek a szemében, és ehhez kéne a rendszer... Ezzel ha kimegyek az pl. az utcára, akkor nem tudom 220V tápellátásba dugni...
![]()
Szia! Ha neked kerdeses hogyan lehet mukodtetni 9v elemrol ledet , akkor en azt ajanlanam ,hogy vegyel 1db 3v gomb elemet es kosd ra a ledet(ket), esetleg 2db 1.5v -tosat, mind hely mind sulyra is baratsagosabb mind a 9V elem egy harisnyabol keszitett maszkban. Egy feher nagyfenyu led siman mukodik rola.
udv
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy van nekem egy autos rádiom és azt erősitőnek akarnám használni. Akárhogy probálom be kőtni a 12+v sehogy se jó! Piros led ég de az LCD kijeljző nem reagál. :/ Tudna nekem valaki segíteni?
Azért 3V-os telepre se ildomos direktbe rákötni ledet. Egyszer piacon vettem ledes lámpát, amibe direktbe mentek róla a ledek. -Hát szép sorban adták fel a küzdelmet.
Hello! Ha két fehér Led-ed van, akkor azt sorba kötöd, és velük sorba egy 150ohm-os ellenállást. Már mehet is a 9V-ról.. üdv!
Szia
Látatlanba, vagyis nem tudom pontosan milyen készülékről van szó,de valószínüleg 2 bemenő + tápt igényel.Az egyik az üzemhelyzet, a másik a memória.Valószínüleg azzal van gondod. ![]()
Igen.
Meg lehet valahogy csinálni?
Persze, mindent meg lehet csinálni....
Próbáld megkeresni, hogy melyik a másik tápkábel ( + ), kösd össze a hármat, Ube+a két rádiótáp, és mennie kell. Egyébként az autórádiós topicban biztos kapsz konkrét segítséget...... ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
Sziasztok!
Nem igazán értem a BC182-es tranzisztor erősítési értékének a kiszámolását. Az adatlapot megnéztem és láttam, hogy ha 2mA kollektor áramot használunk akkor minimum 120-as erősítési tényezővel rendelkezik. Viszont volt ott egy másik táblázat amiből azt lehet kiolvasni, hogy ekkora kollektor áramnál mindössze 1-szer-es bétával lehet dolgozni. Na most, hogy is van ez? ![]()
Hello! Legalább mutattad volna mit nézel! Mert biztos elnézed. 2mA kollektoráram mellett, még ha fordítva kötöd be a kollektor-emittert is több a béta mint 1. (Grafikont kell nézni) üdv!
A normalizált erősítésre gondolsz? Az annyit jelent, hogy ha eltérsz megadott áramtól, akkor szorzóként kell értelmezni.
Ja, mert ezt kéne néznem?
Current−Gain — Bandwidth Product Mert én eddig ezt néztem: Normalized DC Current Gain Csak mert így már 150 jött ki.
Szia!
Itt utána tudsz olvasni a bipoláris és a térvezérlésű (FET, MOSFET) tranzisztorok működéséről.
Szia! Az nem 3 elemrol ment? 1.5X3=4.5, ugy bisztos hogy tul van hajtva a led, de 1 erosfenyu led 2.7 vagy 3.2 voltot is elbir siman . Szzerintem.
Sziasztok!
Nem igazán találtam megfelelő topikot a kérdésemnek így ide teszem fel: Ma olcsón hozzájutottam egy forrasztóónhoz a neve fluidel5 brevete tous pays M.B.O. dijon-france van ráírva. A kérdésem az, hogy ez mennyire márkás forrasztóón? Arra gondoltam, hogy francia szóval annyira rossz nem lehet. Az eladó nem tudta 100%-ig megmondani milyen forrasztóón ólmos vagy ólommentes. Valaki tud segíteni? (Szerinte talán ólmos lehet, de nem biztos.) A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
Most, hogy mondod.. Igazad van tényleg három elemről ment. Attól függetlenül áramkorlátozás nélkül nem kötnék be ledet semmilyen feszültségre. Annak idején ki is cserélgettem benne a ledeket és kötöttem sorba velük egy egy smd ellenállást. Bár így is kettő megadta magát. Illetve néha az egyik amikor kedve van akkor világít.
Nekem is van ilyen "amikor kedve van" ledem. Ez miért van?
Ezt pontosan nem tudom , de nagyon reg ota (tobb 100 led gyilkolasa utan ) rajotem ha egy ledet egyszer tulhajtotam, akor megno a nyito feszultsege, es/vagy esik a belso ellenalasa, ezeket a ledeket sorba kotve nem hasznalhato jo ledekel, mert ha szepen kiszamolod a 2 led (vagy tobb) elotet ellenalasat akkor kinyirja a jo ledeket , ha azok rovidzarosok letek majd csak akor gyulnak fel a meggyotort ledek.
"de 1 erosfenyu led 2.7 vagy 3.2 voltot is elbir siman ." - Ilyeneket ne írj! LED-et nem feszültséggel hajtunk, hanem áramot korlátozunk! Előtét ellenállás pedig minden esetben kell, kivétel, ha rendes áramgenerátorral hajtjuk. Mondok egy példát: 2.4V-on 10mA-t vesz fel a LED, 2.405V-on már 25mA-t, ami már túlhajtásnak számít. Nézz meg egy LED adatlapot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |