Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikus szulfátoldó (Akku aktivátor)
Lapozás: OK   52 / 83
(#) MATA válasza MATA hozzászólására (») Máj 12, 2015 /
 
Ja és még valamit elfelejtettem a led3 és a led4 nincs véletlen felcserélve úgy értem elírva a nyákrajzon mert nekem úgy működik hogy amit a led3-nak kéne csinálni azt a led4 csinálja és fordítva is így van!
(#) MATA hozzászólása Máj 12, 2015 /
 
Sziasztok megint!
Olvasgattam a fórumot úgy látszik másnak is volt ilyen problémája az R12-t hogy értitek hogy a trafó és az egyenirányító közé kell tenni?Megpróbálok majd nagyobb fet-et betenni!
(#) MATA hozzászólása Máj 13, 2015 /
 
Üdv mesterek!
Most Köbzolihoz fordulnék meg van a hiba az R12 ellenállás szált el azért nem ment ki impulzus kicseréltem a fetet is de nem az volt a baj mértem sorba mindent és elértem az ellenállásig és azon nem ment át az impulzus!Kérdésem hogy az R12-t hogy kössem akkor be?Köszönöm!
(#) MATA válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 13, 2015 /
 
Köszönöm a gyors választ de van hogy kisebb akkut is kellene vele tölteni.
(#) MATA válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 13, 2015 /
 
Köszönöm akkor ezt próbálom meg!
(#) MATA válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 13, 2015 /
 
Helló!
Megcsináltam úgy hogy egy kapcsolóval be iktatom meg ki az ellenállást tökéletesen működik csak kicsit nagyobb kell majd bele mert nagyon melegszik még egy kérdésem lenne gondozásmentes akkut lehet e vele tölteni?Köszönöm!
(#) MATA válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 13, 2015 /
 
Köszi a választ akkor így járok el!
(#) bubuszoft hozzászólása Máj 23, 2015 /
 
Sziasztok

Olvasgatom a fórumot, és ezeket a kapcsolásokat értem is, az egyik rásüt egy 30 voltos feszt az akuta, a másik kapcsolás, tekercsekben gerjesztett feszültséget süt rá. De az alábbi linkes áramkör egyszerűen nem ál össze nekem, igaz nincs kapcsolási rajzom róla, de se tekercs, se rárakott táp. Hogy működhet?

Bővebben: Link

Szerintetek működhet, vagy kamu az egész.
(#) dokidoki válasza bubuszoft hozzászólására (») Máj 23, 2015 /
 
Szia. Írja pedig, hogy 80-100A kisütő impulzusokkal operál 0.1s időtartamban, azt nem tudni mekkora periódus idővel. Gondolom a szulfátképződés akadályozásának a módja az elektronok mozgatása így vagy úgy. Nos ez is azt teszi, csak másképp.
(#) Hobbielektronika2k10 hozzászólása Nov 9, 2015 /
 
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy kb. 2 hete vettem egy német gyártmányú akku aktivátort, mellékelem hozzá a kapcsolási rajzot, HEF4047B IC-s. Ma arra lettem figyelmes, hogy nem sül ki, nem villan az elektronika. Szétszedtem, a BT150-es tirisztor halt meg.
Kérdésem az lenne, hogy mitől halhatott meg, és innentől ilyen sűrűn meg fog halni?
Az autóra csipesszel fogattam az elektronikát, menet közben rajta volt, de ha töltöttem az akksit, akkor leszedtem róla a pozitívot a biztonság kedvéért, és így is meghalt.
A másik kérdésem az lenne, hogy BT151-el tudtam helyettesíteni, és így nem fog nőni az áramkör áramfelvétele?

Előre is köszönöm szépen a segítségetek!
További szép napot!
(#) mark.budai hozzászólása Nov 9, 2015 /
 
Sziasztok! Először is had kérjek elnézést, hogy nem olvasok, de inkább bízom most bennetek mint a megfigyelő képességemben, és egy link kérése miatt talán nem köveztek meg. Van egy autó akkum, nem gondozásmentes, sajnos a másfél hónapra letett autóban hagyva lemerült, és attól félek a sima töltés már nem elég, a merülés előtt sem volt csúcsformában. Mit tegyek vele? Töltés után vagy előtt, vagy helyett kell ez a regenerátor? Az első nyilván az, hogy megnézem a folyadék szintet benn, és ha kell utántöltöm. Egyúttal tudnátok ajánlani egy biztosan bevált kapcsolást, amit megépíthetnék hozzá? 55Ah-s az akku.
(#) küzmös Gergely válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 14, 2015 / 1
 
Elégnek kéne lennie a rendes töltésnek. Persze nem 5 amperral szétpezsegtetve megküldeni, hanem sokkal kisebb árammal , esetleg csepptöltve. Testvérem is így járt, hogy sokáig nem ment vele s lemerült az akksija. Feltöltöttem neki és azóta is jár vele, pedig egy régi akku.. ennek már 4 hónapja.
(#) mark.budai válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Nov 14, 2015 /
 
Akkor adok neki rendes töltést, köszönöm a választ!
(#) gulyi88 hozzászólása Nov 14, 2015 / 1
 
Ki mit szokott önteni az akkujába desztillált víz néven?
A "desztillált víz minőségű" többszörösen inocserélt, vagy sima ioncserét víz tulajdonképpen méreg az akkunak, ha belekerül, akkor arra az akkura már keresztet lehet vetni. Még a nevében is benne van, hogy a Kálcium ionokat kicserélték valami más ionra pl Nátriumionra, méghozzá a víz kilágyítása végett, de ettől még ionok vannak benne, az meg vezeti az áramot.
És direkt még rá is írják hogy öntheted az akkuba, hát ja a mérget is meg lehet inni, ha folyékony...
Megmértem egy kupak desztvíz minőségű ioncserélt víz ellenállását ami olyan 100-150Kohm körül volt, ugyanolyan mérési körülményekkel mérve a sima csapvíz 40-50Kohm, gyógyszertári tisztított víz 1Mohm, direkt desztillált vízet még nem sikerült szereznem így arról nincs infóm.
A vezető víz természetesen növeli az akku önkisülését, így fantomfogyasztók nélkül is másnapra lemerülő akkut lehet csinálni (ugye a tervezett elavulásra rá kell segíteni).
Le merném fogadni, hogy a szabad ég alatt összegyűjtött esővíz is jobb az akkuba, mint az ioncserélt víz!
Szóval aki lelkiismeretesen karbantartja az akkuját, az ne öntsön bele csak a ténylegesen desztillált vizet (egyik ismérve hogy sokkal drágább, mint az ioncserélt).
A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2015
(#) Nagy Tamás hozzászólása Nov 20, 2015 /
 
Üdvözletem! Ennél az áramkörnél hogy lehetne az impulzusok hosszát növelni,ill. csökkenteni a szünetekhez képest ? Jelen esetben a poti a megnövelt kitöltéssel a frekvenciát is csökkenti,és növeli.Vagy nem?Bővebben: Link
(#) Nagy Tamás válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Értem. De jelen esetben ha csökkentem az impulzus hosszát(és a szünetét is) akkor nagyobb lesz a frekvencia.Tehát egy egy impulzus rövidebb lesz viszont 1 perc alatt arányosan több lesz belőle. Vagy nem jól gondolom?
(#) Nagy Tamás válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2015 /
 
Ahan! Tehát célszerű lehet egy több szekunder leágazású trafó alkalmazása?
(#) Nagy Tamás hozzászólása Nov 27, 2015 /
 
Elkészültem a fentebb említett regeneráló töltővel. Szépen teszi a dolgát.Viszont sikerült fordítva rákapcsolnom az akkut és repült is az első mosfet! Valami módon "baromállóvá" lehetne tenni ezt az áramkört?
(#) Nagy Tamás válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 28, 2015 /
 
Köszi ! Tanulmányozom.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Dec 1, 2015 /
 
Akárki akármit mond jó móka ez az akku regenerálás! Egy kidobásra szánt 60Ah -ás aksi ami már nehezen tekert reggelente ,3 kezelés után ézheztért! Még mérhető is a különbség.
(#) proli007 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Dec 2, 2015 / 2
 
Hello! Egyébként így lehetne polaritás védetté tenni a Tiedet.

Reg-MOD.png
    
(#) Nagy Tamás válasza proli007 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Ez jó! Tehát ha fordítva van az aksi,a vezérlő jelet lehúzza testre és nem nyit ki a teljesítmény tranyó( vagy mosfet) . (?)
(#) proli007 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Igen, és akkor sem ha az aksi feszültsége 6V alatt lenne, vagy ne adj ég rövidzár helyette.
(#) Nagy Tamás válasza proli007 hozzászólására (») Dec 2, 2015 /
 
Nagyon jó!
(#) Nagy Tamás válasza proli007 hozzászólására (») Dec 3, 2015 / 2
 
Megcsináltam mellé a védelmet! Tökéletes!
(#) proli007 válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Dec 3, 2015 /
 
Ennek örülök, főleg hogy nem hiába küzdöttem a Paint-al.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
Tetszik, amikor paint-el igazítod a régi rajzhoz a javítást! Már többször elvigyorodtam rajta, hogy nem csak én vagyok paint-es!
A tranzisztoros módosítás mintájára a fetes jó így?
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2015
(#) proli007 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 4, 2015 /
 
Hello! Alapvetően jó lenne, de a Led áramát csökkenteni kellene, mert a 470ohm-on feszültséget ejt és ezzel csökkenti a Fet GS feszültségét. Itt pedig nagy áramok vannak, amihez szükség lenne az 555 10V feszültségére. Egyébiránt az IFR540 helyett szívesebben látnák pld. egy 50N06 Fet-et. Az R10-R11 ellenállást is cserélni kellene 4,7kohm-ra. Hogy a T3 tranyó biztonsággal le tudja küszöbfeszültség alá vinni a Gate feszültséget. Akkor is ha a tranyók bétája 200 vagy alatta van.
(#) Inhouse válasza proli007 hozzászólására (») Dec 6, 2015 /
 
Az oldalon található fetes változatra raktam rá a védelmet. Annyit változtattam, hogy a LED előtétjét hozzáigazítottam a fet gate ellenállásához, hogy meg legyen neki az 1k-ja. Lesz egy kis időm, megigazítom a rajzot, ahogy írtad. Aztán majd ember legyen a talpán, aki a sok rajz változaton eligazodik.
(#) pumi1980 hozzászólása Dec 22, 2015 /
 
Ha LED2 mutatja a fordított akku polaritást, akkor fordított polaritás estén D2 nincs lezárva? Ebben az esetben hogy folyhat áram LED2-n?

jav_rajz.jpg
    
Következő: »»   52 / 83
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem