Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   72 / 82
(#) Inhouse válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 20, 2016 /
 
Nem találtam meg az árát...nem vagyok szerelésből élő, nem vásárolok a Sinitől, sem a HQ-tól, stb...
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 20, 2016 / 1
 
Hello!
Valószínűleg távirányító és a hozzávaló programozó szett áráért vehetsz akár egy új beltéri egységet is!
(#) kameleon2 válasza uniman hozzászólására (») Máj 22, 2016 /
 
Egy darabnál igaz. De az is, hogy nagyon jó távirányítók. Ha nagyon kell - én felprogramozom az enyémmel.
(#) Inhouse hozzászólása Máj 23, 2016 /
 
Hétvégén lambériáztam, nem volt időm felrakni az új Triax 343 antennát. Annyit megnéztem, hogy ez LTE szűrős, ez a rész nem fog bezavarni. Gyanús volt, hogy ugyanannyiba került, mint a sima, az LTE-s változat 344-es számmal és 1500Ft-al többért megy. Lehet külön is kapni ezerpárszáz Ft-ért LTE szűrőt. Belenéztem, félig összeraktam (a reflektorokat még nem raktam rá, hogy felférjek vele a padlásfeljárón) és kerestem az LTE szűrőt. A dipol dobozában csak egy NYÁK-on kialakított 300-75ohm látszik meg egy F aljzat, vagy olyan profi, hogy ebből van az is kialakítva, vagy van még a dipol előtt egy fémlemez. Szerintetek?
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 24, 2016 /
 
Tegnap betekertem a fejem egy kendővel és irány a padlás! Kinéztem a legmagasabb helyet a csúcsban és felraktam egy évek óta erre a célra őrzött, eredetileg parabolához készült konzollal (belül a padlástérben). Az irányt belőttem a lepkéhez (azt anno egyszer már beállítottam) és próba. Ahogy vártam, erősítő nélkül a 3 TV miatt csak 30 körül hozott a 100-ból, gyengébb lett, mint a fejerősítős lepkével. Előkerestem egy régi német antennaerősítőm (3 csatornás közösítős, 20dB körüli erősítéssel) és összedugtam a IV-V jelű bemenettel. Közel full lett a jelerősség (90-96), éljen! De hol vannak az A MUX csatornái? A 23-ason, 490MHz-en konkrétan nincs kép. A jelerősség kiváló, de a minőség össze-vissza ugrál... Az erősítőre gyanakodtam, kivettem és átraktam a lepkéből a fejerősítőt, kicsit gyengébb jel, 70-es körül a többin, és a 23-ason 0! Akkor nem az erősítő...de az antenna sem lehet, hát pont az ingyenes, mindenki által nézett A MUX frekije miért lenne ennyire gázos? Oké közel van a szélhez (21 kontra 23), de ennek meg sem kellene kottyannia neki, inkább a tetejétől féltem, az meg kiváló (C8 - B MUX - 738MHz). Kínomban csak úgy szemre fordítottam az antennán pár fokot, tényleg keveset, ennyit engedett a tető, igazából semmit nem vártam tőle, talán, hogy látok pár % változást valamelyik irányba. Erre mi történik? Megjelent a 490MHz-es A MUX ugyanakkora erősséggel, mint a többi. Stabilan tartja az összeset. Mi a fenét fogtam meg abban az irányban, ami így kiütötte ezt a részt? Ja még egy érdekesség, közel azonos irányban van Szentes és Békéscsaba és vajon miért van az, hogy az A MUX mindkettőnél 490MHz? Ki sem tudom deríteni, hogy melyiket fogom? Szentes 83,2kW, Bcs meg csak 6,8kW...
Apró szépséghiba, hogy az eltérő dobozolás miatt lepkés erősítő panel nem fér bele a Triax-on kialakított helyre, na meg a dipol luktávolság is más...úgyhogy valószínűleg kap egy másik erősítőt, a lepke meg egy új beosztást máshol.
Az LTE szűrő és fémlemez a dipol előtt dologra valaki?
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2016
(#) kadarist válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 24, 2016 /
 
Befogtál egy jó kis reflexiót azon a hullámhosszon. Van ilyen.
(#) Inhouse válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2016 /
 
Csak hihetetlennek tűnt ekkora változás attól a minimális fordítástól...
Vajon mekkora erősítése lehet ennek a noname lepke fejerősítőnek?
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 25, 2016 /
 
Ha lenne a lepkédnek tisztességes irány diagramja, láthatnád, hogy a főirányon kívül elég masnis a karakterisztika. Egy ilyen masninak a max és min pontja között igen jelentős különbségek vannak.
A terjedési út reflexiói, pedig csodákat tudnak művelni, jó, és rossz értelemben egyaránt.
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Máj 25, 2016 /
 
Valóban nagyon rossz az irányítottsága, még háttal is vesz...
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2016
(#) Ge Lee válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Háttal nem vesz. Akkor vesz háttal ha leszereled róla a reflektorfalat. Ha ilyet tapasztalsz akkor is előröl vesz, csak reflexiót. Az irányítottságáról meg annyit, hogy az öregeméknél be van állítva egy adott helyre, hogy normálisan jöjjenek a horvát adók is. Ha elfordítom kb. 15 fokkal, akkor úgy ahogy bejönnek az osztrák adók is, cserébe leromlik a horvát vétel.
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Ebben megint a magyar hatoságok érték el a tökélyt.
Valamikor a soproni adorol 70-80 dBuV analog jel jött (25-30 km a távolság - direkt rálátás az adotoronyra). A nagy digitális átverés után 10 dB-t sem lehet összehozni Ausztriában, igy Felsöörig kell elmenni (Szombathely), hogy magyar ado jöjjön a szlovák meg a szlovén mellé ( igaz azok az adok >150 -200 km -re vannak.)

A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2016
(#) Inhouse válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Az lehet, hogy reflexióval, de háttal volt Komádinak és jött. Közben néztem, hogy a Samsung kiír ID-ket a MUX-hoz, 3401, 3411, 34a1, de ezekről nem találtam a neten semmit... A Balupunktok erről nem is regélnek...
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Az sokkal szebb, hogy nálunk az összes helyi FM adó néhány tized MHz-re van a szomszédos román adóktól, és töredék teljesítménnyel adnak hozzájuk képest.
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Minden antenna, (legalábbis amit kapni lehet készen) vesz hátulról is. Ott is van masnija. Az viszont igaz, hogy a legnagyobb masni is 20 - 30 dB -el van a főirányhoz képest.
A 100 MHz -es műsorszóró sávban a csatorna osztás 100 kHz, (0,1 MHz) így normális esetben egy 400 kHz -re levő adó szomszéd csatornában van. Ettől kezdve csak a vevő szelektivitása lehet probléma.
De mint tudjuk, a löket (vevőben a hangosság, jel/zaj viszony) jelentősen befolyásolja az elfoglalt sávszélességet, lehet ez sincs egészen rendben. Zavarbejelentést kéne tenni.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 26, 2016 /
 
Hát igen itt látszanak a hazai döntéshozok korlátai.
( vagy nagyobb seggre leltek, mondaná Hofi)
(#) kameleon2 hozzászólása Máj 29, 2016 /
 
Sziasztok! Jómúltkor le lettem dorongolva - miért szidom a digitális tévézést. Mi a bajom az EU teljesítménycsökkentésével és miért jártatom a számat. Nos, végre sikerült le is fotóznom néhány gyöngyszemet. Még mielőtt bármi vád érne - ez a helyi kábeltévé szolgáltató 3m-es paraboláján keresztül jön, azaz nem mondható, hogy a házi, sufnituning vevőm a gond. Azt is megfigyeltem, hogy reklámnál még soha nem sötétült el a képernyő, de számos politikai műsor legfontosabb részénél, vagy egy izgalmas film legkritikusabb részénél - igen. Mellékletben a szépségek.
(#) uniman válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 29, 2016 /
 
Hello Kameleon2!
Ha "3 méteres parabola", akkor az semmiképpen sem lehet az e topicban tárgyalt "DVB-T földfelszíni" tévézés hibája.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
(#) Omcsesz hozzászólása Máj 29, 2016 /
 
Sziasztok!

Nincs valakinek véletlenül egy Orion DVBT-R675-höz kapcsolási rajza?

Előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
(#) kameleon2 válasza uniman hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Igazad van. Kár, hogy nem fotóztam le édesapáméknál is, amikor pont ugyanilyen rizsa jött.
(#) Inhouse hozzászólása Jún 4, 2016 /
 
Közben megjött a helyi boltba az antennaerősítő, de csak LNA-169-et kaptak, F csatisat nem. Ez viszont még a régi fajta antennákhoz furatpontos, a Triax dipol csavartávolság nagyobb. Forrasztottam a panel szélére 2 szemet, így került bele. Az eredmény 90 körüli jel, a lepkés erősítő eddigi 60 körülijéhez képest, mindhárom TV-n.
A szem ráforrasztás közben néztem, hogy talán jobban járnék, ha kivenném a balunt (talán ezért van direkt kint hagyva a dobozból), kapna a 75ohmos részre egy F csatit, vagy egy darab koaxot F csatival és még nem is állna ki a dipol dobozából szegény...
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2016
(#) Joe_001 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 4, 2016 /
 
Üdv!
Ez jó fejerősítőnek látszik, csak túl széles sávban dolgozik. (A nem hasznát sávokból(pl BIII érkező nagy zavar/jel ültetheti az első fokozatot, a24 db erősítés nem sok egy kicsit? DXhez kell?)
(#) Töröcsik Tibor hozzászólása Jún 18, 2016 /
 
Sziasztok!Van egy Orion r700-as beltérim.Az gond vele,hogy az üzem állapot led villog.Se kép se hang,nem tudjátok mi lehet a bibi?
(#) kadarist válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Szia! A tápegység jól működik, púpos kondenzátort lehet benne találni?
(#) Töröcsik Tibor válasza kadarist hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Szia,most mértem rá a tápegységre.2 és 6 volt között ugrál.Mikol bekapcsolom led világít normálisan,ekkor 5,4 voltot mértem.Kis idő után kezd el ugrálni,semminem látok a panelon.
(#) kadarist válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Kétféle tápfeszültséget szoktak kiadni, egy 5V-ot és egy 12V-ot. De ha mutatnál egy képet, az még pluszban segítene.
(#) Töröcsik Tibor válasza kadarist hozzászólására (») Jún 18, 2016 /
 
Most nem tudok képet csinálni,majd holnap.A google dobott ki képeket ez alapján:dvb-mpeg-83g ver1.1
Ez lenne!
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2016
(#) kadarist válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jún 19, 2016 /
 
Majd ha fel tudsz tenni képet, akkor azon megmutatom, hogy hol mit nézzél meg.
(#) Töröcsik Tibor válasza kadarist hozzászólására (») Jún 19, 2016 /
 
Remélem jók lesznek a képek.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) kadarist válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jún 19, 2016 /
 
Na, ez már valami. Ha nem akarsz sokat szüttyögni a hibakereséssel, akkor cseréld ki az összes olyan kondenzátort, amelynek kereszt (+) van a tetején. Ügyelj arra, hogy a ráírt kapacitás és feszültségérték stimmeljen, valamint legyen mind 105°-os. A Scart csatlakozón túliakat (tuner felé) nem kell cserélni.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
(#) uniman válasza Töröcsik Tibor hozzászólására (») Jún 19, 2016 / 1
 
A "jó kép" éles és nagy felbontású...leginkább fényképezőgéppel készül, a mobiltelefonok legtöbbje alkalmatlan "jó" fénykép készítésére. Még az én 13Mpx-es mobilom sem készít kifogástalan felvételeket.
A tárgy megvilágítása is lényeges...

Nekem még ez is életlen felvétel...ez már közelít a "jó"-hoz. (Az elkók alatt is megbújhat a probléma..)
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2016
Következő: »»   72 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem