Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bitcoin és egyéb bányászgépek más célú felhasználása
Témaindító: szikorapéter, idő: Jan 30, 2019
Témakörök:
Sziasztok. Nem biztos hogy a téma címéből adódik mire is gondolok. Itt leírom:
Adott egy Antminer S1 nevű cryptovaluta bányászgépem. Ezek a gépek hatalmas számítási kapacitással rendelkeznek, de a cryptovaluta bányászatának nehezedése miatt jó pár gép előbb-utóbb konkrétan keresőképtelen, ezzel használhatatlanná válik. Itt jön a kérdésem ami annyiból áll: Lényegében ezek a vasak nagyon erős számológépek. Tudnánk ezeket másra is használni (megmenteni a kukába kerüléstől)? Sokban (az enyémben is) van WIFI vezérlő, LAN vezérlő is. Nem ezek hanem a chipek számítási/számolási kapacitásának kihasználására gondolok de más feladatokra. Sajnálnám kidobni, de az értéke már korántsem akkora a masinának mint amikor kijött a gép, na meg ledolgozta a maga idejét. Mire lehetne használni még ezeket a gépeket? Ilyen témát nem találtam konkrétan az egész interneten így elindítom ezt a topicot az ötletek összegyűjtésére.
Ez biztos ide a HE való téma?
Esetleg a tápját tudod felhasználni szerintem. Például LED világítás tápfeszültségének. A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2019
Mivel hobbi célú felhasználás így igen. Ha átolvastad amit leírtam , akkor látod nem bányászat lenne a célja hanem a gép egy más felhasználási módja (aka: NEM pénzkeresés).
Azt a szép hűtőbordáját végerősítőben felhasználhatod.
Talán ha végleg nem tudom mire felhasználni. De szerintem még mindig van benne lehetőség.
Ha már hobbyra maradt akkor számoltass vele a BOINC alkalmazással valamelyik tudomány javára. Bővebben: Link
Az enyém 180GH/S-el számol, emellé megeszik 700W-ot, és SHA-256D utasítássort számít csak. Emiatt nem is volt nagyon alkalmas sok minden bányászására, de mondom mivel nagyon gyorsan számol jó lenne neki valami egyéb felhasználást találni.
Ez olyan mintha lenne egy autód, ami megy 500 km/h-val, a fogyasztása 200 l/km, csak balra tud kanyarodni és te egy eldugott helyen laksz, 200 km-re bármiféle úttól.
Mit szeretnél vele otthon kiszámoltatni? Ez egy "célhardver", arra alkalmas, amire kitalálták.
Érdekes a téma, igazaból a monitorcsatlakozó nélküli Gtx1060 vga lenne érdekes rendes vga-ra átalakítás szempontjából.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |