Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Szert tettem egy pár ilyen lézeres távolságmérő modulra a HE Store-ból: Bővebben: Link Sajnos egyik modult sem sikerült még működésre bírnom, ezért gondoltam hátha találkozott már valaki ezekkel és tud segíteni. Napok óta bújom a fórumokat megoldás után de sajnos sikertelenül. A szenzor dokumentáció szerint a 0x52-es memória címet kell használni, de "Failed to detect and initialize sensor!" hibát kapok folyton. Próbálkoztam az Adafruit library-val illetve Arduino Uno és Mega board-al is, illetve I2C scanner-el megkeresni az eszközt, de sikertelenül. Adafruit debug üzenet: Idézet: „VL53L0X Info: Device Name: VL53L0X ES1 or later, Type: VL53L0X, ID: Rev Major: 1, Minor: 15 Error expected cut 1.1 but found 1,15 VL53L0X Error: -5 Failed to boot first VL53L0X” Kapcsolás: VCC -> 5V GND -> GND SDA -> SDA SCL -> SCL Arduino forráskód:
Köszönöm
Szia!
Szerintem amit te nézel mint adatlap,az csak a VL53-hoz van,de itt van 1 stm kontroller ami kezeli. Neked meg onnan kellene soros,vagy pwm jelet levenned(van melléklet a Hesore -nál,abban vannak leírások, bár a kínai nehezen fog menni )) ) . Van valami infó az i2c-ről is,de arra nem nagyon térnek ki,így marad az ajánlott. Remélem tudtam segíteni,és nem vittelek be az erdőbe .
Bocs hogy csak ömlesztve kapod:
Adafruit VL53L0X Time of Flight Distance Sensor Bővebben: Link Adafruit VL53L0X Library Bővebben: Link Datasheet for the VL53L0X Bővebben: Link Arduino Bővebben: Link
Szia!
Igazad van, sikerült pwm-en keresztül működtetni. Nagyon szépen köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |