Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   287 / 291
(#) StMiklos válasza Villanymozdony hozzászólására (») Aug 15, 2023 /
 
Szevasz!

Azokat kifejezetten ezen üzemmódra tervezték.
Azért akad más is.
Pl. a csövezés: ellentmondásos és kompromisszumosÍ:
Megfelelően nagy legyen a gázsebesség és a csövezés kialakítása hogy biztosítsa az olaj visszajutását a kompresszorba, de azért ne okozzon túl nagy fojtást, mert az teljesítmény vesztéssel jár.
Mert ha nagyobb mennyiség van kinn a rendszerben, miután a csőfalon "közlekedik" hőszigetelőként (rossz a hővezető képessége) viselkedik.

Üdv: StMiklos
(#) moltam hozzászólása Aug 20, 2023 /
 
Helo.
Valaki be tudja azonosítani a képen látható hűtőt? Nem találok típusszámot rajta. A hűtő hőfokszabályzóját kéne cserélnem, ha megkocogtatom beindul.
(#) pipi válasza moltam hozzászólására (») Aug 20, 2023 /
 
Beltérben, ajtón belül is nézted?
Egyébként meg innen indulhatsz... Bővebben: Link -> képek
(#) tothgyula hozzászólása Aug 26, 2023 /
 
Tiszteletem!
Fagor 160l-es hűtőm van 20éves jó. Az a gondom vele,hogy a termosztát 1-es állásán is 1hét alatt eljegesedik a mélyhűtő része. Nem automata leolvasztású,a kis gombot kell benyomni és leolvaszt 5-6óra alatt, aztán megy szépen tovább. Ilyen korú hűtőnél ez már természetes, vagy tudok e tenni valamit,esetles a termosztát érzékelőjének az áthelyezésével? Köszönöm.
(#) Fats Domino hozzászólása Aug 26, 2023 /
 
Jó estét mindenkinek! Egy nagy tál meleg ételt raktam a hűtőnkbe, ment egy darabig, majd megállt és nem hajlandó elindulni. Tönkrement? Bosch hűtő
(#) robis01 válasza tothgyula hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Nekem az automata hűtőm naponta egyszer leolvaszt.
Mit ír a használati útmutató. Milyen gyakran ajánlott leolvasztani?
Ha tennél a gombra egy időzítőt ami naponta egyszer leolvaszt az nem segítene?
(#) robis01 válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Kicsi valószínűsége. Amikor napokig nincs használva (új vásárlása, költözés, szervizelés, stb.) akkor teljesen átmelegszik, és felveszi a környezet hőmérsékletét. Akkor is maximumom dolgozik órákig míg lehűl.
Valószínűleg a tartós külső és belső meleg miatt túlmelegedett a kompresszor, és leállította a hóvédelem.
Húzd ki, várj vele a míg visszahűl, valószínű hogy újra elindul. Ha nem akkor add meg a pontos típust, a szakik úgy biztosabban tudnak segíteni.
(#) Fats Domino válasza robis01 hozzászólására (») Aug 26, 2023 /
 
Köszi a választ! Remélem ez történt amit írtál, mert most újra elindult,miután kb. 1,5-2 órára kikapcsoltam. Nem tudtam ,hogy van hővédelem a kompresszorban.
(#) robis01 válasza Fats Domino hozzászólására (») Aug 27, 2023 /
 
Szívesen. Örülök hogy megjavult.
Hővédelem gyakorlatilag minden melegedésre hajlamos elektromos eszközben kellene hogy legyen. De nem kifejezetten az eszközt védi (gyártó szempontjából jobb az ha tönkre megy, mert akkor újat kell venni), hanem inkább a gyártót, a kigyulladó eszközök miatti keletkező károk miatti perektől.

Amúgy vannak olyan hőbiztosítékok amik csak egyszer használatosak, ha kiolvadnak túlmelegedés miatt akkor az emberek többsége inkább kidobja az eszközt és vesz egy újat (fogyasztói társadalom). Bár ennek előnye hogy sok jó dologhoz lehet így hozzá jutni szinte ingyen.
(#) pety20 hozzászólása Aug 29, 2023 /
 
Üdv! Aeg kombi hűtő következőt csinálnja: becsukom a hűtőajtót eltelik egy idő és jelzi hogy nyitva van (belül a lámpa elalszik). Ez kb. minden 2. alkalommal jön elő. Ilyenkor kinyit- becsuk, (akár több próbálkozás után) és megszűnik a hiba.
Talakozott már valaki hasonlóval?
Ajtótömítés hiba? Panelt, érzékelőt már neztem.
(#) profiminden-s hozzászólása Aug 29, 2023 /
 
Üdv Mindenkinek! Kérdésem lenne. Egyik barátom kért,hogy töltsem fel gázzal a fagyasztószekrényét.Megnéztem 40 gramm R600a gáz kell bele. Mikor végeztem akkor látom a kompresszoron meg R134a gáz jelölés van. most mit tegyek??? mi baj lehet??megindítottam fagyaszt rendesen.
Üdv Lajos
(#) antikzsolt válasza profiminden-s hozzászólására (») Aug 29, 2023 /
 
Az R134a És Az R600a Kompresszor Közötti Különbség
A gőzkompressziós hűtési ciklust háztartási hűtőszekrényekben használják. Az elpárologtató, a kompresszor, a kondenzátor és az expanziós eszköz mind kritikus elemei a ciklusoknak.

A kompresszor feladata a munkaközeg (más néven hűtőközeg) nyomásának emelése az elpárologtatóból a kondenzátorba.

Az izobután (R600a) a lakossági hűtőszekrényekben és fagyasztókban leggyakrabban előforduló HC, annak ellenére, hogy számos HC-t használnak hűtőközegként.

Ezek a gyakori különbségek az R134a és R600a kompresszorok között:

Nagy vízoldhatósága miatt az R134a (tetrafluor-etén) kevésbé alkalmas hűtőrendszerekhez. Még ha kevés víz is van jelen, a kenőolaj savat, szén-dioxidot vagy szén-monoxidot hoz létre, ami fémkorróziót okoz, ezért az R134a több szárítást és tisztítást igényel. Az R600a (izobután) vízben oldódik és a legtöbb fémmel kompatibilis, beleértve a szénacélt, rozsdamentes acélt, rézt és alumíniumot.
Az R134a a levegőben nem gyúlékony és nagyon alacsony toxicitású. Az A1 a legmagasabb szintű biztonság. Ez egy teljesen kockázatmentes hűtőközeg.
Az R600a enyhe irritáló és érzéstelenítő hatású. Ez egy éghető gáz. Levegővel keverve kombinációt hozhat létre. Hő és nyílt láng jelenlétében megégetheti a BaoZa-t. Ha oxidálószerekkel érintkezik, erősen reagál. Gőze a levegőnél nehezebb, és alacsony szinten nagy távolságot megtehet, mielőtt tűzforrással érintkezve meggyulladna. Az R134-nek kis mértékben van üvegházhatású gáz hatása. Az R600a nincs hatással a környezetre.
Az R600a párolgási nyomása, kondenzációs nyomása és kipufogógáz-hőmérséklete alacsonyabb, mint az R-134a-é. Az R600a hűtőközeg alacsonyabb folyadéksűrűsége miatt a töltet térfogata 45 százaléka az R-134a-énak, a hűtési teljesítmény jó, a hűtőkapacitás pedig 55 százaléka az R-134a-énak;
Az R134a hűtőközeg és az ásványi kenőolaj nem kompatibilis, és a gyártási folyamat és a hűtőrendszer alkatrészeinek tisztasági szabványai túlságosan szigorúak. A hűtőszekrények energiafelhasználása az R134a hűtőközegek használatával is nőtt. Ugyanakkor a hűtőközeg üvegházhatású. Az ütközés nem a legjobb alternatív hűtőközeg-útvonal.
A szokásos szénhidrogén hűtőközegek, például az izobután (R600a) előnyei alig haladják meg az R134a hűtőközegek hátrányait. Az R600a kiemelkedő hőfizikai tulajdonságai meghatározzák a hűtőközeg felhasználását. Energiahatékonysága jobb, mint a CFC-é és a HFCS-é. A kompresszor hatásfoka (COP-érték) és a hűtőszekrény hűtési hatékonysága (energiafogyasztási index) egyaránt magasabb, mint az R134a. Németország volt az első ország, amely hatékonyan alkalmazott szénhidrogéneket hűtőközegként a hűtőszekrényekben az energiamegtakarítás és a csökkentett kibocsátás előnyei miatt. Az R600a hűtőközeget széles körben alkalmazzák a kínai hűtési ágazatban, ahogy a technika és a technológia fejlődött.
(#) profiminden-s válasza antikzsolt hozzászólására (») Aug 30, 2023 /
 
Helló! Köszönöm a kimerítő választ de sajnos ebből nem tudom, hogy akkor most maradhat a gáz vagy nem. Üdv Lajos
(#) Dino71 hozzászólása Szept 2, 2023 /
 
Sziasztok!
Szeretnék véleményt kérni, hogy mennyire lehet megbízni ebben az IKEA s hűtőgépben? Esetleg mik az alternatívák ezekben megbízhatóság szempontjából. Milyen márkát szabad megvenni? Persze nem milliós nagyságrendben.
vinterkall
(#) StMiklos válasza profiminden-s hozzászólására (») Szept 3, 2023 / 1
 
Szevasz!

Ha az adattáblán R600a és 40g van, akkor az, és annyi kell bele.
(Elég kicsi lehet az a fagyasztó)

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2023
(#) Audience válasza Dino71 hozzászólására (») Szept 4, 2023 / 1
 
Egyedileg Nekik gyártják, ha jól tudom az Electrolux. Nagyon jó minőségűek.
(#) profiminden-s válasza StMiklos hozzászólására (») Szept 4, 2023 /
 
Helló! Köszi,100 literes csak az lepett meg ,hogy a kompresszoron R134a van írva. De működik rendesen R660 al.
Üdv Lajos
(#) Dino71 válasza Audience hozzászólására (») Szept 4, 2023 /
 
Köszönöm válaszod.
(#) gsx1200 hozzászólása Szept 7, 2023 /
 
Helo
Segitséget szeretnék kérni.Gorenje 310literes hűtőládában tönkre ment a hőfokszabályzó,megrendeltem az ujjat.A kapilláris csövet viszont nem lehet eltávolítani ezzel kapcsolatban szeretném kérdezni az uj kapillárist hova helyezzem el,hogy megfelelően működjön.Előre is köszönöm hozzáértők válaszát.
(#) mraulajos hozzászólása Szept 9, 2023 /
 
Hali!
Tavaly vettem egy 300 l es fagyasztóládát. Tip. lényegtelen. Alig volt hangja a kompresszornak. Most egy kis remeg hangot hallok, mikor működik. Hűtőszakikat kérdezem: ez jó, rossz, nem probléma?
A láda lábait ékelgessem, próbájam kitámasztani a kompresszort stb.? Mikor egy kicsit megnyomom az oldalát a ládának, alig hallani a hangját. Zavarni nem zavar, mert külön helységben van.
(#) ugfus1630 hozzászólása Szept 11, 2023 /
 
Sziasztok,

Vasárnap arra értem haza este, hogy a hűtőn se kép se hang. Ez egy AEG RKE64021DX fagyasztó nélküli hűtőszekrény, felül hétszegmenses ledes kijelzővel. Ha bedugom a konnektorba a hűtőt, semmilyen életjelet nem ad, azt tippelem a vezérlő panelen a táp ment meg de nem találom a baját. Az összes diódát, ellenállást kimértem, (feteket, tranyókat amennyire tudtam) kondikat tekintve amennyire kiforrasztás nélkül meg lehet mérni nagyjából jónak tűnnek. Nincs sehol égésnyom vagy bármi meghibásodásra utaló jel. Kapcsirajzot nem találtam hozzá sajnos.

Reggel még működött, elmentünk itthonról, este már ez fogadott. A nagy kék mkp kondit reflexből cseréltem mert az electrolux porszívomba is ilyen volt és kb ennyi idő alatt ment tönkre, de nem változott semmi.

A panel ERF2001p-01.C ennyi doksit találtam róla: PDF de itt csak olyan dolgok vannak, hogy ha bekapcsolna akkor tudnám használni.

Ha esetleg valaki találkozott már hasonló problémával van van ötlete / kedve segíteni azt nagyon megköszönöm.
(#) robis01 válasza ugfus1630 hozzászólására (») Szept 12, 2023 /
 
LNK364GN ic működösének ellenőrzésével érdemes kezdeni.
(#) csocsoszan hozzászólása Szept 12, 2023 /
 
Sziasztok! Kérem, aki Budapesten tud megbízható hűtőgép szerelőt, legyen kedves megírni az elérhetőségét! Köszönöm! (Whirlpool ARC4178IX)
(#) punto3 hozzászólása Szept 13, 2023 /
 
Sziasztok! Van egy 25 éves Frigolux 300l-es hűtőládám.Úgy néz ki, hogy tönkre ment benne a thermosztát(folyamatosan megy a kompresszor, akár hova csavarom a thermosztátot). Ehhez már nem találok thermosztátot.Milyen típusú termosztátot vegyek, ami jó hozzá? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) ciw hozzászólása Szept 13, 2023 /
 
Sziasztok!

Van egy side by side hűtőszekrényem, a problémája az, hogy a kompresszro néha gondol egyet és nem indul el, ha az indítójel vezeték stekkerét lehúzom a vezérlőpanelről, majd visszadugom, akkor elindul és működik.

A panel jó, mert a relé kimeneten ott a 230VAC.
Kapcsolás szernit a kompresszor folyamatosan kap 230V-ot, a vezérlő, csak a fázist kapcsolja rá egy indító szálra, amikor hűtési igénye van.

Klixon, nem lehet, mert a teljesen hideg kompresszor sem indul el, ha éppen úgy gondolja.
Egy biztos, amikor az indítójelet megkapja a kompresszor, valami kattan (relé), de azt nem találtam meg.

A kompresszort mechanikailag jónak gondolom, mert egyébként jól működik.
Van hogy a hiba hónapokig nem jelentkezik, aztán egyszer csak észreveszem, hogy a hőmérséklet nem megfelelő, olyankor az indítószálat lehúzom-visszadugom és elindul.

Van amikor csak 2. 3. indítószál visszacsatlakoztatásra indul el a kompresszor, de a relékattanás az mindig van.

Van ötletetek, milyen alkatrésszel lehet gond szerintetek?
(#) StMiklos válasza punto3 hozzászólására (») Szept 13, 2023 /
 
Szevasz!

Ég (világít) rajta a piros lámpa?

Üdv: StMiklos
(#) StMiklos válasza StMiklos hozzászólására (») Szept 13, 2023 /
 
K54H1404 , de csak ha nem ég a piros lámpa.
(#) profiminden-s hozzászólása Szept 13, 2023 /
 
Helló mindenki!
Tudja valaki miért van kapilláris csőben mágnesszelep. Két utas szelep de csak egyik fele le van zárva?
A gép Whirlpool inverteres. A szelepen állandó egyenáram van 150V
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2023
(#) punto3 válasza StMiklos hozzászólására (») Szept 13, 2023 /
 
Köszi! A gyorsfagyasztás( a piros glimmlámpa) nincs bekapcsolva. Köszönöm, akkor veszek hozzá egy ilyet, amíg le nem ég a kompresszor.
(#) StMiklos válasza punto3 hozzászólására (») Szept 13, 2023 /
 
Szevasz!

Akkor én tudom rosszul?
Zöld: áram alatt van a hűtő (termosztátjával nem lehet is kikapcsolni, mint sok mást).
Sárga és kapcsolója: gyorsfagyasztás: nem csinál mást, mint örökjáróvá teszi a kompresszort, másnapra disznóvágáshoz előre gyújt többlet hideget.
Piros: ha 5 fokkal magasabb a hűtőben a hőmérséklet mint a beállított, kigyullad, valami gubanc van.
Kivétel: ha sok meleg árut raktál bele, vagy most kapcsoltad be, amíg nem hűl le, joggal jelez, türelem!
Egyébként még jó néhány van, ami ugyanígy jó, pl. ha hosszabb a kapillárcsöve, vagy 1-2-3 fokkal eltér az előzőtől. A kutya se veszi észre, netán csak nem 4-esen csinálja, mint az elődje, hanem 3-as álláson.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2023
Következő: »»   287 / 291
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem