Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Ketyeg az "egyszerű" óra, működik a beállítás egy gombbal. Még a kijelző kikapcsolását és a fényerő szabályozását megoldom. Addig is egy kép 9:35-kor:
Üdv! Elkészült az "egyszerű" óra TIL 306-os kijelzőkkel.
Ez a változat ugyan DCF nélküli, de használja a kijelzőbe épített számlálóáramkör előnyeit. Ledokumentálom, tervezek neki egy nyákot, addig is egy video:
Szia Sooty! Kíváncsi leszek erre az órádra, szerintem gyönyörű lesz. Látom a régi LED kijelzőket is szereted. Nekem is van pár másfajta. Egész egyedi hangulata van ezeknek a korabelieknek.
Igen ezért is szedtem elő őket, a padon találtam belőle és MolnarG felhívta rájuk a figyelmemet (Időnk is van, tejünk is mért ne szo... na mindegy) Szóval tényleg szépek.
Sziasztok! TIL306-os kijelzőt manapság honnan lehet szerezni. Engem is érdekelne egy ilyen óra. Nagyon szép.
Hát azt már csak használtan érdemes kézalól megvenni. Néhány boltban még van belőle készlet, de azokat arany áron adják Órához a TIL-308, 302,311 is jól használható. A multkor még itt a HE apróhirdetései között is volt. :no:
Sziasztok!
Felteszem a TIL-306-os alap óra mikrovezérlős változatát. Panelterv még nem készült róla, az elvi rajz alapján próbapanelen összeállítható. Mellékelem a szoftverét is pic 16f628a-hoz, kétféle óraquartzal. Alkatrész szükséglete minimális. Működése: sw1=óra beállítása: hosszan nyomva óra előretekerés, röviden nyomkodva perc előretekerés. (hosszú lenyomásnál 10 percet előre teker, azután az órát lépteti) sw2=kijelző ki/be kapcsolása sw3=fényerő állítás 8 fokozatban (alapértelmezett 50%)
Sziasztok. Szeretnék órát készíteni, PIC nélkülit. A lényeg az, hogy ne legyen túl drága, meg óra legyen.
Valami megoldás?
Napóra? :hide: Olcsóbbat nem tudok hirtelen
A viccet félretéve: a til-306-már magában sem olcsó, ha az időalapot nem pic-kel oldod meg, az még több ic, amivel összekapuzod a számlálókat (amik a kijelzőben már benne vannak) Ebből egy sor ic-t megspórolhatsz a til-306-tal
Inkább hagyom, ez túlságosan bonyrága = bonyolult, drága.
A TIL 306 kb 1985 ota "obsolete" statusban van, tehat nem gyartjak, es nem rendelheto. De azert meg kell probalni tervezni ra. Legfeljebb nem lesz belole semmi. Esetleg a fiokban levoket tudod felhasznalni.Egyszerubb barmely uC plusz program. Melle meg az osszes regi ora IC-k hasonlo statuszban vannak. Nekem is vannak regi IC-jeim amit legfeljebb el fogok ajandekozni 1-2 langlelku ifjunak, de termeket nem lehet tervezni ra. Sajnos lejart az idejuk.
Igen, ezen keseregtem néhány hozzászólással ezelőtt, mert nekem tetszenek ezek a régi kijelzők, azért néha lehet belőlük találni...
4db. TIL305-öst tudok adni ingyen és bérmentve, ha kéri valaki
Szia! Ilyenen még nem volt; elkérem. Többit privátban.
Bocsássatok meg! Sajna csak 4 van
Leraz 10 percel a kiírás után elkérte! De ha ekkora érdeklődés van, akkor megnézetem a kollégával hátha van még!
Hali
Van egy függvénygenerátor, egybeépített freki mérővel, ahol a kijelző TIL306 x4db Mivel ebből pár meghalt, és ebayen is 2500++ egy darab ára, olyan kérdésem van, van e valakinek a logikai részéről kapcsolása / vagy azzal egyenértékű, mert akkor sima 7 szegmensesből + logikai egységekből hozzá illeszteném az áramkörhöz. Köszi előre is a választ
Valakinek nincs meg véletlenül a TIL 507 kijelzőnek az adatlapja?
Sziasztok
4N58 néven találtam az alábbit, remélem jó hozzá.
Akkor a változatosság kedvéért, legyen belőle óra...
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2018
Úgy látom belekezdtél. Milyen pic lesz benne?
Igazándiból igy csak addig van használva a kijelzőben lévő tároló, amig a shiftregiszterekbe a pic a következő sor adatait tölti , és az összes kijelzőbe a közös clock jelre egyszerre beíródik a sor adata. Viszont a pic nem fogja egyszerre bírni egy sor összes ledjének áramát ezért karakterenkén/kijelzőnként kellene kapcsolni. Ugyhogy inkább még egy udn2981a-t is beleterakok a sormeghajtásba. Így gyorsabb lesz a multiplexelés, nem csak minden hatodik ütemre kerül sor egy kijelzőre.
Hoppá, több mint 250mA a folyamatos áramfelvétele, ha egy sor világít... Le kell korlátoznom, mert az udn csak 500mA-t tud. Remélem marad fényereje multiplexelve kisebb áram esetén is. Ha nem akkor marad a karakterenkénti meghajtás és fölösleges 3 shiftregiszter.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2018
Alakul...
Nem az árammal lesz problémád, hanem a teljesítménnyel.
P = n * Usat * I azaz 8 kimenetre 0.25A árammal számítva és kb. 1.6V maradékfeszültséget figyelembe véve 8 * 1.6 * 0.25 = 3.2 W, de egy udn2981a csak 1.47W -ig terhelhető.
Remélem 2db kijelzőt elvisz multiplexelve. Egyelőre egy db-bal nem melegszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |