Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Megpróbáltam javítani, elnézést volt egy kis kavarodás.
A bázist fölteszem ujra. A rotort még átnézem. belagu
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 12F683 PC ventilátor házba épített Bázisom.
Nem tudom rávenni, hogy bekapcsolja az infra LED-et. És a távirányítóra sem reagál. Újra fordítottam a PIC programját. Beállítottam, hogy ha tápot kap rögtön induljon és a kitöltést is sikerült belőni. A motor forog is és a tekercsen is van áram. A távirányító kódja: Addr: 14 Cmd: 0C A kitöltésnek 20-30 közötti érték kell
Próbálom megpörgetni a régen félretett 20Led -es hibrid rotort egy PC ventis 683-as bázissal
De nem tudom bekapcsolni vagyis hogy az infra LED nem világít. A Tekercs ad át áramot és a motor is forog. Már nem emlékszem hol kell módosítani a kitöltési tényezőt. Arra emlékszem hogy alapból magas volt. Arra sem emlékszem hogy mit és hol módosítottam hogy alapból induljon el és ne álljon le Segítene valaki? irja bele megjegyzésként a progiba. vagy a key. asm filjba ha módosítható a táviról (Per pillanat a távira sem reagál semmit)
próbálok segíteni életet verni az órájába egy két emberkének
de mer nem emlékszem vicsys órájának a bázisában hol kell a kitöltést állítani
There's more. Which curious?
Van több is. Melyikre vagy kíváncsi? A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2015
Szia!
Összeraktam, úgy néz ki működik minden... (a légmagos tekercset még nem teszteltem...) videó fejből akarnám elkészíteni. A kapcsolat a gép és a bázis között működik, a relét tudom ki és be kapcsolni. Az órát is betudom állitani. D10 villog ha nincs beállítva az idő. Az órát nem felejti el, ha áramtalanítva van 10 perc után sem. Viszont a relé behúzását jelző led (D7), nem akar világítani (helyesen van bekötve). A 2 lábán 1V mérhető. A relé 2 csatlakozóján 15,7V van. Az R7 (1k) ezt ha csökkentem akkor kevesebb feszültség esik rajta és marad a lednek? Én 3mm-es ledeket használtam. A csatolt tartalmat használom, de hol találok ehhez valami infót a távirányító parancsokkal kapcsolatban? Biztos van de 3 órája keresem és még semmi :S
szia szó sincs áttervezésről !! Ez a bázis 12F683 nem az amit pár lappal ezelőtt feltett
Csak én sajnos Ehhez a régebbi PC ventibe építhetőhöz vettem meg az alkatrészeket és a panel is elkészült így összeraktam Most viszont áram alá helyeztem. Fordítottam hozzá programot beégettem és indítás! Pár perc után le kellett választanom a tápról mert nagyon meleg lett a tekercs Valaki segítene éleszteni ?
Szia!
Most én bénáztam, nem jó kezelő programot csomagoltam be...
Szia!
Lehet tesztelni, a működése még nem garantált de próbálni már lehet. XP32 -vel ment. Egy USB eszközöket megjelenítő, uninstalláló program jó szolgálatot tehet...
Sziasztok!
A leegyszerűsített, 12F683 kontrolleren futó bázis programja. Az alapvető funkciókat tudja csak, nincs PC-s kapcsolata, nincs kijelzési lehetősége, nincs ébresztési lehetősége (a 8 láb miatt). A PWM kitöltési tényező (az aktuális állapothoz (Run ill. Standby) tartozó) infra parancsokkal állítható. Figyelem, a túl nagy kitöltési érték beállításakor a tekercsen állandóan folyhat áram, a tekercs le is éghet. Mivel nincs semilyen kijelzési lehetőség, a kitöltési értékek beállítását figyelmesen, a jelalakot nézve végezzük el. A beállított értékek a kontroller belső EEProm memóriájába menthetők, a következőkban a mentett értékeket használja. A programot mindenki a saját felelősségére használja egészséggel...
Sziasztok! Feltöltöm a PC ventilátorba való végleges PIC12F683 kontrolleres bázisáramkört! Egy kis külön nyák is van mellette mi egy tekercstartó lenne de megoldható természetesen más módon is! A fetet el kell szigetelni a ventilátor hátára vágott alumínium hűtőtől az LM 2941 ne legyen elszigetelve azon keresztül a hűtő hátlap GND-re kerül és árnyékoló szerepe is van! Egy kis lyukat kell fúrni a motorfordulat szabályzó timmerpotinak!
Szia!
Le kell fordítani az MPlab-bal. A keys.asm-ben a távirányítód kódjaihoz lehet igazítani... A bázis programjára gondolsz? Azt kiesett a rénszarvas szánból... Szia
Szia!
Ennyi probléma helyett nem lenne egyszerűbb az élesztés, ha a 628 beépített uart-jával a bekapcsoláskor a PC terminál programján a "Propeller Clock" kiírást olvashatnád? Parancsokat küldhetnél neki? A beállításokat visszaolvasná és egy kezelőprogramon láthatnád, ementhetnéd? A távirányító kódokat (függetlenül, hogy az órának szól-e) egy listában dekódolva megnézhetnéd? Nem csak a tápot állítaná elő, hanem egy ébresztő/kapcsoló óraként is működne? Kímélné a propeller motorját: bekapcsolhatnád PC ről, infrával, gombnyomásra, kikapcsolna egy beállítható idő elteltével? Amennyiben hajlandó vagy az eredeti bázison némi átalakítást csinálni, mindez működhetne Nálad is.... Nem kell (azonnal) mindent felépíteni. A program megy az RTC (U5), a relé vezérlés (Q5), a hang meghajtása (Q6) nélkül is. Elegendő a Q4 és a Q2 valamint a hozzá kapcsolódó R, C, D elemek beépítése. Sajnos a pic lábkiosztásán változtatni kellett: pont az Rx lábat használták el az infra led meghajtására, pedig annyi szabad láb volt még ... A rajzot és a programot már a tavasszal feltöltöttem... Szia
Szia!
A módosítások után megy szépen a 16F88-cal a bázis. A beállító programban a 40 ébresztési időpont csak két lapra fért rá. (Még nekem is felfért az I2C bővítés 5 és a processzor kiválasztó jumper 7 tüskéje a kis bázis panelre.) A mellékletben a módosított rajz és a két program újabb verziója. Szia.
Sziasztok!
Két további nap tesztelés, bővítés után felteszem a legjobb változatot. További fejlesztések még folynak, de addig is ki lehet próbálni. - Figyelem: Használatához a meglevő bázis áramköröket módosítani (index LED -> RB0), kiegészíteni (soros vonal szintillesztő, RTC, elem, stb.) kell. - A program az RTC nélkül is működőképes, de az adatok áramkimaradáskor elvesznek. - Az I2C busz SCL, SDA, +5V, GND, és az EXT (pic 2. lába) jeleket a kártya szélére egy tüskesorra célszerű kivezetni, ide csatlakoznak majd a bővítések (LCD és hanglejátszó van tervbe véve). Leírás a csomagban. (Még kb.700 utasítás hely van a 628-ban.) Sok sikert mindenkinek...
Ja bocsi elfelejtettem csatolni,
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |