Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   3 / 144
(#) Bassmester válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Tehát hordozhatót akarsz?
A 32 Ohm-os fülesedhez inkább valami végtranyós megoldás passzolna jobban, de egy próbát megér.
A 072 hangja egyébként közelebb áll az OPA 2134-hez mint az 5532-é. Azzal lenne érdemes kipróbálni.
(#) Bassmester válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Melyik az az FH-3? Belinkelnéd?
(#) Pék Pál hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Karácsonykor készült el az én fejhallgató erősitőm LM386-os IC-vel és az alapkapcsolást használtam.Különleges az egészben,hogy 9V-os akkuról üzemel minimum 3 órát bir.A töltésre egy régi Nokia telefon töltöt használok.Üzemeltettem különböző jelforrásról (MP3,Notebook) és nem csak fejhallgatót kötöttem a kimenetére,a 8ohmos 0,25W-os kishangszóró is tökéletesen müködik.Ez egy nagyon univerzális IC ajánlom mindenkinek!
(#) bakos13gab válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 / 1
 
Elnézést, a késői reakcióért, de nem voltam gépközelben.
Pontosan az oldalt nem sikerült, de itt bennt van a Műhelysarokban, fejhallgató erősítők alatt (létezik FH1, 2 és 3.
Ebből raktam össze a hármast, még régebben, egy forrhiba miatt sokáig nem működött, majd azután már nemigen foglalkoztam vele.
HaromByte
(#) bakos13gab válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Itt a kapcsolása.
Igen, hordozhatóra gondoltam, iPod mellé, annak a hangereje bőven sok is (le van tiltva 2/3-nál), de a mélyek nem szólnak olyan szépen rajta, az equalizerét meg nem szeretem használni, mert jobban merül tőle, ezzel kísérleteznék.

fh3_4.png
    
(#) bmd hozzászólása Jan 24, 2009 /
 
Sziasztok!
Én is szereténk csinálni egy felhallgató erősítőt. Pár dolgot már találtam hozzá csak össze kellene rakni, és ebben kérnék tőletek segítséget.

PRE-02 HiFi sztereó előerősítő kit

HPA-01 HiFi sztereó fejhallgató erősítő kit

Még néhány potmeter kell hozzá, jack csatlakozás, és lehetőleg egy ellemakus táp.

Nagyjából már tudom,hogy mit hova kell kötni, de mivel ez az első ilyen cuccom, ezért sok a homályos folt. Előre is köszönöm.
(#) Bassmester válasza bmd hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Szia!

Azt a PRE-02-t nyugodtan kihagyhatod belőle.
Ennél a HPA-01-nél pedig ne számíts agyszaggató hangerőre, mivel 100 Ohm-nál nagyobb, érzékeny fülesekhez való. Milyen fejhallgatód van? Mik a támasztott kritériumaid? Hordozhatóság, olcsóság, minőség, terhelhetőség? A helyedben valami tranyós kapcsolást csinálnék.
(#) Bassmester válasza bakos13gab hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Ipod mellé szerintem eléggé körülményes lenne még egy erőlködöt is használni. Inkább vegyél hozzá valami jó kis fülest az ipod-féle szutyok helyett, aminek jobb az átvitele.
Ezt ismerem, erős, feszes mélye, jó hangja van, olcsó és szivacsot rárakva még kényelmes is:
AKG
(#) Bassmester válasza bmd hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Ha most építenék, kipróbálnám a BUF 634-et. Nem lehet rossz
Kapcsolási rajz Az OPA 627, az felesleges pénzkidobás szerintem. OPA 134-gyel is tuti jó lehet, ha egyáltalán kell neki meghajtó
(#) bmd hozzászólása Jan 25, 2009 /
 
Üdv!

Jelenleg egy 100 éves panasonic fejhallgatóm van. Notebook és a fejhallgató közé szeretnék egy ilyen erősítőt, kevés pénzből kihozni.
Tudom,hogy egy jobb fejhallgató is megoldás. Persze lesz is majd egyszer. Csak ez mégis más. Szeretnék összerakni egy ilyet. Ill várható majd egy sennheiser cx55 füles is egyszer.

-horodhatóság, annyira nem fontos, de nem is baj. Ha meg lesz a samsung yp-q1 lejátszóm, akkor azzal kipróbálnám.
-olcsóság igen Relatív jó ár érték arány. ezért is tetszett ,amit először linkeltem.
- Terhelhetőség? Nem akarom nagyon kinyírni, gondolom integrált hangkártya nem is fogja. A jel-zaj arany se legyen rossz.

-BUF 634-et.: Nem vészes az ára, de ez nekem csak egy chipnek tünik Ehhez még mi kell?
(#) bmd hozzászólása Jan 25, 2009 /
 
kiegészítés:

Ha jó látom ez egy chip készlet. Gondolom még kell hozzá egy nyák, meg szabályzók.
(#) stefo hozzászólása Jan 25, 2009 /
 
Sziasztok!
Egy érdekesség. Texas Instruments kapcsolás 1979-ből.Jó hangja van!

texas.jpg
    
(#) damatic válasza stefo hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
Tényleg érdekes...
Talán érdemes lenne adaptálni ma is kapható alkatrészekhez.
(#) stefo válasza damatic hozzászólására (») Jan 25, 2009 /
 
A tranzisztor típusra nem volt kényes. Mégcsak nem is válogattam őket.
(#) zenetom hozzászólása Jan 27, 2009 /
 
Hali!
Bővebben: Link ennek milyen lehet a minősége? Van olyan jó mint a boltiaknak?
(#) radiomano hozzászólása Jan 30, 2009 /
 
Sziasztok! Megépítettem a második hozzászólásban közölt erősítőt lm386-al, de érdekes jelenséget produkál. Azt kell tudni, hogy ez már nem az első ilyen amit építek, 2 db ot már csináltam TV hez, azok tökéletesen működnek a mai napig. Amit most építettem az is működik, de csak úgy, hogyha nincsen rákötve a potira, hanem közvetlenül a keverőpultom kimenetére van kötve a bemenete, akkor szépen és tisztán szól, de ha rákötöm a potira (lomexes olcsó) akkor már nem szól jól. Ezalatt azt értem, hogyha elkezdem tekerni, akkor először még jól szól csak halkan ugye, de ha tovább tekerem akkor betorzít, pedig nincsen túlvezérelve. A poti nélkül fülsiketítően szól, de nem csinálja azt mint potival. Volt még egy gondom is. Építettem hozzá egy tápot, 4700µF szúréssel, 9v os stab ic vel. Az alkatrészeket a lomextől rendeltem, a stab ic pedig az olcsóbb típus volt. Nos a hűtőzászlójárol kiderült hogy vagy fake, vagy valami nagyon gagyi, mivel kb fél mm vastag lehett, a felirat pedig "homályos" azaz nem volt normálisan ráfestve a tipus, de még a gyártó logóját sem találtam rajta... Nem is ment vele rendesen az erősítő. Pattogott össze vissza, mintha egy kondi feltöltődne, majd a fülesre sülne ki. A keverőpultommal semmilyen jelenséget nem produkál. Építettem egy pont ugyanolyan tápot a keverőhöz is, de abba a drágábbik verziót rendeltem, avval a táppal nincsen pattogás, vele már csak a poti okozta kellemetlenség. Szerintetek mi lehet a gond? Miért csinálja ezt potival?
(#) damatic válasza radiomano hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
Vagy elkötötted a potit, vagy a keverőd kimenete nem viseli a ráakasztott impedanciát. Hány kilos potit tettél be?

Az alkatrészek olcsóságára meg azt tudom mondani, hogy két poti között óriási árkülönbség van, ez igaz. Leginkább mechanikai jellemzők okozzák. Lóg a tengely, szorul, nem egyenletes a feszessége, hamar kezd recsegni, eltérés van a két pálya (sztereo esetén) karakterisztikája között, stb. De könyörgöm, azon spórolni, hogy egy feszstab IC 30 vagy 130 forint?!?! ... amikor egy nyüves műszerdobozt egy ezres alatt nemigen úszol meg...
(#) radiomano válasza damatic hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
100kilos potit tettem be, úgy kötöttem, hogy az egyik oldalára a föld, a másikra pedig a hangforrás, a "közepére" pedig az erősítő bemenetét. Amit régebben építettem abba sima 100k-s trimmert tettem és avval nem volt efféle gondom. Amúgy egy monacor 8 csatis keverőm van. A két ic között 10 forintnyi különbség volt, de az olcsóbbikhoz a transcend volt írva gyártónak, nem gondoltam hogy ilyen lesz.
(#) KoBalázs hozzászólása Jan 31, 2009 /
 
Sziasztok!

Van egy Sennheiser HD 280 as fejhallgatóm, és szeretnék hozzá egy igazán csúcshangú fejhallgató erőlködőt OPA134-gyel. Légyszi, ha tudtok, segítsetek. Köszi
(#) szabo.gth válasza KoBalázs hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
Helló,
Ezt találtam, remélem, vmi ilyesmire gondoltál:
http://www.elecfree.com/electronic/wp-content/uploads/2008/01/pocke...34.gif

Üdv.
(#) gydanee hozzászólása Jan 31, 2009 /
 
Sziasztok!
Belekezdtem a második hozzászólásban szereplő Topi által belinkelt erősítő tervezéséhez.
Én nem sokat terveztem még nyákot, ezért örülnék ha valaki segítene a szarvashibák javításában. Ha csúnya hibát találtok benne elnézést kérek, ez lesz az első erősítőm.
Köszönöm!

(#) Bassmester válasza gydanee hozzászólására (») Jan 31, 2009 /
 
Csináltam már ilyet is , full SMD-ből.
Hangosan tud szólni a kicsike, de a 9V-os elemet eléggé hamar lezabálja hallhatóan zajos és erősen színezett "loudness"-es a hangja.... de végül is nem rossz.
(#) radiomano válasza radiomano hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Kipróbáltam 5k-s potival is, de avval is recseg! Segítsetek mit tegyek?
(#) gambler válasza radiomano hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Üdv. Én is megcsináltam még rég ezt a kapcsolást, azonban hamar letettem róla, mivel olyan üvöltő hangja volt, recsegett, meg elég zajos volt. Inkább csináltam műverősítő+telj. tranyókkal toldva. Annak idején itt olvasgattam utána az előbbi kapcsolásnak, de nagyon nem mélyültem el bent. Itt olvasgathatnál utána. Adok egy linket:Bővebben: Link
(#) radiomano válasza gambler hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
A hangminőség nem zavar, mivel mono TV hez kell, csak az a poti okozta torzítás ne lenne. Lehet hogy az a baj, hogy lineáris potit használok?
(#) gambler válasza radiomano hozzászólására (») Feb 7, 2009 /
 
Általában hangerőszabályzásra logaritmikusat szokás használni, de nem hiszem baj lenne ha nem. Sztem valami táplálás, vagy impedancia probléma. Elemről próbáltad? Ja és valami olyasmire emlékszem, hogy a lomexes potikon az A és B fordítva van de nem biztos.
(#) radiomano válasza gambler hozzászólására (») Feb 8, 2009 /
 
Kipróbáltam 9V os elemmel, ugyanúgy pattog, mint a gagyibb stab ic vel.
(#) radiomano válasza radiomano hozzászólására (») Feb 9, 2009 /
 
Kipróbáltam az erősítőt, a régebben épített dobozkában az egyiket kicseréltem a most építettre, semmi baja sincsen. A táppal van a gond. Ugyanis a régebben építettnek a dugasztápjába nem fért bele a puffer és a stab IC, ezért azt az erősítő dobozába raktam bele, amibe a most épített tápot dugtam, és tökéletesen szól. a dupla szűrés meg még egy stab valamiért jó hatással van a dolgokra. Rakok ide fel egy pár képet a tápról, hátha meg tudjátok mondani, hogy mit ronthattam el benne, miért torzít az erősítő róla. Amúgy ugyan olyan alkatrészek vannak ebbe, mint a korábban építettbe, kivéve a stab IC, mert ezt a lomextől rendeltem.
(#) gambler válasza radiomano hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
Én is a tápra gondoltam egyebek mellet. tegyél 100nanot az ic ki és bemenetére is, a másik meg ennek nincs akkora áramfelvétele, hogy 4700u kellene bele. A másik nagy igényűek még a diódák és föld közé is tesznek 10-100 n-t. Egy 220u és 470u közötti elég bele.
(#) karistokodas hozzászólása Márc 16, 2009 /
 
Üdv mindenkinek.Segítséget szeretnék kérni.Építettem egy fejhallgató erősítőt (tda2822m)jól működik,de csak elemről.Ha rákötöm mondjuk a 12v-ra enyhén búg a nagy szűrés sem elég.Mivel tudnám a legjobban stabilizálni? kösz z
Következő: »»   3 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem