Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Parkside akkuk javìtása
 
Témaindító: Pixi, idő: Nov 22, 2022
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Más készüléknél letiltott (nálam is van kettő): https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2578821.html
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Köszi, akkor semmiképpen nem újakkal kell tesztelni, mivel kétséges a végeredmény.
A kérdés még maradt, hogy a 3,6V-os cellák jók-e a 3,7V-osak helyett?
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Nekem már fel sem tűnik, ..6 vagy ..7. Pl. 4,00V-ra mindegyik feltölthető. Viszont az áramfelvétel max. fordulaton az nagy lesz. Pl. az athletben 140-170A-s FETek vannak... meg van is hozzá eprommentés, hogy cellacsere után működjön a gép (csak én nem tudom rátölteni)Hacking!
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Azt mondod, hogy a gyári akkujának kisebb kivehető max árama miatt a panel korlátozta a motorok által felvett teljesítményt (magyarán csökkentette a feszültséget)? És ha nagyobb max áramú cellákat kap, akkor max fordulaton gond lesz belőle?
Nézem a videót, de az már látszik, hogy az általam vázolt egy jóval szerényebb képességű cucc. Gyakorlatilag egy morzsaporszívó, amihez van egy a tiedhez hasonló kinézetet kölcsönző bővítő szár, a fejben egy kefeforgató plusz motorral és egy a száron levő, kézre eső plusz indító gombbal. De alapból egy morzsaporszívó, egy kis félöklömnyi tartállyal és egy HEPA szűrővel.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
A srác nem viccel, ha megoldás kell, hát kell!
Az előzőre visszatérve, a 0.1V*5=fél volt feltöltött akkufeszültség többletre gondolsz? Mondjuk a 25,2V-os akkunál ez (6 v. 7 cella?) egy kicsivel több... De nálam éppen kisebbre lenne cserélve, csak a töltés miatt kérdezem...de a leírás szerint, ha a Parkside, a Würth, a Bosch akkuim LCO-k, akkor ugyanúgy 4,2V a lekapcsolási feszültségük... Tehát nálam max alacsonyabb lesz a feszültség valamivel.
Még nem néztem, hogy van-e ezen eprom...
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) Sipta válasza Pixi hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Tisztelt uram ! A BT modul levalasztasanak (parkside 20v 8 ah) fotojat szeretnem kerni.
(#) Pixi válasza Sipta hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Nem tudom miért nincs ott a hozzászólásnál! Megkeresem és feltöltöm hamarosan! De amúgy Ha a panel külső felén az első láb (3,3V), és a GND közt zárlat van nyugodtan leveheted a modult. De akkor a stabot is le kell venni és tesztelni, és az R44 sem 20 ohm már!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) Pixi válasza Sipta hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Meg is van. Bocs, hogy eddig tartott.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) kissi válasza Pixi hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Szia!

Idézet:
„A 8Ah esetén ha hosszú életet akarsz, akkor iktasd ki a BT modult, mert tönkre fog menni és akkor az akku se nem tölt sem nem használható. A képen látható ponton átvágod azt a sávot, és nem lesz gond. A 8Ah akkuk 90%-ka a BT miatt hal meg!”


Csak az átvágást kell megtenni, se a modult, se az U4-et nem kell leszedni ?!
(#) uniman válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Ez nem "morzsa" porszívó (vagy a tiédre értetted?...képet mutasz róla?): Bővebben: Link
A "motor köré felépítve" kelltette fel az érdeklődésemet, ez is olyan...egy százas vagy több a csere díja.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) Inhouse válasza uniman hozzászólására (») Jan 17, 2024 /
 
Az enyémre értettem. Ez egy morzsaporszívó kiegészítőkkel. Ugyanúgy a motor köré van felépítve az akku, mint a tiedben. Csak ez kisebb, kevesebb cellával.
Szerintem ebben nincs eprom, most ahogy nézem a képet...a műhelybe nem jutottam fel, hideg van. Majd hétvégén befűtök.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) Pixi válasza kissi hozzászólására (») Jan 18, 2024 / 1
 
Szia,
Ha leszeded az sem gond. De mást nem kell bántani ha megekőzès a cél. Ha csak átvagod, akkor bármikor vissza tudod kötni, ha mégis kellene. De mivel nincs állandó feszen így nem lesz vele gond, de ott van ha kell.
(#) Pixi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Én baypasszoltam az akkukat ilyen esetben, amikor fennál a gyanu, hogy zárol a bms. Azonos pakk közel azonos fesz. Volt ami cellánként oldottam meg, mert annyira össze vissza volt.
(#) Inhouse válasza Pixi hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Huhh, azért az nem semmi művelet lehetett... Nagyon úgy néz ki, hogy ez ennél egyszerűbb kütyü lesz. A remény hal meg utoljára.
(#) Pixi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Ez kiderül amint levetted a cellákat! Én biztosra mentem, nem akartam kukáztatni a porszívót a tulajjal. De a makita akkuknál még nem találtam sehol feloldási lehetőséget! De ott legalább van alin kompatibilis BMS panel.
(#) kissi válasza Pixi hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Köszönöm, megpróbálom !
(#) Pixi válasza kissi hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Oké, nincs mit!
(#) Inhouse válasza Pixi hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
Makita, Bosch, komoly cuccok. De miért kell ezt csinálni egyébként, hogy letiltják cellacserekor?
(#) Pixi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 18, 2024 /
 
A makita nem csak cella cserekor. Ha van túlmerítés ami aktív fetes védelem miatt nem makita eszközzel simán lehet, akkor tilt, de neten már azt is megtaláltam, hogy adott töltés/ciklus szám felett is tilt. Sajnos ilyen ez a fogyasztói társadalom! Ne mókold, vegyél újat!
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 20, 2024 /
 
Egyelőre nem költöttünk rá, nem egy új Parkside akku került bontásra és beleépítésre, hanem egy Würth 18V 4Ah-sból lettek kiszedve a jó cellák, Sanyo UR18650RX, 2000mAh 25A (a net szerint ez is LiNiMnCoO2). A 8db-ból 5-öt átépítettem, nagyon körülményes, nehezen hozzáférhető minden. Végülis jó lett, 2 fokozat van, szépen megy, jól szív. Viszont nem tetszik a töltés. Rádugva, lassan villog a kapcsoló körül pirosan, ez oké. De a fogyasztásmérő szerint 75W-ot fogyaszt közben. Átdugtam a leválasztótrafóba, ott van analóg árammérőm, ott is azt mutatja. Nem jön ki a matek. A gyári töltője sajnos elhalálozott már nekik régebben, 23VDC 600mA. Kaptak helyette egy 24VDC 2A-es tápot, azzal használták. A gyári tápja is javítás alatt van, zárlatos graetz, primer oldali fet, a soros ellenállások elégtek.
De a gyári töltő az 13,8W-ra jön ki, de még a másik, amivel használták, az is csak 48W. Meg eleve, a 75W, 18,5V (3,7V körül voltak a cellák) esetén ez több mint 4A! 1370mA a max folyamatos töltőárama a cellának az adatlapja szerint.
Majd újra szét kell szedjem, és labortápról megnézni...de itt valami nem kerek. Lehet, hogy a töltés részben zárlatos a fet és mindent átenged? De még így sem jön ki...
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
(#) Sipta válasza Pixi hozzászólására (») Jan 28, 2024 /
 
Koszi a kepet a BT levalasztasara, nem sikerult. Vettem ujat. A regi de jo akkukat ki tudja hasznositani es mennyiert, vagy dobjam a kukaba !Bővebben: Link
(#) img válasza Sipta hozzászólására (») Jan 28, 2024 /
 
Tudnám hasznosítani a cellákat belőlük, igaz nem PS eszközöm van: remélem ez nem kizáró ok - csak viccelek.
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 28, 2024 /
 
Valószínűleg csak annyi a baj, hogy a gyári töltője miután meghalt, a helyettesítő 24VDC 2A táp nagyon durva hozzá... A sajátja 23VDC 600mA, valószínűleg a terhelőáramra esik a feszültsége, mert visszacsatolás nélküli. A 24V-os meg max kitöltéssel megy és bár esik a feszültsége (majd megmérem), de 20V körülre leesve tol bele 3,5A körül...nehéz elhinni, se másképpen nem jön ki a 75W. Labortápról 23V 750mA áramkorláttal 19V felett van pár tizeddel. Szóval ha megjavítom a gyári tápját, akkor valószínűleg helyreáll rend. Illetve az akkupakkot meg ezzel a "póttöltővel" nyírhatták ki...
Ha így lesz, akkor ha ezek az akkuk nem hozzák a kívánt eredményt, kaphat egy új Parkside-ból cellákat.
(#) Pixi válasza Sipta hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Írtam üzenetben akku ügyben!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2024
(#) Sipta válasza img hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
En nem viccbol kerdezek. Szerinted ha ki iktatom az elkrtonikat tudom e tolteni az akkut, vagy leeg a haz ? Varom a valaszod (igen vagy nem)
(#) img válasza Sipta hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Igen, ha másik BMS-t teszel rá ami figyeli az alulmerülést ill. túltöltést. Vagy ha olyan töltővel töltöd ami tud balanszálást, használatnál pedig figyeled cellánként a feszültségét, hogy ne merüljön túl alacsonyra valamelyik cella.
(#) Pixi válasza Sipta hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Tudok segíteni javításban is. A ps töltő csak akkor tölti, ha kommunilálni tud a bms-sel. A gépeket még át lehet verni, de akkor nem tilt le és túlmerül!
(#) Sipta válasza Pixi hozzászólására (») Jan 29, 2024 /
 
Masodszor kerdezem, ha kiiktatom az elektronikat es toltom mire szamithatok?
(#) img válasza Sipta hozzászólására (») Jan 30, 2024 /
 
Kezdjük ott, hogy milyen töltővel töltenéd? Ha egy egyszerűvel ami nem figyeli cellánként akkor tűzijátékra. A normális töltővel + BMS-el töltés lehetőségeit pedig már leírtam fentebb.
(#) Pixi válasza Sipta hozzászólására (») Jan 30, 2024 /
 
Elektronika nélkül csak balanszeres 5 cella képes lítiumos töltővel tudod tölteni, és nem lesz semmilyen védelmed, és a PS gépekkel sem fog működni!
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem