Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   144 / 144
(#) Suba53 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Nem szabad keverni a hitet a vallással. Ég és föld.
(#) Suba53 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Feb 24, 2024 / 1
 
Idézet:
„látni fogod, hogy mindenkivel szembe mész”

Nem. Eleknek saját fizikai világképe van, saját elméletekkel, amit nem zavar meg a fizika tudományok jelen állása.
(#) Suba53 válasza teddysnow hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Ez nem is rugaszkodik el nagyon a valóságtól.
Sok évvel ezelőtt jártam egy kisebb számítógép múzeumban és ott láttam a korai gépek alkatrészeit bemutató vitrinben hasonló kialakítású kocka alakú modulokat. Azok ehhez hasonlóan, több egyforma kis négyzetes panelt tartalmaztak emeletesen elhelyezve.
Pár tranzisztor, ellenállások, diódák, kis logikai építőelem blokkokként funkcionáltak.
(#) belganarancs hozzászólása Feb 24, 2024 /
 
Sziasztok!

Kicsit más téma.Lenne pár apróság amiket nyáron hazavinnék magammal,ha valaki igényt tartana rá.Cirka 10éve pihennek nálam,száraz körülmények között tárolva ,működőképesek-e nem tudom.Pénzt nem kérek érte,postázni nem szeretném.Részleteket privátban.
(#) TÉ288 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Én csak olvastam róla és fotókat is láttam, hogy volt időszak, amikor csövekkel raktak össze dolgokat ilyen modulszerűen. Akkor úgy gondolták, hogy ez a jövő útja.
Aztán jöttek a TL sorozatú IC -k és nagyot változott a világ.
(#) Suba53 válasza TÉ288 hozzászólására (») Feb 24, 2024 / 1
 
Közte még elég nagy szeletet kaptak a tranzisztoros áramkörök, a diódás logikai blokkok, a TTL, és a DTL is eleinte diszkrét alkatrészekből álló logikák voltak. Aztán az integrálással lépett új szintre a dolog.
(#) TÉ288 válasza Suba53 hozzászólására (») Feb 24, 2024 /
 
Igazad van!
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 8, 2024 /
 
Hogy a témánál maradjak...
Most, hogy átépítés alatt van az EVAmp (EVAmp-TB-ME-re), úgy éreztem, hogy a szimmetrizálóját is hasonlóan kellene átépítenem. Annál is inkább, mivel alkatrész gondok miatt pillanatnyilag áll a munka. Nálam nem volt vele melegedési probléma (1. Melléklet), legalábbis én elnéztem a Burson V6 classic-oknak, amennyire melegedtek. Duál monóban építettem meg, külön táppal (a trafók egyenként 2x6V), Schottky diódákkal, 4x1000µF pufferral.

ui.: a lábkiosztást befolyásolta az eredetileg hozzáépített tápok vezetékezése.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2024
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 8, 2024 /
 
Babrás dolgok…
Néhány kép az árnyékolók készítéséről.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 8, 2024 /
 
És a másik oldala...

M 08.JPG
    
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Márc 17, 2024 /
 
Ma beüzemeltem. A végfok még nincs meg, így csak a HC-TB-ME van rajta. De az egész a paneltől elszigetelt rendszernek mondható. A hangja majd két hónap múlva lehet mérvadó az ezüst bekötő vezetékek miatt. Ami viszont most is lejön, hallható az a tér áttetszőségének javulása. A csatornák (stúdió) további elkülönülése. Ez utóbbi komoly zenei élményeket ígér jó felvételek esetén. Hát valami ilyesmit reméltem a készítése idején...
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 15:43 /
 
Megtörtént az EVAmp-TB-ME összeszerelése
A korom és a körülmények ellenére jó érzés volt a pöcc röff. Ezután, még az eredeti tápokkal is meg kellett szenvednem. Az eredeti méret kevés lett az új bordák nagyobb méretei miatt. Hát úgy kazánkovácsosan rácsavaroztam egy fadarabot, hogy a jobboldali tápnak legyen helye. Időm másra
nemigen, mert más munkák már nem tűrnek halasztást, és el akartam kezdeni a bejáratást, meg azért a hangjára is kíváncsi voltam. Ami eltérés mutatkozott az a KT által javasolt 0,05V kimeneti feszültség helyett a 0,15V. Beszéltem is vele, hogy van e ennek káros hatása a fülesre. Mivel megnyugtatott, hát a folytatás a K701-el. Majd, ha ráérek megejtek pár tájékozódó mérést azért tájékozódásul, mert ugye van benne pár eltérő kialakítás az eredeti rajzhoz képest. Azonban a kimeneten egy esetleges rövidzár elleni védelem oly kedves számomra, hogy elnézzem ezt a kis affért. Amit pluszban ráfordítottam egyenlőre a pozitív oldalát mutatja. Érdekes még a PC-ről érkező brumm az árnyékolásról. Kedves mentorom elszomorított, hogy ez nekem pénzbe fog kerülni. A hálózati leválasztó trafó válási ok lehetne, így maradt az usb isolátor.
A tapasztalatokról röviden…
Meglepetés volt, hogy az említett Mouskouri CD hallgathatóvá vált. Nyolcvan százalékot teszek a Jantzen Silve Gold kondi hatására, de lehet része ebben az SFR9610-nek is?! Ki tudja. A lényeg, ami hallható.
Ez nem azt jelenti számomra, hogy a hibridről lemondanék, mivel is tapasztalatokat jelent majd. Az viszont visszaigazolást jelent ahhoz, hogy nem volt rossz gondolat, hogy majd az ECC82 kicsatoló kondija két darab legyen. Egy-egy Jantzen Superior Z, és Jantzen Silver Z-cap oldalanként átkapcsolhatóan.
A szimmetrizáló fokozatba bekerülhetett a Burson V6 classic. Ez ízlés kérdése. Én szeretem, ha közel van hozzám a színpad.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Vas, 16:52 /
 
Lemaradt, az ötös képen a cinpaca a visszacsatolás kondijának a paneljára menne. Mivel nincs minden alkatrészem még meg hozzá, egyenlőre a "kondi" fix rövidzárban van. Vagyis a fekete szigetelésű vezeték a fölcsillagpontból jön. Így ha a kötés a bordához érne az pólusazonos, mert a borda is földelt.
Következő: »»   144 / 144
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem