Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fejhallgató erősítő
Lapozás: OK   146 / 146
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 19, 2024 /

Nem vitatnám a Te kreativitásodat ez ügyben. Mondhatnám próbáld ki az ötletedet, és rájössz, hogy sokkal nehezebb bekötni. No meg egy hűtőfelülettel kevesebb, és a további hűtőfelületek felszerelése is komplikáltabb lenne a trafóra. Az meg hogy nem egyformán képzelünk el valamit az nem téma nálam.
(#) Alkotó válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 19, 2024 /

Én meggyőzhető vagyok, de érvek kellenek hozzá.
A bekötési nehézség az nyilvánvalóan ködölés, kényelmesen rá lehet mindent forrasztani a trafó aljára, majd utána 4 csavarral simán felfogható. Minden változtatás nélkül, így ahogy most van is hasrafordítható lenne, ha alá teszel 4 db mondjuk 6-8mm-es távtartót.
Jól értem, hogy egy műanyag dobozos trafót (ami ki van öntve), külső lemezkével akarsz hűteni, és ezt látod megvalósulni az alkalmazott konstrukciódnál? Ha melegszik a trafó, akkor jobb eredményt ígér egy nagyobb teljesítményű típus választása.
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Van nekem még elég tennivalóm a hibriddel. Mért kellene téged meggyőznöm a magamnak megfelelőnek talált megoldásokról? És ebben az adott trafó egésze benne vagyon. Ami a melegedést illeti, a trafó nem a mérete miatt melegszik, hanem a prímér tekercselési adottságai miatt. Ami meleg a trafó felszínén jelentkezik, azt egy megfelelő nagyságú hőelvezetővel minimalizálni lehet, és ennyi.
(#) szs válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 20, 2024 / 4

Idézet:
„Mért kellene téged meggyőznöm a magamnak megfelelőnek talált megoldásokról? ”

Mert ez egy olyan fórum, ami pont ezért van. Hogy megbeszélhessük, mit miért.
Nem egy blog, ahol a bloggazda kinyilatkozásai vannak.
Lehet, hogy nem is te vagy a gazda...

Itt kérdésekre választ adunk (ha tudunk), ellenvetésekre pláne. Attól fejlődünk mi, olvasók.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2024
(#) Alkotó válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Nem engem kell meggyőznöd. Sokkal inkább arról van szó, hogy látunk tőled egy szokatlan megoldást, amit nem értünk. És mivel mi szeretnénk tanulni, megkérdezünk téged, miért választottál egy sok szempontból indokolatlannak tűnő felfogást.
Nem tartozik a témához, de mostanában szoktam hallani a "miért kellene bárkit is meggyőzni" mondatot. Sajnos általában olyan témáknál, ahol nem a meggyőzési szándék hiányzik, hanem a racionális szempontok.
(#) mek-elek válasza szs hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Ez a "blogos" dolog nálam trollkodásféle. Ha én látok egy építést képes vagyok a látvány alapján értelmezni a lényegét. Egy ilyen egyszerű építési dolgot, mit egy trafó rögzítése, nem lenne érthető?
Különben is az ismertetőben közöltem annak lényegét. Szóval ez csak kötekedés, jobb híján.
A részletek közlését kezdő hobbistáknak szántam, ötlet gyanánt. Persze magatoknak megcsinálhatjátok másképp. Ígérem nem fogok belekérdezni, mint eddig sem...
(#) mek-elek válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 20, 2024 /

Tanulni? Ugyan már. Szereltél Te már elég trafót...
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Okt 21, 2024 /

Hogy másra tereljem a szót... Nem egészen téma szerinti, ugyanakkor szerintem mégis egy kicsit.
A HIFI SHOW '24 a kiindulópont, azon belül a füles-erősítők. A saját véleményem nem találkozott Kareszével. Az indok ezekre a sorokra a Karesz szerinti "szidás", amit én csak kifogásnak titulálnék.
Mikor délután visszatértem végigjárni, amit addig nem, belefutottam a fejhallgatós helységbe. Sokan voltak ott. Mondhatnám talán furakodtam (kemény vagyok a magam véleményezésével), szóval megkértem a szobafőnököt melyik a legdrágább cucc, és ott kérnék egy percet. Végül is ez kétszer 1 perc lett, mivel nem egy szettbe volt a legdrágább erősítő, és hallgató. Előbbi, netes forrásról, tán, ha jól emlékszem 400E körüli hallgatóval, nem gyönyörködtetett el. Sok hiányérzetem volt a linearitás érzetével, lehet, hogy analóg hangforrásról jobb lett volna, meg másik fülessel. A másik a román egymillkós füles. Egy kedves látogató bent hagyta az ott vásárolt Stockfisch SACD-jét. Annyi átjött, hogy az SACD spéci, de a cucc sajnos fedetté tette a hangképet. Ugyan tapasztalattal, de nem boldogan távoztam a helységből. A mellékletet Karesztől csentem.
Zárszó, a bejáratnál lévő orsóst szívesen meghallgattam volna az én cuccommal, persze ez a helyzethez képest csak fantáziálás. Pedig azt hiszem jó anyag volt a szalagon...
És még megemlíteném, nem vitatkoznék senkivel, hogy kinek mi a jó, hiszen ez személyiségi jog.
Következő: »»   146 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem