Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bojler javítása, kérdések

Témaindító: lift, idő: Feb 22, 2007
Lapozás: OK   134 / 134
(#) Ronin válasza Busz hozzászólására (») Nov 2, 2024 / 1

Semmit, elég a 60 fok.
(#) uniman válasza Busz hozzászólására (») Nov 2, 2024 /

Meg is mérted, hogy a kifolyó víz 60 fokos?
A termosztát el lett "tekergetve", vagy a biztonsági hőkapcsolója. Vannak rajtuk ide-oda tekergethető beállító csavarok (lefestve elmozdulás ellen)...azok is "elmászhattak".
(#) VIM válasza Ronin hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

... legalább nem lesz intenzív a vízkőkiválás.
(#) Gafly válasza uniman hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Van már wifis is, nem kell fizikailag eltekergetni.
Pont most kérdezi tanult kollégám, hogy ezt a félét éjszakai áramra rá lehet-e kötni.
(#) granpa válasza Gafly hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Éjszakai áramra már nem, mivel kisfogyasztású időszakban vezérelt áram van.
Olcsóbb, tehát érdemes átkötni, ha nem túl nagy a fogyasztás, és nem folyamatos használatra kell a forró víz. Az elektronika az adott időszakban ugyanúgy teszi a dolgát. (hacsak, nem olyan, hogy állandóan feszültség alatt kell lennie, ami marhaság lenne)
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Hello! Én már valahol olvasgattam erről. A végeredmény az idiótizmus lesz. Mert ahogy írják is, ez már nem "éjszakai", hanem "csúcskizárásos". Ma már annak sincs egy trend-je, mint anno volt.
A bojler próbálja megtanulni, mikor fogyasztod a vizet és ehhez mikor kell elkezdeni fűteni. A villany, meg akkor van, mikor van. A vége anyázás lesz.
Na, kb. az a helyzet, mikor kérdeztem a feleségem, mikorra programozzam be a fűtést. "Amikor leülök! - volt a válasz.
Smart bojler: Kimész, fát vágsz, begyújtasz. Mivel úgy is összekoszoltad magad, utána lefürdesz.
(#) Gafly válasza granpa hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Tanult kollégám valahol tisztában van azzal, hogy olcsóbb áramért cserébe nem mindig/folyamatosan van. Abból a szempontból teljesen jogos a kérdés egyik fele, hogy villásdugóval árulják...

A kérdése inkább arra irányult volna, hogy milyen gyakori/sűrű "áramszünetet" visel el az "okosság" felejtése nélkül. Mert ugye, ha elemről is megy a bojler esze, akkor azt rendszeresen cserélni kell, vagy rendszeresen újra kell "pittyegtetni", lásd csatolmány.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Idézet:
„milyen gyakori/sűrű "áramszünetet" visel el az "okosság" felejtése nélkül.”
Attól függ, hogyan van megoldva ez a része. Itthoni vízlágyító papíron nyolc órát bír felejtés nélkül. Namost, új korában sem bírta tovább három óránál, ma már ez kb. 0.1 másodperc. Akku (természetesen alaplapra forrasztva) tönkrement benne az évek alatt, kapott inkább egy kis szünetmentest.

Az is kérdés, mit szól a program ilyen üzemeltetéshez, merthogy folyamatos energiaellátásra van tervezve.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Erre vonatkozóan másik tanult kollégánk ezt írta:
Idézet:
„Nekem ugyan nem ez a modell van, hanem Ariston, de vezerelt aramon, en sose vettem eszre, hogy valamikor ne lenne uzemben. Budapest. Valamikor ritkan lehet, hogy elveszik az aramot, de 6 ev alatt nem okozott ez semmilyen problemat a bojlernel.”

Amire ugye ismét nehéz precíz görcsöt kötni.
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Nov 3, 2024 /

Máris a saját farkába harapott a kígyó. Nulla értelme van az ilyen bojlereknek kis haznákban, cserébe több alkatrész tud elromlani benne.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Nov 3, 2024 / 1

Cserébe nyertél még egy applikációt a tepsifonon, amit lehet bünygyürkézni.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 11:39 /

Megvan a hivatalos válasz:
Idézet:
„Tisztelt Érdeklődő! A készülék vezérlése miatt nem célszerű éjszakai áramról működtetni a készüléket. Hosszabb áramszünet esetén a vezérlés lenullázódik, így a vezérlésből adódó előnyök is elvesznek. A készüléket célszerűbb normál áramról üzemeltetni.”
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Hé, 12:03 /

Jópofa válasz. "vezérlésből adódó előnyök" Sírjunk vagy nevessünk?
(#) Busz válasza Gafly hozzászólására (») Kedd, 16:30 /

Szerintem okosbojlert biztos nem érdemes vásárolni, telivan a net az elektronika meghibásodásokkal.
(#) Busz válasza uniman hozzászólására (») Kedd, 16:46 /

Igen, mértem.

Időközben rájöttem hogy a hajdu már olyanokat is gyárt aminek a maximuma 65 fok. Azt meg bőven hozza.
De a netes leírás nem írta a tartományt, nekem meg fel sem merült hogy az új eco bojlerek maximum 65 fokosak.
Szóval nem rossz, pont ugyanaz fizikai méretekre meg ránézésre, csak ez nem 80 hanem 65 a vége.
A hőkorlát nem tudom ilyenkor az is alacsonyabban kapcsol vagy ugyanúgy 95 fok?

Meg megint egy olyan kérdés ami a rutinosabbaknak szól: mennyire kell meghúzni a csavarokat az alaplemezen?

Volt ami úgy megvolt tépve hogy hajlította a tartály ellendarabját és ferdén állt benne a csavar így szívás volt az összerakás, de volt ami laza volt.

Én jó lazán hagytam őket, nem ereszt, utánna a vízkő meg az iszap úgy megtartja hogy letekert csavarokkal is le kell feszíteni néha.
De aki sokszázat szedett már szét kíváncsi lennék a véleményére..
(#) uniman válasza Busz hozzászólására (») Kedd, 19:11 /

A hőkorlátozó 110C°-os. Ha bekrepál a tekerős, akkor megszakítja a cekász tápját, még mielőtt a gőz szétfeszítené (Durrr...)
(#) Busz válasza uniman hozzászólására (») Sze, 12:35 /

Ez a régi bojlernél volt.

Az újjaknál a termosztát meg a korlátozó egyben ban.

Szerintem egy max 65 fokos bojlernél indokolatlan megvárni a 110 fokot, sőt balesetveszélyes is, megszoktad a max 65-öt, erre egyszercsak jön a 110...

Szóval lehetséges hogy a max 65 fokos bojlernél már közel sem várja meg a korlátozó a 110 fokot hanem tilt előtte?
(#) Landsmann válasza uniman hozzászólására (») Sze, 16:37 /

A biztonsági szelep megakadályozza a szétdurranást.

Nem találkoztam még ilyen 65 fokos bojlerekkel, de valószínűleg azért van itt belőve a hőmérséklet, mert 65 fok fölött már meredeken emelkedik a fogyasztás a kapott eredményhez képest. 62-63 fok alatt meg nem döglenek el a langyos, meleg vízben megtelepedő, a legionella baktérium családjába tartozó bacik. Ettől szokott büdös lenni a víz.
(#) xpcuser hozzászólása Szo, 12:17 /

Bosch fekvő bojler

Sziasztok!
Alkatrész ügyben szeretnék segítséget kérni. Bosch tr1000t 100 hb fekvőbojler lenne az áldozat. Hőkapcsoló és fűtőszálra lenne szükségem. Gyárit találtam, de aranyáron, ennyit nem éri meg rákölteni a bojlerre, akkor inkább már egy új. Az alkatrészek gyári számai: 8738713029, és 8738713034. Remélem van hozzá utángyártott, csak én nem találok.... Ha valakinek van ötlete, vagy esetleg hol érdemes érdeklődni, azt köszönöm előre is!
(#) még1MbR válasza xpcuser hozzászólására (») Szo, 15:28 /

Ha az enyém lenne, megnézném milyen osztókörön vannak az alaplap csavarjai és összehasonlítanám valamelyik Hajdú alaplappal, hátha akad megegyező.
Utána Hajdú alkatrészekkel helyettesíteni a hibás dolgokat.
(#) zolika60 válasza xpcuser hozzászólására (») Szo, 16:06 / 2

Esetleg itt gyártanak olcsóbban minta alapján. Régebben itt dolgozott egy volt fórumtárs (Sympi). Itt már nincs, de ott talán még van.
(#) még1MbR válasza még1MbR hozzászólására (») Szo, 16:39 /

Ja és még azt is lehet, hogy az eredeti furatoktól picit eltolva új furatokat készíteni, ha amúgy az alaplap más része stimmelne.
Következő: »»   134 / 134
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem