Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   93 / 93
(#) elektroncso válasza mex hozzászólására (») Jan 19, 2025 /

Ahol lehet ott kiváltjuk más technikára (általában behegesztett vastagabb lemezdarab rendes menettel), de 4 éve álltunk neki TIG-el becsípni a szegecsanyákat és így nullára csökkentek a problémák. Alunál meg soha nem volt gond.
Saját gyártású eszközök szervizelése, van amit visszahoznak, van amit helyszínen, utóbbi a problémás, mert kint a mező közepén elég szűkösek a lehetőségek. Mivel nem sorozatgyártással foglalkozunk, hanem a legtöbb eszköz csak kis szériában egyedig megrendelés szerint készül (van úgy hogy csak egyetlen példányban) ezért nehéz előre megjósolni, hogy mik lesznek a kritikus problémák. Az egyedi gyártás miatt pedig nehéz bármilyen sorozatgyártásra való technikát alkalmazni (pl. préseléses anyagvastagítás stb.)

Vannak helyek ahol nagyon jó dolog, ahova a kollégának kell ott is biztosan tökéletesen fog működni.
(#) Bakman válasza mex hozzászólására (») Jan 19, 2025 /

Idézet:
„Olvasom itt a másféle véleményeket, szerintem helytelenül használják.”
Sokan helytelenül használják és van, ahol nem is lehet tutira helyesen használni, elektroncso kolléga leírta.

Ha egy gépet három éves korában kell kinyitni és csak forog a csavar, hiába reklamálsz a gyártónak, az már olyan.

Ha ilyen könnyű helytelenül használni, akkor az a technológia nem az igazi. Örülök annak, ha van, aki szerint jó, de kollégákkal órákat tudnánk mesélni arról, miért és mennyire nem jó.
(#) mex válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2025 /

Idézet:
„Ha ilyen könnyű helytelenül használni, akkor az a technológia nem az igazi.”

De hiszen ezt írtam én is...:
Idézet:
„Ha ilyen üzemelési helyzetekre is kell számítani, akkor a gyártástechnológiát kell módosítani véleményem szerint.”
(#) exabit válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2025 /

Technikásabb a szerelése, de van hatlapú szegecsanya is.
(#) elektroncso válasza exabit hozzászólására (») Jan 20, 2025 /

Ez a hatlapú tetszik! Feldobom a labdát a mérnökeinknek, úgyis a legtöbb alkatrészünk már lézervágással készül ( a furatok is), annak meg mindegy milyen formát "fúr".
Következő: »»   93 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem