Fórum témák
» Több friss téma |
Ahol lehet ott kiváltjuk más technikára (általában behegesztett vastagabb lemezdarab rendes menettel), de 4 éve álltunk neki TIG-el becsípni a szegecsanyákat és így nullára csökkentek a problémák. Alunál meg soha nem volt gond.
Saját gyártású eszközök szervizelése, van amit visszahoznak, van amit helyszínen, utóbbi a problémás, mert kint a mező közepén elég szűkösek a lehetőségek. Mivel nem sorozatgyártással foglalkozunk, hanem a legtöbb eszköz csak kis szériában egyedig megrendelés szerint készül (van úgy hogy csak egyetlen példányban) ezért nehéz előre megjósolni, hogy mik lesznek a kritikus problémák. Az egyedi gyártás miatt pedig nehéz bármilyen sorozatgyártásra való technikát alkalmazni (pl. préseléses anyagvastagítás stb.) Vannak helyek ahol nagyon jó dolog, ahova a kollégának kell ott is biztosan tökéletesen fog működni. Idézet: Sokan helytelenül használják és van, ahol nem is lehet tutira helyesen használni, elektroncso kolléga leírta.„Olvasom itt a másféle véleményeket, szerintem helytelenül használják.” Ha egy gépet három éves korában kell kinyitni és csak forog a csavar, hiába reklamálsz a gyártónak, az már olyan. Ha ilyen könnyű helytelenül használni, akkor az a technológia nem az igazi. Örülök annak, ha van, aki szerint jó, de kollégákkal órákat tudnánk mesélni arról, miért és mennyire nem jó. Idézet: „Ha ilyen könnyű helytelenül használni, akkor az a technológia nem az igazi.” De hiszen ezt írtam én is...: Idézet: „Ha ilyen üzemelési helyzetekre is kell számítani, akkor a gyártástechnológiát kell módosítani véleményem szerint.”
Technikásabb a szerelése, de van hatlapú szegecsanya is.
Ez a hatlapú tetszik! Feldobom a labdát a mérnökeinknek, úgyis a legtöbb alkatrészünk már lézervágással készül ( a furatok is), annak meg mindegy milyen formát "fúr".
|
Bejelentkezés
Hirdetés |