Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   95 / 95
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Márc 25, 2025 /

Rendben.
(#) boyscout válasza szamóca hozzászólására (») Márc 25, 2025 /

Szia Szamóca!

Nagyon egyszerű narancsolajat készíteni, csak sok narancshaj kell hozzá.
kb 20-30 kg narancsot össze kell törni, és megerjeszteni pálinkának, és lefőzni.
300 kg romlott narancsból egy litertől kicsit több nyerhető.
Tudom a kollégát, aki megcsinálta.A pálinka az nagyon keserű tőle, alkeszok se bírják.
Felület kezelésre még nem próbáltam.

Vagy másik ötlet, ez a kétkomponensű műgyanta.Sajna kötéskor nagyon hűteni kell,
mert öngyulladós.De ha sikerül, akkor szenzációs.Akár ledet is rejthetsz bele.
Magyar találmány a "Compass Table", az nagyon ott van.Kereső hozza, az egész
világ liheg a nyomába.

Vagy amikor lézerrel vágott, mintázott lapra ráragasztanak egy nagyon vékony fa lemezt.
Amikor bekapcsolják a hátsó világítást, akkor jelennek meg az ábrák.
Nyilván a főkapcsoló után áttetszik minden gomb felirata, vagy ábrája.
Kikapcs után - egyszerű, szimpla fadoboznak néz ki...

Nem magamtól találtam ki, csak egy drágább multiméteren láttam, hogy
a mérőzsinór aljzat körül átlátszó gyűrű van, alatta led, és amikor odakapcsolsz,
akkor a megfelelő aljazatok körül a világító gyűrű felvillan.
Vagyis látod, hogy eddig áramot mértél, és most vissza kell dugni a fesz aljzatba.
Ki ne mért volna már feszültséget az áram csatiban? Aztán jó esetben Csak bizti csere.
Figyelni kell mindig...

Boy
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2025
(#) szamóca válasza boyscout hozzászólására (») Márc 27, 2025 / 1

Amit az asztalosok előszeretettel használnak, az az AURO Nr.191 - Narancshéjolaj. (én biztos nem fogok házilag narancshéjból préselni ) Van hogy Tung olajjal keverik mert akkor maradandóbb konzerválás érhető el vele. Viszont a natúr az még jó illatot is kölcsönöz.
A Műgyantás fa-kiöntés az utóbbi pár évben nagyon elterjedt, így csökkent is valamelyest az a horribilis ár, ami kezdetekben volt. Van akinek bejön, van aki szerint nincs nagyobb giccs, mások a természetesre esküdnek. Embere válogatja, mindenesetre nagyon sokféle öntőgyanta létezik, és mindnek más-más felhasználási módja, technológiája van. Nem egyszerű ügy.
Vannak erősítőgyártók, akik használják frontok készítésénél, de nem mindenkinek sikerül elkapni jól a formatervet.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Ápr 14, 2025 /

Beépítettem a forgókapcsolót, szépen befért a dobozba, a váltókapcsoló meglévő furatát fúrtam fel nagyobbra. Ezt a forgókapcsolót építettem be, mikor körbetekerem akkor többször is ismétlődik a 3 kimenet közötti kapcsolás, tehát fizikailag nem csak 3 pozícióba kapcsolható. Gombot egyelőre még nem tettem rá, majd egyszer ‒ a tengely hossza miatt van ferdén visszarögzítve a doboz. (Belülről nincs képem.)
Ez 2 kinti színes (kapu és felhők) és 1 bentről kifelé néző szürkeárnyalatos (felhők és horizont) kamera között kapcsol. Elsőre véletlenül felcseréltem két video pozitívat és volt fejvakarás, hogy a két kinti kamera miért nem működik. De már minden rendben.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2025
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 16, 2025 /

Mint az elején írtam van a nyakán egy körmös alátét aminek a körmét több lukba lehet berfordítani , ezt kell úgy elhelyezni hogy az induló pozíciótol csak a 3. lépésig engedje fordulni a mechanikát .
Láttam már olyan kapcsolót is amelynél két ilyen alátét volt (induló-véghelyet )
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2025
(#) Udvari Zsombor válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 16, 2025 /

Lehet, hogy ott rontottam el, hogy mikor át akartam csipogni a kapcsoló állásait, akkor már nem volt rajta az anya és nem tudtam, hogy az a "körmös alátét" is ki tud esni a helyéről és nem jó pozícióba raktam vissza. | Megpróbáltam megigazítani a "körmös alátétet", a 3-as lukba visszatenni, nem volt egyszerű, mert tegnap ragasztottam rá a gombot a forgókapcsoló tengelyére, amitől már nem szedhető ki. De lehet, hogy most így jónak tűnik...
Itt van az eredmény: kép. A gomb pillanatragasztóval lett rögzítve a sima tengelyen, melynek hosszát egyszerűen egy multifunkciós ollóval csíptem le.
(#) stra57 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 18, 2025 /

Aluminium lapot faipari körfűrészen aminél az asztal mozog biztonságos rögzítéssel simán vágható.
Vágó spray használata szükséges.
Az élek lekerekítése vagy letörése felsőmaróval elkészíthető.
Ez a megoldás csak festett előlap esetében javasolt.
(#) jonasr75 hozzászólása Pé, 23:31 /

rajzos (Bosch vagy Bosch kompatibilis vagy Item) profil

Sziasztok!
Még nem láttam itt a fórumon megemlítve, ezért bátorkodom megkérdezni, valaki használt-e már dobozkészítéshez a tárgyban említett alu profilt? Ezeket rozsdamentes vagy porfestett lemezekkel lehet burkolni, fedni. Az előlapra pedig a fémlemezre - hogy dekoratív legyen - mehet egy 3D nyomtatott műanyag előlap. Így ha nincs géppel, "szépen" kivágva, fúrva, átnyitva az előlapi lemez, azt takarhatja egy igényesebben 3D nyomtatott előlap. Nem kell fúrni a kereten, nem kell ponthegesztés, szegecsanya stb. A profilból készíthető keret gyorsan összehozható, lehet köztes elemeket is berakni az egyes keretelemek közé merevítés vagy köztes tartóelemként. Sarokelemekkel, négyzetanyákkal, csavarokkal masszív keret építhető.Használtan is szoktak hirdetni, így szerintem még korrekt áron kihozható egy dobozkeret.
(#) exabit válasza jonasr75 hozzászólására (») Szo, 0:04 /

Én már használtam: Bővebben: Link
Kisebb elektronikai projektekhez felesleges, mert arra nagy választék van mindenféle dobozból, meg oda amúgy se túl szükségszerű ultramasszív dobozt építeni. Ezek a profilok használtan se túl olcsók. Sarokelemre szerintem ritkán van szükség, a központi csavar is nagyon jó merevítést ad, főleg ha dobozt építesz belőle ahol minden él több másik élhez kapcsolódik, ráadásul még az oldallapokkal is merevíted.
A hozzászólás módosítva: Szo, 0:08
(#) stra57 válasza exabit hozzászólására (») Szo, 7:33 /

Hi,
használt valaki doboz készítéshez a képen látható berendezést.
Akár kivágáshoz vagy hegesztéshez?

Hegesztő.png

(#) Gafly válasza stra57 hozzászólására (») Szo, 7:40 / 1

Szerintem nagyon rövid a vezetékje, most inkább kihagyom...
(#) kaqkk válasza stra57 hozzászólására (») Szo, 7:50 /

Érdekes adatai vannak , 15kw 230v os dugaljról ? Viszont óccsó !
(#) bbatka válasza Gafly hozzászólására (») Szo, 9:05 /

Jól teszed. Átverésnek néz ki.
(#) mnyugger válasza kaqkk hozzászólására (») Szo, 10:06 /

Ez csak a munka fej. A lézer generátor kb másfél millió Ft.+ Az üvegkábel.
A hozzászólás módosítva: Szo, 10:06
(#) tki válasza stra57 hozzászólására (») Szo, 10:40 /

Ha rákeresel az interneten - mi most megtettük helyetted -, akkor pillanatok alatt lesznek még ilyen magyar találatok is, hogy "újabb próbálkozás" stb. ahelyett, hogy "nahát, ilyet kell venni". És amikor állítólag márkaakció van egy-egy képen egy ismert márkával, de csakis ilyen "https://xyz.shop" jellegű dzsunka weboldalakon, akkor végképp biztos lehetsz benne, hogy átverés. Egyébként milyen oldalról van a screenshot, csak hogy okuljunk?
A hozzászólás módosítva: Szo, 10:41
(#) kaqkk válasza mnyugger hozzászólására (») Szo, 12:08 /

Sejthető volt a dolog, csak az érthetetlen miért szerkesztették rá a képre a dugvillát ? Éppen ezen vitatkoztam két éve az akkori "hegesztő" kollégával váltig állította hogy ez a teljes aparát és a kínaiak "varázslók" .
A hozzászólás módosítva: Szo, 12:10
(#) uniman válasza stra57 hozzászólására (») Szo, 12:19 /

A hozzá nem értők bedőlnek az ilyeneknek (de mi ugye nem!?):Bővebben: Link
A valóság kb. ilyen...
A hozzászólás módosítva: Szo, 12:21
Következő: »»   95 / 95
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem