Nem kell azt komplett megvenni. Valószínű, ilyen betét van benne, mint a képen látható.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2025
Elég lehet a végálláskapcsolóban a 2db mikrokapcsoló kicserélni...filléres cucc.
De könnyű kimérni...zárt állapotban nulla közeli legyen az ellenállása. A mikrokapcsolóra csatlakoztatott sarukat is kicsit összébb lehetne nyomni.
De ez tévút...mert, ha egy jó vezérlés egyszer már eléri a végállást (a mikrokapcsoló érintkezője bont) - akkor már nem reagál a vezérlő a további végállás kapcsolgatásokra. Csak miután az újabb parancsra újra mozgásba lendül...
igen, közben én is átgondoltam, és mivel szisztematikusan 4 és 7 perc telik el így biztos nem a kapcsoló vacakol. Kipróbáltam azt is, hogy ha végállásból én visszakapcsolom mi történik, de semmi, tehát biztos nem az ad neki újabb löketet.
Viszont! Most újra ellenőriztem az összes beállitást, és van egy: "TÉLI HIDEG HASZNOS FUNKCIÓ - felmelegíti a motort." menüpont, ami 0-8 perc közt állitható és gyanús módon pont 4 perces állásban volt. Ezt most kikapcsoltam, és úgy tűnik megszűnt a hiba! De hogy ezt én nem kapcsoltam be, és ennek nem igy kéne működnie az biztos. Majd meglátom, hogy mennyire tartósan javult meg, remélem így marad.
Köszönök minden segítő hozzászólást!