Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kétszárnyas kapu nyitása.
Lapozás: OK   1 / 2
(#) navtsicz hozzászólása Nov 19, 2008 /

Sziasztok!

Nekem adott egy kétszárnyas kapu, a mechanikai részét már megoldottam a nyitásnak. A problémám csak annyi, hogy a motor amivel hajtom (Wartburg ablaktörlő motor) 12V-on nagyon lassan nyitja (1min 25sec). Szeretném elérni azt, hogy legalább 30sec alatt kinyissa. Segítségeteket kérném, előre is köszönöm.

Üdv.: Navtsicz
(#) kaqkk válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Emeld meg a feszültséget 24 v ra és nézz be a kapunyitás gombnyomásra olcsón című témába
ott minden segítséget megkapsz vagy keress priv

Egyébként nekem ifa ablaktörlő motorok vannak fen
éa kb15-20 sec a nyitási idő
(#) navtsicz válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Próbáltam már emelni 24 Voltra, de a motor csak berreget és nem mozdult sehova. Voltam már a másik fórumon, onnan néztem ki a mechanikát. neked milyen menet van a motoron ami nyitja a kaput?
(#) navtsicz válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Neked a motorod 24V-os vagy 12 V-os kaqkk?
(#) Medve válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Ha a tápegységed elegendő teljesítményű, akkor válassz egy legalább 120W-os motort
(#) navtsicz válasza Medve hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

A tápegységem még nics megoldva, egy akumulátor töltőről hajtottam a motorokat. Melyik motornak van 120 W-os teljesítménye?
(#) navtsicz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 19, 2008 / 1

Ne haragudjatok, de én csak hobbyból keztem el építeni az egészet, sajnos nem értek ennyire az elektronikához. engem igazából az érdekelne, hogy ki az aki tud nekem pontos leírást adni, hogyan is tudnám véghezvinni az egész műveletet.
(#) Medve válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Hány amperes az akkutöltőd?? Motorra nem célszerű tippet adnom, ami az utadba kerül és illeszkedik a táp feszültségéhez, az jó lesz. pl egy robogó indítómotorja is jó lenne, (szakaszos üzemre), vagy bármely teherautó hűtőventillátor motorja, de ezekhez már kevés egy akkutöltő.
(#) navtsicz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

A töltőn nincs puffer. Ami eddig meg van az a mechanikai része, csak ezzel az a problémém, hogy az a motor (Wartburg ablaktölő motor) ami mozgatná az egészet nagyon lassú. A menetes szár az a Wartburg emelőből lett megcsinálva. A kérdésem pedig, hogy milyen motor kellene hozzá hogy legalább 20-25 sec alatt nyíljon a kapu. Fényképet sajnos nem tudok küldeni, mert a munkahelyemen vagyok.
(#) navtsicz válasza Medve hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Az akutöltő 10 A-os

Köszönöm a segítséget, holnap ha hazamentem megpróbálom kicserélni és a fényképpel együtt küldöm a választ is, hogy sikerült e. De ha van még valami ötlet azt szivesen várom.

Megtennéd azt nekem, hogy konyhanyelvre lefodítod mit is csináljak. Talán úgy nekem is egyszerűbb lesz. Köszi
(#) 925 válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Én csináltam egyszer egy kapunyitót akkus fúrógép motorból (18V-os volt), menetesszár stb. szépen üzemlet, és ráadásul a fúrógép kuplungját is jól tudtam használni, ha megszorult volna a kapu a kuplung megvédi a motort. Sajnos képet nem tudok róla felrakni, mivel elég messze van felszerelve a lakhelyentől. A kapu kb 30 másodperc alatt nyitott ki.
(#) navtsicz válasza 925 hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

gondolkoztam én is az akus fúrón, de sajnos nincs itthon egy darab se. nekem pedig az a cél, hogy minél olcsóbban meg tudjam csinálni. viszont azt elárulhatnád, hogy mivel műkötetted.
(#) kaqkk válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Jó a 12v os ablaktörlő motor ! az ifa wartburg zsiguli
bármelyik tökéletes csak a tápfeszültséget és a mechanikát kell jól "eltalálni " a kapunyitás gombnyomásra témában van komplett elektronika és nagyon sok kép ötlet a mechanikához is
(#) 925 válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Én úgy oldottam meg hogy a fúrógép akkuja volt felhasználva, csinátam hozzá egy automata töltőt, így áramszünet esetén is tudtam működtetni a kaput. Nem egy drága megoldás mert már 5 eFt-ért lehet kapni tűrhető akkus fúrót, és csak egy vezérlést kell hozzá csinálni, meg egy kis átalakítás a fúrógépen, és akár a fúrógép tokmányát is tudod használni a menetsszár megfogoásához.
(#) dobo válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Helló ha esetleg nincs kondid pufferelni akkor helyette jó lenne egy autó aksi is.
Amit ráraksz a töltőre és a pólusairól még kivezetsz két vezetéket a mororhoz.
Mert szerintem tuti az van hogy terhelés alatt a töltőd kimenetén nincs több 10 voltnál.
Én akus fúrót üzemeltettem töltővel és nagyon meglepő áramok folynak terhelve 5-7 amper.
Ablaktörlő mocinál simán lehet 10-12 amper.
(#) navtsicz válasza dobo hozzászólására (») Nov 19, 2008 /

Köszönöm a tippet ezt még nem próbáltam ki, de ha hazamentem a munkából kipróbálom. Gondoltam már én is rá, de a megvalósításhoz mindig közbeszolt a kisfiam játékossága, így vele kellet foglalkozni. Mégegyszer köszönöm.
(#) navtsicz válasza dobo hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Kipróbálta, hogy rákötök egy aksit a motor és a töltö közé, de sajnos semmi változás. Mit tehetekmég a gyorsabb motor elérésért?
(#) zolika59 válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Az ablaktörlő motor két sebességes, nem lehet, hogy az alacsonyabb sebességet használod?
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Fog kapni ! A parabola toló motor nagyon jó a célra !
én 2 évig használtam (igaz hogy 32v os és 80 v ról küldtem ) de nagyon jó volt az ideje 10-15 s
Csak 2 év után elkezdte megenni a pvc fogaskereket
(#) navtsicz válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Azt amit javasoltál kipróbálnám, de sajnos még nem sikerült találnom sehol. Talán tudnál segíteni abban hol keressek? Sajnos nagyobb menetemelkedésű szárat csak esztergáltatni tudnék, de nagyon drágán csinálják.
(#) navtsicz válasza zolika59 hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

Az ablaktörlőmotoron a legnagyobb sebességet használom.
(#) navtsicz válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 20, 2008 /

tudom hogy lehet kapni ilyen motort is, de a gyerek miatt nem akarok nagyobb áramerősséget, max 24 V. De azért köszönöm az ötletet. Kérdés mivel oldottad meg a kapu nyitását és csukását?
(#) kaqkk válasza navtsicz hozzászólására (») Nov 21, 2008 /

A kapunyittás gombnyomásra témában
megnézheted , csináltam hozzá egy pic-es
vezérlő elektronikát és mobiltelefont használok
a nyitáshoz
(#) nagy hoho válasza navtsicz hozzászólására (») Dec 31, 2008 /

Szia !
Én bontóban vettem 120-as ( régi ) Skoda ablaktörlő motort 1500.- Ft. volt. Akkora mint a két öklöm ,két sebességes és bivaly erős. A két szárnyas garázs ajtómat nyitja kb 10-12 mp alatt, igaz nem menetes szárral. A bontóban ráteszik egy akksira és eltudod dönteni gyorsabb -e a mostani motornál.
Boldog újévet Mindenkinek !
(#) navtsicz válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Szia, bocs hogy ilyen későn reagálok, de nekem a motor adott és semmivel se gyorsabb vagy lassab mint a skoda motorja. A problémám még mindig az, hogy lassan nyit 1 1/2 perc. ötlet, hogy birom én ezt felgyorsítani?
Köszönöm
(#) nagy hoho válasza navtsicz hozzászólására (») Jan 15, 2009 / 4

Szevasz ! Boldog új évet ! Végig olvastam a 3 oldalt mert már nem tudom hol tartunk. Minden le van írva ennél többet én sem tudok javasolni. Tehát sebességet úgy lehet növelni : 1, gyorsabb motor 2, magasabb feszültség a jelenlegi motornak 3, Nagyobb menet emelkedés az orsón. Tudom ,hogy ezt már előttem már leírták de valamihez hozzá kell nyúlnod ,hogy kimozdulj a holtpontról. Azt is írták hogy próbáld meg 24 volt EGYEN feszültségről járatni a motort de tegyél rá egy puffert, ez azt jelenti ,hogy kössél a +; - ra 4700 mikrófarádos 35-50 voltos kondit párhuzamosan. Indításnál a motornak meg kell mozdítani az álló kaput ez nagyobb áram felvételt jelent mint a mozgót továbbítani. Ezért kell a kondenzátor mert az az adott pillanatban rásegít a tápra. Meg az akksitőltőket eleve nem szűrik különösebben mert az akksinak jobb a pulzáló egyen fesz, viszont a motor ezt nem annyira szereti ezért is kell a kondi mert simítja az egyenfeszt . Meg próbáltam konyha nyelven leírni. Hát ezek közül tudsz választani. Ha tennél fel fotót az is segítene.
(#) navtsicz válasza nagy hoho hozzászólására (») Jan 15, 2009 /

Köszömöm a segítséget, de sajna most olyan hideg van odakint hogy nincs kedvem lefagyasztani a kezem. de remélem minél hamarabb jóidő lesz és mehetek csinálni. :eeknoes:
(#) mraulajos hozzászólása Aug 26, 2009 /

Hali mindenkinek!
Van egy kétszárnyas kapuelektronikám, nagyon régi, valószínű túláramot kapott (villám). Sikerült kijavítanom de egy probléma csak fenn áll. Áramszünet után, tehát ha visszajön az áram kinyit. Természetesen a beüzemelésnél is ezzel kezd. Ráadom az áramot, kinyit.
Tudna e valaki segíteni?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem