Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor Katódsugárcső vákummentesítése, felnyitása.
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mumin hozzászólása Márc 19, 2009 /
 
Sziasztok!
Egy 15" os vga monitor katódsugár csövét szeretném, felnyitni. Demonstrációs célokat szolgálna, meglehetősen egyedi módon.
Kérdéseim :
- Le tudom e, szép egyenes vonalban vágni valami gyémántvágó szerűvel az elejét, hogy kinyissam?
- Hogyan engedjem ki a vákumot belőle, roncsolás mentesen.(Kis fúróval megfúrható a vége) ?
Tudom fura kérdés, de ez volna a cél.
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) DuMatyi válasza mumin hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Isten ments! fel is robbanhat... Én véletlenül törtem már le a kivezetések között lévő vákuumozó nyúlványt, amikor szedtem le a foglalatot. Roncs TV, sebaj... Semmi bajom nem lett. Sziszeg egy ideig, majd gyémántvágóval mehet simán, nincs benne vákuum... Akkor már nem veszélyes, ha beáramlott a levegő. Vigyázz, nehogy bekapja a kezed! Javaslom egy fekete-fehér TV-t és egy szines képcsövet. Az egyikben egy elektronágyú van, a másikban 3.

Szerk.: Ampullareszelővel, vagy tűreszelővel próbálkozhatsz! Esetleg izzó ellenállásspirál egy csepp vízzel kombinálva egyenes vonalat ad. Rátekered a cekászt, feszültséget kapcsolsz rá, és ha izzik, egy csepp víz... SZIGORÚAN a vákuummentesítés UTÁN!
(#) mumin válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Köszönöm. Kicsit megijesztettél.
Tehát a végénél, a legvékonyabb résznél előbb engedjem ki a vákunot, ahova a kábelek mennek, és utánna már vághatom a tetejénél? Ha jól értettem?
(#) Action2K válasza mumin hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Vigyázz, nem a vákuumot engeded ki belőle, hanem a levegőt engeded bele (merthogy most nincs benne). Olyan lesz a vége, mint a porszívó.
(#) 20sz Jófiú válasza mumin hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Szerencsétlen esetben akár a fél képcsövet is beszippanthatja a vákuum!
(#) xyxx válasza mumin hozzászólására (») Márc 19, 2009 / 4
 
Helló! Régen én úgy engedtem be a levegőt a képcsőbe, hogy egy hegyes csavarhúzót szúrtam a nagyfesz bevezetésbe. Itt a legvékonyabb az üveg, de körülötte már elég vastag ahhoz, hogy ne roppanjon össze. A képcső végén nagyon vékony könnyen törik. Érdemes vastag bőr munkáskesztyűben csinálni. Sok sikert
(#) Action2K válasza xyxx hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Ha már a védőöltözékről is szó esett, egy védőszemüveg sem árt.
(#) Sebi válasza mumin hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Így van, ez a legbiztonságosabb módszer. Régen - a helyszíni képcsőcseréknél - én is egyszerűen lecsaptam kis kalapáccsal a csőlábak közötti vákuumozó csonkot - így már nyugodt szívvel hagytam ott. (Egy alkalommal - két év múlva - vissza kellett mennem egy ilyen helyre és megtaláltam a csövet a kis asztal alatt - szépen leterítve egy hímzett terítővel. A bácsi mondta, hogy nagyon vigyázott rá, mert hallotta, hogy felrobbanhat...)
(#) DuMatyi válasza xyxx hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Ez is egy módszer, köszi! Lehet, hogy biztonságosabb, mint az enyém. Egy a lényeg: vigyázzon magára az ember, ha képcsővel dolgozik!
(#) Imi65 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 19, 2009 /
 
Xyxx módszere az elfogadott a szervízgyakorlatban. Annyit kiegészítésként, hogy a nagyfesz bevezetőnél nincs egyáltalán üveg. Egy vékony fém lemezt lyukasztunk ki. Ha elég kicsi a lyuk, akor egy cigit gond nélkül elszív. Mikor aztán összetöröd a csövet, ott a tonna füst benne. Persze egy idő után kirakódik a felszínre.
(#) zolee1209 válasza xyxx hozzászólására (») Márc 20, 2009 /
 
Én is törtem már szét néhány képcsövet, a végén törtem le a leszívó csonknál. Utána továbbtörtem az üveget, kellett hozzá a kilós kalapács is, mert olyan vastag volt az üveg, majd' egy centis! :yes: Azután sikeresen hozzáért a tenyerem a törött üvegnek! Nem nyomtam rá, csak ahogy felriadtam, hogy ott van a kezem! Szépen elnyírta a tenyeremet! Szóval csak óvatosan, vastag védőkesztyű alkalmazása mindenféleképpen kötelező!
(#) besi99 válasza mumin hozzászólására (») Márc 20, 2009 /
 
gyerekek, nem vákuummentesítés történik," meg nem a vákuumot engedjük ki belőle" hanem levegő beeresztés! Tehát a cél, ne bántsunk mást , csak ahol a levegő bemegy; és minél kisebb macerával!
Ahol a levegőt kiszívták, ott célszerű beengedni. Képcsöveknél mindig a foglalatnál lévő fütyit kell eltörni, lehetőleg egymagában. Az üvegtechnikai varázslatok, gázláng, izzitott drótkarika? nem az igazi.
Ha le kell ölni a disznót, akkor már egy pici csavarhúzó is jó,egy csöpp feszítéssel,vagy kisreszelővel, de én azért az öreg bőr síkeztyűmet fölveszem, és kérek egy agonizáló lepedőt félbehajtva.( rohannak a biztosítók megdícsérni!!!)Ártani nem árt az izzókarikás technika, de elvonja a figyelmed a történéstől, ami itt azért jaj de kevés....
(#) mumin hozzászólása Márc 31, 2009 /
 
Köszönöm szépen.A vákummantesítés sikerűlt.Nem pukkant el, egyben van.Semmi baja.Most jön a neheze.Le kell szednem, vágnom.. nemtudom.. egyenletesen, esztétikusan az elejét hogy látható legyen ami belűl van, és még áttetsző is kell legyen
(#) Action2K válasza mumin hozzászólására (») Márc 31, 2009 /
 
Ha jól tudom, a leszívócsonkon beöntve valamilyen vegyszert, kimosható a belseje. Olyan lesz mint egy demizson.
(#) csoxi123456 hozzászólása Aug 30, 2009 /
 
Sziasztok, kernek egy kis segitseget, hogyan kell a nagyfesz csatlakozot visszacsatlakoztatni a kepcsore? A gumis tapadokorong tartja csak, vagy a femtuket be kell akasztani az uvegen levu fem uregbe?
(#) mex válasza csoxi123456 hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Be kell akasztani.
(#) csoxi123456 válasza mex hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
köszi, müködik
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem