Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   190 / 2208
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
Én úgy tudom hogy triódás üzemmódban más az illesztési impedancia mint pentódásban de javítsanak ki a hozzáértők.
(#) djhans hozzászólása Júl 15, 2008
Azt találtam ki hogy mivel a GU50 SE doboza full fémből van ezért sötétzöld kalapácslakkal festeném le. Szerintetek?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2008
Nincs még meg a festék de olyan retró gyári lenne. Nem?
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2008
Jó majd még gondolkodok rajta. Elolvastam az APX100 átalakítását 8 ohmra és láttam hogy SM102b-t használ. Hát éppen kettő pihen nekem a polcon. Lehet venni kéne két ilyen erősítőt .
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Júl 15, 2008
Én is kíváncsian várom a választ! Az elektroncso.hu oldal nem említi külön hogy a kimenő impedanciáját is meg kéne változtatni, de hát nem várhatom el hogy szájbarágósan leírjon mindent.
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 15, 2008
Zolibácsi, a 350V szekunder feszültségű tekercs terhelhetőségét nem tudom lepróbálni 230V-os izzókkal? Egyszerűbb és olcsóbb, na meg látványosabb is mint 10W-os ellenállásokat sorba meg párhuzamba kötözgetni!
A kérdés ugyebár a régi, 350mA vagy a duplája?!
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
Nem mondom , hogy nem jön össze ,főleg ha nagyobb menetszámmal nagyobb induktívitásra tekerték a primert ..Ez a vas megengedi mert nagyobb az ablak keresztmetszete , van hely...
Ha van lehetőséged méricskélj rajta szkóppal és meglátod mire is képes valójában ..
Triódába kötve már jobb lesz ,az Ra érték sem probléma , triódában nem gond ha felül illesztjük , csökken a torzítás , minimális telj . csökkenés mellett .
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Júl 15, 2008
Naaa, az első jó hír a GU50 PSE-mel kapcsolatban!
És már itt is van a második...
Ennek az izzóval terhelős megoldásnak gondolom megvan az az előnye is többekközött, hogy ha valamit csúnyán alúlméreteznék (higgyétek el nem egyszer volt már rá példa) akkor nem a trafó veszi át az izzó szerepét, hanem az izzó az olvadóbiztosítékét .
(#) EcoPityu hozzászólása Júl 16, 2008
Gyerekek!
Most cseréltünk a Fordban olajszűrőt!
/Tudom, hogy nem autószerelő topic.../

Az az olajszűrő, ha levágjuk róla a kupakját, tök "faintos" trafó sapi lehetne!! Szép henger alakzat, egybemunkált /gondolom préselt/ gömbölyded tetővel, és alapban olaj, és benyaálló fekete festékkel festve.

Ha én most azonnal az olajszűrők újrahasznosítása érdekében nem is építek hirtelen egy erősítőt, de azért tudom ajánlani azoknak, akik nem tudják mivel árnyékolni, esetleg eltakarni a trafójukat. Egy ilyen szűrő jó ha 600Ft.

Én másodpercek alatt csinálok egy félvezető alulméretezéssel nagyobb kárt..
(#) kocos hozzászólása Júl 16, 2008
6Z5P ruszki cső (talán tetróda?) adatait ismeri valaki? Gugli nem akar a segítségemre lenni ( vagy béne vagyok ). Lehet használni egy ilyet valamire?
(#) hapro válasza kocos hozzászólására (») Júl 16, 2008
Bővebben: Link 6Z5P

ez egy jó oldal:
http://tubedata.itchurch.org

üdv.:

Zoli
(#) kocos válasza hapro hozzászólására (») Júl 16, 2008
Ez sajnos 6Zs5p, nem 6Z5p..6Zs5P-t ismerem, 6AU6-nak a ruszki megfelelője, egyébként olyanom is van Azért köszi!
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2008
Valahogy így gondoltam, feltételezve a rosszabbik esetet, miszerint a szekunder tekercsek a felét tudják az áhítottnak. Ha nem vérzik el akkor becsavarom a 150W izzókat a 75-ösök helyére.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Júl 16, 2008
Rossz cső nem lehet, ha egyedül meghajtja a 6C33C-t, de sajnos adatlapot én sem találtam. 6З5П+6C33C
Küllemre a 6N6P-re hasonlít.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Júl 16, 2008
Ha esetleg rosszul olvastad volna le, a 6Э5П-ről (6E5P) van adatlap (eléggé hasonló cirillben a két betű).
Ha most arra gondolsz hogy le tudom-e kapni a villanás pillanatát a mobilom kamerájával, hát...
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Júl 16, 2008
Ma szétfűrészeltem két olajpapír kondit. De olyat aminek le volt törve a kivezetése és félig kifolyva az olaj.

kép 363.jpg

(#) MrBrown hozzászólása Júl 16, 2008
Köbzoli, itt a III. ker-ben lomtalanítás volt amerre jártam te jutottál az eszembe és a szívem vérzett. Csöves rádiók mindenfelé amit persze ...emberek őriztek nehogy megmentse valaki!
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 16, 2008
Olcsón meg lehetett volna őket szerezni.
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Júl 16, 2008
Igen de az olcsó nálam azt jelenti hogy elveszem tőlük és elfutok
Nem vész el csak átalakúl idővel pénzzé 100%-os árréssel! Hacsak nem az összes ...család csöves rádiót hallgat otthon
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Júl 16, 2008
Bizony ez a cső az! Méretre tényleg a 6N6P, de csak egy elektrodarendszer van benne ( ha jól látom tetroda ). Biztos, hogy Z ( 3 ), nem pedig E ( te hogy tudsz cirill betűvel írni???? ).
Gugliban rákeresve kilök egy oldalt erről a Fórumról, ahol Imi kínál ilyet : "6Z5P, ruszki tetroda". De sajnos semmi adatlapom nincsen
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 16, 2008
Ha már csöves rádió Én a múltkor szereztem egy Budapest rádiót! Nagyon komoly cucc, El84 Push-Pull végfokkal, 3 hangszóróval, és egy Terta lemezjátszós rádiót! MIndkettő kiváló esztétikai állapotban van, de sajnos egyik sem működik ( amit hamarosan orvosolok ) Úgyhogy már négyen vannak : Orion néprádió "világvevősítve", EAW Undine, Budapest, Terta
Zoli, ne legyél telhetetlen, jó helyen vannak azok a rádiók, elvégre nem lettek kibelezve mondván hogy mono project lesz belőle valamikor
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Júl 16, 2008
KOndik belsejét elkérhetem ????
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Júl 16, 2008
Igen a mostani kettőé megvan a regebbieket már kidobtam. Ahogy láttam több kesebb konditekercs van benne összekötve. Mire tudod majd használni? A multkori 2 kis cséve 0,2-es kuzal akkor elég volt a két kimenőre?
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Júl 16, 2008
Köszi! Olajpapír kondiban ugye kondenzátor papír van! Az meg nagyon jó trafót szigetelni
A drótot felhasználtam, épp az imént fejeztem be a a második kimenőt! Egy tekercas, meg a másikról 700 menet elég lett, még maradt egy kimenőre való! Köszi szépen!
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Júl 16, 2008
Szép lesz az erősítőd.
Amúgy megnézted azt a linket, amit kocosnak tettem be, valószínűtlen hogy azért nincs benn elkó, mert nem lehetett kapni.
A hibás kondikat én is szétfűrészeltem volna (a belsejét persze félretéve, hátha házilag kell kondit csinálni valamikor, vannak akik maguk csinálnak pár kondit).
Következő: »»   190 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem