Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Valóban gyárinak látszik?
Bevallom, szeretnék letenni saját magam előtt egy mérföldkövet.. A fedőlemezen el vannak csúszva a furatok..
Az a pár furat ide oda! Szerintem marha jó!
Nem, ez nem gyárinak látszik!
Még szebb...
Akkor kijelenthetjük hogy gyári
Mono 100 Wattos Quad 405. Már évek óta üzemel 4 ohm-al hajtom ezért is van benne a venti.
Tyúha!! Nagyon jó lett...
A fotózás óta kitakarítottad??
Köszi!
Igen vettem,met egyszerübb volt megvenni, mint megcsinálni,vagyis olcsóbb. Ha veszel hozzá inditó tekercset az is drágább és több helyet foglal.
Ez egész jó! Legalább nem főnek annyira a tranzisztorok, jó, hogy ott a venti.
A fényképezésért szedted szét, vagy kitakarítani, és gondoltad, hogy ha már szét van szedve, akkor lefényképezed?
Igazából csak a kép kedvéért vettem le a tetejét mert épp vitték el vikkendházba bulizni.
Nem akartam bajlódni akkor a takarításán de ha hazajön akkor biztos kitakarítom. Hálás kis jószág megérdemli :yes:
Hát mester, ehhez nekem sincs sok. Állat a cucc. :idiota:
Amúgy brutális jól szól. a szomszéd tudja alegjobban
a képen láthatót nem múlja felül, de azért jó
Üdv!
Kb másfél hete lettem kész ezzel: Ez egy mini robot tank. Infrán kommonikál a pc vel. Egy 12f629 az alapja. Kb fél órát megy a ~150mAh kapacitású lipoly akkuról. Végsebessége úgy 3m/s körül van ( kicseréltem az eredeti motorokat mert rosszak voltak spec. nagy fordulatszámú pager-motorokra (amik egy heliből származnak). Eredetileg kb 15cm/sec lehetett a végsebessége) . Persze teljesen finoman szabályozható a sebesség (PWM el hajtja a pic a motorokat). A pic infrán vesz egy csomagot feldolgozza és aszerint vezérli a motorokat. Van benne még akku védelem ami annyit csinál, hogyha a az akku egy beállított feszültség alá merül akkor leáll és egy led elkezd villogni. Az smd alkatrészek 0603 as méretűek. Sikerült olyan panelt csinálni vasalással ahol a 0603 as alkatrész alatt megy át egy vezetősáv . Semmi szenzor nincs rajta. Ez csak egy pc ről irányítható "valami". A tank maga tökéletesen működik csak a pc oldal a nemjó... A probélma az, hogy amíg a main threadban fut a kommonikációs rutin semmi baj sincs, de amit egy háttérszálba dobom a futtatást elkezd hülyülni és nem jövök rá miért.. (késik, néha össze vissza elindul stb..)
Jól néz ki nagyon, de Litium-polimer akkuval én nem játszanék. Ilyen mértékű deformálása, illetve nem megfelelő töltése tűz és robbanásveszélyessé teszi!
Ezt így ne használd!!!
Ez egy vadi új cella. Ez gyárilag ilyen. Ismerem a lipolykat.
Gyárilag verték "halálra" ? Ilyet sem láttam még, de ha ismered, akkor nincs gond. én nem szimpatizálok ezekkel a cellákkal.
Attól még a tank nagyon jó lett
Ezen te hol látsz deformálódást (mert én sehol..)?
Amúgy a cellába van túltöltés, mély lemerítés elleni illetve hővédelem.
Nagyon szuper! Neked aztán van ám fantáziád! Én is szeretnék egy ilyet építeni
na ne offoljuk szét a topikot... mindig mérges leszek, ha ilyet látok, erre én is ezt csinálom.
Az akku a képen púposnak tűnik, és a fénytörés 1-2 horpadásra engedett következtetni. Meg a "lekalapált" végek is furcsák voltak. Telefon akkuhoz vagyok szokva, ami szép szabályos tégla. Ha ez ilyen akkor biztos jó így
Telefonban li-ion van amin van "tok". Nem a műanyag burkolatra gondolok , hanem maga a cella is fémből van. Ez modellezéshez használt lipoly. Az akku nem abszolút nem púpos, hanem egyszerűen ilyen "duci". Az az egy pici horpadás tényleg ott van de a képen nagyobbnak látszik mert pont úgy verődik rólla vissza a fény, valóságban alig lehet észrevenni.
OK! Optikai csalódás
Van itthon 3db SE telefonból való lipo akkum, egyébként tudom mi van a műanyag dobozban... egy újabb "tégla" csak aluból. Mélyebbre még nem hatoltam benne, szerintem nem is fogok.
Mellékelek kettő képet. Ezeken látszik,hogy milyen az akku.
Mutatok még két képet.
Ez, az amiről te beszélsz. Ez a li-ion. Ezt ott használják, ahol sokszor kell feltölteni / lemeríteni az akkut. Illetve fontos a biztonság. A fém "tok" az akku része. Alatta rögtön az akku "bele" van. Ez, az amit én használok. Ezt ott használják ahol a biztonság másodlagos, fontosabb a teljesítmény és a kis súly. (pl: repülőmodellezésben ahol egy 1Ah-ás akkuból ki kell venni akár 20A áramerősséget is folyamatosan.) Ezen nincs fém tok, csak egy fólia. |
Bejelentkezés
Hirdetés |