Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   209 / 489
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Találtam, sajna csak egyet FR302 diódát, (valami PC tápos), azzal megy egyutasban. Rajta van egy 100µF-os elkó is, megvan az egyenfesz rajta rendesen. Most kellene ebből is egy Graetz.
(#) pittyu2 válasza janocsi hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Szia. Ha kel tudok küldeni az Eger plázába rézcsövet ( vörösréz),. A választék átmérő 6; 10;12;16;22;stb. A falvastagság 1 mm.
(#) janocsi válasza pittyu2 hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Szia Pittyu2!
Kétféle cső lenne jó olyan 43-47cm-es hosszban. 6-os, 10-es. Ha meg tudod oldani, máris nagyon megköszönném.
(#) patexati hozzászólása Jan 11, 2011 /
 
Sziasztok! Elkészült a zöld PIC16F886 órám bázisa és egyben alaplapja hajtása.. Ennél jobbat nem tudok csinálni rengeteget dogoztam rajt az esztétikát mindenek előtt tartva (rengeteg dolog van mi nem is látszik de sok sok órámba került..)
(#) pittyu2 válasza janocsi hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Megtudom mikor lesz fagyi szállítás és elküldöm.Értesítelek ha ott van.
(#) patexati válasza patexati hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
A centirozás nagyon jól sikerült az óra teljesen vibrációmentesen megy jelenleg egy 9Voltos DC adapter hajtja kb 1300 fordulatot tud ezen a pici feszültségen.. A bázis paraméterei (kitöltés,ébresztés,indítás,leállítás a bluetooth kártyás kapcsolaton keresztöl módosítható (ez az egy kártyám van szabványos illesztővel de kés egy másik illesztőnyák melyen reset gomb és két led is található) laptopról..
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Szia!
Dehogynem látszik! Ez valóban nagyon magas szinten van elkészítve, látom a "kékfog" is működik az egységben. Ehhez csak gratulálni tudok, mert eszméletlenül sok munka fekszik a kidolgozásában.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
Az alaplapoz H2Opoktól kaptam csak a kimaráskor a drill megcsúszott a kezemben azt az eredeti fekete laminált fedést megsértette így lehúztam róla és lefestettem matt feketére... Amúgy csináltam párat kocsmában kiselejtezett reklámplexiből is ez nyákból van (nyákot sajnálok ilyesmire (bár nincs belőle hiányom )..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
nagyon csecse lett az óra gratula , kevesek szánnak annyi energiát rá mit amennyit beletettél de megérte, kidolgozottságban nem sok párját lehetne találni a neten. csak így tovább , tényleg gyönyörű

a tekercs különösen fullos , el nem tudom képzelni hogy csináltad a gyárinál is jobb (tudom műszakvezető is voltam egy tekercselőüzemben)


bár az enyém lenne már ilyen állapotban......
mi lesz a következő projekt?
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jan 11, 2011 /
 
A következő? Ha te azt tudnád [OFF] A tekercselés teljesen kézi semmi gép csak kis idő de nem vészes..
(#) bankimajki válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia, nagyon király ez a vezeték nélküli átviteles dolog. (Nekem lenne még egy olyan ötletem, hogy mi van akkor, ha az adót, több egymenetes köralapú vezetőből csinálod. Gömb alakban. És úgy hogy mindegyik-nek csak az egyik pontja közös, a másikon pedig forgómező szerűen kapcsolgatod. Egyszerre csak egy menetben folyik áram, ezt nagy frekin gyorsan kapcsolgatni.) A vevőnél pedig úgyanúgy gömb alakban lenne, a sok egy menetes kör alapú tekercs, csak mindegyik kimenetén lenne egy dióda. (Így elkerülhető az, hogy egymást terheljék.) Ezt is kipróbálhatnád, kíváncsi lennék hogy működne-e. (Elméletileg igen.) Ha működik, akkor én is nekiesek kísérletezni.
(#) kly válasza bankimajki hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
szia

Gömb alakban ? ez tök jól nézne ki ,még akár meg is lehetne csinálni de mire lenne jó?
gondolom nem órához akarod használni
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia!
A wir. adó induktivitását nem lehet 2 menet alá vinni kisebb méretben, mert azonnal "rengeteg" amper kezd folyni az áramkörön. Tehát, 60mm átmérőben kell legalább a 2 menet. A vevőnél úgy látom mindegy, az 1 menettel is szépen dolgozik. Most gyors diódákból raktam össze egy Graetz hídat, valóban átmegy a teljesitmény, pufferelve egy 100µF-os elkóval. (Megcsináltam a vevőegységen is a cserélhető körantenna csatlakozását.)

Bankimajki!
- Ilyen "gömbantennával" még nem próbálkoztam, de egyszerübb lenne nagy fordulattal az egész adót forgatni úgy, hogy a körantenna legyen a tengelypontban. Így mindjárt körsugárzó lenne a szerkezet. (Természetesen, a vevőt is úgyanígy.)
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
szia

ez nem is gond akár lehet 3-4 ment is az antenna , simán elfér. én még nem raktam össze , most nem értem rá de hétvégén nekifogok....jó irány ez
próbáltad mi történik ha emeled a tápfeszt? több lejesítmény jut át ? esetleg kisebb tápról is tudja e?
nagyon ígéretes cucc.
mennyire hangolja el az adót ha valami fém kerül a közelébe?
pl HDD váza lenne közvetlen mögötte .(akár még hozzá is érne)

hajrá
(#) kly hozzászólása Jan 12, 2011 /
 
sziasztok

Szereztem olcsóbb STP16CP05 SO-24 LED meghajtókat
900.- /db (nincs sok) , akit érdekel priv. keressen.
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia!
Ez igen érdekes, alig veszit az átvitelből, hiába "rajta" van az adó körantennáján egy kétoldalas 100x100-es nyáklemez. A teljesítménynövelést ezzel a táppal 18,8V-ig tudtam növelni, a felvett áram alig ment feljebb, 0.65A. Ha csökkentjük a kapacitások tagjainak számát, akkor növekszik az felvett teljesítmény, de csak egy tagot szedtem ki a hétből. (Inkább romlott az átvitel jósága.) Ha készülne még egy kisérleti darab, minden kapacitiv tagot jumperrel csatlakoztatnám az egyik oldalon.
(#) bankimajki válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Én is szeretem a mechanikát, de annak azért vannak hátrányai. (Zajos, könnyebben tönkremegy.) És itt amúgy sem jó a adó forgat - vevő forgat kombináció, mert szinkronozni is kellene. Az adó forgat - vevő gömb alakú diódákkal elválasztott verzió már hatásosabb. De egyre több ötletem van, ha irányítjuk is a kiadott jelet, akkor még jobb átviteli hatásfok érhető el. (Irányítás alatt ferrit magra gondolok, ami megfelelő alakú és permittivitású.)
kly: Nem én csak úgy az általános vezeték nélküli energiaátvitelre gondoltam.
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
ez egyre jobban hangzik

amikor emelted a tápot több kakaó is jutott át? vagy csak elmelegítette a többletet?
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia!
Ha növeltem a tápfeszt 12V-tól 18.8V-ig, természetesen arányosan növekedett az átvitt teljesítmény is. A felvett áram az alig változott eközben, 0.6A-ről csak 0.65A-re növekedett. 12V-ról lefelé szabályozva, rohamosan esik az átvitel, 7-8V körül van egy pillanatnyi nagyobb 2-3A-es "áramugrás", és itt le is állt az átvitel, 0.2-0.3A felvétellel.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia.. Ki kéne próbálni egy órával is mit nem sajnálsz annyira működik e zavarja e..
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
elsőre szerintem egy szokol rádió kéne rá stabilizálás után, ott talán hallani is lehet merre szór a motyó
(#) janocsi válasza patexati hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Sziasztok!
Középhullámon szinte mindent elnyom közelről, úgy 1méteren belül. Ettől távolabb már működik a rádió. URH-n csak néhány helyen hallhatók a felharmónikusok, de távolabb már itt sem hatásos a térereje. Rákötnék egy propellert is, de így még nem igazán látom értelmét, mert csak a tápot kapná erről. Nem hiszem hogy ilyen messziről zavarná a működédét, de meg fogom próbálni az átviteli teljesítmény miatt.
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szisztok!
Terheléses vizsgálatot igazából még nem is végeztem, de ez most felülírta az eddigi elképzeléseimet.. Hihetetlen, de ez a régi vide-fejmotoros propeller több mint 1A-ert szokott felvenni 12V-on. Szorosabb csatolásban az adó és vevő, alapban most is 0.6A-ert vesz fel, de ahogy bekapcsoltam a propellert 2.2A-re növekedett az áram, és minden tökéletesen elindult. Nem mindegy a vevőoldali terhelés mértéke. Íme a terheléses vizsgálat eredménye egy kis videón. (A vevőoldali kapacitás az egymenetes tekercsel párhuzamosan már 90nF, /22+68/)!
(#) kly válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
menni fog ez nagyon faja, azt még megpróbálhatnád hogy a vevőoldali kondit pici kerámiára cseréled akkor is megy e vagy csak ezekkel a böszmékkel jó.
(#) janocsi válasza kly hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Szia!
Kicseréltem, de azzal nem jött át kellő teljesítmény. Visszaraktam egy 100nF-os kisebb 400V-os kondit, azzal remekül működik. Keresek nagyobb feszültségű 100nF-os kerámiát, azzal is megnézem.
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /
 
Sziasztok!
Többféle kerámia 100nF-al is kipróbáltam, de nem jött át kellő teljesítmény, sőt melegedtek is nagyon. (2x47nF-os is kipróbálva, 100nF- is kettő sorbakötve). Visszaraktam ezt a 400V-os kondit, ezzel semmi gond nincs. Terheletlenül 16.5V a feszültség, a propeller bekapcsolása után 12V-ra esik, 1.1A-es áramterhelésre. Most egy komolyabb terheléssel is megvizsgáltam az átvitelt, egy 12V/21W-os izzóval. Az átvitt teljesítmény így is ugyanaz maradt, mit a propelleres terhelésnél.
(#) patexati válasza janocsi hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Szia.. Fóliakondival is meg kéne próbálni! Lehet készítek egy ilyen cuccot én is de már nyáktrafósat..A terve hol van??
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
szia

#886381

Bővebben: Link
(#) patexati válasza kly hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
Köszi! Pont tegnap találkoztam ilyen fetekkel Egy 600Wattos autóerősítőt javítok abban van ilyen mi ide jó is lesz mivel a hatból három elment és csak helyettesíteni tudom ezért mindet cserélem így van három fölös
(#) kly válasza patexati hozzászólására (») Jan 13, 2011 /
 
szerintem ide mindegy milyen fet-et raksz.
N es MOSFET to-220 a többi nem számít , tudjon pár ampert.
Következő: »»   209 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem