Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   99 / 254
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Nem arra a vezetékre gondoltam, hanem ami az alávilágítós LED-résztől bal oldalon van egy kék átkötés az SCL ágban, annak a felső forrszeme volt a + tápághoz nagyon közel. De úgyis nemsoká feltöltöm a javítást, ne foglalkozz vele. Az átkötésekről azt hiszem értem amit mondasz, megnézem, hogy mit lehetne csinálni vele. A kijelzőpanel nekem csak a csövek folgalatait tartalmazza, plusz a forrszemeket, ahová a vezetékek be lesznek forrasztva. Pont volt egy ekkora nyáklapom, amire ez ráfért, a vezérlés meg egy régebbi (nem saját gyártmányú) panelen van rajta, csak ezen nem voltak pontosak a furatok, meg az elhelyezkedése sem volt jó. Így nálam ez a kettő lesz hibrid módon összedrótozva. Tudom, nem elegáns megoldás, de ha már meg volt a fele, fel is használom, hogy ne vesszen kárba. kép a panelről
A glimmek rögzítése nekem teljesen más lesz, ezért is nem kerültek rá.
(#) frecsko válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Sooty.

A Mule programodban tudnál végezni egy kis korrekciót?
Az I2C kommunikáció átkerülne a 3-as, 4-es lábra( SDA 3-as láb, SCL 4-es láb); a két gomb az 1-es és 2-es lábra.
IR vevőt levettem, az felesleges, most nekem.
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
A Mule v2 programját nem én fejlesztem, hanem Hp41C. Én csak 1.3-ig vagyok benne kompetens. :no: (az 1.2 , 1.3 6 csöves DCF77 óra, de rtc,infra,buzzer nélküli változatban. Mint ahogy meg is írtam neked a v2 szoftvere még fejlesztés alatt van, a terv szerinti kapcsoláshoz, mert így tudunk összedolgozni többen, ha mindenkinek más program fut nehéz a programozónak visszajelezni a fejlesztés időszakában. )
(#) janocsi válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Szia!
Ha a "lényeget" kivetted, hogyan állítod be az órát? Az a két nyomógomb csak funkciókat tud módosítani, (én pont azokat hagynám(tam) ki), tehát, csak a DCF77 szinkron marad így időbeállításra.
(#) frecsko hozzászólása Jan 16, 2011 /
 
Funkciót??..na ne már
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Bocsi, de a két gombbal minden beállítható, csak sokkal hatékonyabb a távirányítós megoldás. Azt hittem az utolsó általad feltett változatot csinálod meg azzal minden ok lenne, ha Hp41C instrukciói szerint készíted el.
(#) frecsko válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Az kész van, csak csináltam magamnak egy lecsupaszított változatot ( levettem ez IR vevőt) és átgondoltam a lábkiosztást kényelmesebb tervezés szempontjából. Egy egyszerű, natúr ébresztős nixie óra az álmom de már úgy túl van spilázva, hogy már elveszik a cső szépsége.
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
No megoldva az átkötés problémája szerintem. Aki 2 oldalasan készíti el, annak 1db drótos átkötés maradt az egészben. Aki 1 oldalasan, az meg szimplán figyelmen kívül hagyja a beültetés oldali rézréteget, és mindenhol átkötést használ. Remélem így jó lesz.
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Most ezt nem értem mi köze a cső szépségének a program tudásához? A régi változat 3 gombjához teljesen új menürendszert kellett volna fejleszteni, esetleg akkor tudott volna ébreszteni, de a tárolást és hangkeltést is meg kellett volna oldani. Az rtc el tudja tárolni az ébresztéseket, a távirányítóval egyszerűen felprogramozható mi ezen a túlzás? Nézd meg a nagy órát az akkor micsoda ?
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Szia!
Tényleg tudja a két gombbal is, de ezzel igen sokáig kell "vacakolni" mire összejön minden beállítás.
(#) frecsko válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Hát ez valami megalodon
(#) janocsi válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Szia!
Szerintem így építsd meg a Mule2-őt ahogy le van írva, és nem lesz semmi gondod sem a beállításokkal, sem a működésével.
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Hát még ha csöveimet is látnád hozzá. 6db z568m nem viccel Csatlakozom az előttem szólóhoz...
(#) frecsko hozzászólása Jan 16, 2011 /
 
Az eredeti konstrukció így néz ki:
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Na látom a tervek gif-be konvertálásával már nem kell foglalkozzak, köszi!
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Itt is bejön az, hogy a IR vevő lábait át kell variálni, mert 4 osztásnyi széles (vd,gnd,vs,gnd). Vagy a kisebbikhez más a sorrend (vs,gnd,vd) esetleg kimadzagolod, vagy összetekergeted a lábát. @kisgeri: frecsko kollégának nincs hozzá progija, hogy a .lay-t nézze, fanatikus eagleista
(#) frecsko válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
IR vezetékelni fogom dobozon kívülre...az nem gond
1_3 beta hex mehet bele ugye?

Így van...I Love Eagle :smoke:
(#) kisgeri válasza sooty hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Ja értem!
Ami viszont csak most tűnt fel a z568m-es panelen, mindenképp módosítani kell majd, az anódellenállások mindkét lába szerintem vészesen közel van a gnd-hoz, még akkor is, ha másik rézrétegen van. Tudom, hogy szétszeded majd, csak ha véletlen valaki még ezt akarná használni (bár nem tudom, hogy rajtunk kívül csinál-e valaki még ilyen csövekkel órát)
(#) sooty válasza kisgeri hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Igen azt láttam, de még nem döntöttem el hogyan oldom fel azt a problémát. Lehet hogy maradok az állított ellenállásoknál a két panel között, nekem az bevált a másik óránál.
(#) vicsys válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Spint Layout rulez!
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Nem az 1.3 beta a régi órához való mert az lassúbb kvarccal megy és nem tud ébreszteni, a sorrendek is mások az anódvezérlésnél és a bemenetek sem ugyanazon a lábakon vannak! Az új programot Hp41C-től kell elkérned, hogy beállj a tesztelők sorába... ha addig késznek nem nyilvánítja
(#) frecsko válasza vicsys hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Füled nőjön bokáig

Eagle 4ever
(#) Hp41C válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Szia!

Sajnos nem lehet sem az SDA -t sem az SCL vonalat a 4. lábra tenni, mert az a 16F628(A)-n egy csak bemeneti láb (RA5 / MCLR - input only pin).
(#) Hp41C válasza frecsko hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Szia!

Itt a belevaló hex - 16F628A típusú, 20MHz kvarccal működtetett kontrollerre.

A programban nem maradt semilyen rész sem a Mule órából...

A parancskódok, az óra RC5 címe és az ébresztésnél adott hangjelzések száma a pic belső adat EEProm -jában levő adatokkal állítható. Ld.: a mellékelt leírás.
(#) sooty válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Üdv! Leteszteltem a Mule v2-ben prímán működik, távirányító programozás ok. Bekapcsolás után villog. Gondolom így figyelmeztet hogy még nem volt beállítva. Azt hittem dcf szinkron után abbahagyja villogást, de nem. Beállt az idő és tovább villogott, amíg meg nem nyomtam egy állító gombot a távirányítón. Ébresztés ok. Mentés rtc-be ok. Hardver gombok ok. Auto dátum ok. Eddig átnézett funkciók ok.
(#) sooty válasza sooty hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Elfelejtettem, hogy az rtc resetelése után villog, de most már eszembe jutott. Az 1.12-őt még tavaly teszteltük, látom ez már az 1.14. Nagyon profi programot írtál Hp41C köszönet érte
(#) frecsko válasza sooty hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Sooty mester a távirányítót hol találom hozzá??
(#) sooty válasza frecsko hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
RC5-ös protokollt használó philips távirányítóval működik. (általában az univerzális távirányítók is tudják, én is ilyet használok többek között) Ha meg akarod építeni azt is saját magad, akkor ezt ajánlom a figyelmedbe. Bővebben a Propeller clock topicban van kifejtve a téma (szintén Hp41C fejlesztése).

DSC01640.JPG
    
(#) janocsi válasza sooty hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Valóban könnyen átírható az EEProm tartalom címet kódokat tartalmazó adatai, amelyet be is égettem ezek után. Most ki lett próbálva kétféle "gyári" távival is, mindkettő kifogástalanul felhasználható. Végül, a Mule2 Nixie órához egy régi kis Philips TV távirányítót használtam fel, (más címen dolgozik, így nem zavarja a többi működő eszközöm), amely szintén RC5x protokollt használ. (Bővítésre is maradt még néhány gomb.) Jó, hogy az RC5x távirányítók címét, kódjait ki tudom olvasni, (Hp41C!), így a Mule2 verziókat könnyen át tudom rendezni a megfelelő billentyűzet kiosztáshoz.
Ezúton szeretném megköszönni Hp41C fórumtársunk kitűnő munkáját, ezzel a (v1.14) programmal tökéletesen működik a Mule2 infra/RTC/DCF verzió.
(#) frecsko válasza sooty hozzászólására (») Jan 21, 2011 /
 
Egy aprócska kérdésem lenne. A 10k ellenállások helyett nem lehetne 4k7-et használni a PIC-él?
Láttam jó néhány kapcsolást ahol ezt az értéket használták.
A panelt már kimarattam, most szedem az alkatrészeket hozzá azért kérdem
Következő: »»   99 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem