Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   208 / 1165
(#) bbb válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 8, 2011 / 1

Ha mindent gyökérbe teszel, akkor előfordulhat, hogy nem fogod tudni őket elérni (darabszámra túl sok fájl!).
Rendszermentésre viszont én azt ajánlom ne a fájlokat mentsd csak úgy, ahogy most (gondolom a C: meghajtókat egy az egyben lemásoltad külön mappákba), hanem használj klónozó programot, pl. clonezilla. Ez gépenként alig tizenpár fájlt jelent és amíg a konfig nem változik jelentősen, addig sokkal jobb megoldás, mint a fájlok másolgatása! (Ha meg annyira változik a konfig, hogy a klónod már nem jó, akkor a másolgatós rendszer se működne már)
(#) belfi2 válasza bbb hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Szia!
Létezik egy program a neve "DuplicateCleaner_setup" de azt hogy neked jó lesz e azt nem tudom, mert még nem használtam,csak van.
Gondolom dátumozva van a mentés lehet elég lenne a legutolsót meghagyni a többit törölni.
(#) belfi2 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Bocsi de el lett címezve a fenti hozzászólás, mert igazából ampervadásznak szól.Egyébként
feltettem a jelzett programot ami nagyon nehezen települ (Kb fél óra) de lehet hogy neked be válik.Meglehet adni különböző paramétereket köztük a fájl méretet is és akkor csak azokat keresi.De majd kitapasztalod.
(#) _ampervadasz_ válasza bbb hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Még ha saját gép lenne nem ilyen lenne, és nem közönséges "C" -s mentések ezek, attól egy kicsit komolyabb és sajnos fájlalapú a mentés különböző elérési útvonalakkal.

belfi2: Kipróbálom a programot, meglátom mi lesz vele, aztán jelzek.
(#) Kovidivi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

TC tud ilyet. Keresés, bővített, azonos fájlok keresése. A törlést én kézzel végeztem. Ez a keresés csak a teljesen azonos fájlokat listázza ki.
(#) _ampervadasz_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Köszönöm a segítséget, ez nekem eszembe sem jutott.

Legközelebb kedden (vagy szerdán) állok neki a szanálásnak, és jelentkezem, hogy milyen eredménnyel zártam a megoldandó problémát.

Abból a 240Gb -ból legfeljebb 40 - 60Gb adat az igazán lényeges információ.
(#) prockó hozzászólása Máj 11, 2011 /

Sziasztok !!!

hp pavilion dv 9000 na szóval azt csinálja hogy egy husszú sípszó és két rövid és nem csinál semmit sem , semmit nem tudok a gép előéletéről, van benne 2 ram azzal csinája ezt , ha csak 1 ram akkor 4 rövid sípszó, ramokat megcseréltem de akkor is ez van, vinyót áttettem másik foglalatba akkor is ugyen ezt csinálja, még annyi hogy az elem 0,54 volton áll, hát ennyit tudok róla így előzetesben
(#) eSDi válasza prockó hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Üdv!

Nem tudom milyen BIOS lehet benne, de ha award, akkor az 1 hosszú 2 rövid a video kártya problémára utal. Ezt még az is alátámasztja, hogy amikor a memóriát kivetted, akkor 4 rövidet sípolt.
(#) Powerslave válasza prockó hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

1 hosszú + 2 (egyes lapoknál 3) rövid általában videokártyaproblémát jelez. Első körben próbáld meg kivenni a kártyát, leápolni a foglalatot, aztán visszaépíteni az eszközt, így a gondod megoldódik abban az esetben, ha a megőrülést koszolódás/szennyeződés, vagy egyszerűen "kilazulás" okozta. Ha van tartalék kártyád, azt is próbáld bele, mert minden további nélkül elfelküdhetett maga a videokártya is. Ha integrált kártyád van, akkor most kénytelen leszel beruházni egy kártyamodulra, vagy egy másik alaplapra.

Kártya esetén járhatsz úgy is, hogy esetleg nincs a gép végéhez hozzácsavarozva, így a moni bedugaszolásakor kilököd a modult a foglalatból; ez is az általad leírt hatással jár.

Mivel a pavilion leginkább laptop, így a kép nem túl rózsás, jóeséllyel elhalt benne a VGA, ez pedig laposoknál lapcserével szokott járni. Mivel belenyúltál, gyanítom, hogy nem garanciális - sajna azt kell, hogy tanácsoljam, szegeld fel a falra, t.i. komoly esélyed van rá, hogy a lapcsere egy új gép árával vetekszik.
(#) Powerslave válasza editrita hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Gyanítom, hogy a táp környékén lesz a mumusod. Sajna, amikor legutóbb így jártam, akkor egy hálózati tüske kioltotta a tápom (meg vele együtt az 50 ezer forintos alaplapom ) életét.

Valamivel könnyebb volna, ha leírnád, mi pörög fel, mi nem; van-e megmozdulásra hajlandó venti, stb.

Az alaplapon szokott éldegélni egy BIOS reset jumper is, ha ez reset pozícióban van, akkor szintén nem fog életjelet adni a gép.

Próbáld meg egy kissé részletesebben kérlek, mert ez így tényleg akármi lehet...
(#) prockó válasza eSDi hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szia !

nos: utána néztem télleg vga-köszike-
(#) prockó válasza Powerslave hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Szia !

vga-s de utána néztem,igen laptop és lehet javítani, ezeknél ez tipus hiba ahogy elnéztem-köszike
(#) ThomAce válasza prockó hozzászólására (») Máj 16, 2011 /

Ahogy már más is írta lentebb. 1 Hosszú és két rövid, az videókártya hibára utal, ámde... A megosztott memória miatt okozhatja a hibát egy hibás memóriamodul is. Ha kiveszed és csak négy rövidet sipol, akkor rendszer időzítő hiba van. BIOS elem cseréje megoldja.

Ez után viszont próbálkozhatsz a rammal is. Tehát mindenképpen a bios elemmel kezdeném a próbálkozást.

Beepcodes: Bővebben: Link
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Máj 17, 2011 /

Sziasztok fórumozók.

Kaptam javításra egy 3Com 3CRWER100-75 típusú routert.

Hibajelenség: WAN -on LAN Wi-Fin -in semmi reakció Power LED világít.

Hibajelenség arzenál: Kiszáradt elkók a PWM tápegységben, tapasztalható zajban. (fütyült.)

Ezután egy osztott tápkör található egyszer 3,3V és kétszer 1,8V. Ezek mind hibátlanok tövükben (már ahol található volt) elkó cserélve lett.

Az egyik 1,8V -os tápkörben van egy L4 feliratú SMD induktivitás ami körül igen megbarnult a nyáklemez.

Itt megmértem az átjutó feszültséget terheletlenül 0,98V.

A javítások elvégzése után minden feléledt, de az egyik 1,8V -os stabkocka elkezdett gerjedni, mert az L4 -et direktben áthidaltam.
Szerintetek milyen induktivitást érdemes oda rakni?

Jelen esetben a Wi-Fi portról tökéletesen elérhető a router, és konfigurálható is, egyedül a switch része halott (még) az 1,8V -os stabkocka gerjedése miatt, egyébként az is működne.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 17, 2011 /

Hali!
Nincs meg az eredeti? Mert ha igen akkor tedd vissza azt és próbálj valamiféle hűtést eszközölni.Jobb ötletem nincs .(Egyenlőre)
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Az eredeti nem volt jó. Egyszerűen szétégett és az áttétes ellenállásként működött tovább. A Switch Chip egyáltalán fel sem éledt a stab is teljesen hideg volt. Viszont ahogy áthidaltam már működött is, csak egy rövid idő után, ami pár másodpercnek tudható be, elkezdett nagyon fűteni és folyamatosan emelkedett, ha nem választottam volna le 100%, hogy eldurran.
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 18, 2011 /

Esetleg a stab adatlapján a tipikus beállítások között.De gondolom ott már nézted.
(#) tomeszku hozzászólása Máj 19, 2011 /

Sziasztok!

Olyan problémám van a gépemmel, hogy ha kikapcsolom és utána pár perc(esetleg 1-2 óra) múlva szeretném újból bekapcsolni akkor nem indul el. bővebben: világít a power led és forognak is a ventik de nem boot-ol be, még csak az egy sípolást sem adja ki magából ami azt jelentené hogy minden rendben van. Nem él a billentyűzet, egér, monitor, és a vinyó sem ad ki hangot magából.
Ilyenkor tápegység hátul lekapcsol, csak így tudom leállítani. Ha ezek után szeretném bekapcsolni akkor is ugyanez a helyzet. Áramtalanítás után az alaplapon lévő elemet kipattintom a helyéről várok kb 15-20 percet majd visszarakom, és ez után már beindul a gép, működik rendesen, beboot-ol és hibátlanül működik, mintha semmi baja nem volna.
Gondoltam rá hogy esetleg valamelyik ramom hibás de próbálgattam és nem hibásak.

Lövésem sincsen hogy mi lehet a baja! Van valakinek valami ötlete?

a gépem:
opsys: 32bites windows 7 sp1
alaplap: Gigabyte GA-MA790GP-DS4H
cpu: QuadCore AMD Phenom X4 9550, 2200 MHz (11 x 200)
memória: 2x2Gb
gpu: ATI Radeon HD 4600 Series 512 Mb
hdd: Samsung 500Gb (2 partícióra ösztva, egyiken a win7 másikon a filmek zene játék stb)
(#) bbb válasza tomeszku hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Szia!

Nézd meg van-e BIOSból újabb és ha van frissíts (esetleg béta BIOS-t felrakni, ha csak az frissebb a mostaninál)! Nekem ASUS alaplapnál volt ilyen, s azon ez segített.
(#) Powerslave válasza tomeszku hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Hali!

Nem vagyok benne egészen biztos, de nekem ez így egy kicsit ACPI szagú, vagyis gyanúm szerint az energiatakarékosság implementációjával lehet probléma; gyakorlatilag elfelejt egy vagy több létfontosságú eszközt visszakapcsolni. Ha ki van nyitva a ház (javaslom, legalább most nyisd ki) figyeld meg, hogy a proci ventillátora felpörög-e. Ha nem teszi, akkor a procit nem kapcsolja vissza az ACPI.

Végleges megoldásként én is a BIOS frissítésével való próbálkozást tudom javasolni, bár a bétát csak akkor ajánlom feltenni, ha a neten már megbizonyosodtál róla, hogy nincs vele probléma, ugyanis komolyan megtréfálhat egy hibás BIOS. Amennyiben nincs a BIOSból frissebb, csak régebbi (nem túl régi), megpróbálkozhatsz azzal is, ezesetben mindenképpen kerüld a bétát.
Ha van az alaplapodhoz friss driver, azt is érdemes lehet felhúzni.

Hard resethez (reset gomb) mit szól?
(#) abcdabcd válasza tomeszku hozzászólására (») Máj 19, 2011 /

Még egy szavazat a biosra! Nekem most nemrég egy frissítés közben elszállt biossal "kapcsolt be" így egy gép, szóval pörgött a ventilátor meg ledek világítottak de nem csinált semmit se... Ha foglalatban van, esetleg próbáld meg ujjal megnyomni, hátha csak kis kontakthiba van...

A cmos-sal lehet valami mindenképp, ott valami beállítás, mivel azt felejti el elvileg az elem kivételével... próbálj esetleg olyat, ha van bios védelem a biosban magában, vagy van ilyen jumper az alaplapon azt állítsd védettre.. lehet valami szoftver fuserálja el a bios beállításokat...
(#) Powerslave válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szoftver direkte nem fuserálhatja el, mert ahhoz a memóriaterülethez már nincs hozzáférés, maximum emulált (WinNT -k). Legalábbis akármilyen szoftver semmiképp sem, esetleg egy driver, ami CPL=0 -n fut. Most azt nem tudom, hogy van-e a hetesnek BIOS API -ja, de nemigen hiszem, mert teljesen felesleges.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Szia a Stab Ic egy tranzisztor akar lenni, ami PWM módban dolgozik.

Válaszodra nem -et tudok válaszolni, mivel nem tudom a tranzisztor típusát.

Próbaképp megpatkoltam egy APL1117-18 -as (nem szabályozható) 1,8V -os stab. IC vel, sajnos ez is elkezd fűteni, sőt, előbb is mint a tranzisztor.

Ránézek majd Ohm mérővel is hátha van valami piszok az áramkörben. Ha nem jövök rá mi okozza problémát, akkor a switch chip ki lesz hagyva a "buliból", egyszerűen kivezetem az "ép részt" és akkor lesz egy egyportos AP belőle és kész.
(#) _ampervadasz_ válasza Powerslave hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

A gombic elemcserét már valaki említette, mert ha nem most megtettem.

Gyakori eset nálam is, hogy van 6 -7 darab elem az asztalon -természetesen szétszórva- amiből kettő le van merülve. Amikor gépet rakok, össze, vagy próbaképp elemcserét végzek, mindig sikerül bebiggyeszteni egy rosszat, persze vad inítási próbák után mértem meg csak műszerrel és csak 630mV -benne, hát persze hogy nem indul.
(#) abcdabcd válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Lehet tényleg egy zárlat van valahol a panelen a stab/tranzisztor után...
(#) abcdabcd válasza Powerslave hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Vírusok előszeretettel használnak kernel drivereket... kitudja lehet szándékos a bios átírkálása valami szoftver részéről...
(#) tomeszku válasza bbb hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

köszi, nézek majd új alaplap frissítést.
(#) tomeszku válasza Powerslave hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Hali!

Mindig le van szedve az oldala a gépnek, amúgy meg megy az összes venti, a proci is úgyh nem tudom h mi baja van.
Most is kb fél napig volt kikapcsolva a gép aztán csak úgy tudtam bekapcsolni ha kivettem az elemet és megvártam ameddig törlődött a cmos.
este megpróbálom majd a bios meg alaplap frissítéseket hátha az a baja.
Amúgy köszi a segítséget.
(#) sardi_hunor hozzászólása Máj 20, 2011 /

Sziasztok

Az lenne a kerdesem h van egy Acer Extensa 5230E tipusu laptop amin Viszta home premium fut es szeretnem felrakni az xp de miutan a telepito leellenorzi a fajlokat beut a kekhalal.Tobb xp-t is probaltan de az eredmeny ugyanaz.

Mit tegyek h feltudjam tenni az xp-t?
(#) eSDi válasza sardi_hunor hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Üdv!

A Vista-ban natívan benne van a SATA AHCI támogatás, az XP-ben pedig nincs, mivel szegény már túl öregecske hozzá... A BIOS-ban állítsd át a SATA módot AHCI-ről IDE-re. Persze feltételezem azt, hogy SATA vinyó van benne...
Következő: »»   208 / 1165
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem