Fórum témák
» Több friss téma |
Ha előtétet/elektronikát cserélsz a csővel együtt, akkor lehet. Egyéb esetben nem javallott.
Köszönöm a választ.
Ha mégis vennék hozzá mondjuk egy 24 illetve 18 wattosat akkor a fénycsövek bánnák idejekorán elhaláloznának? A 18 wattos hamarabb a 24 wattos később? Sajnos elkapkodtam a vásárlást ,volt 2X15wattos T8-at fogadó lámpa is de a 30 wattal a 1800 lumen kevésnek tűnt hisz ez elméletileg 36 wattal 2900 lumenes. Ez meg sok! A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2014
Javaslom inkább 2x18W-ra megcsinálni, két független lámpával. Így ha sok a fény, akkor lejjebb lehet kapcsolni, vagy meg lehet oldani 2db 11W kompaktfénycső, 3db előtéttel. És akkor még jobb lesz, mert kisebb a hely igényük!
Akkor nem variálok vagy átalakíttatom /én ehhez nem értek / vagy megy bele az eredeti 36 wattos.
Mennyibe kerülhet ha át akarom alakíttatni az anyagköltség? / Ma hozta a postás a lámpát 8 napig vissza tudom küldeni élve az elállás jogával/
Nos ez jó kérdés, nem tudom. Sok ismeretlenes a dolog, de egyébként olyan 3-5000ft a max amit saccolok.
Köszönöm szépen a segítséged!
Üdv. mindenkinek. Attila vagyok.
Van egy MOTODUX német fűnyiróm és az a problémám,hogy nem tekeri vissza a kábelt amit menet közben leteker,mivel ennek elvileg ahogy húzom vissza a gépet autómatikusan fel kellene csévélnie a vezetéket. Az indítás pillanatában működik de 2 mp. után már nem működik. Ki tud segíteni????
Nem tudom hogyan működik, de szétszerelném és megnézném a helyedben. Nem lehet egy atomreaktor bonyolultságú.
Köszi de lehet,hogy tényleg az.Úgy működik,hogy a tengely valami módon rögzitve van a fűnyíró aljához ée forgatja a pengét, de a villanymotor háza külön forog és az tekeri fel a vezetéket, ha tekerné.Tehát ez úgy néz ki min mikor egy villanymotor tengelye is forog meg az állórész is forog.Ilyetmég én sem láttam.
Tegyél fel róla képet, hátha okosabbak leszünk.
sziasztok...tavaly óta először akartam füvet vágni, a gép indul de lassan dorog,nem pörög fel, és viszonylag kattog..ez kondi baj lehet??? hogy lehet letesztelni h az e a rossz???
üdv! köszönöm
Először nézd meg, szabadon forog-e a kés. A kondit cserével tudod tesztelni, ha nincs kapacitásmérőd.
Először is szét kéne bontani mert ez így bármi lehet. Ha lassan de forog szóba jöhet a fék hibálya is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2014
forog könnyen , nem is lóg a tengely...az nincs,mármint mérőm
fék?? az hol van,hogy működik??nem is tudtam ilyen is a fűnyírókban..de kattog is,,,régen is így indult tudom,csak még eddig mindig bepörgött pár msp alatt, de most nem hajlandó.. meg a kondit kikötöttem és ugyan úgy működik...
meg nem jön le az a műanyag hűtőtárcsa az aljáról,félek h szét * így meg nem lehet kiemelni a motort...
Szia! Induláskor felpörög rendesen vagy már akkor is nehezen? A helyesírásra vigyázza fórumon, főleg a mondat eleji nagybetűkre, ezek hiánya itt nem megengedett.
A kondit ne kösd ki míg nem biztos a hiba.A motorhoz többnyire felülről a burkolatot tartó néhány csavar eltávolításával lehet hozzájutni. A motor alsó vagy felső tengelyén szokott lenni egy tárcsa amit leálláskor egy fékező kar leállít.
másik kondival is ugyan olyan....féket se látok ezen,, valami tekercs baja lehet??
A fékkel az a baj, a motor mágneses tere iktatja ki, tehát elég nehéz szétválasztani a kettőt.Ha a hosszú állásba romlott el, akkor csapágy,de szerintem inkább motor hiba .Próbálkozz egy ohm mérővel: a motor tekercsnek 3 vége van, kettő a 230 felé, egy meg a kondi felé.Mindhárom vég ellenállását leméred egymáshoz képest. Ezek vagy teljesen egyformák, vagy kettő összege kiadja a harmadikat. Ha ezek a feltételek nem állnak, akkor szinte biztos a motorhiba.
Ha kézzel meglököd a pengét és úgy indítod felpörög? Persze ésszel nehogy a kezed vágja el. Tehát a hátára fordítod megforgatod kézzel a pengét és aztán kapcsolod be.
Hát szétszedtem, a fék behúz,sőt még áramtalanítva sem működik, nem fog semmit. de mintha működés közbe az adná a kattogó hangot,behúz de remeg-kocog a helyén....
4 vezeték jön a tekercstől,1 és 5 ohm között van az ellenállásuk,cserélgetve mérve.. ahogy itt olvasgattam ezekbe két tekercs van???-hasonló hibát okozhat ha menetzárlatos a segédtekercs????Budapesten tekercselőt nem tud valaki?? déli része... üdv!
Ez igy van, viszont a 4-5 hónap megteszi a hatását (korrózió), nem beszélve a lerakódott portól, piszoktól. Egyszóval a fék hibálya* simán szóbajöhet még.
Jajj!* hibája! A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2014
Sziasztok!
Egy Flymo Re370 fűnyírónk van. Elindul, szépen felpörög, de amint vágnia kell a füvet rögtön leáll. Semmi erő nincs benne. Kondicserén már túl vagyok, nem segített. Mi lehet a baja?
Segítséget kérnék tudom nem ide tartozik de biztos van aki tud közületek megoldást elektromos fűnyíró a motor alján egy kuplung vagy fék szerű valami de csak lefogja a gépet mi célt szolgálhat?
A csapágy felett van egy rugó és egy lemez. Kérem segítségeteket.
Ha az amire így látatlanban gondolni lehet, akkor egy fék, ami meggátolja, hogy a leállítás után még " órákig" forogjon a kés.
Szia! Sajnos szét kell hozzá szedni a motort, hogy ezt a féktárcsát leszereld a helyérő, mert a motorpajzsban lévő fékbetétek kiesnek és a darabjai okozhatnak problémát. A pajzsokat jelöld össze és azután szedd szét a motort és a féktárcsa előtt lévő csapágyat le kell húzni a tengelyről. Ha ezt nem akarod megejteni, akkor szükségmegoldásként a csapágy és a féktárcsa közé tekerj annyi vastagabb zsineget amennyi távol tartja a tárcsát a motorpajzstól a rugó ellenében és így tudod használni csak nem lesz fék a gépen ami így különös figyelmet igényel munka közben.
Levettem a féket megnézettem a kondenzátort de továbbra is búg a motor mintha nem tudná merre kell elindulnia lehet hogy zárlat?
Sziasztok!
Fűnyíró vásárlás előtt állok. Csak egy kérdésem lenne. Létezik olyan hogy 3 fázisú fűnyíró? Csak azért érdekel mert jó lenne a nagyobb teljesítmény a nagy telekhez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |