Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Po - Li-ion akkumulátor és töltője
 
Témaindító: yokesz, idő: Máj 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   315 / 315
(#) img válasza bitmixer hozzászólására (») Ápr 16, 2024 /
 
A Liitokala Lii-500 algoritmusa inkább a Lítiumos akkukra van kihegyezve, a Ni-MH-khoz túl durva (ahhoz az IPC-1[L] jobb).

Milyen akkukat szeretnél tölteni?

Szerk.: Ha esetleg kidobod az IPC-1-et, akkor gondolhatsz rám.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2024
(#) djadji hozzászólása Ápr 18, 2024 /
 
Sziasztok!
Van egy airsoft puskám, amire ráraktak egy maszekolt 18650-es akku packot. Nem látok bele, és szétszedni meg nem akarom, ezért csak azt mondom amit tudok róla.
A puska 11V-tal megy, a akksik mérete alapjén is 3 cella van benne. Tölteni viszont 5V-tal kell az akksikat.
Nem egészem értem hogy is van ez, milyen modul van rakötve, vagy hogy lehet az akksipakkot 5V-tal töltteni és 11Vtal meríteni.
Valaki tudna nekem ebben segíteni? Egy ehhez szükséges modullal, vagy cikkel vagy rajzzal, vagy valami? (stepup koverter nem megoldás, az kevés áramot ad egy puskához)
(#) user1914 válasza djadji hozzászólására (») Ápr 18, 2024 / 1
 
Szevasz!
Mondjuk ilyennel, de kell még mellé a BMS áramkör is.
Üdv. M.
(#) djadji válasza user1914 hozzászólására (») Ápr 18, 2024 /
 
Pedig mit összekerestem, hogy találjak ilyet. Köszi szépen a segítséget!
(#) Suba53 válasza ntoth470 hozzászólására (») Hé, 11:59 /
 
Már nagyon várom, hogy megjelenjenek a piacon a Nátrium Ion akkumulátorok a jól megszokott cella méretekben. Mivel az alapanyag sokkal olcsóbb, mint a lítium, így elég rövid idő alatt a jelenlegi Li-Ion akkuk árszintje alá tudna csökkenni az áruk.
Nem is beszélve a többi pozitív tulajdonságáról.
(#) 444Tibi válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 9:12 /
 
Rákerestem, én szinte semmit nem találok róla, mármint vásárlás terén. Amiket találtam ott nem igazán láttam a beharangozott nagyon olcsó árakat, tán még drágábbak is mint az ugyanolyan paraméterekkel rendelkező lifepo.

Annyi hogy a debreceni most épülő gyárban a BYD ilyet is fog gyártani.
Banggoodon láttam pár ilyet vásárolhatón, nem látom a sokkal olcsóbb árakat egyelőre.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 9:15
(#) Suba53 válasza 444Tibi hozzászólására (») Kedd, 9:29 /
 
Mivel még újdonság, ezért nem olcsóbb. De ha sok gyár ráfordul, és tömegesen fogják gyártani mint moöst a Li-Ion akksikat, akkor érvényesülni tud majd az olcsóbb alapanyag hatása.
Én sem azt vártam, hogy azonnal a lítiumos árak alá megy, de pár év, és biztosan olcsóbb lesz.
(#) Ge Lee válasza 444Tibi hozzászólására (») Kedd, 9:47 /
 
Kell annak még néhány év szerintem, hogy olcsóbb legyen. Még a LiFePo4 is gyerekcipőben jár. Bár, ha igaz amit írnak róla, akkor az jelenleg a legjobb vétel, de se korrekt gyári doksit nem láttam még ezekhez se sok éves tapasztalat nincs még velük.
Ami biztos, hogy a kona lion cellák amiket használok azokhoz van gyári adatlap, azon 1200 ciklust emlegetnek, akkor degradálódik 65%-ra a cella. A vasfoszfátra meg azt írják, hogy akár 4000 ciklust is kibír. Na ez vajon mit jelenthet? Majd az idő eldönti. Mert ha valóban kibír annyit, akkor máris olcsóbb, vagy egy árban van mint a lion.
(#) Régi motoros válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 14:35 / 2
 
Szerintem erre kár várnod. Attól, hogy olcsóbban elő tudják majd állítani, neked nem fogják olcsóbban adni. Először is a fejlesztések és a beruházásoknak kell megtérülni, aztán elkezdik zsebre tenni a profitot, és ez nem 2-3 év lesz. Majd ezek után talán elkezd csökkenni az ára.
A kereskedelem nem úgy működik, hogy amit lehet olcsóbban is adni, azt olcsóbban is adják és lemondanak a plusz profitról.
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 15:42 /
 
Hát ha belegondolok a Li-Ion akkuk gyártása a felfedezésük után 60 évvel késöbb indult be akkor a NaIon akkuknál is elég felesleges az optimizmus - ráadásul a méregdrága Li-Ion gyáraknak is ki kell elégitenie a befektetök igényeit.
(#) Suba53 válasza Régi motoros hozzászólására (») Kedd, 18:55 /
 
Én úgy vagyok vele, hogy várjuk ki a végét. Valószínű hogy a jelenleg Li-Ion akkukat gyártó technológiák kis átalakítással használhatóak a nátrium ion akkuk gyártásához is. Akkor nem az lesz a felállás, hogy vannak a lítiumos gyártók, és mellettük felnő a nátriumos, hanem ahogy kiforr a technológia, a legtöbben átállnak a sokkal nagyobb mennyiségben megtalálható, ( Állítólag a nátriumból ezerszer nagyobb mennyiség található a földön, mint a lítiumból ) és sokkal olcsóban beszerezhető alapanyagú, ráadásul biztonságosabb akkuk gyártására. Ráadásul irdatlan mennyiséget kell belőle gyártani, ahogy egyre jobban terjednek az energiatárolóval kombinált napelemes rendszerek, elektromos járművek, és minél nagyobb tömegben gyártanak valamit, az annál olcsóbb lesz a piacon.
(#) Régi motoros válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 19:35 /
 
Ebben egyet tudok érteni veled, de nem feltételezem, hogy ez pár éven belül be fog következni.
Lehet elmondva könnyűnek tűnik ugyan, hogy a lítium helyett töltsünk nátriumot a gyártósorba,
viszont a technikai hátteret nem látjuk át.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 19:35
(#) Massawa válasza Suba53 hozzászólására (») Kedd, 20:02 /
 
Es azért vannak hatalmas buktatok ezekben a hamis álmokban, de sajnos már évek ota ezzel etetik a nagyérdemüt. Addig mig a foszilis üzemenyagnak sok nagyságrenddel nagyobb energiasürüsége, addig az elektromos jármüvek gazdaságilag egy zsákutcát jelentenek.
Magyarul komoly gazdasági visszaesést, amit mindenki elsösorban a zsebén fog érezni.
Következő: »»   315 / 315
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem