Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videokamera javítása
 
Témaindító: kutyi, idő: Nov 1, 2007
Lapozás: OK   3 / 4
(#) leo1997118 hozzászólása Márc 26, 2014 /
 
sziasztok! van egy sony hdv-hc7 -es kamerám és az vele a gond hogy egyszer gondol egyet és vesz hangot utánna sokáig nem... nincs periodikus változás kedve szerint vesz vagy nem mi lehet ilyenkor a probléma?
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2014
(#) maggy hozzászólása Aug 27, 2014 /
 
Sziasztok! Adott az alábbi kínai autós kamera. Olyan problémám, hogy egy idő után elmosódott lett a képe és elég rosszul látni a dolgokat rajta. A másik probléma az, hogy a nyári melegben kicsit belesült szegényke az autóba, és ha már egy kicsit melegebb az idő, vagy huzamosabb ideig van bekapcsolva, akkor lefagy, a kijelző becsíkozik vagy csak egyszínű képe van.
Gondoltam szétbontom... És találtam egy érintkezési/forrasztási pontot amihez "BAT2" van írva. Gondolom ez arra szolgál, hogy ha ki van véve az akksija akkor sem felejti el a beállított időt. Ide hány voltos elem kellhet?
A fentebb leírt problémákat mivel tudnám orvosolni?
Szoftvert lehet rajta cserélni? Mert nővéremnek pont ilyen van csak teljesen más szoftverrel.
Találtam olyat, hogy valami hasonlókkal foglalkoztak orosz oldalakon, de nyelv- és betűismeret hiányában felhagytam vele...
(#) moltam válasza maggy hozzászólására (») Aug 27, 2014 / 1
 
Helo.
Rakj hűtőbordát a középső százlábú ic re. Így nem hal ki melegben. A homály lehet párásodás és a fókusz elmászása miatt. Ha fix fókuszos, akkor az optika tekerésével állítható valószínű.
(#) maggy válasza moltam hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Fix fókuszos, de beragasztózta a sárga. -.-"
Az adminoknak pedig üzenném, hogy ez nem modellautóba való! Szivargyújtós alapból a töltője!
(#) moltam válasza maggy hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Fedélzeti kamera, amilyennel a sok szép orosz videó készül Ha ragasztott, akkor nem tudom hogy mehetett el a fókusz. Volt nekem is ragasztott webkamerám, kicsit akarni kellett de megindult.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2014
(#) maggy válasza moltam hozzászólására (») Aug 27, 2014 /
 
Igen! Olyan, csak az occóbik!
Fogóval megindult! Köszi!
Viszont még annyi a problémám, hogy elvileg lehet webkamerának használni és akkor beállítanám a fókuszt, viszont a gép nem szeretni vmiért... :/ Win 8.1 64bit
(#) moltam válasza maggy hozzászólására (») Aug 27, 2014 / 1
 
Ha nincs hozzá Win8 driver, akkor nem hiszem, hogy jó lesz.
(#) maggy válasza moltam hozzászólására (») Aug 29, 2014 /
 
Most mit mondjak? Származási problémája ennek a ***nak?
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2014
(#) kevesvalakibacsi hozzászólása Szept 10, 2014 /
 
Sziasztok,

Van egy Canon MV 830 típusú kamerám aminek az a baja, hogy remeg a kép vertikális irányban amikor TAPE módba kapcsolom, kijelzőn és a kukkolón is. Kártyára rögzítés módban tökéletes. A szalagra rögzített felvételen is látszik a remegés. Ha kikapcsolom a képstabilizátor funkciót akkor durvább a remegés. Szerintem az EIS(ElectronicImageStabilizer) adta meg magát.
Aki találkozott már a jelenséggel vagy tud segíteni esetleg kapcsolási rajzot adni, írjon rám! És előre is köszönöm a segítséget!
(#) subway hozzászólása Szept 12, 2014 /
 
SZeretnék kérni egy kis segítséget. Annó én is rendeltem egy olyan kamerát, amit tagtárs körbefotózott szétbontva is. A kis kínai. Na szóval a lényeg, hogy elengedte a tappancs a szélvédőnél és az ölembe bukfencezett. Azóta csak világít a két led de nem jelenik meg semmi a kijelzőn. Lehet javítani, vagy kell rá valami trükköt alkalmazni hogy újrainduljon? Csak mert ugyebár elvileg érzékeny az ütközésekre, és lehet hogy letiltott? Valakinek valami megoldása? Köszönöm a segítséget előre is.
(#) vka hozzászólása Szept 23, 2014 /
 
Hello!

Sony kamerához keresek tápcsatlakozót, 3 pólusú, 4x6mm méretű. Tud valaki segíteni lehete valahol kapni?
(#) Andrew-V hozzászólása Ápr 27, 2015 /
 
Üdvözletem!

Szereztem (elsősorban dísznek a studió falára) egy Panasonic M40-es VHS (nagy kazettás) videokamerát.
Semmi tartozék nem volt hozzá, így az akku csatlakozójánál adtam neki 12V-ot mire szépen be is kapcsolt.
A keresőben látszik a kép, zoom-ol, de az RCA kimenetét rákötve a tv-re először csak szürke zavar jelent meg, majd mozgatva a csatlakozót megjött a színes kép de elég zavaros/torz. (a keresőben jó)
Hiába mozgattam tovább nem lett jobb - a kérdés, hogy ez még mindig inkább kontakt hiba vagy más ismert hiba lehet? (arra gondolok, hogy valaki találkozott már ilyennel és a korból eredő vagy típus hiba)

Mellékesen a betett kazettát pörgeti ide-oda, lejátszáskor viszont nem jelenik meg kép a keresőn sem, és felvételkor is csak nagy ürességet rögzít...

Elsősorban dísznek szereztem be de mivel elég elterjedt típus a leírásból hátha valaki egyből meg tudja mondani, hogy érdemes-e vele küzdeni.

Köszönöm!
(#) MISKA hozzászólása Feb 16, 2016 /
 
MINI DV NV-GS17 PANASONIC Tanácsot kérek érdemes e javítani vagy csere? Az esemény amit művel: nem vesz fel, nem játszik le. ha a szalagot az elejére vissza tekerem akkor ez a felirat jelenik meg PUCH THE RESET SWITCH . Ha tanácsot adna valaki megköszönöm.
ÜDV:MISKA
(#) kadarist válasza MISKA hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Szia!
Nyomd meg a reset gombot, ezt mondja a kiírás.
(#) MISKA válasza kadarist hozzászólására (») Feb 16, 2016 /
 
Köszi a válasz idáig már eljutottam . El is tűnt a szöveg addig még újra vissza nem tekerte a szalagot, de javulás nem állt be.
Köszönöm a választ nem voltam pontos!
ÜDV : MISKA
(#) Ninoo hozzászólása Szept 10, 2016 /
 
Sziasztok! Nekem is van egy Samsung Mini DV NV-GS 21 kamerám. Gondoltam, lementem pc-re a kazettákat, mert a kamerát már nem használom. Sajnos a kamera pár perc után kikapcsol, vagy be sem kapcsol már. De hosszas várakozás után újra sikerül bekapcsolni. Egyetlen tippem, hogy nedvesség érzékelő lehet benne, és az betyárkodik. Egyszer cseréltem benne átvezető fóliát a kijelzőhöz, más gondja nem volt. Le sem ejtettem soha. Valakinek van ötlete, merre induljak neki?
köszi, hegusp
(#) botond415 hozzászólása Dec 10, 2016 /
 
Hogyan készíthetnék egy telefon kamerából videokamerát
(#) Czini válasza maggy hozzászólására (») Jan 2, 2018 /
 
Hasonló problémával küzdök. Nekem a kép volt töredezett, de a videó felvételt még megcsinálta. Egy sd kártya formázás után azonban megadta magát. a képernyő bus-át újra csatlakoztattam. A képernyő teljes egészében világít, de se kép, se menü nem jón elő rajta. A fentiek elolvasása után, én odáig jutottam hogy nagy nehezen bemásztam az orosz oldalra, de az ott ajánlott link két gyanús játékra invitál és utána ígéri a firmware-t. Na itt megálltam.
(#) MISKA hozzászólása Jan 2, 2018 /
 
Üdv. mindenkinek és B:U:É:K Most kaptam egy értesítés. A Panasonic kamerámmal kapcsolatban megoldódott a problémám. Most így utólag megosztanám hátha valakinek tudok segíteni. Vettem egy új kazettát bele, és itt adta meg magát a kamera. Akkor jöttem rá a bajságra mikor beletetten egy régit és tökéletesen működik. Nem is gondoltam rá hogy egy új kazetta mire képes. ÜDV.: MISKA
(#) Rumcájsz hozzászólása Dec 2, 2018 /
 
Sziasztok!
HC300M típusú Suntek gyártmányú vadkamerámon sikeresen firmware-t frissítettem, ami eredménye az lett hogy nem kapcsol be. Sajnos egy másikon is elkövettem ugyanezt a hibát.
Széttermelve találtam egy szuperkapacitást benne, azt kikötöttem és rövidre zártam. Hát ha sikerül a fejét kiszellőztetni. Sajnos nem, el sem indul.
Szeretném kérni a témában jártasok segitségét, hogyan lehet újraéleszteni?
Továbbá van-e valakinek valami rajza erről a készülékről? Jó lenne a mozgásérzékelővel párhuzamosan beépíteni egy külső bemenetet amellyel lehetne inditani a kamerát!
De előbb működjönek.... Jó lenne 2018-as firmware hozzá!
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018
(#) bbb válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Az eredeti firmware megvan hozzá?
Szétszedve látsz rajta olyan csatlakozási lehetőséget, ami soros portra hasonlít? Esetleg JTAG csatlakozási pontot? Hogyan frissítetted? Szétszedve milyen vezérlőt láttál benne?
Előfordulhat, hogy sima SD kártyára rámásolt eredeti, megfelelő firmware-rel beindítva hajlandó frissíteni magát és visszaáll a rend.
(#) Rumcájsz válasza bbb hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Szia! Igen van egy FWF900.bin fájlom amit már sikerrel feltettem rá. Két tüskesor van benne GND,TX,RX,3.3V Gondolom rs232 de nem igazán tudok vele mit kezdeni és van egy GND, RST, TEST , 3v3 is. A frissítést az SD kártyára kell ezzel a fájlnévvel felmásolni, majd beolvassa. AZ egyik elkezdi a beolvasást majd megáll, a másik el se kezdi.
Arra gyanúzom hogy az SD kártyát rosszul formázza le a kártyaolvasóm. Régen mint ha valakitől hallottam hogy beletette a kártyát egy működőbe, majd ott formázta le és úgy másolt rá bármit is.... Nem tudom, lehet hogy ez lesz a megoldás....
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2018

73500875.jpg
    
(#) bbb válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
A százlábú középső IC-re mi van írva? A TX,RX sor szerintem TTL szintű soros port. A kártyát FAT16-ra, vagy FAT32-re formázva kellene megpróbálni és egy másik, rávaló firmware fájlt találni. A megáll menet közben a frissítés általában amiatt van, hogy nem hozzá való, s valamelyik ellenőrzésen elbukik.
(#) Rumcájsz válasza bbb hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Köszönöm szépen! Igen az rs232 de nem tudok vele mit kezdeni.Van 5 fajta firmware, mindegyik volt rajta, de egyikkel sem akar menni. Elindul a betöltés de a felénél megakad.
(#) bbb válasza Rumcájsz hozzászólására (») Dec 2, 2018 /
 
Nem hiszem, hogy szabvány RS232 lenne rajta. A soros port nem feltétlen jelenti ezt a protokollt. Én kíváncsiságból ránéznék egy mezei USB-TTL UART átalakítóval, hátha meg lehet szólítani.
A nagy középső IC típusát nem tudom a fotóról leolvasni, mit írtak rá?
(#) Rumcájsz válasza bbb hozzászólására (») Dec 5, 2018 /
 
Az egyik kamerám megjavult. De nem értem, csak sejtem...
Az USB csatival össze volt kötve a PC-mmel. 2 nap elteltével spontán adtam neki 9V tápot és Tátva maradt a szám. Elkezdett villogni, az SD kártyáról betöltötte a firmwaret, korrektül működik.
A másik kamerám miután megpróbáltam az új firmwaret feltölteni, menet közben a kontakthibás csati miatt nem megszakadt a táp, leáll, azóta életjelet nem ad magáról.
Ennél is megpróbálom pár napig hagyni magára, közben a seggében ott lesz az USB csatlakoztatva....
Hát ha.....
(#) kijan válasza Rumcájsz hozzászólására (») Feb 18, 2019 /
 
Üdv! Mi lett a vége a történetnek? Nekem ugyanez a problémám. Már szereztem a gyártótól többféle firmware-t, de el sem kezdi a frissítést, mintha nem is érzékelné az SD kártyát.
Viszont van a panelon egy gombelemnem tűnő valami, amin nincs semmi jelzés, én 173 mV-ot tudok mérni rajta, és elég csúnyán néz ki, mintha ki lenne folyva. Megtennéd, hogy megnézed, hogy a tiéden mekkora feszültség van, meg mintha az általad feltöltött képen valami felirat is lenne rajta. Esetleg köze lehet a firmware tároló chiphez.
(#) laszlo63 hozzászólása Feb 18, 2019 /
 
Sziasztok! Van egy Panasonic SDR-S150 tip. kamerám. Az utóbbi időben ha felvételi üzemmódba kapcsolom, a kijelzőn remeg a kép. Ha picit a tetejére rákoppintok megszünik a remegés és teljesen jól működik. Valami kontakthibára gondolok, de nem merem szétszerelni míg nem tudom pontosan melyik egységben lehet a hiba. Ha van ötletetek kérlek segítsetek. Régi készülék, de nagyon szeretem a fenti hibája ellenére. A segítséget előre is köszönöm! Üdv: László
(#) robi01 hozzászólása Jan 12, 2020 /
 
Üdv
van egy DCR SR 90E Sony videokamerám egyik napról a másikra a kijelző megadta magát vagyis bekapcsol de csak szürkén világit képet nem ad .
a kamera amugy müködik rendessen felvesz meg le is tudom játszani mivel tv re kapcsolva lejátsza a saját távirányitoján keresztül.
valaki tudna segiteni mi romlott el a kijelzö vagy csak a szallag kábel mert szeretnék hozzá rendelni de nem tudom mit rendeljek .
Sérült a kijelző vagy csak a kábel
egyik képen kikapcsolt állapotba van a másikon mikor bekapcsolom ezt csinálja a kijelző
megköszönném elöre is ha valaki tudna segiteni
(#) teddysnow hozzászólása Feb 5, 2020 /
 
Sziasztok
Van egy hibás IP kamerám, aminek annyi hibája van, hogy nem kapcsolódik be rajta az infra. Képeit visszanézve kb két hét alatt folyamatosan halványodott el. Egy ugyan olyan típusnál, ami működik azon is van több infra led ami nem "világít", így várható, hogy annál is egyszer az összes elromlik.
Kérdésem, hogy ha csak a LED-ek mentek tönkre, akkor sima hestore-s infra LED-re cserélhetem őket? Például erre?
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem