Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1153 / 1153
(#) kadarist válasza azandriska hozzászólására (») Ápr 30, 2024 / 1
 
Szia!
Ugyan mire való egy rugós erőmérő? Bővebben: Link
(#) azandriska válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 30, 2024 /
 
Szia !
Köszönöm szépen a gyors válaszodat a linkkel.
Mostmár értem a piros mutatót is. Teljesen tiszta lett a kép. Ugyan mire való ez a topic, ha nem erre .
Üdvözlettel: András.
(#) img válasza majkimester hozzászólására (») Ápr 30, 2024 /
 
A Sanyo 8205 hajlamos alulmeríteni a cellákat, onnan tudom, hogy az LP-E6N Canon akkukban is ugyanez a megoldás van és 10-ből 10 horpadtra merül álltában.
(#) Pixi hozzászólása Sze, 7:54 /
 
Sziasztok,
CSN03N2P2 fet helyett szeretnék helyettesítőt keresni, de annyira sajnos nem vagyok képben, hogy egy BLDC motor vezèrlő esetén melyik paraméterek a lényegesek. Mivel ilyet nem találtam gondoltam úgy is cserélem mind a 6-ot, akkor lehet másik szett is.
Amúgy egy másik ugyan ilyen vezérlőben DTQ6302 fetek vannak. Igaz annál 3 elégett. Nem tudom, hogy ilyenkor a vezérlő programja is változik ha más a fet?
Köszi a segítséget!
(#) wbt válasza majkimester hozzászólására (») Sze, 8:06 /
 
Igen, valami ilyenre jutottam a végén én is... Azon még agyalok, hogyan csinálhatja a rövidzárvédelmet, csak arra tudok gondolni, hogy véletlenül összezártuk az aksit és valamelyik FET sérült. (most merült le, kezdődik a töltögetés és meglátjuk, mit tesz) Köszönöm, hogy foglalkoztatok a bajaimmal!
(#) majkimester válasza Pixi hozzászólására (») Sze, 20:57 /
 
A CSN03N2P2 kicsit erősebb mint a DTQ6302, jobban bírja. Az Alltransistor
oldalon rákeresve, majd a találatra klikkelve a Transistor Equivalent Substitute linkre kattintva találsz ajánlatot a helyettesítésére: AON6560-t, ami kapható a TME-nél, csak onnan most magánemberként nem lehet rendelni. Mindenesetre ez még erősebb.
(#) majkimester válasza wbt hozzászólására (») Sze, 21:07 / 1
 
Az előző hozzászólásomban ott a link a DW01 adatlapjára. Abban meg tudod nézni az IC belső felépítését. A túláram figyelés gyakorlatilag a FET-eken figyeli a feszültséget komparátorokkal, és bizonyos késleltetés után beavatkozik. Ha a FET ment tönkre akkor az leginkább rövid zár lett, akkor az többé már nem tud lekapcsolni.

Töltés közben az M2 véd. Kisütés közben pedig az M1. Ha valamelyik zárlatra tönkremegy akkor már nem teljes a védelem.
(#) Pixi válasza majkimester hozzászólására (») Csü, 6:26 /
 
Igen, az alltransistorson megtaláltam közben, de akkor ott ami van ajánlás az minden esetben jó? Egy másik posztban ahol hasonló BLDC volt a javítás témája, ott arról esett szó, hogy az azonos szériás de nagy teljesítményű fet esetén lehet a gate kitöltés miatt probléma.
Lehet beszerzem az AON6560-at aztán kiderül. Köszi szépen!
(#) majkimester válasza Pixi hozzászólására (») Csü, 8:39 /
 
Nincs garancia arra, hogy az alltransistor mindig jót ajánl.
Ami biztos, az AON6560 feszültségre azonos, áramra nagyobb, Rdson-ra kisebb, azaz egy erősebb darab, ami azzal is jár, hogy nagyobb a gate kapacitása, lassabban kapcsol. Ha a meghajtó áramkör megengedi, akkor esetleg a gate ellenállás csökkentésével ez valamelyest kompenzálható.

Mivel az Rdson kisebb ezért a vezetési veszteség kisebb lesz, mivel lassabban kapcsol ezért a kapcsolási veszteség nagyobb lesz. A lassabb kapcsolás a veszteség miatt rosszabb mint a gyors, de a gyors kapcsolás meg a parazita induktivitások miatt nagyobb tüskéket okoz átkapcsoláskor ami szintén hozzájárulhat a meghibásodáshoz, illetve ebből adódóan több rádiófrekvenciás zavart is termel.

A kapcsolási veszteség függ a kapcsolási frekvenciától, ha ez befolyásolható akkor a kisebb ad kisebb veszteséget. Ha feltételezzük, hogy túlmelegedés miatt mennek tönkre (ami nem biztos, hogy így van, mert lehet más oka is), akkor esetleg a hűtés javításával is sokat lehet tenni.
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:40
(#) Pixi válasza majkimester hozzászólására (») Csü, 10:15 /
 
Ez konkértan egy Parkside flexben van. Túl sok lehetőség nincs, a gate ellenállásokat talán meg tudom találni. Csak le kell szedni róla a fekete cuccot amivel kiöntik. Amúgy vicces, hogy ugyan abban a gépben két kb 50A eltéréssel tesznek feteket. Nem tudom mennyivel olcsóbban szerzik be a gyengébbet, de biztosan ez is benne van, meg hogy ne bírjon olyan sokat! Meglátjuk majd az AON fetekkel mit csinál. A hűtés nagyjából fix, abból nem tudok nagyon mást rátenni.
(#) Pixi válasza majkimester hozzászólására (») Csü, 10:25 /
 
Mind a két verzió esetèn ugyan azok az ellenállások vannak a fetek mellett.
(#) moltam hozzászólása Csü, 15:52 / 1
 
Helo.
Fujitsu laptop, U6 EG feliratú smd kondi elfüstölt. Miféle értékű lehet, mivel lehetne helyettesíteni?
(#) moltam válasza moltam hozzászólására (») Csü, 16:25 /
 
5.6u 25v tantál elvileg, a nic components gyártja.
(#) Tomi20 hozzászólása Hé, 19:41 /
 
Sziasztok
Egyik kedves fórumtársunktól kaptam pár darab talán kvarc oszcillátort, de elég érdekes jószág. Aranyozott 24 lába van, sajnos a ráírt típussal nem megyek semmire, Valaki nem ismer rá esetleg?
Következő: »»   1153 / 1153
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem