Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   86 / 88
(#) Skori válasza kameleon2 hozzászólására (») Okt 11, 2023 /
 
Nincs erről fotód véletlenül?
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 15, 2023 / 2
 
Elkészült a kombinált tartóbak (itt is köszönöm!). Azért kombinált, mert elsősorban a 2x16-os LCD-t rögzíti egy pontosan elképzelt pozícióban, de másodlagosan a nyomógombokat tartó segédpanelt is ez tájolja és rögzíti (a segédpanelt is most bütyköltem).
A bakot odaragasztottam az előlap hátához. Kellően nagy az érintkező felülete, ezért arra számítok véglegesen stabil lesz a tapadása.
Nem babráltam sokat a tartóbak alakjával, mégis nagyon praktikusra sikerült megtervezni. Mint korábban említettem az én konkrét LCD-m kijelzője egyik irányban sincs a panel közepén (nem értem miért, de az adatlap szerint is el van tolva??). A képeken lévő bak akár ezt, akár egy középen lévő modult is képes fogadni, de természetesen az előlapi nyílást a valós kijelzőhöz kell tervezni (ez azt jelenti -mint nálam is-, hogy az előlapi nyíláshoz képest a tartóbak nem szimmetrikus).
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 16, 2023 / 6
 
Felragasztottam a homlok oldali takarókeretet is, és összemaszatoltam egy kis festékkel. Minden porcikáján látszik az amatőrség, de nekem tetszik, szebb lett mint amiket én általában építeni szoktam.
A fotókat szándékosan olyan szögből készítettem, ami rámutat minden apróságra, mert nem a leplezés, hanem a megmutatás volt a cél. Szemből nézve, a matt fekete festék szinte hibátlanul homogénnek látszik (érdekes részlet, hogy a matt festék határozottan csillog bizonyos szögből).
(#) kameleon2 válasza Skori hozzászólására (») Okt 17, 2023 / 1
 
Sajnos elkallódott az a kulcstartó, amit így csináltam, de gyorsan reprodukálható a technológia. Gyakorlatilag a nyákmaratás eszközeit használtam Alu laphoz. tetszetős feliratozási mód.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 9, 2023 / 4
 
Hasonló dobozkonstrukciót készítek megint, de érdekesség a középtájon lévő belső tagoló elem, ami részben merevíti a nagyobb méretű dobozt, és részben tartja a vastag belső lemezt.
Továbbra is megőriztem a betolható oldallapokat, amik alul és felül a tagoló elem miatt 2 db-ból lesznek majd.
Továbbra sem vettem igénybe külső segítséget, saját készítésű asztali körfűrészemmel alakítottam ki a profilokat.
(#) Alkotó válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Kifurkáltam a rögzítő lyukakat és meneteket, majd összeállítottam a vázat a szerelhetőség ellenőrzéséhez. Egyenlőre minden a tervek szerint alakul, és arra számítok ez nem is fog változni.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Ahogy látom neked bejött az előlapi táp-csatlakozás.
Milyen készülék kerül a dobozba?

szerk: rákérdezek - tápegység?
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Az előlapi csatlakozás egyetlen hátránya az esztétikai otrombaság. Egyébként csak előnye van. Tökéletes a helykihasználás, betolható falig a doboz, ha ki kell venni sokkal egyszerűbb kiszabadítani, és nekem még a huzalozási logikába is jól beleillik. Mindezzel együtt, senki sem buzdítok hasonló konstrukcióra, mindenki a belátása szerinti legígéretesebb megoldást válassza. Igen, labortápegység, Attila86 SMPS-II kapcsolásának 70V/5A-es változata, ami nem mellékesen a tanácsaidat követve alakult át. Mellékeltem az elképzelésem.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) pipi válasza Alkotó hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Nem olyan ronda az, ha 90 fokos tápdugó kerül bele
(#) exabit válasza pipi hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Igazából a 90 fokos dugó csak rontana a helyzeten, mert azok jellemzően úgy vannak kialakítva (és én csak egy féle kialakítással találkoztam) hogy a vezeték rálógna a banán aljzatokra. Akkor működne csak, ha a földelő tüske lefelé állna, így akkor szemből nézve balra távozhatna a vezeték egy 90 fokos dugóval.
A doboz amúgy tetszik, szerintem príma lesz ez is.
Egyébként nem tudom miért terveznek olyan panelműszert aminek a négyzet alakú kivágás nem elég, hanem még plusz beszögellést is kell neki reszelni...
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) pipi válasza exabit hozzászólására (») Nov 10, 2023 /
 
Ha nincs megfelelő irányu csati, az aljzatot el lehet fordítani 180 fokkal (persze előre kell gondolni a kivágásra, vagy "tégla" kivágás kell)
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2023
(#) majkimester válasza pipi hozzászólására (») Nov 11, 2023 / 1
 
Ha már 90 fokos a tápdugó, akkor annak hátul sem kellene sok hely, csak kb. 3cm, ami hasznos lehet a hűtés miatt is. És így a vezeték is eltűnne elölről, és hátul (és a doboz alján) elférne néhány szellőző furat, mert tartós használat esetén trafó által termelt hőnek is valahol távoznia kellene.
(#) mex válasza majkimester hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Az én asztalomon van épp elég vezeték, (esetenként gubanc), nem nehezíteném a helyzetet még a betáp kábelekkel is. Már régen szerettem volna az asztal hátsó részére valamiféle "kábellétrát" szerelni amelyben elférne pár kábel, és nem kellene mindig eltávolítani az elosztóból, de ezidáig csak terv maradt...
(#) yagi válasza yagi hozzászólására (») Nov 30, 2023 / 2
 
Megérkeztek a porfestésből a dobozok és a fali konzolok . . . Sajnos úgy érzem most egy kicsit rossz döntést hoztam.
Selyemfényű feketét kértem, de ez annál fényesebb lett mint amit szerettem volna -> matt feketét kellett volna választanom.
Valamint az apróbb csiszolási nyomokra azt mondták jobban eltűnnek ha alapozó réteg is van . . . rábólintottam. Ennek az lett a következménye hogy a szép éles sarkok jó tompák lettek - kicsit "tukmának" tűnik így, tudjátok hogy néz ki valami amin túl vastag a festék.
Most már mindegy, szerencsére látszódni ebből csak a teteje fog, a fali konzolok meg jók lesznek így is.
(#) yagi válasza yagi hozzászólására (») Dec 18, 2023 / 1
 
És a hátulja is alakul . . .
(#) teglascs válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Milyen kenőanyag vált be a "körfűrészlap VS alu" viszonylatban?
(#) btamas81 válasza yagi hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Feliratokat hogy csináltad?
(#) Bakman válasza teglascs hozzászólására (») Dec 19, 2023 / 1
 
Valószínűleg a marógépeknél is használt emulzió jó lehet. Igaz, kicsit fura a kérdés, mert nem egyszer láttam élőben körfűrészes alumínium idomok vágását és mindenhol szárazon verették, alumínuimra való, lapkás tárcsával.
(#) teglascs válasza Bakman hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
A fotón úgy látom, hogy a rudakra a forgács valami nedvesség miatt ragadt fel, ezért merült fel bennem a kérdés.
Köszi azért!
(#) mex válasza teglascs hozzászólására (») Dec 19, 2023 / 1
 
A múlt században petróleummal kentük,a gyorsacél fűrésztárcsát. A keményfémbetétest szárazon használtuk.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2023
(#) yagi válasza btamas81 hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Lézergravírozással lettek csinálva a feliratok. Sajnos hiába terveztem meg és vittem el .dxf formátumban, ezt valamiért nem szerette az SW ahova vittem, ezért ott rajzolták meg, de nem ugyanolyan lett mint amit én terveztem (betűméret, vastagság szempontjából). De azért nem lett rossz így sem
(#) Bakman válasza teglascs hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Jogos az észrevétel, nekem nem tűnt fel.
(#) bbatka válasza yagi hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
A vektoros formátumoknál csak a nyomvonalon halad végig a lézer. Ez úgy nem jó.
(#) Bakman válasza bbatka hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Gondolom a dxf verziójával lehetett gond. Cégnél sem mindegy, honnan származik a fájl. Van, amelyiket megnyitva a program nem lát semmit vagy formátum hibával eleve elutasítja. Nálunk az innen konvertált fájl jól működik (vektoros pdf-ből dxf): Bővebben: Link.
(#) yagi válasza Bakman hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Librecad-ben terveztem és azt a dxf-et vittem. A műhelyben ahova vittem ott pedig Corel Draw-t használnak . . . Dobott egy hibaüzenetet, de végül megnyitotta, csak éppen nem pontosan azokban a pozíciókban voltak a feliratok ahol annak lennie kellett volna. Hogyan kellene ezt csinálni hogy jó legyen? .svg file-t is lehet generálni librecad-ben, lehet az jobb lett volna?
(#) Alkotó válasza teglascs hozzászólására (») Dec 19, 2023 / 1
 
A tutit nem tudom megmondani neked. Az elsőket szárazon csináltam, de így kicsivel nehezebb tolni, és jobban melegszik. Utána volt még egy kis üregelő spray-m, amit ráfújtam a tárcsára, és sokkal jobb lett, de ez elfogyott. Végül valami közönséges olajat cseppentettem rá, és az is szinte azonos volt az üregelővel.
Itt egy sok fogú gyorsacál tárcsával készítettem a vékony rést, és egy kevés fogú vídiás faforgácsolásra optimálissal a szélesebb rést. Ráadásul egy faipari megmunkáláshoz való magas fordulaton (kb. 4-5000 f/perc) forogtak a szerszámok, tehát nagyjából semmilyen körülmény sem volt ideális.
Mégis, nagyjából problémamentesen meg tudtam oldani a réseket, pedig itt még az alapanyag is egy kenődősebb fajta valami.
Szerintem éppen az a tanulság mindebből, hogy nem csak ideális viszonyok között lehet megvalósítani ezeket a réseket, hanem mostoha körülmények mellett is.
(#) Bakman válasza yagi hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Nem tudom, hogy a mi lézeres mérnökeink milyen programot használnak. Próbálj vektoros PDF-et készíteni, azt konvertálni a linkelt oldalon és vidd mindkettőt, hátha. A CorelDRAW elvileg kezeli a vektoros PDF-et, abban nem nagyon lehet tévesztés, a DXF-fel lehetnek variák. Ahány helyen konvertáltam a PDF-et, annyi különböző DXF lett a végeredmény, eléggé változatos eltérésekkel a lézeres kollégáknál.
(#) yagi válasza Bakman hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Rendben, köszi. Legközelebb viszek több verziót.
(#) Alkotó válasza yagi hozzászólására (») Dec 19, 2023 /
 
Nekem azt tanácsolják általában, hogy az alapformátumot (amivel készül a terv) célszerű elvinni. Persze nem biztos, hogy azt meg tudják nyitni, és fel tudják dolgozni, de ha konvertálni kell belőle, akkor általában ez a legjobb kiindulás. Aztán a helyi viszonyoknak megfelelően majd ők legenerálják a szükséges állományokat.
(#) teglascs válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 20, 2023 /
 
Köszönöm.
Következő: »»   86 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem