Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozás
 
Témaindító: G-Lex, idő: Okt 24, 2005
Lapozás: OK   5 / 66
(#) spal hozzászólása Feb 14, 2008 /
 
Nekem is van egy kérdésem egy 16F627A ból kiolvasom a programot. IC-Prog 1.05 programmal és a vissza ellenőrzésnél hibát jelez. Valamit rosszul csinálok vagy levan kódolva. Választ előre is kösznöm.
spal@citromail.hu
(#) gtk válasza Fery hozzászólására (») Feb 14, 2008 /
 

Ezt en mar regebben belinkeltem es ajanlottam valamelyik PICes topicba.
(#) dcsabi hozzászólása Feb 21, 2008 /
 
Használ valaki Oshon-os (PIC Simulator IDE) fejlesztőkörnyezetet, a PIC-ek-hez? El akarok indulni a 18F-es szériával és elkelne egy "okosság" az előbb említetthez. Nem vagyok programozó bajnok, és nem szeretek homokszemekből várat építeni. Ha nagyon muszáj eljátszok az asm-el is... A 16F-esekhez
nekem megfelelt a Parsic meg az Oshon-os cucc...Tehát ha valakinek van "okosság" ehhez (18F....) segíthetne..
(#) potyo válasza dcsabi hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Látom, te sem olvastad el a fórumszabályzatot, a XVIII. pontot biztosan nem...

Itt van, amim van, de igazából ez a PIC Simulator IDE nem nyerte el a tetszésemet: Link
(#) kobold válasza devil2006 hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Akkor marad a programozás
Nekem fpp van, alapból nem sok típust támogat, viszont megvan a forráskódja, és amúgy is bővíteni akartam. Egy hozzávaló eszközt pár óra alatt, szinte lomokból lehet csinálni, és a 916-os hardverileg ugyanúgy programozódik, mint a többi, csak mások a memóriaméretek, esetleg időzítések. Ezt adatlapból mind meg lehet tudni.
Nem tudom, mennyire sürgős ez neked. 12F508-ra kezdtem el bővíteni, de attól függően, mennyit tudsz várni, nekiugorhatok ennek is, végül is az enyém ráér.
(#) dcsabi válasza potyo hozzászólására (») Feb 22, 2008 /
 
Szerintem is van mit rajta csiszolni, meg az én tudásoomon is, azárt próbálkozom, több mindennel. Egyébként köszi...
(#) devil2006 válasza kobold hozzászólására (») Feb 23, 2008 /
 
Nekem sem sűrgős annyira. De ha megvagy jelez:p Köszi
(#) symantech hozzászólása Szept 18, 2008 /
 
Hali!

Egy kérdés.. ha szeretnék megtanulni PIC-et rogramozni, mivel kezdjek? Most tanuljuk a suliban, de nagyon nem kívánja a tanár megtanitani, csak ad egy feladatot, és csináljátok meg.. 16F84A IC-t használunk.. jó, szeretjük, sokat bír, és van belőle mint a szemét.. jelenleg még.. én magamban is szeretnék megtanulni PIC-ezni.. valami könyvet tudtok ajánlani, vagy akármit amiből megtudok tanulni, esetleg csak alapszinten, é utána fejleszthetem magam.. (bocs a satnya fogalmazásért, suliból írok..) előre is köszi válasz(oka)t..
(#) Szamy hozzászólása Szept 18, 2008 /
 
üdvözlet urak!

egy kis segítséget kérnék valamely kollégátol akinek kisujjában van a téma.adott lenne egy nyolclábú mikrovezérlő(ötletem szerint pl 12f675 de tőlem lehet avr vagy bármi, lényeg a költséghatékonyság,és a kis méret, tehát jó lenne valami 8 lábú ic-nél maradni...).
a szükségletem a következő lenne: 4 kimenet meghajtása szekvenciálisan, a következő képpen:
a táp megérkezése után 5 sec-el az 1 láb szintváltása 0,5 sec-re
a 2.láb az előző művelet lezajlása utána 25sec-el ugyanaz a művelet
3. láb a 2-es művelet lezajlása után 5 sec-el szintváltás 0,5 sec-re
4-es láb a 3-as lezajlása után 5 sec-el szintváltás 0,5 sec-rerendkívül hálás lennék ha valaki megírná nekem a progit. az, hogy a kimenet melyik szintről mire vált tökmindegy, de ha válogathatok akkor a 0 legyen az aktív.
sajnos az analóg felépítés (pl 4017-el) lehetetlen a helyszűke miatt.

please....
(#) googa válasza Szamy hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Mit szeretnél ebből kihozni? Mit fognak a kimenetek vezérelni?
(#) googa válasza symantech hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Szia! Vegyél egy PicKit2-őt, nem drága és nagyon kis hálás kütyü. Ezzel már el tudsz kezdeni programozgatni, főleg, hogy a mellé kapott demoboardon lévő pic-et máris tudod nyektetni a példaprogramokkal.
Aztán itt van a PIC miértek, hogyanok fórum.
De ajánlom még mindenkinek a http://t-es-t.hu/ oldalt, ahol a közepes teljesítményű mikrovezérlékről nagyon-nagyon sok oksság van leírva.
A személyes kedvencem pedig Nigel oldala, ahol színtén nagyon sok minden van és én is onnan okosodom: Nigel's PIC
(#) Szamy válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
bekapcsolás után, egy készülék gombjain zongorázna a kütyü, kiváltandó, hogy minden bekapcsolásnál (viszonylag sűrűn) mellette állva végig kelljen várni ezeket az időket.
(#) googa válasza Szamy hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
...és ezzel nem fogsz valami galibát okozni? Ugye nem valami (ipari) biztonsági kütyü felügyeletét, vagy éberség ellenőrző dolgot szeretnél kiváltani ezzel?!
Milyen sürgős, mert én megcsinálhatom, de nem tudom milyen gyorsan jön össze?! Tudom, nem nehéz, de az időm, meg a munkám...meg még én is kezdő vagyok a többiekhez képest.
Még egy kérdés: Az időket milyen tűréssel kell tartani (melyiket, mennyire)? Pl a 25 az inkább legyen 24 vagy 26, meg ilyesmi?!?
(#) Szamy válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
mediaplayereket kell indítani. a pontosság nem fontos, a belső r-c is bőven elegendő. a fontos, hogy megbízható legyen ...
(#) googa válasza Szamy hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Az jó, ha vasárnap este küldök valamit? Ha közben valaki tol valami készet, akkor szólj!
(#) Akoska hozzászólása Szept 18, 2008 /
 
Sziasztok!
Sajnos nem tudtam eldönteni melyik helyre írjak pic-cel kapcsolatban.Segitséget szeretnék kérni egy C program elkészitésében. Elolvastam Topi 3cikkét de sajnos nagyon nem értem. Azt szeretném hogy egy PIC16F877-esre rákötök 4 nyomokapcsolót ezek lesznek a bemenetek. Kimenete 4 led lenne. Ha megnyomok 1 kapcsolot akkor a kimeneten világit 1 led. Ha megnyomok egy másik kapcsolot akkor az első led elalszik és kigyullad egy második led... és igy tovább. Ez olyan lenne mint egy bemenetválasztó, ilyen egymást kiváltó kapcsolosor. Az a fontos hogy C nyelvben legyen irva mert ebben tanulok programozni. Addig jutottam, hogy includoltam és beállitottam a configot. Aztán elakadtam. Hogyan kell figyelni a kapcsolokat és hozzárendelni a megfelelő kimenetet? Hogyan kell ezt ciklusba szervezni? (sajnos tökre hülye vagyok hozzá) Az is jó lenne ha egy kis program mintát adnátok mer nagyon szeretnék önállóan programokat irni. Nagyon köszönöm a segitséget!

Ákos
(#) Szamy válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
persze, minden megoldás érdekel. akkor várok...persze, ha előbb megvan annak örülök, mert akkor hétvégén tudnám tesztelni a gépeket.
köszönöm előre is.
(#) googa válasza Akoska hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Szia!

Próbálj meg körülnézni ezen az oldalon: Nigel's PIC itt megtalálod az általad kívánt kapcsolást és a hozzá tartozó programot is, sőt annak össze-vissza mindenféle változatát. Egy a bökkenő vele, hogy ez nem C program, hanem ASM, viszont remekül van kommentezve minden sor.
(#) Akoska válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Szia!
Nagyon köszönöm a segitséged, de nekem fontos hogy C ben legyeln. Nincs ilyen kezdöknek szóló oldal csak C-ben?
(#) googa válasza Akoska hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Szerintem nézd meg amit mutattam. A hardware linken keresd ki azt a kapcsolást, amin LED és kapcsolók is vannak. Nézd meg melyik kapcsoló ill. LED melyik lábra csatlakozik az adott PIC-en.
Utána keresd meg a hozzá való tutiorial-t, oda van írva melyik kapcsolásokhoz jó. Olvasgasd végig a leírást és a programban is a kommenteket, legalább a logikájára rájössz és szerintem át tudod ültetni ezt a C-be.
(#) Akoska válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Megnéztem. A hardverrel tisztában vagyok ez stimmel. Mivel 2k-ig ingyenes a MikroC ezt szeretném használni PicKit2-vel. Sajnos az asm méginkább kinai nekem. A C programok nagyrésze ANSI kompatibilis és ezért is jó lenne. Biztosan haraguszol hogy ennyire kötöm az ebet a karohoz de a C-ve l már volt sikerem (tudtam müködö programot irni.)
(#) googa válasza Akoska hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Én aztán nem haragszom Rád, semmi okom rá. Mindenki maga dönti el milyen nyelven tanul meg programozni. Én inkább a basic-et szeretem még mindig, de mikor elkezdtema PIC-ekkel foglalkozni, a többiek tanácsára nagy nehezen rávettem magam az ASM-re, mert azzal tényleg bármit meg lehet csinálni. Egyébként összesen van benne 23 vagy 28 parancsszó, amivel a PIC-et lehet nyektetni. A többi meg már adatlap kérdése, meg amúgy is azzal kell, hogy kezdődjön egy projekt. Én javaslom, hogy nigel oldalával indulj el szépen ASM-ben, a többség itt is abban dolgozik.
C-ben nem tudok segíteni Neked, mert abból bőven elég volt a fősulin az a fél év, aztán el is felejtettem a struktúráját.
(#) googa válasza Szamy hozzászólására (») Szept 18, 2008 /
 
Ha a negyedik láb vissza áll, akkor kezdődjön előről a ciklus 5 másodperc szünettel, vagy ezután álljon le a program?
(#) Szamy válasza googa hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
jogos! ha a 4. láb is megvan a művelettel, akkor end.
(#) Báddzsó válasza Szamy hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
12F509-re itt a progi, müxik ahogy leírtad. nem teszteltem. lábak: 1. gp0, 2. gp1, 3. gp2, 4. gp4

szamynak.HEX
    
(#) Szamy válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
köszönöm ! itthon most csak 12f 675 öm van 8-lábúból(ez egyébként még futó típus?csak kiváncsiságból kérdem...), úgyhogy valakit menesztenem kell 509-ért.
viszont elkérném az asm-et is, hátha túrnom kell az időzítést.

köszönet mégegyszer.
(#) googa válasza Szamy hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
Szia! Megalkottam, méghozzá úgy, hogy a '0' lesz az aktív állapot. Viszont ebből ugye az következik, ha lejár a program, akkor minden láb átmegy nullába.
A program 16F648A-hoz van írva, nekem ez volt itthon a legkisebb PIC-em. Nem kell külső oszcillátor, csak 5V neki és mehet. A vezérlő lábak a B-port 0-3-as lábai.
Szólj, ha működik, vagy bármi van.
(#) Báddzsó válasza Szamy hozzászólására (») Szept 19, 2008 /
 
12f675-re: asmet nem tudom adni mert basicben dobtam össze... teszteld, aztán legfeljebb átírom az időket én, ha nem jó.
(#) Szamy hozzászólása Szept 19, 2008 /
 
istenek vagytok!
648-am és 675öm van itthon, még van egy kis dolgom, aztán kipróbálom őket. kb 3 óra múlva beszámolok az eredményről.

köszönöm!
(#) Szamy hozzászólása Szept 19, 2008 /
 
találtam 2db 12f629-et is. ez full kompatibilis(az én szempontomból) a 675-el?
Következő: »»   5 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem