Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1268 / 1268
(#) pipi válasza Moon79 hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Hali!
Valami közismertebb képformátumba tedd be
(#) kadarist válasza pipi hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Talán így már közismertebb a formátum.

DSC_0864.jpg
    
(#) tufatofu válasza Moon79 hozzászólására (») Ápr 26, 2024 /
 
Szia! Lehet, hogy csak nekem nem kézenfekvő, hogy mivel szokták a "heic" kiterjesztésű fájlt megnyitni, de ha másnak sem egyértelmű, akkor valószínűsíthető, hogy nem kapsz választ.
(#) Udvari Zsombor válasza tufatofu hozzászólására (») Ápr 27, 2024 /
 
Idézet:
„HEIC stands for High Efficiency Image Container. The format is an updated variant of the High Efficiency Image Format (HEIF), traditionally used by Apple across its mobile devices. Apple uses HEIC for HEIF images.”
Tulajdonképpen ez egy nagy hatékonyságú Apple specifikus képformátum.
(#) tufatofu válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2024 / 1
 
Ennek örülök.
(#) img válasza tufatofu hozzászólására (») Hé, 10:12 /
 
Windows alatt a store-ból letölthető HEIC Image Viewer megnyitja. Egyébként csak fizetős plugin van hozzá ami az intézőből, direktben is meg tudja nyitni.
(#) tufatofu válasza img hozzászólására (») Hé, 10:38 /
 
Köszi, én megvagyok nélküle, csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy egy kérdés esetén célszerűbb elterjedtebb formátumot mellékelni, mert nem biztos, hogy az egyébként válaszolni tudó, programok után fog kutatni.
A hozzászólás módosítva: Hé, 10:39
(#) erbe válasza img hozzászólására (») Hé, 21:42 /
 
W11-ben semmit nem kellett csinálnom hozzá, megnyitja.
(#) Moon79 válasza Moon79 hozzászólására (») Sze, 9:23 /
 
Felraktam jpeg formátumba.

IMG_2238.jpeg
    
(#) kadarist válasza Moon79 hozzászólására (») Sze, 10:04 /
 
Ezen már túl vsgyunk. Valakitől valami érdemi hozzászólás a sok informatika után?
(#) HA5AWS hozzászólása Sze, 12:04 /
 
Sziasztok!
Nem biztos, hogy szorosan ide tartozik a kérdés, de hátha tudja valaki. A LED tv-kben a háttérvilágítás LED-jei milyen hullámhosszon sugároznak. Miután mindegyik UV tartományban működik és a fénypor adja a fehér fényt az alap hullámhosszra lennék kíváncsi.
Üdv: Gábor
(#) elektrorudi válasza HA5AWS hozzászólására (») Sze, 19:40 /
 
Huhhh. Biztos vagy Te ebben? A gerjeszett fénypor a fénycsövek idejéből ismerős. A LED egyáltalán nem így működik. Nem akarok fejtegetésbe bocsájtkozni, mert O.T. lenne és egyébként is rengeteg anyag fellelhető a neten a LED működéséről.
Az is megfordult a fejemben, hogy talán április 1. van. De nem. Május 1.
(#) Gafly válasza elektrorudi hozzászólására (») Sze, 19:48 /
 
Amennyire én tudom, fehér LED-ből van többféle is.
RGB színkeveréses is, meg "fényporos" is. Ez utóbbit nem lehet wifin okostelefonnal állítani.
(#) kadarist válasza elektrorudi hozzászólására (») Sze, 21:00 /
 
De bizony, fényporos a fehér generálása. Sokszor "kiég"a fénypor és akkor kékeslila lesz a háttérvilágítás.
(#) erbe válasza Gafly hozzászólására (») Sze, 21:51 /
 
Idézet:
„fehér LED-ből van többféle is.”

Tudom.
Samsung TV-mre vettem +5 év garanciát. Az összesen 6 év alatt háromszor vitték el garanciális javításra "elsötétedés" miatt. Mikor lejárt a garancia, hozattam egy garnitúrát és kicseréltem az összeset. Egész jól bírta. Nemrég elment a középső sáv, később 2 felső. Na akkor már tényleg nem lehetett nézni. Előszedtem a csomagot és válogattam belőle jobbnak kinéző csíkokat. Érdekes módom csak a rövidek múltak ki. Ahogy válogattam, kiderült, hogy különböző szériákból vannak a csíkok. TV szerelő ismerős mondta, hogy egyszerre kell cserélni az összeset. A garis szerviz spórolt.
Összeraktam. De jó, megy a TV. Egy kis folt, valószínűleg szöszcsomó (porcica) került a fényterelők közé. Attól még nézhető, majd legközelebb kitörlöm. Később tűnt fel, hogy a régebbi garnitúrából mentett 3 rövid sáv enyhén sárgás fényt ad.
(#) HA5AWS válasza elektrorudi hozzászólására (») Sze, 22:48 /
 
Szia!
Nagyjából igen biztos vagyok benne. LG tv háttérvilágítását cseréletem, és szórakozásból a rossz ladsáv ledjeiről lepattintottam a fényvetőket. Némi por hullott ki. A LED-del megvilágítottam és csodás fehér fényben világított az asztalon. Biztos vannak más megoldások is de ez biztos, hogy fényporos. A kérdésemhez nem jutottam közelebb így köszönöm a hozzászólásokat. Megpróbálom a netet hátha találok megfejtést.
Üdv: Gábor
(#) elektrorudi válasza kadarist hozzászólására (») Csü, 14:27 /
 
Köszönöm mindenkinek a tájékoztatást. Megint tanultam valamit. Biztosra vettem, hogy a TV-knél is, a mennyzeti lámpaként használt LED panelek technológiáját használják. Tehát van egy fehér LED-ekből álló szalag, és ezt a fényt "terítik szét" a teljes háttérre. Ezek szerint, nem.
Pár hete volt egy problémám egy Laptop háttérvilágításával. Akkor derült ki, hogy teljesen ugyanazzal a típuszámmal, négyféle háttérvilágítással is gyártották ugyan azt a laptopot:
- RGB LED
- LED (valósznűleg erről szólt az eredeti kérdés)
- CCFL
- dupla CCFL
Ezzel a CCFL csővel kapcsolatban olvastam, hogy amikor a végét járja, kékes-lila-rózsaszín (magenta) lesz a bemelegedés alatt a színe, a fénypor "fáradása" miatt.
(#) kadarist válasza elektrorudi hozzászólására (») Csü, 15:41 /
 
Tévedésben vagy, mert a fénypor a magába a LED-be van beépítve, a liláskék LED fölé, attól sárgás színű a fehér LED kikapcsolt állapotban. A mennyezeti fehér fényű lámpa ugyanazon technológia alapján működik, mint a tévék háttérvilágítás-LEDjei, tehát ott sincs különbség. A színhőmérsékletet is a fénypor összetételének változtatásával állítják be. Más a helyzet a színváltós, RGB-lámpákkal, ott külön piros, zöld és kék színű LED-csoportokat kapcsolnak be.
(#) atti35 hozzászólása Pé, 20:18 /
 
Sziasztok!
Ismételten hozzám került egy hibás tv(VORTEX) . Azt produkálja, hogy a kezdő képernyő betöltés után kikapcsol és próbál újraindulni a végtelenségig. Közben a készenléti led piros /zöld felváltva villog és semmi gombnyomásra nem reagál. Mi lehet a hiba? Válaszokat előre is köszönöm.
(#) elektrorudi válasza kadarist hozzászólására (») 5:05 /
 
Köszönöm. Az ElektroTanyán egészen jól kivesézik a kérdést, bár az eredeti kérdésre ott sincs válasz. Megint tanultam valamit.
A hozzászólás módosítva: 5:05
(#) renegat1 hozzászólása 17:44 /
 
Sziasztok!
Reggel bekapcsoláskor LG32LM TV így fogadott. Javítható vagy kuka?

TV.jpg
    
Következő: »»   1268 / 1268
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem