Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   260 / 260
(#) Dino71 válasza cesar444 hozzászólására (») Júl 6, 2024 /
 
Az e15 elárasztásvédelem.Ha nincs alul víz benne ellenőrizd az úszókapcsolót zárt és nyitott állásba is hogy átad e 0 ohmra és nyitva kiló ohmra. Indításnál teszteli az ürítőszivattyút, keringető szivattyút. Ellenőrizd a motorok tekercselését nem e szakadt. Az ürítő sziv. tekercselése hajlamos a szakadásra. A ker szivattyú perselyeit is ellenőrizni kellene nincs e elkopva a tengely nem e kotyog.A fűtést pedig testzárlatra 1000V al. Írtad még a fűtésrelé meg van égve cseréljed! Az is szokott elégni és nincs rendes kontakt. Valamint a 4db x2 es kondit. 2db 22n és 2db 220n
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2024
(#) cesar444 válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 6, 2024 /
 
Szia
Köszi a segítségedet,a kondik jók, az ellenállást most keresem mert az nem jó, azért had kérdezzem,nincs véletlen 1 rajzod róla, ezt nem találtam fent. 12 es nagyságom van de 08 ast keresnék, ami elféra nyákon.A motorrol még annyit ,hogy előtte a hajtás müködött,már mint a motor,mert csak e15 re dobta ki,a szivárgást megszüntettem és vissza rakva bekapcsolva program látszik kb 5 sec utánna e15, és rögtön e01 és 1 pillanatra mozdul a motor és mindenleáll.

Csak azert írtam,hogy lásd hogy jelenik meg a hiba.
Erre volt e már hiba jelenséged.
Köszönöm nagyon a segítséged.
Ha tudsz még valami esetleges hiba jelleget megköszönöm

Üdv; Varga András
(#) Dino71 válasza cesar444 hozzászólására (») Júl 6, 2024 /
 
Nem tudom melyik ellenállásról beszélsz és miért. A motorokat mérd ki ahogy mondtam. elsőnek az ürítőt mert az szokott megszakadni. Ha az egyik tekercselés szakadt a háromból attól még úgy hallod mintha menne. A fűtést is testzárlatra 1000V al. Ha volt vízszivárgás akkor a körül kell keresgélni. Sajnos elsőnek a fűtést éri a víz és hajlamos megszakadni és testzárlatos lenni. És az elektronika is be tud ázni olyankor. Rajzom nincs.
(#) cesar444 válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 6, 2024 /
 
Szia
Köszönöm a segitséget

Andras
(#) cesar444 válasza cesar444 hozzászólására (») Júl 11, 2024 /
 
Szia
Bocs, hogy ismét zavarlak amit mondtál cseréltem motor tekercsek jók. Relé kondikat is cseréltem de, releket is néztem szelepeket. Már mint a be enged öt is.
És a következő kép videón.
A 1 pill csak bekapacsolom a gomba, és a program rögtön indulna, és modul a. Motor 1 pillanatra, de ezt bekapcsolas őr és kikapcsolaskor is modul.
De a következő videón a tény erre tudsz e valami megoldást.
Köszönöm. Andras
(#) Dino71 válasza cesar444 hozzászólására (») Júl 11, 2024 /
 
Hát kicsit nehéz megfejteni az írásodat ;( A video beszédesebb lenne de az valami tik-tokos lindabos tetőlemez fedésről szól.
(#) cesar444 válasza Dino71 hozzászólására (») Júl 11, 2024 /
 
Bocsi
Ennyit bírtam hiába cseréltem amit mondtál, most a fűtés motorok jók. Most berakva ezt adja, vagy teljes halott a program?
(#) strixaluco0508 hozzászólása Júl 14, 2024 /
 
Sziasztok!
Van egy 10+ éves Siemens mosogatógépünk (se24e258eu/26), ami pár hónapja elárasztotta a konyhát, mert nem engedett le belőle a víz. Szerelő szerint az úszószenzor nem jó, és nem javítható, mert nincs már hozzá alkatrész. A szűrő tiszta, alatta a propeller mozgatható, a szennyvízcsövekben sincs dugulás. A gép aljába nem folyt be víz. Reseteléskor rendben szivattyúz, viszont a programoknál különbözőképp viselkedik.
1. 45°c gyors program: elindul, hamarosan világít a csap jel, de nem áll le a gép (így lett minden csupa víz legelőször is)
2. Áztatás: el sem indul
3. Auto 55-65°c: elindul, de kevés víz beengedése után csap jel és nem folytatja (belül kevesebb víz van, mint a 45-ösnél)
4. 50°c: na ez érdekes, pár napja próbáltuk, akkor elindult, fél óráig hagytuk menni (amúgy 140 perc), de leállítottuk, mert nem volt idő végigvárni. Ekkor nem állt benne víz, működött úgy, ahogy látszólag kell, kicsit optimisták is lettünk. Viszont tegnapi újra próbakor ugyanúgy csap jel 2 perc után, szerencsére ez is leáll, de áll a víz belül.
Szóval vagy el sem indul, vagy kevesebb-több víz beengedése után gyúl ki a piros csap fény. Aquastop van hozzá.
A szerelő az úszószenzor alatt az úszó/safety system aljában lévő mikrokapcsolóra gondolhatott? (sajnos én nem voltam vele jelen) Más videóban láttam, hogy hasonló problémakor a vízátfolyás érzékelőt(?) cserélték, ami rendbe hozta. Eleinte gondoltam rá, hogy lehet a mágnesszelep a baj, de végül is kifele-befele megy a víz (resetkor folyik ki szépen, hallani a szivattyút rendesen).
Nem vagyok szerelő sajnos, de szeretném javítani, mert egyébként egy nagyon szépen karbantartott és masszív gép. Remélem tudtok segíteni.
(#) Dino71 válasza strixaluco0508 hozzászólására (») Júl 14, 2024 /
 
Szia!
Az átfolyásmérőt kellene megvizsgálni A bemenő víz útjában van és megy tovább a labirintusba.
Baloldalt a alul a hátsó sarokban van. A csatlakozója szokott eloxidálódni. És igen az úszókapcsoló mikrokapcsolója is szokott kontakthibás lenni. Keress egy rendes szerelőt. Ezt a gépet megéri gatyábarázni. Az elektronikája is szokott rosszalkodni ha x2 es tápkondival van megoldva emlékeim szerint.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2024
(#) Epu2 válasza strixaluco0508 hozzászólására (») Júl 14, 2024 /
 
Az, hogy megtelik az úszó környéke és a konyha. A szivattyú, vagy a kivezetőcső hibája. Az hogy az úszó kapcsolója nem 100-as, nem feltétlenül árasztja el a lakást.
(#) cesar444 válasza cesar444 hozzászólására (») Júl 15, 2024 /
 
Bocsi
A videót nézted, ez már látható, ilyenkor mi lehet a gond.
Köszi: András
(#) strixaluco0508 válasza Epu2 hozzászólására (») Sze, 9:28 /
 
Pontosítanék, az ajtón keresztül folyt ki a víz. A gép alatti rész teljesen száraz volt, csak a belsejében gyűlt fel a víz, és megadta magát a tömítés az ajtónál.
(#) strixaluco0508 válasza Dino71 hozzászólására (») Sze, 9:45 /
 
Köszi az ábrát! Erre gondoltál, amit fotóztam? Hogyan tudom megállapítani, melyik a gond? Vagy cseréljem ki mindkettőt?

siemens.jpg
    
(#) Dino71 válasza strixaluco0508 hozzászólására (») Csü, 19:11 /
 
A narancssárga csatisra sokszor csak kontaktos a csatlakozó. Azt próbáld először. Aztán ha nem gyógyul meg akkor kiszeded és van benne egy reed cső, azt cseréled de lehet, hogy már mechanikusan kopott és nem forog a mágnes benne, vagy el van koszolódva. De az is lehet, hogy a labirintus el van vízkövesedve és nem megy át rajta a megfelelő vízmennyiség, hogy forgassa és jelt adjon.
Következő: »»   260 / 260
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem