Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   265 / 265
(#) Homeservice válasza Homeservice hozzászólására (») Feb 18, 2025 /

Most ment az újabb mosogatás, most is szépen elindult, és kb a felét tudta csak elvégezni, most is f15.
Újra küzd az ürítő szivattyú, nincs búgó hang, de az ürítés után nem megy tovább, így most újra kiszedtem a legaljáig a vizet a szűrő alól, akkor nem erőlködik, gyorsan tovább is lép. Jelenleg mos.
Közben újra f15.

Ami nem tiszta, hogy a teszt hibamentes megy le, akkor hogy a fenében teszteli magát a gép? (teszt alatt: on +p+p+off+p+p+on+start)
Mivel nem tudom a működési elvet, nem tudom hogyan tovább. A másik motort még nem szereltem ki, de holnap megnézem esetleg annak lóg e a tengelye.
Szánalmas, hogy nincs 4 éves és már elromlott a gép, a bosch fűtése kihúzott 7 vagy 8 évet, kicsit bánom hogy nem újra boscht vettem meg. Tudnak ezek a mérnökök, hogy a garancia után haláloznak el a dolgok nem sokkal.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2025
(#) Dino71 válasza Homeservice hozzászólására (») Feb 19, 2025 /

A keringető szivattyút cseréld, vagy perselyezd meg. Annak a perselykopása okozza. Figyeli az áramfelvételét az elektronika.
(#) Homeservice válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 19, 2025 /

A persely műanyag, vagy valami különleges anyag?

A gyári az kerámia, Én POM ból, vagy teflonból esztergálom. Yutyubon számtalan videjót találsz róla.
(#) Homeservice válasza Homeservice hozzászólására (») Feb 19, 2025 /

Ja látom, cnc-vel megmunkált műanyag.

Az ilyet 3D nyomtatottan megfelelő lehet, vagy az nagyon gyorsan elkopna?

Ide nem elég a 3d nyomtatott, esztergám nincs, vagy megveszem a lengyelek által legyártottat, vagy pl ezt a gépbe. Gyanítom nem rosszabb semmivel a gyáritól, ha nem még jobb is. Tartok a hevítéstől, vagy esetleg, ha valami félremegy.

Hát Te döntesz, a képességeidet nem ismerem. Én heti szinten csinálok ilyet tegnap 2db ot. Nem egy ördöngösség. Szerintem lehet 3D nyomtatni is de ahhoz meg én nem értek. Van 3d nyomtatóhoz POM szál is.
Csak egy lehetőséget mondtam.

Rendben, megnézem.
(#) Homeservice válasza Homeservice hozzászólására (») Feb 19, 2025 / 1

Gyors megoldás kell, berendeltem a szivattyút a Bleckmannt, bízom benne, jobb mint a gyári de működjön legalább 3 évet.
Amit kiszerelek majd megkapja a perselyeket, megy a polcra tarcsinak.
(#) Homeservice válasza Homeservice hozzászólására (») Feb 20, 2025 /

Ugyanaz a márkanév az eredeti szivattyún és szemre ugyanaz a persely van benne, mint a most beszerzetten. Az eredeti elég rendesen lóg. :o
Teszt sikeres, persze a bilics nem fogta eléggé picit csepegett, kis igazítás picit jobban ráhúzás segített talán, most épp nem csepeg, a felső kicsi csővel volt a huzavona. Jelenleg mos.
Talán nem tettem rosszat azzal, hogy az új motort nem nyomtam össze teljesen, amikor kihúztam a tengelyt, hogy megnézzem a perselyt, a retesz a helyére ment egyet kattant és annyi raktam is be a helyére. Azért előtte kitakarítottam a helyét, azonban a gumikarikát nem kentem meg. ?
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2025
(#) Homeservice válasza Dino71 hozzászólására (») Feb 22, 2025 / 1

Szivattyú orvosolva. Nagyon köszönöm a segítséget!
(#) Homeservice hozzászólása Feb 25, 2025 /

Siemens SN24E802EU

Másik típusnál is van egy kis hiba "kis".
Siemens SN24E802EU
Nem fűt, ebben a szivattyún a fűtőszál cserélhető, vagy csak a szivattyú egyben?
(#) Dino71 válasza Homeservice hozzászólására (») Feb 25, 2025 /

Elvileg az orczy ban van fűtés hozzá külön ezen a cikkszámon: RK024749ALT
(#) attee_harp hozzászólása Márc 4, 2025 /

Bosch SMV46KX08E/13 - vízcsap ikon

Sziasztok, Bosch SMV46KX08E/13 típusú mosogatógépem orvosolásában kérnék segítséget.
Hibajelenség, hogy nem megy végig az 1 órás program, az utolsó ürítésnél megáll "vízcsap" ikonnal, hibakód nélkül.
A géptestben ilyenkor már nincs víz, viszont a labirintus akkor félig van vízzel. Reset hatására, ürítene, de nincs mit, mert a víz a labirintusban maradt.
Ha rögtön ezután indítok egy öblítő programot, el sem indul. Ha megvárom míg lehül a gép, az öblítő program minden gond nélkül lefut.
A labirintus hozzáférhető pontjait megtisztogattam, de a szűk csatornátoban áll a kosz.
Az ürítő motor tutira jó, ezt ki is vettem, üresen forogni is láttam.
Valamelyik érzékelő/szelep lesz a hunyó a labirintusban? Vagy merre keressem a hibát?
A labirintust nem mertem leszedni, ha jól látom ott jópár tömítésnek a helyén kell lenni. Vagy nem úszom meg?
Bármi ötletnek örülnék.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2025
(#) Dino71 válasza attee_harp hozzászólására (») Márc 4, 2025 / 2

Szia! A labirintus jobb aljában ott az a szelep. Azt ellenőrizd szakadásra 7,5 Kohm nak kell lennie DC 340V os. cikkszáma 11033896 . fűtés, literszámláló, esetleg keringető szivattyú perselykopás is szóba jöhet. Na és persze az elektronikában annak a DC szelepnek a meghajtása is van, hogy elszáll.
(#) attee_harp válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 4, 2025 /

Köszi, az a szelep rendben, 7.5K, szerintem a meghajtása is jó, mert ki tudom üríttetni a labirintusból a vizet.
Most megint indítottam egy öblítő programot, de most már megfeküdt tőle. Nem tudta feltölteni a labirintust se, negyedénél megállt, és megint kiírta a vízcsapot 00:00-val. Leeresztetni le tudom, mert azzal kezd az öblítő program. Akkor mégis a bejövő víz oldalon lehet a gond?
(#) meslac válasza attee_harp hozzászólására (») Márc 4, 2025 1 /

A szűk csatornákat is tisztítsd meg, attól is világíthat a "vízcsap ikon".
(#) attee_harp válasza meslac hozzászólására (») Márc 4, 2025 /

Erre van valami egyszerű módszer? Vagy kizárólag az, hogy leszedem az egészet?
(#) Dino71 válasza attee_harp hozzászólására (») Márc 5, 2025 / 1

Akkor ellenőrizd a csapnál a bemenő víz hollandiban a szűrőt. És cserélj a literszámlálóban reed csövet. A szürke vezeték megy rá. Én nem látom a képről, hogy annyira vízköves lenne az a labirintus. Jobb fent ahol az a piros rész van ott a legszűkebb pontja. Ott szokott eldugulni. Ha ezek rendben akkor szerintem a keringető szivattyú perselyei lesznek kopottak. Mennyi idős a gép?
(#) meslac válasza attee_harp hozzászólására (») Márc 5, 2025 / 1

Nem úszod meg a leszerelést, ha ki akarod rendesen tisztítani.
(#) attee_harp válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 6, 2025 /

2018 év végi vásárlás. Sokat megy, van hogy napi 3-at. Többnyire az 1 órás rövid programot szoktuk használni.
A labirintus tényleg nem nagyon vízköves, az a 3 csövű rész az, ahol megült a zsír, ott is azon az ágon, amelyik a leeresztőnél végződik. A piros szűkület teljesen tiszta, feltöltéskor látom ahogy megy arra a víz, és töltődik.

Tegnap járattam kicsit. Lement zsinórban 3 öblítő program (ilyenkor nem fűt, és a gép is hideg volt, mert előtte nem ment semmi más program) Mindegyik futás után üres maradt a labirintus. Utána elindítottam a rövid programot, ami egy 60 fokos program, közepén elakadt. Labirintusban maradt víz. Kiszivattyúztattam az öblítőprogram elejével, és gondoltam indítok egy hosszabb programot, az hátha ritkábban járatja a szivattyút. A 2 és fél órás program ami a legmagasabb hőfokot mondja magáról, hiba nélkül végigment, de a legvégén tele maradt vízzel a labirintus.
Ma elindítottam egy rövid programot. Elkezdte beleengedni a vízet a labirintusból a géptestbe aztán elején is akadt. (most is hideg volt a gép, nem ment előtte semmilyen fűtő program)

A reed-csőből egyféle méretezés van? (mármint azonos hosszhoz) Ha jól látom akkor tudom kényelmesen cserélni, ha leszedem a labirintust a gép oldaláról (vagy letöröm ennek a szenzornak a fedő nyílását), szóval nem bánnám ha csak egyszer kéne szétszedni a labirintus részt. Vagy túlaggódom ezt?
Ha jól látom ez a reed-cső filléres, ennek ellenére van értelme inkább megvennem egybe a 00611317 cikkszámú alkatrészként (pl akkor az nyák érintkező része nem lesz korrodált garantáltan, ilyesmire gondolok)? (forrasztás nem gond persze)
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2025
(#) Dino71 válasza attee_harp hozzászólására (») Márc 7, 2025 / 1

Program végén normális, hogy tele van vízzel a labirintus. Azt a reed panelt igen csak úgy tudod kivenni ha simán felhajtod azt a takarólemezt. Utána kitudod pattintani látni fogod hogyan. De én még mindig a keringető sziv. perselykopására voksolok. Annak az áramfelvételét is figyeli és abból is következtet, hogy mennyi víz van a gépben. Ha kopott a persely a szivattyúban hibás adatot kap.
(#) attee_harp válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 7, 2025 /

Ezt hogyan tudnám tesztelni? Illetve mi a gyógyír rá? Szivattyú-csere kizárólag? Ez a 12014980 cikkszám, ugye?
(#) Dino71 válasza attee_harp hozzászólására (») Márc 7, 2025 / 1

Ki kell szedni a szivattyút és utána szétszedni. Meg kell mozgatni a szivattyúlapátot tengelyirányba, hogy kotyog e. Vagy csináltatsz hozzá perselyt POM ból, vagy teflonból és kicseréled(mert gyárilag nincs hozzá), vagy veszel újat. A sziv. javításról találsz videókat a youetubon.
Igen az a cikkszám szivattyú kell bele.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2025
(#) attee_harp válasza Dino71 hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

Gondoltam mindkét tanácsot megfogadom, ha már szétszedem az egészet. Azt hittem a labirintus könnyebben adja magát, de hiába szedtem le az oldalát, a szennyvíz csomkokat már nem sikerült leszednem, és úgy vannak befűzve a talapzatba, hogy nem világos, mit milyen sorrendben kéne bontani. Majd keresgéleg YT-on, hátha találok az enyémre hasonlító példány bontást. Az alját se adta, és nem mertem jobban feszegetni, úgyhogy a labirintust elengedtem. Végül rájöttem hogy az alja leszedése nélkül is ki tudom szedni a szivattyút.
A kérdésem az lenne most mit nézzek rajta? Még nem szedtem szét, csak belenyúltam, a tengelyt előre tudom nyomni, kotyog. Vagy ennyit alapból kell tudnia mozogni?
Perselyt hol tudnék egyébként csináltatni, és milyen nagyságrendű tétel ez?
Alapból a szivattyúcserére gondoltam, és akkor van egy tartalék fűtésem, de ha már eddig eljutottam...
Nagyon köszi az eddigi segítségeket!
(#) csimaher hozzászólása Márc 8, 2025 /

Ikeas Skinande mosogatógép

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy milyen nyomon induljak el a hibakeresésben.
Nem melegíti fel a vizet a gép mosogatáshoz.
Az alany IKEA skinange gép.

Az építő jellegű válaszokat előre is köszönöm!
(#) pipi válasza csimaher hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

Elsőre mérd meg a fűtőbetétet nem-e szakadt...
Másodjára talán szerelj lámpát a fűtőtestre, hogy lásd kap-e áramot.
(#) Dino71 válasza attee_harp hozzászólására (») Vas, 7:14 /

Nem kell leszedni az alját a gépnek, hogy kiszedd a szivattyút. Bal oldalt kiszeded az elektronikát és utána leszeded azt a fekete gumicsontot amin lóg a szivattyú. Utána lehúzod magadfelé a szívócsonkról, aztán jobbra forgatva lehúzod a nyomócsonkról. Sajnos sok helyed nincs. A szivattyú lapátot oldal irányba mozgasd. Hossz irányba az normális, hogy mozog pár millimétert.
Perselyt esztergályossal tudsz csináltatni POM vagy teflonból.
(#) attee_harp válasza Dino71 hozzászólására (») Vas, 10:37 /

Igen-igen, találtam egy német videót, ahol így szedte ki a szerelő, azt követtem tegnap.
Már alapból úgy néz ki mintha nem középpontosan ülne a lapát. Leszedtem a tetejét, így lehet oldal irányba cibálni:
Feltettem a google drive-om-ra egy rövid videót. Ha rápillantanál, hálás lennék érte, de azt gondolom az van amit mondtál.
Egyébként bele volt szorulva egy apró szösz, ez okozhat ilyen gondot? Furcsállanám.

Mondjuk ennél jobban fogalmam sincs hogy lehetne szétszedni, így azt sem látom mit kellene esztergáltatni, igaz, nem is mertem virgonckodni.
(#) Dino71 válasza attee_harp hozzászólására (») Vas, 11:07 / 1

Igen ez lesz a gond szerintem, hogy kikopott. Az a kis szösz nem sok vizet zavar, sokszor cseresznye mag üvegszilánk is képes oda bekerülni. Na azok már hosszabb távon idő előtti kopást idéznek elő. De szedtem már ki olajos halat is onnan
A szivattyú lapátnál szembe két csavarhúzóval ki lehet feszíteni és kipattan a forgórésszel együtt a házból. Persze óvatosan közel a tengelyhez kell feszíteni mert eltörhet a sziv. lapát.
Következő: »»   265 / 265
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem