Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszi !
Ráadásul többe kerül az a szinte filléres kijelző, mintha vennél egy új Samsung LED TV-t!
Én vettem már néhányat és csereberéltem is többet. Létezik pár tv bontó akik alkatrészekre szakosodtak és 8-10-15 ezerért be lehet szerezni cseredarabot kijelzőből is...
LG 55 SJ850V TV. A távirányító problémaLG 55 SJ850V TV. A távirányító problémaSziasztok! Adott egy LG 55 SJ850V TV. A távirányítójának a ki/be kapcsoló gombja elkezdett nem működni. Youtube-os keresgélés után az tűnt célravezetőnek, hogy tanítsuk újra a készüléknek a távirányítót. A szétkapcsolás még működött, az összekapcsolás már nem. Ugyanaz a távirányító más TV-vel működik, szóval nem ott van a hiba. Alapból arra gyanakodnék, hogy a TV távirányítót kezelő moduljában ment valami tönkre, de mi tud abban úgy elromlani, hogy 1 gombot leszámítva minden működik, majd szétkapcsolás után már nem éled fel a távirányító. A kábeleken nem látszik sérülés, szétszedés és portalanítás után sem működik a távirányító összekapcsolása a TV-vel. Esetleg más tipp, hogy mi lehet még rossz? Találkozott valaki ilyen hibajelenséggel? Samsung QLed TV COF hiba QE55Q6FAMTXXHSziasztok!Tudom, hogy lehet javítani ezt a hibát. Van köztetek olyan, aki képes erre? A képernyő először csíkos lett, majd beszürkült, végül se kép, se hang. Szerelő állapította meg a hibát, azt mondta dobjam ki. Nem szeretném. Külföldön ezt meg tudják javítani, abban bízom, hogy talán itthon is találok valakit. Köszönöm ha tudtok segíteni!
A szerelő jól mondta tulajdonképpen. Vannak típusok melyek gyári szétszedő szerszámok nélkül még a tv-t sem lehet megbontani sérülésmentesen, mert porrá töröd a kijelzőt mire szétfeszgeted.
COF hibát okozhat az üvegre ragasztás, de maga a chip is ami a hajlékony fóliára van rádiffundálva. Mire ezekből szerzel újat kábelestől(ha egyáltalán kiderül mi való rá) akkor még marad a szakszerű felragasztás. Ezután még kiderülhet, hogy maga a display is hibás. Gazdaságosságot tekintve, néhány tv árába belekerülne ez a művelet, ha minden sikerül is. Megoldás egy bontott kijelző vagy a kuka....
Azért én szétszedném és elmosnám csap alatt finom mosogatószerrel.
Általánosabb, hogy letaknyosodik a panel a gumi alatt. Kiszárítás után mennie kell.
Szia!
Külföldön külön COF forrasztó gép létezik rá: itthon nem tudom, hogy van e belőle. És akkor még nem beszéltünk a tufatofu által említett hibalehetőségekről, amikbe bele lehet futni.
Tudnál javasolni olyan valakit, akivel fel vehetném a kapcsolatot bontott képernyő ügyében?
Samsung QE55Q6FAMTXXH A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2025
COF javításra: 70-es, háromnyolcvankilenc 6nyóc91. Majd jelezd vissza, hogy mire jutottatok!
Pont TV vásárlás előtt vagyok. Ezek után milyet érdemes venni (OLED, QD-OLED), amik javíthatók?
Egyik kutya másik eb mert a panel gyártók száma véges (AOC, Innolux, LG, Panda, Samsung, stb), így az azonos méretű és felbontású készülékekben nagyjából ugyanazoknak a gyártóknak a paneljei vannak kevés kivétellel. Ha tehát van egy gyengébb széria, az nem csak egy gyártót érint (kivéve aki házon belül, saját használatra gyárt egyes szériákat, mint pl. a Samsung és az LG).
Inkább az legyen a szempont, hogy minél több garancia legyen rá, ha esetleg érvényesíteni kell.
Ebben nem mernék tanácsot adni és nem is tudok. A lomosok hordják már az OLED tv-ket is a külhoni szeméttelepekről tömkelegével, ezek mind kijelzőhibások. Szeretném azt hinni, hogy létezik még olyan készülék, amit korabeli társaihoz hasonlóan egy emberöltőre terveztek, de az eddigi jelek alapján, már nem.... img ahogy írta a garancia a lényeg...
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |