Fórum témák

» Több friss téma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) InterRacionality hozzászólása Okt 5, 2024 /

Sziasztok!

Működőképes Nokia 3310 telefonomat szeretném megmoddolni, ehhez keresek számítógépes összeköttetéshez való adapter elektronikát.
Namost, van egy csávó, aki csinált egyet : PeterVis Nokia3310 modding
--csakhogy--
A szerencsecsomag felrajzolta a próbanyákos elektronikáját - nem is a kapcs.rajzot, hanem a próbaNYÁK-rajzot (ami nyilván kezdőknek, mint én, segítség is) -, de az alkatrészlistát sehol nem írta le.
Így aztán sokat ér...
Más google-es találatok alapján tudom csak az IC-ket megsaccolni... a felső egy MAX232 lenne, az alsó pedig egy 74HC14..?

Illetve valaki, aki anno foglalkozott ilyen Nokia telefonokkal, tudná esetleg értelmezni, hogy a jumper-el mikor-hogyan-miért kellene átkapcsolást végezni?
(#) sany válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 5, 2024 /

Üdv!
A weboldalon pedig a linkeken ott vannak az alkatrész értékek, csak különszedte az áramköröket, a felső MAX232 és a alsó pedig valóban 74HC14.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2024
(#) Gafly válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Idézet:
„a jumper-el mikor-hogyan-miért kellene átkapcsolást végezni?”

Röviden ennyi:
Idézet:
„Both the MBus and the FBus circuits are on the same board, sharing the single connecting ribbon to the phone port. A simple jumper configuration is used to select between the two buses.”
(#) KBal76 válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Mit lehet egy ilyen telefonon moddolni? Egyáltalán az eredeti funkcióin (telefon/sms) túl mire lehetne még használni?
(#) Gafly válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 6, 2024 / 1

Például fel lehet éleszteni a Netmonitort.
Jó móka.
(#) InterRacionality válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Én például legfőképpen saját operátor logót és csengődallamot szeretnék rá. Meg attól függően, hogy mennyire lehet beletúrkálni a firmware binárisokba, lehet, hogy egy saját magyarítással is megpróbálkoznék.
De úgy láttam, hogy még boot animációt vagy például ritmikusan rezgő/világító csengőhangokat is össze lehet rá hozni. Ez utóbbira még az "úúúmennyivelfejlettebb" okostelefonokra se láttam példát. (oké, persze tudom, ott nem elektronikai akadálya lenne ennek, hanem az Android rendszerben nem lehet olyan gyorsan vezérelni a kijelzőt/zseblámpát/vibramotort)

A Netmonitor meg nem tudom mi, de most már sokadjára látom, hogy szinte mindenki azért akarta flashelni, úgyhogy már meg kéne nézzem, hogy mi a csuda ez.

Apropó, kérdés : ezeket a DTC3 telefonokat lehet flasheléssel véglegesen téglásítani? Vagy nem kell ettől féljek?
Van, ahol azt írták, hogy közvetlenül íródik az az Atmel flash memória, ami benne van... de még nem vagyok biztos benne, hogy is van ez. Ha nincs ilyen veszély, akkor bátrabban turkálnék bele majd a firmware binárisba.
(#) pucuka válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 6, 2024 / 1

A netmonitorral megnézheted a saját, és a környező bázisállomások adatait is. Ezért olyan népszerű.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2024
(#) KBal76 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Ilyen GSM torony infó Androidos telefonokkal is nézhető ezzel, vagy ezzel, vagy gondolom van még, csak ezek jöttek elsôre fel.
(#) pucuka válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

A "GSM torony infó" helyett maradjunk inkább a bázisállomás infó mellett, mert egy torony több hálózat bázisállomásának add otthont.
Egyébként erre NMHH szabály is kötelezi a szolgáltatókat, a toronyerdő kialakulásának megelőzése miatt.
(#) KBal76 válasza pucuka hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Kész szerencse hogy ezt tisztáztad.
(#) még1MbR válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

A netmonitor nekem is működik az 5110-esemen, de nincsen semmi gyakorlati haszna
Ha már soros programozó kábelt csinál az ember, akkor inkább az operátor logó meg indítólogó feltöltése miatt érdemes.
Nekem pl. egy gyári Nokia DAU-9P kábelem van, azzal szoktam a logókat feltölteni a telóra.
(A Nokia logomanager nevű programmal lehet a logót megtervezni és feltölteni.)
De ha csak operátor logó az érdekes, azt akár sms-ben is tudsz fogadni, ha valaki átküldi, szintén sms-ben.
Anno sokat játszottunk ezzel, ha a kolléga az asztalon felejtette a Nokiáját, rögtön kapott egy "szép" logót
(#) InterRacionality válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Teljesen saját logót szeretnék, úgyhogy mindenképpen kell majd programoznom.
Ráadásul azon gondolkodom, hogy inkább veszek mellé egy 3330-at is és azt átrakom a tokba, mert ahogy olvastam/néztem azon még az operátor-logót is meg lehet animálni.
(#) Inhouse válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Olvasgatom ezt a topicot és olyan érzésem van, mintha időutazással a múltba kerültem volna. Ezeket mind csináltam anno a saját Nokiámmal, de khmm...nem ebben az évezredben történt.
(#) InterRacionality válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Egy ARG-hez készülök elő, a játékban egy ilyen 3310-es lenne az egyik kulcsobjektum.
(( remélem - ha beindulna majd a játék - nem nagyon fognak rátalálni erre a bejegyzésemre... ))

De egyébként tényleg egyre jobban tetszik ez a mérnöki kreálmány... és amennyit mostanában fagy/crash-el az okos(kodó)telefonom, még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy visszatérek ezekre.
Munkaidőben úgyse netezhetek, egy ilyen meg jobban el is férne a köpenyzsebemben.

Szerk.: "nem ebben az évezredben történt" -- hát, akkor még hozzá is tehetem a dolgok pikantériájaként, hogy amikor a 3310 divatban volt itt MO-on, én éppenhogy megkezdtem a sulit. Nagyon halvány emlékpillanatok vannak, hogy édesanyámnak lehetett egy, rémlik hogy párszor cserélgette a burkolatát, ezért gyanítom... de biztos nem vagyok benne
(#) uniman válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 6, 2024 / 1

Ha csak Nokia 3310-et írsz...ez is az: Bővebben: Link
(#) InterRacionality válasza uniman hozzászólására (») Okt 6, 2024 /

Blehhh
Na jó, azt az típusgyalázást ott nagyon gyorsan felejtsük el....

(max. talán akkor lesz értelme, ha lelövik a 2G hálózatot; de akkor is fognak maradni sokkal jobb alternatívák)
(#) uniman válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 7, 2024 /

A 2G még sokáiig létezni fog! Vészhelyzetnél a 2G hálózatok továbbra is főszerepet fognak betölteni a 4G hálózatok mellett. Ahol nincs 4G lefedettség, ott a 2G lefedés biztosított.
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2024
(#) Lucifer válasza InterRacionality hozzászólására (») Okt 7, 2024 /

Idézet:
„Egy ARG-hez készülök elő, a játékban egy ilyen 3310-es lenne az egyik kulcsobjektum.”

Mi az az ARG?
(#) Gafly válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 7, 2024 / 1

Alternatív Valóság Játék.
Valami olyasmi lehet, mint a szabadulószoba.
(#) bencikusz válasza még1MbR hozzászólására (») Okt 10, 2024 /

Sőt, régen még a Blikk meg hasonló magasröptű újságok utolsó oldalán volt ilyen lista, ahol egy emelt díjas SMS áráért kapott az ember fia egy logot. Azt hiszem volt egy dekoratív nő is az utolsó oldalon, de már semmi sem biztos
(#) még1MbR válasza bencikusz hozzászólására (») Okt 10, 2024 /

Volt, hogy ezt töltöttem rá a kollégák telefonjára logónak
(#) Inhouse válasza bencikusz hozzászólására (») Okt 10, 2024 /

Írtam anno programot a különböző csengőhang formátumok konvertálására...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem