Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kompresszor építés
 
Témaindító: saca2, idő: Feb 8, 2009
Lapozás: OK   182 / 182
(#) dB_Thunder válasza erbe hozzászólására (») Pé, 7:51 /
 
Nem mindegy milyen nyomástartományban van használva! Elég komoly nyomást tud előállítani, illetve a benne lévő olaj gondolom nem arra lett kitalálva, hogy oxigén tartalmú közegben dolgozzon! De szerintem 10 bárig nem lehet probléma!
Nagyobb gondnak tartom, hogy a kenőanyagot hogyan tartsuk bent, keringessük a sűrítőben!
(#) hulala válasza dB_Thunder hozzászólására (») Pé, 8:08 /
 
Ennél a típusnál valószínűleg nem lehetséges a kenőanyag visszajuttatás mert nem zárt rendszerben működne így a kicsapódó pára már keveredne az olajcseppekkel. Egy gyárilag tervezett scroll kompresszoros légsűrítőnél persze már tervezéskor gondolnak a kenés biztosítására és nem oly módon mint egy klímakompresszornál. Klímakompresszorhoz nagyon más olajat használnak de majd a jövő héten kipróbálom. Egy kis sufni sűrített levegővel való ellátása lenne a cél nagyon kis tartállyal. A mostani Rába kompresszoromat meg ki akarom dobni mert sok helyet foglal a nagy tartályával. Anno jó volt amikor még volt nagyobb műhelyem de most már csak útban van.
(#) dB_Thunder válasza hulala hozzászólására (») Pé, 8:19 /
 
Nem vagyok klímás, azt tudom hogy a kisebb rendszerekben a hűtőközeggel együtt kering az a kenőanyag. Hogy ez nagy rendszereknél hogy valósul meg nem tudom, de nem hinném, hogy a több száz méteres csőhálózatba és elpárologtatókba eloszló olaj mennyiségét plusszba beletöltik.
Következő: »»   182 / 182
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem