Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   966 / 1387
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

A "alkoholos tollas" rajzolat valószinűleg jó maratónál is hamarabb lejön mint a réz.
(#) kaqkk válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Ezt nem is figyeltem
Idézet:
„alkoholos tollas rajzolat”
de tökéletesen igazad van , minimum lakkfilc kellene , ha rajzolni akar ...
(#) kérdező hozzászólása Okt 31, 2013 /

Inkább szerzek vaskloridos gyorsmaratót. Azt felmelegítem olyan 90 fokra, és tökéletes. Amúgy annál nem szokott lejönni a jó alkoholos toll. Persze élesben a vasalásos megoldás lesz.
Egyébként a nagy gyárak mivel marattak/maratnak?
(#) every válasza kérdező hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Na ettől a 90foktól dobtam egy hátast, meg röhögő görcsöt!
(#) nagym6 válasza kérdező hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Nem kell 90 fokra melegíteni, 40-50 fok elég. 90 foknál erős a párolgás, levegő tele vaskloriddal, be ne szívd. A helyiségben a fém eszközök kívül-belül rövidesen rozsdásodásnak indulnak, megtámadja a levegő vasklorid tartalma.
(#) usane válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Így van. Én is max 40 fokig szoktam melegíteni, de ár ott is érezhető a párolgás. Közel hajolni már veszélyes. Ráadásul 40 fok körül is kész van 10 perc alatt, nagy lap esetén is max 15 perc, ha jól emlékszem.
(#) Szpisti válasza kérdező hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Minek ez a sietség? Az már majdnem forrásban van. Szobahőmérsékleten is elbán vele a friss vasklorid gyári keverék 10-15 perc alatt. Ez alatt nézz körül a kertben, csodáld meg az őszi színpompát, tudj örülni a mának!
Ha meg peroxidossal próbálkozol, nézz körül a háztartási vagy festékboltokban, én ott kaptam 30%-os tiszta /oxidot.
(#) szili83 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

A peoxid pedig 1-2 perc. Nálam vasalásosnál tökéletes.
(#) pilotitalia hozzászólása Nov 1, 2013 /

Sziasztok!
Mivel nyák készitéshez tartozik a kérdésem ezért írom ide:
-kezd kiapadni a maratóanyag készletem és fel kell töltsem a kérdésem az,hogy 30% HPO-t hól tudnék beszerezni,illetve Na2SO4(Nátriumszulfát)-ot használ valki?és hol lehet beszerezni?

Köszönöm a válaszokat!
(#) _vl_ válasza pilotitalia hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Mi az a HPO? A Nátrium-szulfát pedig szerintem nem igazán jó semmire se.
(#) Remci válasza pilotitalia hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Szia!

Hidrogénperoxidot fodrász kellék boltban találsz. Én múltkor vettem, 4-500 Ft közötti áron 1 litert.
(#) orcika70 válasza pilotitalia hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Meg lehet tőlük is, igaz kicsit drágán.
(#) szili83 válasza Remci hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Olyan drága?
Én kb 1.5 éve vettem, sztem olyan 1-2e Ft (de inkább 1000Ft körül volt) lehetett, de nem 4-5e, az tuti.
(#) pilotitalia válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Köszönöm,hogy megmutattad,hogy kell keresni!
(#) Remci válasza szili83 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

4-500Ft-ot írtam
(#) dannu hozzászólása Nov 1, 2013 /

Köszönöm szépen a nyák tervet !!! De ez a project kudarcba fulladt mert drága lenne a tranzisztor bele .
(#) usane válasza pilotitalia hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Azúr vegyszerboltban sokminden kapható. Én onnan vettem a 30%-os H2O2-t is meg a sósavat is, azt hiszem az is 30%-os volt.
(#) papus51 válasza kérdező hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

A 90 fok az nem a derékszög?
(#) papus51 hozzászólása Nov 2, 2013 /

35%-os hidrogénperoxid kapható a Feneketlen tó mellett, az Edömér u.-ban a fodrászkellékesnél. 400,-Ft/liter.
(#) dckiller hozzászólása Nov 3, 2013 /

Sziasztok!

Kicsit kérdeznék ha nem gond!

Nyákgyártással kapcsolatban érdekelne hogy a levilágítós módszerre melyik lenne a legjobb alternatíva?

1. Lézernyomtató+ fólia?
2.Pauszpapír(90g/m2)?(Hány rétegben?)
3.Pauszpapír(90g/m2)+Black Covering spray ?

Lézernyomtatóm,levilágítom van(azaz készül).

Vasalós módszerrel(műnyomó papír+lézernyomtató) az a bajom hogy viszonylag sokat kell javítani a nyákot.

Köszönöm a segítséget
(#) sprofan válasza dckiller hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia! Ha tovább gyakorlod a vasalást, bele fogsz jönni abba is. A három lehetőség közül én a 2-est ajánlom. Az hogy hány rétegben fog kelleni azt te fogod látni, a lényeg hogy szép egyenletesen takarjon és fény felé tartva a fekete részek feketének látszódjon, a szürke az nem jó. Lézer nyomtató esetén ez max 2 réteg, de az is előfordulhat hogy egy is elég. Viszont pausszal a levilágítási picit több mint fóliával.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
(#) papus51 válasza dckiller hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Pauszt én kb. 10 évig használtam nyomdai célra. Szöveges oldalaknál nem volt vele probléma, viszont nem volt alkalmas méret pontos célokra.
A pauszpapír hajlamos változtatni a méretét hőmérséklet és főleg nedvesség tartalom hatására.
Ezt mindenképpen figyelembe venném, főleg kétoldalas tervek esetén.
Üdv.
(#) pjg válasza dckiller hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Nekem a 2. bejött. 1 réteg.
(#) nagym6 válasza papus51 hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Idézet:
„A pauszpapír hajlamos változtatni a méretét hőmérséklet és főleg nedvesség tartalom hatására.”

Igen, sőt olyan mértékben, hogy számomra emiatt használhatatlan.
(#) dckiller hozzászólása Nov 4, 2013 /

Nekem a vasalkás nem sikerül jól,pedig több videót és lírást megnéztem.
Nem mindenhol tapad meg a festék optimálisan.

Van erre valami trükk amit nem jól csinálok?

A levilágításnál profibb itthoni módszert javasoltok akkor megpróbálom azt is
(#) pilotitalia válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 4, 2013 /

Szia!
Az előmaratás vas kloriddal is jó?
Vagyis ha jól értem zsírtalanítom, előmaratom utána leöblítem szárítom(közben nem taperolom) és utána rögtön lehet vasalni?
Köszönöm a választ!
(#) Mengyán hozzászólása Nov 5, 2013 /

Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyre írok-e, vagy van jobb topik rá. Olyan elkészült vagy félig kész nyákokat szeretnék megtisztítani, amik évekig voltak poros helyen. Sajnos annyira rá van tapadva a por, hogy a 4 bar-os kompresszor kevés volt neki. Tiszta szesszel vagy den. szesszel próbáljam előtte előáztatni? Természetesen a készülékek befejezése lenne a cél.
(#) eyess válasza Mengyán hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Félig kész nyákon mit kell érteni ?
Félig be van ültetve vagy ?
(#) Mengyán válasza eyess hozzászólására (») Nov 5, 2013 /

Így igaz, félig be van ültetve. Pl hiányzott hozzá IC, tranzisztor, stb, ezek nem lettek végül beszerezve, hanem félre lett téve a polcra "későbbi befejezés céljából". A legtöbbjét már tudom, hogy mi, így be tudom fejezni. Pl Rewox RIAA korrektor; TDA2030-as erősítő; TDA1524-es előerősítő; TDA2003-as keverős gitár+mikrofon erősítő; tranzisztoros 60W-os végfok; kivezérlésjelző; áramkorlátos, "labortáp szerű" tápegység, stb. Mind az RT-ből és HE-ből jól ismert kapcsolás.
(#) jani1987 hozzászólása Nov 5, 2013 /

Bármilyen hihetetlen, de ez lesz az LM1875 panelje. Igaz ez csak egy nyers terv próba NYÁK-on, de majd átvetítem a maratós panelre.

Picture 1.jpg

Következő: »»   966 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem